Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε

5000 ειναι λιγα αν υπολογισεις σε 40 χρονια ποσα λιγωτερα πληρασατε σε δημοτικα τελη / ενφια / εφορια / τεκμηρια / κοινοχρηστα / εισφορες κλπ...η αποθηκη χρεωνεται λιγωτερο σαν βοηθητικος χωρος. Ε δεν πρεπει να βγαλει και ο μηχανικος τον κοπο του?...μια χαρα ειναι τα 5000

Yπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος που το σπιτι αυτο ,επρεπε να ειναι αποθηκη παλιοτερα?

Μπορει καλλιστα να επικαλεστει οτι θελω να το κανω ΤΩΡΑ διαμερισμα και να το νοικιαζω ή να μεινω εκει.Πως το ειχε η θεια και τι το εκανε πρν δεν ειναι υποχρεωμενος να γνωριζει.Υποχρεωμενο ηταν το ανυπαρκτο κρατος.

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι ο 4495 προβλέπει τη νομιμοποίηση του αυθαιρέτου, αρκεί να συμπληρώσει το σχετικό νήμα στο ινσόμνια 10 σελίδες. Ούτε μηχανικός, ούτε παράβολα, ούτε τίποτα.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.

ts όπως στα λένε είναι, θέλεις οπωσδήποτε μηχανικό να σου κάνει τακτοποίηση - αλλαγή χρήσης.

αν δεν έχεις δικό σου η διαδικασία είναι απλή, παίρνεις προσφορές από 3-4 και συγκρίνεις τιμές.

αν είσαι σε μικρο χωριό και δεν υπάρχει ανταγωνισμός πιθανόν να κοπανάμε στις τιμές, ρώτα και σε γειτονική πόλη ή φέρε από Αθήνα.

θα πληρώσεις 1. τέλος τακτοποίησης (σταθερό) 2. αμοιβή μηχανικού (διαπραγματεύσιμο) 3. πρόστιμο (σταθερό).

• Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά , στην συνέλευση θέλω να πάω γιατί θέλω να συμμετέχω και εγώ στις αποφάσεις αφού πλέον είναι δικό μου το σπίτι.

Τώρα εφόσον ο εργολάβος είχε βάλει κανονικά μπάνιο , κουζίνα κτλ. δεν γνωρίζω τον λόγο που στο συμβόλαιο είναι ώς αποθήκη.

Απο Δευτέρα θα αρχίσω την αναζήτηση μηχανικών γιατί θέλω να το τακτοποιήσω το θέμα

Να είστε όλοι καλά για την βοήθεια

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tsofras είπε

Απο Δευτέρα θα αρχίσω την αναζήτηση μηχανικών γιατί θέλω να το τακτοποιήσω το θέμα

Πρώτα θα ψάξεις τι ισχύει με τον νέο νόμο του 2018 γιατί μπορεί να τη βγάλεις τζάμπα. Μη σου φάει έτσι τα λεφτά κάποιος χωρίς λόγο

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Xacti είπε

Πρώτα θα ψάξεις τι ισχύει με τον νέο νόμο του 2018 γιατί μπορεί να τη βγάλεις τζάμπα. Μη σου φάει έτσι τα λεφτά κάποιος χωρίς λόγο

Μόνος? Να ρωτήσω κάποιον δικηγόρο? Δεν σκαμπαζω και πολύ από αυτά

13 ώρες πριν, DrLo είπε

Εδώ που τα λέμε, ένα δίκιο το έχει.

Κοίτα να δεις , δίκιο μπορεί να έχει , τόσα χρόνια όμως που πλήρωνε η γιαγιά τα κοινόχρηστα και τους τελευταίους μήνες που τα πληρώνω εγώ δεν είδα κανέναν να παραπονιέται. 

Αν δεν έχω δικαίωμα να μιλάω τότε μπορώ κάλλιστα να μην πληρώνω κιόλας

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tsofras είπε

Κοίτα να δεις , δίκιο μπορεί να έχει , τόσα χρόνια όμως που πλήρωνε η γιαγιά τα κοινόχρηστα και τους τελευταίους μήνες που τα πληρώνω εγώ δεν είδα κανέναν να παραπονιέται. 

Δεν είπα ότι έχει το "απόλυτο" δίκιο, ότι είναι ο 100% σωστός και εσύ ο 0%. Απλά στο θέμα αυτό έχει ένα point ότι επικαλείσαι το νόμο όταν τον ίδιο τον παταβιάζεις. Δηλαδή αυτό που ζητάς είναι σωστό αλλά στη περίπτωσή σου είναι λίγο "κάπως" να το βασίζεις στη πρόβλεψη του νόμου.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, tsofras είπε

Μόνος? Να ρωτήσω κάποιον δικηγόρο? Δεν σκαμπαζω και πολύ από αυτά

Όχι δικηγόρο, μηχανικό ή αν έχεις κάποιον γνωστό σε πολεοδομία ή πήγαινε μόνος σου και ρώτα, δεν έχεις να χάσεις κάτι εκτός από τον χρόνο σου. Απλά αν σου πει μεγάλο ποσό ο μηχανικός ρώτα και κανέναν άλλον

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, tsofras είπε

δεν γνωρίζω τον λόγο που στο συμβόλαιο είναι ώς αποθήκη

Ηταν   μια   εργολαβικη   κομπινα   αναλογη   με   τους    ημιυπαιθριους   που   ηρθαν   αργοτερα.

Εξηγω....συμφωνα   με   τον  τοτε   ισχυοντα   οικοδομικο   κανονισμο    επιτρεποταν   συμφωνα    με   τον  συντελεστη   δομησης   1,000  τετραγωνικα   πχ....

Επισης   ακομα   1,000   τετραγωνικα   ως   "βοηθητικοι"   χωροι  δηλ    αποθηκες   κλπ...

Βαφτιζε   λοιπον   τα   επιπλεον   διαμερισματα   ως   αποθηκες   ενω   τα   ειχε   ηδη   ετοιμα   με  μπανια  κλπ   και  τα   πουλαγε   κανονικα.

Η  φαση   ειναι   οτι   ως   αποθηκες   μεταβιβαστικα, ταπ, δημοτικα  τελη, ενφια   κλπ  πληρωναν   τα  μισα   και  λιγοτερα......

Οποτε   εβγαιναν   ολοι   κερδισμενοι....ακομα   και  το  κρατος   με  50%  εστω   καθοτι  σε  διαφορετικη   περιπυωση   δεν  θα   εισεπραττε   τιποτα!

Βεβαια   τα   μαυρα   εκεινες   τις   εποχες   ηταν    περισσοτερα   απο  τα  ασπρα....:-)

13 λεπτά πριν, tsofras είπε

Απο   την  στιγμη    που  υπαρχουν  κοινοχρηστα   λογιζεται   ως   κανονικο   διαμερισμα   και  εχεις   τα  ιδια   δικαιωματα   με  τους   υπολοιπους.

Ολες   οι  πολυκατοικιες   ειναι   σαν   μικρα   χωρια   και   εχουν   παντα   1-2   "τρελλους  του   χωριου"   πιθανοτατα   σουπερ   μαλακες   που   πρεπει   με   τον  ενα   η  τον   αλλο

τροπο   να  μπαινουν   στην  θεση  τους.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Ηταν   μια   εργολαβικη   κομπινα   αναλογη   με   τους    ημιυπαιθριους   που   ηρθαν   αργοτερα.

Εξηγω....συμφωνα   με   τον  τοτε   ισχυοντα   οικοδομικο   κανονισμο    επιτρεποταν   συμφωνα    με   τον  συντελεστη   δομησης   1,000  τετραγωνικα   πχ....

Επισης   ακομα   1,000   τετραγωνικα   ως   "βοηθητικοι"   χωροι  δηλ    αποθηκες   κλπ...

Βαφτιζε   λοιπον   τα   επιπλεον   διαμερισματα   ως   αποθηκες   ενω   τα   ειχε   ηδη   ετοιμα   με  μπανια  κλπ   και  τα   πουλαγε   κανονικα.

Η  φαση   ειναι   οτι   ως   αποθηκες   μεταβιβαστικα, ταπ, δημοτικα  τελη, ενφια   κλπ  πληρωναν   τα  μισα   και  λιγοτερα......

Οποτε   εβγαιναν   ολοι   κερδισμενοι....ακομα   και  το  κρατος   με  50%  εστω   καθοτι  σε  διαφορετικη   περιπυωση   δεν  θα   εισεπραττε   τιποτα!

Βεβαια   τα   μαυρα   εκεινες   τις   εποχες   ηταν    περισσοτερα   απο  τα  ασπρα....:-)

Απο   την  στιγμη    που  υπαρχουν  κοινοχρηστα   λογιζεται   ως   κανονικο   διαμερισμα   και  εχεις   τα  ιδια   δικαιωματα   με  τους   υπολοιπους.

Ολες   οι  πολυκατοικιες   ειναι   σαν   μικρα   χωρια   και   εχουν   παντα   1-2   "τρελλους  του   χωριου"   πιθανοτατα   σουπερ   μαλακες   που   πρεπει   με   τον  ενα   η  τον   αλλο

τροπο   να  μπαινουν   στην  θεση  τους.

Με αυτή την λογική δλδ είναι παράνομος ο εργολάβος? 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tsofras είπε

Δεν νομίζω γιατί ως αποθήκη το είχε πουλήσει.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, tsofras είπε

17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν νομίζω γιατί ως αποθήκη το είχε πουλήσει.

Ακριβως!

Αλλωστε   ποιος  να   τον  ελεγξει?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Ακριβως!

Αλλωστε   ποιος  να   τον  ελεγξει?

Κατάλαβα θα ρίξω και μια ματιά στα σχέδια (αν τα βρώ)

ευχαριστώ και πάλι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...