Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Αρχηγέ μου, λάθος νόμο και περίπτωση ποστάρεις, είναι απλά άσχετα με το θέμα.

Αυτό που ποστάρεις αφορά αλλαγή χρήσης σε επαγγελματικό χώρο λ.χ. εστιατόριο, είναι διαφορετική περίπτωση καθώς οι δήμοι επιβάλλουν αυξημένα δημοτικά τέλη σε επαγγελματικούς χώρους. Εδώ μιλάμε για ισόγειο χώρο με είσοδο μέσα στην κεντρική είσοδο και το κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας, οχι χώρο με πόρτα έξω που να βλέπει σε δρόμο, άλλη κατηγορία αλλαγής χρήσεων αυτή.

Επίσης το κείμενο που ποστάρεις μιλάει για συνιδιοκτήτες του διαμερίσματος, αν και εφόσον υπάρχουν, δεν εννοεί τους ιδιοκτήτες άλλων διαμερισμάτων της πολυκατοικίας. Μπορεί ένα διαμέρισμα να το κατέχουν πάνω από ένας με διαφορετικά ποσοστά, εκεί απαιτούν την σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων.

ok, ταλαιπωρείστε κι άλλον ή κι άλλους με αυτά που γράφετε. Βλέπω ότι δεν γίνεται κατανοητή η έννοια συνιδιοκτήτης. Δεν είναι μόνο αυτός που μπορεί να έχει μερίδιο  στην αποθήκη, π.χ.  κληρονόμος του 1/2 της αποθήκης... (που στην περίπτωση που συζητάμε  δεν υπάρχει τέτοιος, γιατί είναι μόνο ένας ο κληρονόμος της αποθήκης) ....  αλλά είναι ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ή άλλων χώρων σε αυτήν την πολυκατοικία

Ο αρχικός αρθρογράφος, το ξεκαθάρισε. Έχει κληρονομήσει μια αποθήκη  σε μια παλιά πολυκατοικία κάπου στην επαρχία. Πολυκατοικία είναι αν έχει πάνω από ένα  διαμέρισμα.  Επομένως όλες οι αλλαγές στους "αποχαρακτηρισμούς/νεοχαρακτηρισμούς" των χώρων της πολυκατοικίας, αποφασίζονται-εγκρίνονται από τη Γενική Συνέλευση των ιδιοκτητών. Για κάποιες αλλαγές απαιτείται το απλό 51% της Γ.Σ.  όλων των ιδιοκτητών (ή αλλιώς συνιδιοκτητών) της πολυκατοικίας. για κάποιες άλλες αλλλαγές , απαιτείται από το νόμο, το 100% της Γ.Σ. όλων των ιδιοκτητών (ή συνιδιοκτητών) της.

ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ: Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΓΡΑΠΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ (Ή' ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ) ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΊΑς ΟΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ!

Και εμένα θα μου άρεσε να κάνω ότι θέλω στο διαμέρισμά μου ή στην ανεξάρτητη αποθήκη μου στον κήπο της πολυκατοικίας (αν έχω) ...  αλλά δεν γίνεται αυτό - αν θέλεις να κάνεις αλλαγές  στη χρήση... στη στατικότητα του ακινήτου.... στην εξωτερική όψη της πολυκατοικίας κλπ κλπ... όλα αυτά περνούν από τη Γ.Σ. και με γραπτές συμβολαιογραφικές πράξεις.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ:  Η ΕΛΠΙΔΑ, ΠΑΝΤΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΓΙΑ ΥΠΕΎΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.  Μέχρι να γίνει αυτό, μην ανοίξει κι άλλο το μέτωπο που πάει να ανοίξει, όπως αντιλήφθηκα διαβάζοντας τα γραμμένα του.

Επεξ/σία από testit
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ταλαιπωρούμε κανέναν, αν δεν θέλει να ταλαιπωρείτε ας απευθυνθεί σε μηχανικό/δικηγόρο/συμβολαιογράφο. 

Για την περίπτωση του ts δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη ιδιοκτητών άλλων διαμερισμάτων. 

https://www.michanikos.gr/forums/topic/50963-συναίνεση-συνιδιοκτητών/#comments

Αν πας να κάνεις εργασίες σε κοινόκτητα/κοινόχρηστα μέρη/στοιχεία του κτιρίου τότε την χρειάζεσαι. Και για να ξεκαθαρίσει το τοπίο ας απευθυνθεί σε μηχανικό, χρειάζεται η διαδικασία τακτοποίησης λόγω αυθαίρετης αλλαγής χρήσης, εκεί θα δούμε τι θα του ζητήσει η ΥΔΟΜ και ο μηχανικός.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν ταλαιπωρούμε κανέναν, αν δεν θέλει να ταλαιπωρείτε ας απευθυνθεί σε μηχανικό/δικηγόρο/συμβολαιογράφο. 

Για την περίπτωση του ts δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη ιδιοκτητών άλλων διαμερισμάτων. 

https://www.michanikos.gr/forums/topic/50963-συναίνεση-συνιδιοκτητών/#comments

Αν πας να κάνεις εργασίες σε κοινόκτητα/κοινόχρηστα μέρη/στοιχεία του κτιρίου τότε την χρειάζεσαι. Και για να ξεκαθαρίσει το τοπίο ας απευθυνθεί σε μηχανικό, χρειάζεται η διαδικασία τακτοποίησης λόγω αυθαίρετης αλλαγής χρήσης, εκεί θα δούμε τι θα του ζητήσει η ΥΔΟΜ και ο μηχανικός.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "Βασίλης_29": Αν χρειαστεί να κάνεις κάτι παρόμοιο ή παρεμφερές, κάντο όσο πιο διακριτικά-αθόρυβα μπορείς. "Χτύπα και φεύγα". Μη δίνεις χρόνο σε άλλους να το σκεφτούν, να το ψάξουν....  Προπαντός, μην προκαλέσεις!

Πρακτική αντ-εφαρμογή: Ο αρχικός αρθρογράφος, λέει ή υπονοεί έμμεσα ότι στην "αποθήκη" αυτή, έμενε η γιαγιά του. Την είχε μετατρέψει ουσιαστικά σε κατοικία της. Ποιος άλλωστε (από τους υπόλοιπους ενοίκους/ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας) θα τολμούσε να πάει να της κάνει έλεγχο, μέσα στην αποθήκη της (στην περιουσία της); Με ποιο θεσμικό δικαίωμα, άλλωστε.  Με κάποιο τρόπο είχε εξασφαλίσει και ύδρευση-αποχέτευση στην αποθήκη της... ίσως με κάποια πλάγια διαδικασία μέσω κάποιου διαχειριστή αυτής της πολυκατοικίας, κάποια στιγμή στο παρελθόν.. Ο επόμενος ή μεθεπόμενος διαχειριστής που το αντιλήφθηκε αυτό, προτίμησε να μη μπλέξει - κυνηγώντας τη "γιαγιά"... άντε να βάλει δικηγόρους, άντε να περαστούν αυτά στα έξοδα της πολυκατοικίας.....  Επέλεξε λοιπόν τη μη αντίδραση! Κι αυτό "διαιωνίστηκε".

Κι έρχεται τώρα, μετά από χρόνια, ο κληρονόμος, και "ταράζει τα νερά",  είτε από ολοκληρωτική άγνοια της προηγούμενης κατάστασης  είτε από δικό του τσαμπουκάλεμα!

"Εγώ κληρονόμησα ακίνητη περιουσία από τη γιαγιά μου, δική μου είναι, ότι θέλω την κάνω!"

Υπάρχουν πιθανότητες να του περάσει, υπάρχουν και πιθανότητες να μην του περάσει (αυτές είναι οι περισσότερες).

Αν και από αυτά που γράφει, ήδη συνάντησε αντιδράσεις, δεν θα του περάσει!

Τι γίνεται με εμάς, που απαντάμε και συμμετέχουμε στη συζήτηση αυτού του άρθρου. Όλοι ξεκινάμε από τη βάση να βοηθήσουμε - αυτόν που ζητά βοήθεια. Πώς τον βοηθάμε; Ξεκινώντας από τη θέση του δίκαιου και του νόμιμου. Προσπαθούμε να του δώσουμε κι αυτουνού τα ίδια "όπλα".

Έλα όμως που κάθε μια περίπτωση είναι διαφορετική! Ο αρχικός αρθρογράφος  ίσως δεν ψάχνει το τι είναι νόμιμο - το πιθανότερο - να το ξέρει ήδη! Ο αρχικός αρθρογράφος ίσως ψάχνει το "κολπάκι", το "τιπ", την "έξυπνη ιδέα": Πώς θα περάσει κάτω από τον πήχυ του άλματος σε ύψος, χωρίς να τον ρίξει, και να πάρει και μετάλιο!  Γίνεται αυτό;  Εμ όχι....  Κι ας λέμε ότι ζούμε σε έναν τόπο που όλα γίνονται!

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, testit είπε

ΟΚ. Με αποσπασματική ενημέρωση μέσω ίντερνετ, γίνονται όλοι: γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι ... κλπ.  Έτσι κι εδώ στα άρθρα του insomnia (που κατά τη διαίσθησή μου είναι "βαλτά" από τον ή τους υπεύθυνους του ιστοχώρου, στην ανάγκη τους να παρουσιάζουν κίνηση, επισκεψιμότητα και διαδραστικότητα στο site τους - έχουν δικαίωμα να το κάνουν αυτό!)

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "Βασίλης_29": Αν χρειαστεί να κάνεις κάτι παρόμοιο ή παρεμφερές, κάντο όσο πιο διακριτικά-αθόρυβα μπορείς. "Χτύπα και φεύγα". Μη δίνεις χρόνο σε άλλους να το σκεφτούν, να το ψάξουν....  Προπαντός, μην προκαλέσεις!

Πρακτική αντ-εφαρμογή: Ο αρχικός αρθρογράφος, λέει ή υπονοεί έμμεσα ότι στην "αποθήκη" αυτή, έμενε η γιαγιά του. Την είχε μετατρέψει ουσιαστικά σε κατοικία της. Ποιος άλλωστε (από τους υπόλοιπους ενοίκους/ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας) θα τολμούσε να πάει να της κάνει έλεγχο, μέσα στην αποθήκη της (στην περιουσία της); Με ποιο θεσμικό δικαίωμα, άλλωστε.  Με κάποιο τρόπο είχε εξασφαλίσει και ύδρευση-αποχέτευση στην αποθήκη της... ίσως με κάποια πλάγια διαδικασία μέσω κάποιου διαχειριστή αυτής της πολυκατοικίας, κάποια στιγμή στο παρελθόν.. Ο επόμενος ή μεθεπόμενος διαχειριστής που το αντιλήφθηκε αυτό, προτίμησε να μη μπλέξει - κυνηγώντας τη "γιαγιά"... άντε να βάλει δικηγόρους, άντε να περαστούν αυτά στα έξοδα της πολυκατοικίας.....  Επέλεξε λοιπόν τη μη αντίδραση! Κι αυτό "διαιωνίστηκε".

Κι έρχεται τώρα, μετά από χρόνια, ο κληρονόμος, και "ταράζει τα νερά",  είτε από ολοκληρωτική άγνοια της προηγούμενης κατάστασης  είτε από δικό του τσαμπουκάλεμα!

"Εγώ κληρονόμησα ακίνητη περιουσία από τη γιαγιά μου, δική μου είναι, ότι θέλω την κάνω!"

Υπάρχουν πιθανότητες να του περάσει, υπάρχουν και πιθανότητες να μην του περάσει (αυτές είναι οι περισσότερες).

Τι γίνεται με εμάς, που απαντάμε και συμμετέχουμε στη συζήτηση αυτού του άρθρου. Όλοι ξεκινάμε από τη βάση να βοηθήσουμε - αυτόν που ζητά βοήθεια. Πώς τον βοηθάμε; Ξεκινώντας από τη θέση του δίκαιου και του νόμιμου. Προσπαθούμε να του δώσουμε κι αυτουνού τα ίδια "όπλα".

Έλα όμως που κάθε μια περίπτωση είναι διαφορετική! Ο αρχικός αρθρογράφος  ίσως δεν ψάχνει το τι είναι νόμιμο - το πιθανότερο - να το ξέρει ήδη! Ο αρχικός αρθρογράφος ίσως ψάχνει το "κολπάκι", το "τιπ", την "έξυπνη ιδέα": Πώς θα περάσει κάτω από τον πήχυ του άλματος σε ύψος, χωρίς να τον ρίξει, και να πάρει και μετάλιο!  Γίνεται αυτό;  Εμ όχι....  Κι ας λέμε ότι ζούμε σε έναν τόπο που όλα γίνονται!

Δεν ήταν η γιαγιά ο γκάνγκστερ που εξαπάτησε τους πάντες. Στο έχουν γράψει και πιο πριν ήταν μια πάγια τακτική, δηλωνοταν αποθήκη, μετατρέποταν σε διαμέρισμα. Κοινόχρηστα είχε κανονικά γιατί το καταστατικό με τα χιλιοστά το έβγαζε ο ίδιος ο κατασκευαστής. Δημοτικά τέλη πληρώνει κανονικά και δηλωνοταν κανονικά στην εφορία. Το αν θα κάνεις αλλαγή χρήσης δεν αφορά κανέναν στην πολυκατοικία μιας και δεν αλλάζει κάτι. Είναι κάτι απλό σαν διαδικασία. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mihanikos1 είπε

Δεν ήταν η γιαγιά ο γκάνγκστερ που εξαπάτησε τους πάντες. Στο έχουν γράψει και πιο πριν ήταν μια πάγια τακτική, δηλωνοταν αποθήκη, μετατρέποταν σε διαμέρισμα. Κοινόχρηστα είχε κανονικά γιατί το καταστατικό με τα χιλιοστά το έβγαζε ο ίδιος ο κατασκευαστής. Δημοτικά τέλη πληρώνει κανονικά και δηλωνοταν κανονικά στην εφορία. Το αν θα κάνεις αλλαγή χρήσης δεν αφορά κανέναν στην πολυκατοικία μιας και δεν αλλάζει κάτι. Είναι κάτι απλό σαν διαδικασία. 

Είμαι σίγουρος ότι αν γινόταν το ίδιο ή ένα όμοιο ερώτημα  σε φόρουμ συζήτησης για μηχανικούς (δηλ. συναρμόδια ειδικούς επί του θέματος), θα έπεφτε μεγάλο κράξιμο. ή δεν θα απαντούσαν καθόλου, αγνοώντας το άρθρο και τον αρθρογράφο. Στην καλύτερη περίπτωση αυτού του (υποθετικού) άρθρου, θα τον παρέπεμπαν άμεσα στο "μηχανικό του", ή στο δικηγόρο "του" . κλπ.

Μην λαβαίνεις υπόψη σου ενέργειες δήμων και των ταμείων του.  Αυτοί, από όπου μπορούν να εισπράξουν, εισπράττουν! Αυτό δε σημαίνει ότι έτσι νομιμοποιείται η οποιαδήποτε πολεοδομική παρανομία ή κατάσταση μη νομιμότητας! 

Αν θέλεις να αποκομίσεις κάτι χρήσιμο από αυτήν την συζήτηση:  Ο αρθρογράφος-κληρονόμος της αποθήκης (του άρθρου), αν θέλει να αλλάξει τη χρήση της αποθήκης του, να την κάνει "νόμιμο σπίτι" δηλαδή, και για την πουλήσει σαν σπίτι ή να την ενοικιάσει σαν σπίτι ή να την παραχωρήσει στο παιδί του σαν σπίτι, χρειάζεται τη σύμφωνη γνώμη όλων των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας. και πολλά χαρτιά, έξοδα και τρεχάματα. Μπορεί όμως και τώρα να συνεχίσει να κάνει αυτό που έκανε η γιαγιά του, να μένει μέσα δηλαδή...  δεν μπορεί κανένας να του κάνει έλεγχο στο χώρο αυτό - δικός του είναι εξάλλου!  έτσι θα γλιτώσει την αναστάτωση, τα τρεχάματα, τα έξοδα! Μπορεί όμως (αν ταράζει τα νερά) να εκνευρίσει κανένα γείτονα, που θα του στείλει την πολεοδομία για έλεγχο! Η πολεοδομία για να βεβαιώσει την μη σύννομη αλλαγή χρήσης, πρέπει να κάνει τουλάχιστον 2 "εφόδους" (ελέγχους αυτοψίας)-να τον κάνουν "τσακωτό". Αυτό τραβάει σε μάκρος, πρακτικά λειτουργεί υπέρ του αρθρογράφου.  Συμπέρασμα: κάτι από το "λάθρα βιώσας!"

Δημοσ.

@testit φίλε μου καταλαβαίνω ότι έχεις όλη την καλή διάθεση να βοηθήσεις και σε ευχαριστώ , αλλά σταμάτα σε παρακαλώ να κάνεις εικασίες και να λες συνέχεια ότι το γνώριζα , οτι τσαμπουκαλευομαι, ότι θέλω να είμαι παράνομος και ολα τα σχετικά χωρίς να με γνωρίζεις και απορώ αν διάβασες το πρώτο ποστ μου.

Έφτιαξα το ποστ για να ενημερωθώ , έκανα αναφορά στον τσαμπουκα όπως λες γιατί βρέθηκα να απειλουμαι χωρίς να έχω πειράξει κανέναν.

Είπα επίσης ότι όλα τα ισόγεια διαμερίσματα τις πολυκατοικίας είναι δηλωμένα ως αποθηκες από τον εργολάβο και εσύ αναφέρεις ότι πήγε η γιαγιά μου και παράνομα έβαλε ρεύμα και νερό. 

Τι ακριβώς δεν κατάλαβες από αυτά που έγραψα? Αν ήθελα να μείνω παράνομος και να πουλάω τσαμπουκα δεν θα έφτιαχνα το ποστ

Οπότε αν θέλεις να προσφέρεις τις γνώσεις σου και την εμπειρία σου ευχαρίστως, αν είναι απλά να με χαρακτηρίζεις και να κάνεις εικασίες για το άτομο μου θα παρακαλούσα να αποχωρήσεις από το τοπικ

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους

Θα μιλήσω αύριο στην συνέλευση και με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες και ειδικά του ισογείου που έχουν το ίδιο πρόβλημα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, testit είπε

Για να αλλαχτεί η χρήση  σε κάποιο χώρο/τμήμα της πολυκατοικίας (όπως δήλωσε ο "παθών", αναφέρεται  σε ισόγειο πολυκατοικίας σε περιοχή στη Στερεά Ελλάδα)  χρειάζεται η συναίνεση όλων των υπόλοιπων συνιδιοκτητών της ίδιας πολυκατοικίας. 

Πάλι καλά που τόνισες την πρόταση και από λάθος έγινε σωστή.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsofras είπε

@testit φίλε μου καταλαβαίνω ότι έχεις όλη την καλή διάθεση να βοηθήσεις και σε ευχαριστώ , αλλά σταμάτα σε παρακαλώ να κάνεις εικασίες και να λες συνέχεια ότι το γνώριζα , οτι τσαμπουκαλευομαι, ότι θέλω να είμαι παράνομος και ολα τα σχετικά χωρίς να με γνωρίζεις και απορώ αν διάβασες το πρώτο ποστ μου.

Έφτιαξα το ποστ για να ενημερωθώ , έκανα αναφορά στον τσαμπουκα όπως λες γιατί βρέθηκα να απειλουμαι χωρίς να έχω πειράξει κανέναν.

Είπα επίσης ότι όλα τα ισόγεια διαμερίσματα τις πολυκατοικίας είναι δηλωμένα ως αποθηκες από τον εργολάβο και εσύ αναφέρεις ότι πήγε η γιαγιά μου και παράνομα έβαλε ρεύμα και νερό. 

Τι ακριβώς δεν κατάλαβες από αυτά που έγραψα? Αν ήθελα να μείνω παράνομος και να πουλάω τσαμπουκα δεν θα έφτιαχνα το ποστ

Οπότε αν θέλεις να προσφέρεις τις γνώσεις σου και την εμπειρία σου ευχαρίστως, αν είναι απλά να με χαρακτηρίζεις και να κάνεις εικασίες για το άτομο μου θα παρακαλούσα να αποχωρήσεις από το τοπικ

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους

Θα μιλήσω αύριο στην συνέλευση και με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες και ειδικά του ισογείου που έχουν το ίδιο πρόβλημα

Μην το παίρνεις προσωπικά - ούτε καν σε γνωρίζω. Συζητώ για την κατάσταση και μόνο για αυτήν. Για αυτήν έγραψες. "Ρητορικά" θίγεται  η ιδιότητά σου, όσο γίνεται πιο ουδετεροποιημένη.

Η εκτίμησή μου - αν θες τη διαβάζεις - μην ξεκινάς συζητήσεις μέσα στην πολυκαστοικία, ούτε καν βολιδοσκοπήσεις... πριν ενημερωθείς διεξοδικά από Συμβολαιογράφο ή Δικηγόρο ή και έμπειρο μηχανικό.  Αυτοί θα σου πουν τις δυνατότητές της κατάστασης - και μετά συζητάς με τους συνιδιοκτήτες, έχοντας τη βάση της ενημέρωσης από ειδικούς.

Δημοσ.

Το τι θα κάνει κάποιος για την διοικητική -πολεοδομική τακτοποίηση της ιδιοκτησίας του , είναι παντελώς άσχετο  με τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την σύσταση και τον κανονισμό...επομένως  και εάν ακόμη τακτοποιηθεί πολεοδομικώς το ακίνητο, η αλλαγή χρήσης του αποτελεί παράβαση της συστάσεως και μπορεί οιοσδήποτε ιδιοκτήτης να αιτηθεί δικαστικώς, ακόμη και με άσκηση ασφαλιστικών μέτρων, την επαναφορά των πραγμάτων εις την προτέρα κατάσταση..το ίδιο έχει συμβεί και με ημιϋπαιθρίους χώρους στο παρελθόν..ασκώ δικηγορία επί 3 δεκαετίες και μου έχει τύχει αρκετές φορές..

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Στις υπόγειες αποθήκες που δεν έχουν προσμετρηθεί στον συνελεστή δόμησης ΔΕΝ γίνεται αλλαγή χρήσης σε κατοικία.

Τακτοποιείται κανονικά.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kirileman είπε

Τακτοποιείται κανονικά.

Είχα διαβάσει σε κάποιο από τα link που προαναφέρθηκαν πως στη συγκεκριμένη περίπτωση (εφόσον πρόκειται για υπόγεια και όχι ημιυπόγεια αποθήκη, εφόσον δεν προσμετράται στον συντελεστή δόμησης, εφόσον έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης) δεν επιτρέπεται να γίνει αλλαγή χρήσης, για αυτό το είπα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Είχα διαβάσει σε κάποιο από τα link που προαναφέρθηκαν πως στη συγκεκριμένη περίπτωση (εφόσον πρόκειται για υπόγεια και όχι ημιυπόγεια αποθήκη, εφόσον δεν προσμετράται στον συντελεστή δόμησης, εφόσον έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης) δεν επιτρέπεται να γίνει αλλαγή χρήσης, για αυτό το είπα.

Δεν ξέρω ακριβώς σε ποιο λινκ αναφέρεσαι, δεν έχω διαβάσει και όλα τα μηνύματα, αλλά τακτοποιείται κανονικά μια υπόγεια αποθήκη (με ή χωρίς χιλιοστά).

Επισκέπτης
Δημοσ.

6 ώρες πριν, testit είπε

Τι εννοείς? αφού υπάρχει νόμος που τα τακτοποιεί αυτά. 

6 ώρες πριν, testit είπε

Δεν ήταν αποθήκη και έγινε διαμέρισμα. Ήταν εξαρχής διαμέρισμα αλλά δηλωμένο σαν αποθήκη κατά πάγια τακτική εκείνης της εποχής. Γι' αυτό και βγήκε νόμος που μπορείς να το τακτοποιήσεις νόμιμα.

6 ώρες πριν, testit είπε

Φυσικά. Που είναι το περίεργο? ο καθένας ότι θέλει κάνει με την περιουσία του. Ποιός είσαι εσύ που θα του πεις τι θα την κάνει?

6 ώρες πριν, testit είπε

Φυσικά και θα του περάσει γιατί υπάρχει νόμος που του το επιτρέπει και κανένας δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό.

6 ώρες πριν, testit είπε

Έλα όμως που κάθε μια περίπτωση είναι διαφορετική! Ο αρχικός αρθρογράφος  ίσως δεν ψάχνει το τι είναι νόμιμο - το πιθανότερο - να το ξέρει ήδη! Ο αρχικός αρθρογράφος ίσως ψάχνει το "κολπάκι", το "τιπ", την "έξυπνη ιδέα":

Το νόμιμο ψάχνει. Γιατί να ψάχνει το "τιπ"? αφου υπάρχει ΝΟΜΟΣ που του επιτρέπει να κάνει αυτό που θέλει.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kirileman είπε

Δεν ξέρω ακριβώς σε ποιο λινκ αναφέρεσαι, δεν έχω διαβάσει και όλα τα μηνύματα, αλλά τακτοποιείται κανονικά μια υπόγεια αποθήκη (με ή χωρίς χιλιοστά).

O.k.

Δημοσ.

Επίσης, δεν απαιτείται συναίνεση, εκτός αν πειράξεις κοινόχρηστο χώρο (συμπεριλαμβανομένων των όψεων και του "αέρα" πάνω από κοινόχρηστο, πχ αυθαίρετοι εξώστες πάνω από κοινόχρηστο ακάλυπτο).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...