Προς το περιεχόμενο

Τα νέα μοντέλα iPhone 11 θα διατηρήσουν τη θύρα Lightning αλλά θα έχουν αναβαθμισμένη Taptic Engine

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βάλτε βρε εκεί στην Apple type c υποδοχή. Θα κάνετε πολύ πιο εύκολη τη ζωή των κατόχων. Τόσα χρόνια με το lighting κουβαλώντας power bank ειχα παντα micro USB και αυτοί με iPhone δεν μπορούσαν να το φορτισουν. Ένα καθολικό πρότυπο για όλα τα κινητά. Το type c ειναι εξαιρετικό. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 ώρες πριν, djdidi είπε

Για να τη λες εύχρηστη δεν έχεις δοκιμάσει την type C. Επίσης το original lightning καλώδιο έχει 35€. Αν κάνεις το λάθος και βάλεις μαιμου, απλά κλαις την μπαταρία σε 2 μήνες. Και για να τη λες ανθεκτική, μάλλον δε σου έχουν "σκιστει" αρκετά lightning καλώδια ακόμη. Δεν είναι δυνατόν καλώδιο που δεν βγαίνει από το σπίτι και είναι μονίμως στο ίδιο σημείο, μετά από 2 χρόνια να "σκιζεται". Προσωπικά έχω μόνιμα έναν φορτιστή στο σπίτι, έναν στο αμάξι και ένα στο power bank. 100€ μόνο για καλώδια. Ε όχι δα..

Έχω το 7 plus και χρησιμοποιώ φορτιστή της Anker με braided καλώδιο από τους πρώτους που το αγόρασα.  Η μπαταρία μετά από σχεδόν τρία χρόνια είναι στο 91% της χωρητικορητας της και δεν μου έβγαλε ποτέ κάποιο πρόβλημα.  Ούτε το καλώδιο φόρτισης που ήταν στο κουτί του κινητού έχει χαλάσει και το χρησιμοποιώ όπως περιέγραψες.

Έχεις απόλυτο δίκιο πάντως σε αυτό που λες, ότι δεν είναι δυνατό να κοστολογει ένα καλώδιο η εταιρία, τόσα χρήματα.  

• Thanks 1

Ορισμένοι κάνετε  λες και σήμερα βγήκε η apple... εδώ κράτησε τον ίδιο σχεδιασμό [6, 6s,7 & 8] δηλαδή για τέσσερα χρόνια και δεν άνοιξε μύτη θα κολλήσει στο φετινό μοντέλο????

Τώρα που τους έφυγε και ο ive κάθε πεντεαετία νέο σχέδιο θα βλέπουμε...

• Like 1

32 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Πληρώνεις το premium brand name, γι' αυτό κοστίζει τόσο ακόμα και το καλώδιο.

Έπρεπε να έχει υιοθετήσει type c εδώ και χρόνια. Είχαν πει ότι δεν βάζουν Micro USB λόγω θεμάτων με το κούμπωμα και τη φόρτιση. Δεν υπάρχει δικαιολογία τώρα. 

• Like 1

9 ώρες πριν, djdidi είπε

Για να τη λες εύχρηστη δεν έχεις δοκιμάσει την type C. Επίσης το original lightning καλώδιο έχει 35€. Αν κάνεις το λάθος και βάλεις μαιμου, απλά κλαις την μπαταρία σε 2 μήνες. Και για να τη λες ανθεκτική, μάλλον δε σου έχουν "σκιστει" αρκετά lightning καλώδια ακόμη. Δεν είναι δυνατόν καλώδιο που δεν βγαίνει από το σπίτι και είναι μονίμως στο ίδιο σημείο, μετά από 2 χρόνια να "σκιζεται". Προσωπικά έχω μόνιμα έναν φορτιστή στο σπίτι, έναν στο αμάξι και ένα στο power bank. 100€ μόνο για καλώδια. Ε όχι δα..

Και εγώ θεωρώ καλύτερη (πιο εύχρηστη) τη lightning. Επειδή η C είναι μεταλλική είναι πιο δύσκολο να "γλιστρίσει" στην υποδοχή. Πολλά βράδια στο μισοσκόταδο παιδεύομαι να κουμπώσω τη C στο ipad, άσε που νομίζω ότι το γρατζουνάω μέχρι να βρω την τρύπα, ενώ με την lightning λίγο δεξια, λίγο αριστερά και μπαίνει μόνη της.

Τα καλώδια ναι δυστυχώς χαλάνε εύκολα εκεί που ξεκινάει το βύσμα, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την θύρα αυτό. Απλά το αξίας 40€ καλώδιο της apple είναι της πλάκας και χωρίς τις σωστές προδιαγραφές. Και το C της έτσι είναι! Ένα "ψεύτικο" κινέζικο που είχε μέσα μια άλλη συσκευή είχε επιπλέον πλαστικό προστασίας ανάμεσα στο βύσμα και το καλώδιο, ακριβώς για να μην κόβετε εκεί. Η apple δεν το έχει σκεφτεί φαίνεται...

Μάλιστα φρόντισε ώστε ο φορτιστής του ipad να δέχεται καλώδιο C αντί για κανονικο usb και δεν παίρνει κανένα από τα lightning καλώδια της! 

Και φυσικά, αν και το iphone το κουμπώνω σπάνια πλέον σε φορτιστή λόγω ασύρματης φόρτισης, είναι απόλυτα εκνευριστικό που δεν μπορώ να έχω έναν φορτιστή για όλα, οπότε και εγώ θα ήθελα να γίνουν όλες οι συσκευές της με C να τελειώνουμε!

• Like 1

Για lightning vs usb ρωτήστε αυτούς που επισκευάζουν κινητά.

Ίδια εμπειρία, με καμία διάθεση να γενικεύσω: iphone6 εδώ και 4 χρόνια που φορτίζω καθημερινά 2 φορές βάλε-βγάλε και δε μου έχει βγάλει κανένα θέμα, ενώ ένα Samsung χρειάστηκε αλλαγή πλακέτας σε ένα εξάμηνο γιατί δε φόρτιζε με usb-c: ρώτησα αυτόν που το επισκεύασε και μου είπε ότι τα lightning έχουν λιγότερες βλάβες.

Ίσως διαβάζει κάποιος επισκευαστής το θέμα και απαντήσει με πιο αξιόπιστα στοιχεία.

• Like 1

9 ώρες πριν, korakios είπε

Από άποψη βάλε βγάλε το βύσμα και λιγότερα pins 

Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική σου. Έχεις χρησιμοποιήσει USB-C;

Έχω MacBook Pro και κινητό που φορτίζει με USB-C και είναι μια χαρά πρακτικά και ανθεκτικά σαν το lightning! Εκτός αν πιστεύεις ότι η Apple έβαλε στα MacBook Pro και iPad Pro (τις πιο ακριβές συσκευές της) μία λιγότερο ανθεκτική και πρακτική θύρα, αλλά κρατάει την "καλή" για το iPhone.

• Like 2

33 λεπτά πριν, caasi70 είπε

Για lightning vs usb ρωτήστε αυτούς που επισκευάζουν κινητά.

Ίδια εμπειρία, με καμία διάθεση να γενικεύσω: iphone6 εδώ και 4 χρόνια που φορτίζω καθημερινά 2 φορές βάλε-βγάλε και δε μου έχει βγάλει κανένα θέμα, ενώ ένα Samsung χρειάστηκε αλλαγή πλακέτας σε ένα εξάμηνο γιατί δε φόρτιζε με usb-c: ρώτησα αυτόν που το επισκεύασε και μου είπε ότι τα lightning έχουν λιγότερες βλάβες.

Ίσως διαβάζει κάποιος επισκευαστής το θέμα και απαντήσει με πιο αξιόπιστα στοιχεία.

Φίλε μου γενικά το 95% των επισκευών σε θύρα φόρτισης είναι micro usb σε εμένα προσωπικά,αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πολύ κακή αρχιτεκτονική που έχει σαν θύρα το micro usb,και μόνο που δεν είναι όμοιο σε κάθε πλευρά δημιουργεί πρόβλημα με τον καιρό καθώς λίγο ή πολύ όλοι θα το πιέσουμε κάποια στιγμή.Μία παρατήρηση όμως να κάνω,ακόμα και τα κινητά με micro usb έχουν πάρα πολλές διαφορές μεταξύ τους,η ποιότητα κατασκευής που θα έχει μία ναυαρχίδα σε σχέση με ένα κινητό της 'μάζας' είναι χαώδης από την ποιότητα της θύρας συγκεκριμένα μέχρι της κόλλησης που έχει γίνει πάνω στην πλακέτα,οπότε δεν μπορούμε να γενικεύσουμε εύκολα  ότι τα micro usb χαλάνε πάρα πολύ εύκολα συγκριτικά με τα lightning γιατί το μέτρο σύγκρισης είναι εκατοντάδες συσκευές με τις 20 περίπου της Apple.Οσο για το type-c είναι μεγάλο άλμα ποιοτικά με συγκεκριμένα standars όσο αφορά την επαφή με τις πλακέτες πράγμα που κάνει τη θύρα πολύ ανθεκτικότερη σε σχέση με τα micro usb,αλλά και αισθητά ακριβότερη επιλογή για μία εταιρία.Με μία πρόταση για τα αρνητικά στο κάθε ένα βύσμα,τα micro usb σπάνε,τα Lightning καίνε τα πλακετάκια φόρτισης,τα type c έχουν συγκεκριμένα κάποιο επαναλαμβανόμενο πρόβλημα.     

• Like 2

Γενικά, είμαι υπέρ του USB-C (ειδικά από τότε που μπήκε στο iPad και πλέον κουβαλάω 2 καλώδια)... Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως όλοι γκρινιάζουν που το iPhone έχει lightning και πως αυτό είναι "πρόβλημα". Όταν από το 2012 η Apple χρησιμοποιεί ένα "τέλειο*" πρότυπο και μόλις πέρσι-πρόπερσι ξύπνησαν οι περισσότεροι και έβαλαν USB-C. Μετά ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν ότι η Apple πρέπει να αλλάξει.

Για να μην αναφέρω ότι όλο και περισσότερος κόσμος πάει σε λύσεις wireless charging. Έτσι κι αλλιώς πλέον λίγος πολύ ο καθένας ξέρει τα patterns με τα οποία φορτίζει το τηλέφωνό του και με "στρατηγική" χρήση wireless charging δεν χρειάζεσαι ποτέ το fast charging που σου δίνει ένα καλώδιο. Εκτός βέβαια, αν είσαι από τους πολύ λίγους που κάνουν τέτοια χρήση και είναι στο πόδι συνέχεια και θέλουν κάθε 5 ώρες να φορτίζουν.

Προσωπικά, πάντα φορτίζω μία φορά το βράδυ όπου δεν χρειάζομαι γρήγορη φόρτιση, οπότε ένας 7.5W ασύρματος κάνει την δουλειά του. Αν κάποια μέρα βγω εκτός προγράμματος και φάω όλη την μπαταρία, αναγκαστικά βάζω στον fast charger ένα usb-c to lightning και σε 15 λεπτά έχω αρκετή μπαταρία για το υπόλοιπο της μέρας.

Το point μου, δεν είναι να πω ότι δεν χρειάζεται USB-C το iPhone, αλλά από την άλλη καταλαβαίνω και την Apple που δεν βιάζεται ή δεν ενδιαφέρεται. Υπάρχουν άπειρα accessories lightning και στους περισσότερους περισσότερο κακό θα κάνει παρά καλό. Για να μην αναφέρω ότι μετά θα δημιουργηθεί πρόβλημα με airpods, powerbeats κτλ και θα έχουν άλλες θύρες το ένα άλλες το άλλο προκαλώντας σύγχυση. Το σωστότερο, θα είναι να μπει USB-C to lightning στο κουτί του iPhone μαζί με USB-C φορτιστή για να είναι compatible με τα Macbooks.

Το iPad Pro, πήγε σε USB-C κυρίως επειδή είναι για επαγγελματική χρήση και οπότε το να μπορείς να συνδέσεις cameras, οθόνες κτλ.

*Λέγοντας "τέλειο" εννοώ πως μπορούσες να το βάλεις όπως θες χωρίς να ψάχνεις από ποια μεριά πρέπει να μπει όπως τα αντίστοιχα Mini και Micro USB. Κανένας δεν απαιτούσε όμως από την Samsung κτλ να βγάλει κάτι παρόμοιο τότε. Από ταχύτητες προφανώς και δεν συγκρίνονται, αλλά δεν μπορούσες και ποτέ να κάνεις μεταφορές από τον υπολογιστή στο iPhone έτσι κι αλλιώς.

41 λεπτά πριν, liberostelios είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική σου. Έχεις χρησιμοποιήσει USB-C;

Έχω MacBook Pro και κινητό που φορτίζει με USB-C και είναι μια χαρά πρακτικά και ανθεκτικά σαν το lightning! Εκτός αν πιστεύεις ότι η Apple έβαλε στα MacBook Pro και iPad Pro (τις πιο ακριβές συσκευές της) μία λιγότερο ανθεκτική και πρακτική θύρα, αλλά κρατάει την "καλή" για το iPhone.

Ναι , αλλά προτιμώ το lighting γιατί έτσι μου αρέσει .... πωωωωωωωω....δεν θέλω να πείσω κανέναν , μια γνώμη είπα....

Η apple απλά αναγκάστηκε να βάλει USB-C και έτσι έπρεπε μιας και πλέον είναι στάνταρ . Το ίδιο πρέπει να κάνει στα iPhones .

Εγω θα προτιμούσα το στάνταρ να είναι lighting, 

Αυτά και αποχωρώ για καμιά βουτιά :)

47 λεπτά πριν, korakios είπε

Ναι , αλλά προτιμώ το lighting γιατί έτσι μου αρέσει .... πωωωωωωωω....δεν θέλω να πείσω κανέναν , μια γνώμη είπα....

Η apple απλά αναγκάστηκε να βάλει USB-C και έτσι έπρεπε μιας και πλέον είναι στάνταρ . Το ίδιο πρέπει να κάνει στα iPhones .

Εγω θα προτιμούσα το στάνταρ να είναι lighting, 

Αυτά και αποχωρώ για καμιά βουτιά :)

Καλά ντε! Κουβέντα κάνουμε. Δε χρειάζεται να εξάπτεσαι! 😂

Εγώ δε βρίσκω ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ τους, απλά το ένα είναι standard οπότε καλό (και πρακτικό) είναι να το υιοθετήσουν όλοι.

Ρίξε καμιά βουτιά και για εμάς που λιώνουμε στη ζέστη χωρίς κλιματιστικό...🥵

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...