Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια γκάφα της Microsoft, ίσως μας δίνει μια εικόνα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε στις μελλοντικές εκδόσεις των Windows 10.

Συγκεκριμένα, για μικρό χρονικό διάστημα, όσοι συμμετείχαν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα των Windows, είχαν πρόσβαση στην έκδοση 18947 των Windows 10 η οποία προοριζόταν αποκλειστικά για εσωτερική χρήση και για όσους Windows Insiders χρησιμοποιούν 32-bit συσκευές. Από τα στοιχεία που προκαλούν έκπληξη σε αυτή την έκδοση είναι ένα ανανεωμένο μενού έναρξης (Start menu) το οποίο δεν διαθέτει Live Tiles αλλά εικονίδια. Όπως φαίνεται, η Microsoft πειραματίζεται με τη συγκεκριμένη αλλαγή, χωρίς να είναι σίγουρο ότι προτίθεται να αφήσει πίσω της τα Live Tiles τα οποία γνωρίσαμε από τη mobile προσπάθεια της εταιρίας, τα Windows Phone. Επιπλέον η έκδοση 18947 των Windows 10 υποστηρίζει και ένα εργαλείο αναζήτησης GIF μέσα στο μενού επιλογής emoji που διαθέτει το λειτουργικό σύστημα.

76591888_StartMenu.jpg.ed626fce0d0db48b2ba208a92170eab3.jpg

Εσωτερική δοκιμή ενός νέου Start Menu

Η επικεφαλής του προγράμματος Windows Insider, Dona Sarkar, ανέφερε ότι η Microsoft «ερευνά το θέμα», χωρίς όμως να υπάρχει νεότερη ενημέρωση.. Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft πραγματοποιεί ένα τέτοιο λάθος. Το 2017, η εταιρεία κυκλοφόρησε εσωτερικές εκδόσεις των Windows 10 για PC και mobile συσκευές, κάτι που είχε αποτέλεσμα τη συνεχή επανεκκίνηση πολλών συστημάτων στα οποία εγκαταστάθηκε το λογισμικό. Η Microsoft γρήγορα εντόπισε το λάθος της και βοήθησε όσους χρήστες των Windows 10 αντιμετώπιζαν το πρόβλημα, δημιουργώντας ένα εργαλείο επανάκτησης συστήματος. 

The Verge

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πανε να το κουράσουν τόσο πολύ που στο τέλος θα ειναι πιο φιλικό στο απλο χρήστη το να χρησιμοποιεί Ubuntu. 

Επεξ/σία από Talepwros
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Πανε να το κουράσουν τόσο πολύ που στο τέλος θα ειναι πιο φιλικό στο απλο χρήστη το να χρησιμοποιεί Ubuntu. 

😂
Δεν ξέρω αν το λες από κάποια εμπειρία σου, αλλά επειδή κάνω και απλή χρήση σε ubuntu μπορώ να πω μετά από 1 χρόνο πως όντως είναι πολύ φιλικά στη χρήση. Δεν είχα θέμα μέχρι τώρα🙂

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fwtonio είπε

Όχι

Ακριβώς, πώς γίνεται λοιπόν ολόκληρη Microsoft να παίρνει απόφαση για να προχωρήσει σε νέο UI που είναι πιο αλλόκοτο και γενικά όσο πάει - όλο και πιο ξένο στον μέσο χρήστη;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, PeterMay είπε

Ρε παιδιά , μόνο εμένα μου φαίνεται κουραστικό το UI από τα 10αρια?

Classic Shell. Δεν έχεις τα "πλακάκια" αλλα βρίσκεις πολύ πιο εύκολα ο,τι θες να κάνεις...

• Like 1
Δημοσ.

Ούπς συγγνώμη που βγάλαμε κάτι σωστό στα windows 10 και κάτι πιο user friendly και όμορφο.Δεν θα ξανασυμβεί. xxaxa

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε

Classic Shell. Δεν έχεις τα "πλακάκια" αλλα βρίσκεις πολύ πιο εύκολα ο,τι θες να κάνεις...

Γνωστό πρόγραμμα ναι, το λειτουργώ αλλά στον πυρήνα συνεχίζει να βρωμάει 10αρια...

Επεξ/σία από PeterMay
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Aν θυμασαι προ δεκαετιας -στα 8αρια- ηταν που αντιγραψαν το linux για να μπουν στα κινητα, επειδη το UI του ηταν πιο ελαφρυ κ καταληλοτερο για μικρες συσκευες. Απο τοτε κολησαμε στα βλακο-ταιλς, τα οποια εξελισονται σιγα-σιγα σε διαφημιστικο πανελ κ πιθανη μελλοντικη αρπαχτη για την μικρομαλακη. Αρα δεν εχουμε κ πολλες πιθανοτητες να δουμε κατι καλο στα παραθυρα.

Αλλα αν το καλοσκεφτεις, μας αξιζει? Τοσα χρονια κ τοσες διανομες φιλικες προς τον χρηστη, κ ακομα 3% παγκοσμιως ξεκολησαν απ τον μαζοχισμο που προσφερει ο Μπιλαρας.... Καλα δεν μας κανουν λοιπον?

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Hk2004gr είπε

😂
Δεν ξέρω αν το λες από κάποια εμπειρία σου, αλλά επειδή κάνω και απλή χρήση σε ubuntu μπορώ να πω μετά από 1 χρόνο πως όντως είναι πολύ φιλικά στη χρήση. Δεν είχα θέμα μέχρι τώρα🙂

Δεν εχει σημασια αν ειναι ubuntu η καποια αλλη διανομη. Φιλικο ή μη ειναι το συγκεκριμενο desktop environment.  Εγω για παραδειγμα αν παω σε νεο gnome, unity ή δεν ξερω τι ειναι της μοδας αυτες τις μερες βγαζω καπνους. Με το xfce ομως ολα μια χαρα

2 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Πριν τα 10 χρησιμοποιουσα και εγω classic shell. Πλεον δεν χρειαζεται γιατι το μενου των 10 ειναι αρκετα customizable και μπορω να το κανω αρκετα λιτο οπως μου αρεσει. Το εχω στη φωτογραφια. Δεν διαφερει πλεον και τοσο απο το classic

menu10.jpg

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...