Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@testit Κάπου τα μπερδεύεις ή δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Η πολυκατοικία έχει συνιδιοκτήτες, το διαμέρισμα/αποθήκη του δεν έχει. Οπότε αν ήθελε να κάνει μια αλλαγή στην πολυκατοικία (aka κοινόχρηστοι χώροι), προφανώς πρέπει να συμφωνήσουν κι οι άλλοι συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας. Για να κάνει μια αλλαγή στο διαμέρισμά του, θέλει τη σύμφωνη γνώμη του εαυτού του (αν το είχε εξ ημισείας με τη γυναίκα του, θα έπρεπε να συμφωνήσει κι αυτή).

• Like 1
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Xacti είπε

Φίλε κάτσε διάβασε το θέμα απ' την αρχή γιατί είσαι εκτός

Φιλε δεν ειμαι εκτος. Εγραψα ξεκαθαρα οτι συναινεση με συμβολαιογραφικη πραξη, χρειαζεται ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, για αλλαγη χρησης ιδιωτικης ιδιοκτησιας οχι. Εδω δε μιλαμε για κοινοχρηστους χωρους, η διευκρίνηση ηταν αχρειαστη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α- βήμα) Ρωτάς μηχανικό πόσο στοιχίζει η νομιμοποίηση (συνήθως δωρεαν η αρχική εκτίμηση αν του πας τα χαρτιά)

εκεί αποφασίζεις

α) Αν θέλεις/μπορείς νομιμοποιείς και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

β) Αν δεν μπορείς , είσαι ευγενικός με γείτονες υποχρεωτικά - αποκαθιστάς καλές σχέσεις και αν κάποιος σου πετάξει σπόντα του λες "Αν ψαχτούμε - όλοι έχουμε μικροπαρανομίες. Το θέμα είναι να μην είμαστε τόσο χαζοί ώστε να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας"

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

Άλλο πράγμα είναι η αλλαγή χρήσης που μπορεί να γίνει με τον τελευταίο νόμο περί νομιμοποίησης αυθαίρετων και άλλο πράγμα η αλλαγή της σύστασης της οικοδομής. Αν εκεί αναφέρεται σαν αποθήκη, ακόμα και μετά από την αλλαγή χρήσης, αποθήκη θα είναι. 

Μπορεί αυτό να γίνει κατανοητό; 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, testit είπε

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "Βασίλης_29": Αν χρειαστεί να κάνεις κάτι παρόμοιο ή παρεμφερές, κάντο όσο πιο διακριτικά-αθόρυβα μπορείς. "Χτύπα και φεύγα". Μη δίνεις χρόνο σε άλλους να το σκεφτούν, να το ψάξουν....  Προπαντός, μην προκαλέσεις!

Δεν έχω καμιά τέτοια παρανομία στο ακίνητό μου, ούτε σκοπεύω να κάνω. 

Για όσους σκοπεύουν να αγοράσουν ακίνητα, θα πρέπει να καταφεύγουν σε μηχανικό, δικηγόρο για να ελέγξουν όλα τα πιθανά προβλήματα ή βάρη του ακινήτου που μπορούν να μεταφερθούν μελλοντικά στον νέο αγοραστή. Η βεβαίωση του μηχανικού λύνει το θέμα σε σημαντικό βαθμό οχι όμως 100%.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν έχω καμιά τέτοια παρανομία στο ακίνητό μου, ούτε σκοπεύω να κάνω. 

Για όσους σκοπεύουν να αγοράσουν ακίνητα, θα πρέπει να καταφεύγουν σε μηχανικό, δικηγόρο για να ελέγξουν όλα τα πιθανά προβλήματα ή βάρη του ακινήτου που μπορούν να μεταφερθούν μελλοντικά στον νέο αγοραστή. Η βεβαίωση του μηχανικού λύνει το θέμα σε σημαντικό βαθμό οχι όμως 100%.

Παντως   αν  εχεις   φροντισε   να  το  κανεις   κρυφα....:-):mrgreen::lol:

Δημοσ.

Πάντως μόλις ενημερώθηκα από τον διαχειριστή ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ήταν ενήμεροι για την κατάσταση από την αρχή επειδή έτσι τα είχε φτιάξει ο εργολάβος και ότι υπέγραψαν όλοι το 1996 ότι είναι σύμφωνοι με αυτοί την κατάσταση και ότι τα θεωρούν κανονικά διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτή η υπογραφή αλλά είπα να σας το αναφέρω

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tsofras είπε

Πάντως μόλις ενημερώθηκα από τον διαχειριστή ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ήταν ενήμεροι για την κατάσταση από την αρχή επειδή έτσι τα είχε φτιάξει ο εργολάβος και ότι υπέγραψαν όλοι το 1996 ότι είναι σύμφωνοι με αυτοί την κατάσταση και ότι τα θεωρούν κανονικά διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

Φυσικα   και   θα  το  υπεγραφαν   καθοτι   ο  διαμοιρασμος   των  κοινοχρηστων  θα   ηταν  εις   βαρος   τους.

Γι  αυτο   και   η  συσταση   οριζοντιας   ιδιοκτησιας-καταστατικο    γινεται   απο  τον  εργολαβο   μολις   παραδωσει   το  οικημα  με   συμμετοχη   ολων   ως   διαμερισματα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tsofras είπε

Νομικά ή για το κράτος δεν είμαι σε θέση να πω αν σημαίνει κάτι. Για τον γείτονα όμως που σου είπε οτι είσαι παράνομος, να πάρεις μια φωτοτυπία από αυτό το χαρτάκι και να του το τρίψεις στην μούρη αν γυρίσει και σου πει τίποτα, αφού και αυτός το αναγνωρίζει ως κανονικό διαμέρισμα της πολυκατοικίας και το υπέγραψε, τώρα να μην μιλάει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Νομικά ή για το κράτος δεν είμαι σε θέση να πω αν σημαίνει κάτι. Για τον γείτονα όμως που σου είπε οτι είσαι παράνομος, να πάρεις μια φωτοτυπία από αυτό το χαρτάκι και να του το τρίψεις στην μούρη αν γυρίσει και σου πει τίποτα, αφού και αυτός το αναγνωρίζει ως κανονικό διαμέρισμα της πολυκατοικίας και το υπέγραψε, τώρα να μην μιλάει.

Απλα   θελει   να   πεταγεται   ο  καθε   πανυβλακας   για   να   ξεφουρνισει    την   κακοπροαιρετη   μαλακια   του.

Ειναι   μαλιστα   τοσο  κρετινος   που   μπορει   να   ισχυριστει   οτι   αυτος   δεν  το  υπεγραψε  αλλα   ο  προηγουμενος   ιδιοκτητης.

Λες   και  αυτος   δεν  το   αποδεχτηκε   κανοντας    συμβολαιο   με   την   υπαρχουσα   συσταση  οριζοντιου   ιδιοκτησιας.

Ανακεφαλαιωνοντας   να  πω   τα   εξης...

1.Δεν  χρειαζεται   κανενος   η  συγκαταθεση   για   να   αλλαξει   χρηση   το   διαμερισμα   που   ειναι   καταχωρημενο  ως   αποθηκη.

Τα   αναλαμβανει   ολα   ο  μηχανικος.

2.Στο   επομενο   συμβολαιο  πωλησης   η  γονικη   παροχη   η   αποδοχη  κληρονομιας (χτυπα  ξυλο)  καταθετεις   την  τακτοποιηση   και   φαινεται   πλεον  ως   κανονικο   διαμερισμα.

3.Πρεπει   να   δηλωθει/διορθωθει   σε   Ε9,  κτηματολογιο,  ΔΕΗ  ως   διαμερισμα/οικια   πλεον  με   τα   πραγματικα   μετρα.

Καλημερα.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, tigergreg είπε

η  συσταση   οριζοντιας   ιδιοκτησιας-καταστατικο    γινεται   απο  τον  εργολαβο   μολις   παραδωσει   το  οικημα  με   συμμετοχη   ολων   ως   διαμερισματα.

Η σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας-καταστατικό δεν γίνεται από τον εργολάβο, γίνεται από τον κατασκευαστή/ιδιοκτήτη. Επίσης αυτή η πράξη γίνεται για να διαιρεθεί το ακίνητο ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες ανεξάρτητες ιδιοκτησίες, συνεπώς γίνεται όχι μόνο πριν παραδοθούν τα διαμερίσματα αλλά και πριν καν πουληθούν.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Η σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας-καταστατικό δεν γίνεται από τον εργολάβο, γίνεται από τον κατασκευαστή/ιδιοκτήτη. Επίσης αυτή η πράξη γίνεται για να διαιρεθεί το ακίνητο ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες ανεξάρτητες ιδιοκτησίες, συνεπώς γίνεται όχι μόνο πριν παραδοθούν τα διαμερίσματα αλλά και πριν καν πουληθούν.

Συμφωνοι...απλα   λεγοντας   εργολαβος   εννοω  κατασκευαστη  γιατι  συνηθως   ειναι  το  ιδιο   προσωπο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tigergreg είπε

Συμφωνοι...απλα   λεγοντας   εργολαβος   εννοω  κατασκευαστη  γιατι  συνηθως   ειναι  το  ιδιο   προσωπο.

Το βασικό που ήθελα να επισημάνω ήταν το άλλο, ότι η σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας-καταστατικό ΔΕΝ γίνεται μόλις παραδώσει τα διαμερίσματα, γίνεται πριν καν αρχίσει να τα πουλάει, συνεπώς οι νέοι ιδιοκτήτες δεν έχουν λόγο σε αυτό. Απλά με την αγορά που κάνουν αποδέχονται αυτά που ήδη γράφει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Το βασικό που ήθελα να επισημάνω ήταν το άλλο, ότι η σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας-καταστατικό ΔΕΝ γίνεται μόλις παραδώσει τα διαμερίσματα, γίνεται πριν καν αρχίσει να τα πουλάει, συνεπώς οι νέοι ιδιοκτήτες δεν έχουν λόγο σε αυτό. Απλά με την αγορά που κάνουν αποδέχονται αυτά που ήδη γράφει.

Ε  ναι!   Αλλωστε   με   την  συσταση   πωλουνται   πλεον  τα   διαμερισματα.

Διαφορετικα   θα   πουλαγαν   αερα   κοπανιστο...:-)

Γι  αυτο   μου  εκανε   εντυπωση   η  ζητηση    περαιτερω   υπογραφων  πιο   πισω....

Επισης   να   επισημανω   οτι   οι  "τακτοποιησεις"   ισχυουν  για   30  χρονια.

Μην  ρωτησετε   για   μετα   γιατι  δεν  γνωριζουν  ουτε   αυτοι  που  εκαναν  τον  νομο.

Απλα   δεν  θυμαμαι   αν  ισχυει   για   ολες   τις   πολεοδομικες   περιπτωσεις.

Δημοσ.

Διαβαζοντας ολο το θεμα καποιος testit που ηταν και σιγουρος για το τι ισχυει θα πρεπε καλυτερα να μην μιλουσε σαν να ηταν σιγουρος....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...