Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Αρκετοί κατασκευαστές τηλεοράσεων ανακοίνωσαν φέτος μοντέλα που είναι συμβατά με το AirPlay 2, το wireless streaming πρωτόκολλο της Apple, όμως πρόσφατα η LG έκανε γνωστό ότι όλα τα φετινά μοντέλα τηλεοράσεων της με ThinQ AI υποστηρίζουν τόσο το AirPlay 2 όσο και το Homekit.

Αυτό σημαίνει ότι η LG γίνεται ο πρώτος παγκοσμίως κατασκευαστής τηλεοράσεων που υποστηρίζει το σύστημα ελέγχου smart home της Apple. Πιο συγκεκριμένα, η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι όλες οι φετινές OLED, NanoCell και UHD τηλεοράσεις της με δυνατότητα ThinQ AI είναι συμβατές με τα AirPlay 2 και HomeKit της Apple.

Με το AirPlay 2, οι κάτοχοι των φετινών ThinQ AI τηλεοράσεων της LG μπορούν εύκολα να μεταδώσουν περιεχόμενο από συσκευές iPhone, iPad και Mac απευθείας στις τηλεοράσεις τους ενώ επιπλέον μπορούν μέσω της εφαρμογής Apple TV να απολαύσουν τις αγαπημένες τους ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές –σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και περιεχόμενο Apple TV+- καθώς και να προβάλλουν φωτογραφίες και βίντεο από τη συλλογή τους απευθείας στις τηλεοράσεις της LG. Επίσης, μπορούν να αναπαράγουν Apple Podcasts, Apple Music και μουσική από τη συλλογή τους ή άλλες υπηρεσίες streaming μέσω της τηλεόρασης και άλλων συμβατών με το AirPlay 2 ηχείων που έχουν στο σπίτι τους κ.ά.

Χάρη στο HomeKit οι χρήστες μπορούν να έχουν τον έλεγχο του «έξυπνου σπιτιού» τους είτε με την εφαρμογή Home είτε μέσω της ψηφιακής βοηθού Siri στις συσκευές της Apple. Οι τηλεοράσεις της LG μπορούν εύκολα να συμπεριληφθούν στην εφαρμογή Home, με την οποία οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης, όπως στις λειτουργίες ενεργοποίησης και απενεργοποίησης, στην ένταση του ήχου, στην επιλογή πηγής (input selection) κ.ά. 

Το Apple AirPlay 2 και το HomeKit για τους κατόχους  τηλεοράσεων LG OLED και NanoCell  θα είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 140 χώρες από αυτή την εβδομάδα, ενώ σχετικές ενημερώσεις λογισμικού θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες και για άλλες σειρές. Οι σειρές τηλεοράσεων είναι οι LG OLED, NanoCell SM9X, NanoCell SM8X και UHD UM7X.

View full article

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί οι τηλεοράσεις πρέπει να αποκτήσουν δυνατότητες αυτοματισμού. Προφανώς όταν είσαι σπίτι έχεις τη δυνατότητα να τις χειριστείς με το αντίστοιχο χειριστήριο.

• Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, zx1234r said:

Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί οι τηλεοράσεις πρέπει να αποκτήσουν δυνατότητες αυτοματισμού. Προφανώς όταν είσαι σπίτι έχεις τη δυνατότητα να τις χειριστείς με το αντίστοιχο χειριστήριο.

Ε?

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμείς περσυ που σκάσαμε κοντά στο διχίλιαρο με τριχίλιαρο ευρό για oled τηλεόραση, τι αναβάθμιση θα πάρουμε από την LG ? 

Επεξ/σία από dogkon
  • Sad 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dogkon είπε

Εμείς περσυ που σκάσαμε κοντά στο διχίλιαρο με τριχίλιαρο ευρό για oled τηλεόραση, τι αναβάθμιση θα πάρουμε από την LG ? 

Εδω θα φανει αν αξιζει να επενδυουμε χρηματα στο brand. Δεν ειναι μονο η ποιοτητα εικονας και γενικα της τηλεορασης που παιρνεις αλλα το ποσο σε στηριζει μετα την αγορα. Πχ αυτο το feature ειναι καθαρα software based και δεν υπαρχει δικαιολογια να μην περασει στην σειρα του 2018.

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Και όμως είναι βολικό ,μόλις μπω σπίτι λέω να ανοίξει η τηλεόραση ,να αλλάξω κανάλι ένταση κτλ χωρίς να ψάχνω χειριστήριο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, dogkon είπε

21 λεπτά πριν, GSolari είπε

Εδω θα φανει αν αξιζει να επενδυουμε χρηματα στο brand. Δεν ειναι μονο η ποιοτητα εικονας και γενικα της τηλεορασης που παιρνεις αλλα το ποσο σε στηριζει μετα την αγορα. Πχ αυτο το feature ειναι καθαρα software based και δεν υπαρχει δικαιολογια να μην περασει στην σειρα του 2018.

Και εγώ oled έχω. Ακόμη και freesync θα μπορούσε να πάρει με firmware update. Αλλά η τακτική της lg και της Samsung είμαι να δίνουν firmware μόνο για bugs ή για features που είχαν υποσχεθεί κατά την κυκλοφορία του μοντέλου. Οπότε μην ελπίζετε. Ένα πιο άγνωστος κατασκευαστής ίσως να έδινε πιο συχνά προκειμένου να πάρει μερίδιο.

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, GSolari είπε

Συμφωνώ απόλυτα ως κάτοχος oled 2018, δυστυχώς - μέχρι στιγμής - τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα για εμάς που επενδύσαμε  σε παλαιότερα  premium μοντέλα της LG. https://www.apple.com/lae/ios/home/accessories/

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Retromaniac είπε

Και εγώ oled έχω. Ακόμη και freesync θα μπορούσε να πάρει με firmware update. Αλλά η τακτική της lg και της Samsung είμαι να δίνουν firmware μόνο για bugs ή για features που είχαν υποσχεθεί κατά την κυκλοφορία του μοντέλου.

Εγω ειχα σοβαρο θεμα με Premium τηλεοραση της Samsung. Ελαττωματικο panel και μου ζητουσαν να πανε για αλλαγη πανελ 2η φορα σε 4 μηνες μεχρι που τους εκραζα σε ολες τις διαφημισεις τους στα Social Media και μολις τα βρηκαν σκουρα, μετα απο καποια posts επικοινωνησαν και μου εκαναν πληρες refund. Μεχρι πριν εκαναν τα κοροιδα. Μακρυα για μενα απο αυτο το Brand. Τωρα απο LG ειναι το 1ο premium (55C8) μοντελο της εταιρειας που ειχα και σε θεματα οπως θορυβος στις σκοτεινες στιγμες, εδρασαν αμεσα με διορθωση. Μενει να δω και πως θα διαχειριστουν την υποστηριξη σε θεματα S/W. Απο αποψη λογισμικου η LG ειναι ετη μπροστα απο τη Samsung, η οποια στο λογισμικο της ειχε πολλα ενοχλητικα bugs που δεν επιλυθηκαν ποτε στους μηνες που ειχα την τηλεοραση, μιλαμε για αρκετο καιρο μετα την κυκλοφορια του μοντελου, καθως το ειχα αγορασει οταν βγηκε το νεο, οποτε κοντα στα 2 ετη και το λογισμικο ηταν επιεικως απαραδεκτο.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, dogkon είπε

Πάντως η διαφορά στις τηλεοράσεις από διχίλιαρο σε τριχίλιαρο είναι μεγάλη

Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω ένα μοντέλο του 2015, ήταν η καλύτερη lcd της lg εκείνη την εποχή. Δεν είχα επιλέξει oled μιας και ήταν πολύ νέα τεχνολογία και φοβήθηκα, ίσως στην επόμενη αλλαγή που θα κάνω. 

Το 2017 λοιπόν (2 χρόνια μετά) πήρε update για το hdr. Μάλιστα, ξαναπήρε update μέσα στο 2018 για κάποια άλλα θέματα και πρόσφατα (4 χρόνια μετά !) έγινε update σε κάποιες λειτουργίες του τηλεκοντρόλ.

Συνεπώς, είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την πολιτική της εταιρίας σε αυτό το θέμα.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, inec είπε

Πάντως η διαφορά στις τηλεοράσεις από διχίλιαρο σε τριχίλιαρο είναι μεγάλη

Μια oled 55αρα 1.500 ευρο με μια άλλη 3.000 ευρο 55αρα ποσο μεγαλες διαφορες εχει στην εικονα δλδ ?

Δημοσ.

Σκοπός μου ήταν να επικεντρωθώ στο διχίλιαρο - τριχίλιαρο που σαν ακτίνα τιμής δεν έχει καμία σχέση, πολύ μεγάλη η διαφορά. Δεν έχω ξανακούσει κάποιον να λέει έδωσα 2000 - 3000 χιλιάδες για τηλεόραση. Άλλο το 2, άλλο το 3

Στην ερώτηση σου (που την επιμέρισες μόνο στην εικόνα) , υπάρχουν διάφορα πράγματα που καθορίζουν τιμή. Επεξεργαστής, HDR, soundbar, πλήθος υποδοχών και άλλα πολλά. Για περισσότερες λεπτομέρειες οσον αφορα τις διαφορες στην εικονα 2 τηλεορασεων που η μια εχει 1500 και η αλλη 3000 μια βόλτα στο rtings θα σε βοηθησει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Home kit μπορεί, airplay και apple TV υπάρχει σε ολες τις Samsung εδώ και 2 μήνες περίπου. Μάλιστα επειδή το έψαξα το έχουν όλα τα φετινά αλλά και περσινά μοντέλα. Από τις φθηνες 4Κ ως και τις 8Κ.

Επεξ/σία από galexan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...