Προς το περιεχόμενο

Cooler Master MasterCase MC500M RGB Windowed + MasterFan MF140R;

philos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ρωτάω για το αν θα αγοράσω ή όχι το κουτί, γιατί το έχω παραγγείλει ήδη 👍

Θέλω να ρωτήσω αν το fan Cooler Master MasterFan MF140R Addressable RGB Fan [R4-140R-15PC-R1]  είναι συμβατό με τον RGB controller που έχει ήδη το MC500M.

Σκοπεύω να το βάλω στη θέση του πίσω ανεμιστήρα για να φαίνεται από window.

Από ένα review του διαδικτύου βρήκα την εικόνα του rgb controller (click).

Είναι συμβατό το παραπάνω fan; Στο msystems.gr στα προτεινόμενα αξεσουάρ έχει άλλον Cooler Master RGB controller.

Αν κάποιος έχει και ο ίδιος το κουτί, μπορεί να μου πει πόσα κενά slots για fans αφήνει ο controller (πέραν της rgb πλάκας πάνω από το τροφοδοτικό); Να υποθέσω ότι μόνο 1 χρώμα μπορεί να παίζει κάθε χρονική στιγμή όπως στις φωτογραφίες;

edit: ωχ, βλέπω ότι το MF140R είναι 4πινο ενώ το controller δέχεται 3 πιν. Οπότε να υποθέσω ότι πρέπει να ψάξω για 3πινο "rgb" coolermaster; Απλά ψάχνω κάποιον που να έχει και εμπειρία από το κουτί για να πει δυο λόγια. Δεν βρίσκω κάτι σε 140ρι fan rgb 3πινο :(

Επεξ/σία από philos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άκυρο το thread, ακύρωσα το Cooler Master και περιμένω επιστροφή χρημάτων για να πάρω το Corsair Crystal 570X RGB. Είπα να μην το παίξω συντηρητικός :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

Τεεεεελικά κατέληξα στο Cooler Master MasterCase MC500M και το παρέλαβα σήμερα. 😍

Η εικόνα του RGB / Fan controller είναι εδώ, ενώ το manual εδώ.

Η μητρική που θα βάλω είναι η Asus Rog Strix Z390-E Gaming.

Οι ερωτήσεις μου:

1. Διαθέτει η παραπάνω μητρική connector για το "B" (M/B RGB sync up connector) ;

2. Στο "D" τι ακριβώς συνδέω; Να υποθέσω ότι τη μία θέση την έχει πάρει η χρωματιστή πλακέτα rgb πάνω από το τροφοδοτικό;

3. Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να συνδέσω RGB φανάκια στο κουτί, έστω κι αν παίζουν με ένα χρώμα κάθε φορά; Αν ναι, που τα συνδέω* και ποια fanακια της αγοράς (140mm) είναι συμβατά (πχ της Cooler Master ή της Corsair) ;

* Τα συνδέω ας πούμε πάνω στον RGB / Fan controller του κουτιού ή πάνω στη μητρική;

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη :)

Επεξ/σία από philos

Καλησπέρα. Μόνο ένα φαν θα πάρεις; Αυτό που αναφέρεις στο πρώτο ποστ;

Αν ναι αυτό συνδέεται απευθείας στη θέση 13 της μητρικής σου. Τσέκαρε το λινκ που έβαλες παραπάνω. 

Αν βάλεις επιπλέον κλασσικά rgb fans θα τα συνδέσεις πάνω στην πλακετιτσα του κουτιού, στη θέση d μπαίνει το καλώδιο του κάθε fan για το rgb, ακριβώς απέναντι η τροφοδοσία. Τέλος το καλώδιο c που θα φεύγει από την πλακετιτσα θα πάει στην θέση 7 της μητρικής για να ελέγχεις το φωτισμό με το αντίστοιχο software. 

• Thanks 1

Thanks για τις πληροφορίες shodan :)

Μπορώ να βάλω και τον LL140 της Corsair αντί για τον MF140R της CM;

Προσπαθώ να καταλάβω αν είναι πιο σωστό να συνδέσω τα RGB καλώδια απευθείας πάνω στη μητρική ή στην πλακετίτσα που έχει το κουτί. Εμένα με ενδιαφέρει πάντως να λειτουργεί το κουμπί ελέγχου του φωτισμού που έχει στο front panel το κουτί..

Επίσης δεν μπορώ να βρω πουθενά τις αριθμημένες θέσεις "13" και "7" της μητρικής. Μέχρι και το pdf manual άνοιξα και δε φαίνεται να αντιστοιχούν σε αυτά οι υποδοχές. 😏

Καλημέρα,

για τον LL140 με μια γρήγορη αναζήτηση θα χρειαστείς τον αντίστοιχο controller της corsair γιατί έχει proprietary βύσμα.

Το κουμπί που έχει το κουτί έχει προφανώς λειτουργίες on/off και κάποια random εφέ. Χρώματα κλπ θα αλλάζεις από το αντίστοιχο software.

Σόρρυ σε μπέρδεψα ήμουν από κινητό και η αρχική σελίδα της μητρικής εμφάνιζε σε mobile μορφή τους αντίστοιχους αριθμούς που ανέφερα παραπάνω. Με βάση το manual οι θέσεις που σε ενδιαφέρουν εσένα είναι οι 4 και 9.

Εγώ σε πρόσφατο build χρησιμοποίησα τα 5 σε 1 RGB fan της coolermaster. Σύνδεσα το ένα πίσω από το άλλο τα rgb βύσματα και μετά στον rgb header της μητρικής, έπειτα τα βύσματα της τροφοδοσίας στο hub που είχε το κουτί και έπειτα στο αντίστοιχο header της μητρικής. Όλα ελέγχονται από το software της μητρικής, ταχύτητα, χρώμα, κλπ.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Κάτι άλλο που διαπίστωσα στο κουτί τώρα που το έχω σπίτι και δεν μου άρεσε είναι ότι έχει δύο καλώδια για σύνδεση των front panel USB 3.0 στη μητρική.

Πέραν του USB Type-C που έχει και που είναι ειδικό - πιο μικρό βύσμα, έχει δύο 19 (ή 20) πινα καλώδια, ενώ οι μητρικές της αγοράς δίνουν συνήθως μόνο ένα 19πινο, άρα δεν υπάρχει χώρος να μπει κάπου το 2ο. Αυτό θα με οδηγήσει στο να αγοράσω PCI-E USB 3.0 controller που να δίνει εσωτερικά μια επιπλέον σύνδεση USB 3.0 19 pin. 😥

Και ουσιαστικά αυτό το 2ο extra καλώδιο είναι για την τρίτη θύρα USB 3.0 του front panel γιατί βλέπω να βγαίνει ένα καλώδιο αντί για δύο που έχει το άλλο.

Επεξ/σία από philos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...