Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tigergreg είπε

Επισης   να   επισημανω   οτι   οι  "τακτοποιησεις"   ισχυουν  για   30  χρονια.

Μην το επισημάνεις γιατί δεν είναι έτσι.

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, kirileman είπε

Μην το επισημάνεις γιατί δεν είναι έτσι.

Δεν   το  επισημαινω...

Παω   ΝΤΟΥΚΟΥ....:mrgreen:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πω πω καπως ετσι παραλιγο να τι πατισω και γω πριν 3 μηνες (ειχα ανιξει κ θεμα σχετικο). Ημουν ετοιμος να αγορασω γκαρσονιερα που στα συμβολαια φενοταν ως βοηθητικος χωρος σε πολυκατικοια και η μεσιτρια μου τα παρουσιαζε ολα μελι γαλα κ οτι ειναι ευκαιρια και διπλα απο το μετρο (πραγματικα 5 μέτρα απο το μετρο, ανοιγες πορτα και εβλεπες τα τρενα να περνανε). Ωσπου ειδα τα συμβολαια κ τι ψιλιαστικα. δε πηγα καν σε συμβολαιογραφο, δικηγορο, μηχανικο γιατι απαιτουσε κ φραγκα κατι τετοιο. το εψαξα μονος μου κ καταλαβα που εμπλεκα οποτε τη μερα που περιμενε να παρει προκαταβολη απλα τους σουταρα. Ρωταγα πως ειναι δινατον να παρει αυτο το σπιτι βεβαιωση απο μηχανικο κ μου τα μασαγαν αλλα μια χαρα να μην αγχωνομαι. πηραν τον μπουλο τελικα.

Επεξ/σία από Napier
Δημοσ.
14 ώρες πριν, tigergreg είπε

Απλα   θελει   να   πεταγεται   ο  καθε   πανυβλακας   για   να   ξεφουρνισει    την   κακοπροαιρετη   μαλακια   του.

Ειναι   μαλιστα   τοσο  κρετινος   που   μπορει   να   ισχυριστει   οτι   αυτος   δεν  το  υπεγραψε  αλλα   ο  προηγουμενος   ιδιοκτητης.

Λες   και  αυτος   δεν  το   αποδεχτηκε   κανοντας    συμβολαιο   με   την   υπαρχουσα   συσταση  οριζοντιου   ιδιοκτησιας.

Ανακεφαλαιωνοντας   να  πω   τα   εξης...

1.Δεν  χρειαζεται   κανενος   η  συγκαταθεση   για   να   αλλαξει   χρηση   το   διαμερισμα   που   ειναι   καταχωρημενο  ως   αποθηκη.

Τα   αναλαμβανει   ολα   ο  μηχανικος.

2.Στο   επομενο   συμβολαιο  πωλησης   η  γονικη   παροχη   η   αποδοχη  κληρονομιας (χτυπα  ξυλο)  καταθετεις   την  τακτοποιηση   και   φαινεται   πλεον  ως   κανονικο   διαμερισμα.

3.Πρεπει   να   δηλωθει/διορθωθει   σε   Ε9,  κτηματολογιο,  ΔΕΗ  ως   διαμερισμα/οικια   πλεον  με   τα   πραγματικα   μετρα.

Καλημερα.

Ναι, το ξέρω οτι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, έχω και εγώ έναν στο διπλανό κτίριο που με απειλούσε με καταγγελία ενώ ο ίδιος έχει συνδέσει την υδρορροή του στην δική μας απο την πρόσοψη χωρίς να μας ρωτήσει, και έχει και κάτι πινακίδες τέντες χωρίς άδειας, αν μου ξανακάνει νούμερα θα του πω οτι θα του κάνω καταγγελία και εγώ, και μετά ας βγάζουμε τα μάτια μας.

2 ώρες πριν, Napier είπε

πω πω καπως ετσι παραλιγο να τι πατισω και γω πριν 3 μηνες (ειχα ανιξει κ θεμα σχετικο). Ημουν ετοιμος να αγορασω γκαρσονιερα που στα συμβολαια φενοταν ως βοηθητικος χωρος σε πολυκατικοια και η μεσιτρια μου τα παρουσιαζε ολα μελι γαλα κ οτι ειναι ευκαιρια και διπλα απο το μετρο (πραγματικα 5 μέτρα απο το μετρο, ανοιγες πορτα και εβλεπες τα τρενα να περνανε). Ωσπου ειδα τα συμβολαια κ τι ψιλιαστικα. δε πηγα καν σε συμβολαιογραφο, δικηγορο, μηχανικο γιατι απαιτουσε κ φραγκα κατι τετοιο. το εψαξα μονος μου κ καταλαβα που εμπλεκα οποτε τη μερα που περιμενε να παρει προκαταβολη απλα τους σουταρα. Ρωταγα πως ειναι δινατον να παρει αυτο το σπιτι βεβαιωση απο μηχανικο κ μου τα μασαγαν αλλα μια χαρα να μην αγχωνομαι. πηραν τον μπουλο τελικα.

Βασικά την βεβαίωση μηχανικού την βγάζει ο πωλητής, προηγούμενος ιδιοκτήτης δηλαδή πριν περάσει στην δική σου κατοχή, προφανώς δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί η αγορά, βέβαια ξέρεις τι γίνεται, υπάρχουν αρκετοί νέοι μηχανικοί που κάνουν αυτή την δουλειά απλά για επιβίωση και δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες που κουβαλάνε, θα πέσει κανένα λάδωμα, μετά μπορεί να φάει αγωγή ο μηχανικός από τον μελλοντικό ιδιοκτήτη αν προκύψει κάτι. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Napier είπε

Ρωταγα πως ειναι δινατον να παρει αυτο το σπιτι βεβαιωση απο μηχανικο

Θα τακτοποιούσαν την αυθαιρεσία και θα έπαιρνε.

1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

προφανώς δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί η αγορά, βέβαια ξέρεις τι γίνεται, υπάρχουν αρκετοί νέοι μηχανικοί που κάνουν αυτή την δουλειά απλά για επιβίωση και δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες που κουβαλάνε, θα πέσει κανένα λάδωμα, μετά μπορεί να φάει αγωγή ο μηχανικός από τον μελλοντικό ιδιοκτήτη αν προκύψει κάτι. 

Καθόλου προφανές. Επίσης, κανένας νέος μηχανικός δεν ρισκάρει για 60 και 70 ευρώ. Άλλοι ενδέχεται να το κάνουν...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kirileman είπε

Θα τακτοποιούσαν την αυθαιρεσία και θα έπαιρνε.

Καθόλου προφανές. Επίσης, κανένας νέος μηχανικός δεν ρισκάρει για 60 και 70 ευρώ. Άλλοι ενδέχεται να το κάνουν...

Απ' την στιγμή που η βεβαίωση είναι αναγκαία για την διεκπεραίωση της διαδικασίας αγοράς, είναι προφανές οτι αγορά διαμερίσματος/οικίας χωρίς αυτό δεν μπορεί να γίνει. Εκτός αν αναφέρεσαι σε λογικές λαδώματος κάποιου/ων για να κάνουν τα στραβά μάτια, ΔΟΥ, συμβολαιογράφος κτλ. 

Για το ποιος ρισκάρει, μηχανικός προς 2ετίας περίπου μου είχε αναφέρει οτι ορισμένοι νέοι μηχανικοί εκδίδουν τέτοιες βεβαιώσεις για μικρή αμοιβή δίχως να γνωρίζουν ρίσκο και συνέπειες. Τώρα το "ορισμένοι" είναι ένας σχετικός αριθμός που δεν γνωρίζω αν είναι πολλοί ή λίγοι, επίσης ούτε ύψος αμοιβής γνωρίζω. Η έκδοση της βεβαίωσης απαιτεί καταρτισμένο μηχανικό με εμπειρία αν θέλει να ελαχιστοποιήσει πιθανότητες να έχει μελλοντικά προβλήματα, η αμοιβή κάποιου που θέλει να κάνει καλά την δουλειά του είναι σχετικά υψηλή και αυτό είναι λογικό.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα σας.

Μένω σε οικογενειακή πολυκατοικία στον 1ο όροφο (σε οροφοδιαμέρισμα στο όνομα της γυναίκας μου μετά από σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών).Μπήκαμε σε δάνειο το 1998 το χτίσαμε και το 2015 το εξοφλήσαμε.Στο ισόγειο μένει η κουνιάδα μου (πατρικό) το οποίο της ανήκει μετά από γονική παροχή.Στο 2ο όροφο μένει η άλλη μου κουνιάδα με 100% πλήρη κυριότητα και επικαρπωτή την πεθερά μου.Η πολυκατοικία αποτελείτε και από ένα ημιυπόγειο κατασκευής 1978 και δηλωμένο ως αποθήκη οριζόντιας ιδιοκτησίας από την πεθερά μου στο Ε9 αλλά διαμορφωμένο ως σπίτι με σαλόνι -καθιστικό-μπάνιο κ.τ.λ..Προσφάτως ένα από τα παιδιά ενήλικο της μίας κουνιάδας μου άφησε έγκυο μία κοπέλα με αποτέλεσμα να μετατρέψουν την αποθήκη σε διαμέρισμα παίρνοντας ρεύμα από την μητέρα του,στο ισόγειο(παράνομη ηλεκτροδότηση).Ο τελευταίος έκλεισε τις οδούς (κλιμακοστάσιο) που οδηγούν στον ακάλυπτο τις πολυκατοικίας και καταπατώντας αυτόν με τραπεζάκια κουνιστές καρέκλες κτλ χωρίς να αφήνει κάποιον να κατέβει σε αυτή (πχ σου έπεσε μία κάλτσα στην αυλή και θες να την πάρεις)παρά μόνο κατόπιν συνεννόησης με εκείνον.)Όλα αυτά με τις ''ευλογίες'' της πεθεράς μου αφού εκείνη του το παραχώρησε.Διαβάζοντας το συμβόλαιο που αφορά την σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών αναφέρει οτί κανείς δεν μπορεί να κλείσει κοινόχρηστους και κοινόκτιστους χώρους υπογεγραμμένο με συμβολαιογραφική πράξη από την πεθερά μου.Εγώ πήγα να τον ΄΄βουτήξω'' αλλά με πρόλαβαν γιατί το έπαιξε τσαμπουκάς ιδιοκτήτης(με πλάτεςτης πεθεράς μου και της μητέρας του.)

Σας παρακαλώ πολύ θέλω τις συμβουλή σας.Δεν με νοιάζει αν του το γράψει η πεθερά μου αλλά δεν μπορώ να ζητώ την άδεια για να κατέβω στο κλιμακοστάσιο ή στην αυλή.

Δημοσ.

Έμπλεξα το ξέρω αλλά δεν μπορώ να ανακατευτώ γιατί είμαι γαμπρός.Ίσως με μία αγωγή για καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων και ασφαλιστικά μέτρα να προχωρήσει η γυναίκα μου.

Ένα σόι ένα μπάχαλο!!!!!!!!!!!!!!

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, jnlkats είπε

Έμπλεξα το ξέρω αλλά δεν μπορώ να ανακατευτώ γιατί είμαι γαμπρός.Ίσως με μία αγωγή για καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων και ασφαλιστικά μέτρα να προχωρήσει η γυναίκα μου.

Για να γλυτωσουμε απο κατι τετοια μεταναστευσαμε.
Ταραξε τους στη νομιμότητα. Αυτα ειναι μονο η αρχη σε λιγα χρονια θα εχεις και διαζυγια του νεαρου, τους καυγαδες  και ολα αυτα τα ωραια που εχουν τετοιες καταστασεις.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, jnlkats είπε

Δεν ανακατευεσαι εσύ.βάζεις την γυναίκα μπροστά που είναι και το σόι της.Οτι άλλο κάνεις θα σου γυρίσει μπουμερανγκ γιατί είναι σόι της,θα σου ξεφύγει κάποια κουβέντα για τους δικούς της και θα στην θυμίζει μέχρι να πεθάνεις.

• Like 2
Δημοσ.
21 ώρες πριν, jnlkats είπε

Μπήκαμε σε δάνειο το 1998 το χτίσαμε και το 2015 το εξοφλήσαμε.

Αν καταλαβαίνω καλά απο τα λεγόμενα σου κανένας δεν σου χάρισε τίποτα,το πλήρωσες,σωστά ;;

Εαν και εφόσον είναι έτσι εγω θα ξεκινούσα το πανηγύρι φίλε μου..  και κανένας δεν μπορεί να πει κουβέντα 

• Like 1
Δημοσ.

Ακριβώς.Εγώ και η γυναίκα μου δουλεύαμε και τα πληρώναμε μαζί.Κανείς δεν έδωσε δεκάρα και είμαστε περήφανοι γι αυτό.Μπαίνει ο συναισθηματικός παράγοντας στη μέση και ευτυχώς που η γυναίκα μου το βλέπει και είναι δίπλα μου,αλλά αν δω ότι η κατάσταση πάει στο απροχώρητο θα τους '' ιππεύσω'' κανονικά,αρχίζοντας με καταγγελία στην πολεοδομία και στην ΔΕΔΔΥΕ .Το πανηγύρι είναι εύκολο να ξεκινήσει,αλλά δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει και τι επιπτώσεις θα έχει.

Δημοσ.
Στις 23/6/2020 στις 12:56 ΜΜ, jnlkats είπε

Καλημέρα σας.

Μένω σε οικογενειακή πολυκατοικία στον 1ο όροφο (σε οροφοδιαμέρισμα στο όνομα της γυναίκας μου μετά από σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών).Μπήκαμε σε δάνειο το 1998 το χτίσαμε και το 2015 το εξοφλήσαμε.Στο ισόγειο μένει η κουνιάδα μου (πατρικό) το οποίο της ανήκει μετά από γονική παροχή.Στο 2ο όροφο μένει η άλλη μου κουνιάδα με 100% πλήρη κυριότητα και επικαρπωτή την πεθερά μου.Η πολυκατοικία αποτελείτε και από ένα ημιυπόγειο κατασκευής 1978 και δηλωμένο ως αποθήκη οριζόντιας ιδιοκτησίας από την πεθερά μου στο Ε9 αλλά διαμορφωμένο ως σπίτι με σαλόνι -καθιστικό-μπάνιο κ.τ.λ..Προσφάτως ένα από τα παιδιά ενήλικο της μίας κουνιάδας μου άφησε έγκυο μία κοπέλα με αποτέλεσμα να μετατρέψουν την αποθήκη σε διαμέρισμα παίρνοντας ρεύμα από την μητέρα του,στο ισόγειο(παράνομη ηλεκτροδότηση).Ο τελευταίος έκλεισε τις οδούς (κλιμακοστάσιο) που οδηγούν στον ακάλυπτο τις πολυκατοικίας και καταπατώντας αυτόν με τραπεζάκια κουνιστές καρέκλες κτλ χωρίς να αφήνει κάποιον να κατέβει σε αυτή (πχ σου έπεσε μία κάλτσα στην αυλή και θες να την πάρεις)παρά μόνο κατόπιν συνεννόησης με εκείνον.)Όλα αυτά με τις ''ευλογίες'' της πεθεράς μου αφού εκείνη του το παραχώρησε.Διαβάζοντας το συμβόλαιο που αφορά την σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών αναφέρει οτί κανείς δεν μπορεί να κλείσει κοινόχρηστους και κοινόκτιστους χώρους υπογεγραμμένο με συμβολαιογραφική πράξη από την πεθερά μου.Εγώ πήγα να τον ΄΄βουτήξω'' αλλά με πρόλαβαν γιατί το έπαιξε τσαμπουκάς ιδιοκτήτης(με πλάτεςτης πεθεράς μου και της μητέρας του.)

Σας παρακαλώ πολύ θέλω τις συμβουλή σας.Δεν με νοιάζει αν του το γράψει η πεθερά μου αλλά δεν μπορώ να ζητώ την άδεια για να κατέβω στο κλιμακοστάσιο ή στην αυλή.

Πόσα τετραγωνικά, είναι ο ακάλυπτος ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...