masteripper Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Προφανώς δεν έχεις τον παραμικρή ιδέα για το τι συζητάμε ε ; Δώσε 1 παράδειγμα μιας και εσύ ξέρεις...εκτός αν εννοείς τους κορμοράνους του Βοτανικού...
DrLo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 11 ώρες πριν, Spiroz είπε Οκ, ας γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος. Τι είναι πιο πολύπλοκο, να υλοποιηθεί πχ μια 10όροφη πολυκατοικία ή να υλοποιηθεί πχ ένα ERP; Τί είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί, να στείλεις έναν άνθρωπο στον Άρη ή να φτιάξεις ένα λειτουργικό σύστημα ?
bilya Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, masteripper είπε Δώσε 1 παράδειγμα μιας και εσύ ξέρεις...εκτός αν εννοείς τους κορμοράνους του Βοτανικού... μελετητής μας εστειλε σχεδιο για τοιχο αντιστηριξης. Υπολογισμοί τοσο στο χερι , οσο κ στο στο software αψογοι. Ελα ομως που τα σίδερα ηταν τοσο πολλά που δεν μπορουσε να περασει το σκυρόδεμα παντού κ οπως πρέπει. Ο μελετητής δεν ανέλαβε καμία ευθύνη , εκατσε πίσω απο τους υπολογισμούς του κ πεταξε το μπαλακι στον μάνατζέρ μου. Αποτελεσμα κατσαμε με τον μανατζερ μου κ καναμε εκ νέου υπολογισμούς επι τοπου κ αφαιρουσαμε σίδερα. Το παράδειγμά μου ειναι απο τα πιο σύνηθες στο uk btw. Για πες μου τα ρομπότ που φαντάζεσαι τι διαφορετικό θα έκαναν ? θα χαν ένα τέλειο design μη υλοποιησιμο. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από bilya 1
Speculoos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Wtf, η άκυρη απορία της εβδομάδας. Επειδή λέγονται μηχανικοί δε σημαίνει ότι μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι, απαιτούν τις ίδιες ικανότητες ή αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Ακόμα και η ομαδοποίηση των ΗΜ, ΜΜ, ΧΜ, ΠΜ, ΒΜ, κτλ είναι πέρα για πέρα αυθαίρετη. Με ποιο σκεπτικό αποτελούν ένα γκρουπ;
DrLo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, masteripper είπε Ας πούμε θεωρητικά πάντα : 1 πολιτικός μηχανικός όπως και να το κάνει ποτέ δεν θα μπορέσει να φτιάξει 1 κατασκευή που θα μπορούσε να υλοποιήσει μια εφαρμογή. 1 Software developer θα μπορούσε όμως να φτιάξει μια εφαρμογή που θα μπορούσε να διαβάσει τα σχέδια 1 πολιτικού μηχανικού και - έχω την εντύπωση ότι σε κάποιο βαθμό γίνεται - με την βοήθεια εξωγενών παραγόντων (που θα ελέγχονται απο την εφαρμογή) π.χ 3d printer/robot κ.τλ ...να φτιάξει μια κατασκευή...(το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα επαγγέλματα) Μα τα robot τα φτιάνουν μηχανικοί άρα χωρίς τους μηχανικούς ο Soft. δε μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που κάνουν οι μηχναικοί. Και ένας μηχανικός δε μπορεί να φτιάχνει software. Η ερώτηση του TS είναι πρακτικά της ίδιας αξίας με την: Ποιός έχει ποιο δύσκολα projects, ο μάγειρας ή ο οδηγός τραίνου ? Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από DrLo
masteripper Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, bilya είπε μελετητής μας εστειλε σχεδιο για τοιχο αντιστηριξης. Υπολογισμοί τοσο στο χερι , οσο κ στο στο software αψογοι. Ελα ομως που τα σίδερα ηταν τοσο πολλά που δεν μπορουσε να περασει το σκυρόδεμα παντού κ οπως πρέπει. Ο μελετητής δεν ανέλαβε καμία ευθύνη , εκατσε πίσω απο τους υπολογισμούς του κ πεταξε το μπαλακι στον μάνατζέρ μου. Αποτελεσμα κατσαμε με τον μανατζερ μου κ καναμε εκ νέου υπολογισμούς επι τοπου κ αφαιρουσαμε σίδερα. Το παράδειγμά μου ειναι απο τα πιο σύνηθες στο uk btw. Για πες μου τα ρομπότ που φαντάζεσαι τι διαφορετικό θα έκαναν ? θα χαν ένα τέλειο design μη υλοποιησιμο. Δηλαδή θεωρείς αδύνατο και κάτω απο οποιαδήποτε περίπτωση να είχαν υπολογιστεί σωστά τα σίδερα ? Μήπως ο μελετητής δεν είχε απλώς τις γνώσεις και απλώς έβαλε στο πρόγραμμα ότι νάναι...? Και υπάρχει και το φάουλ της υπόθεσης...το Robot δεν θα έκανε & δεν πρέπει να κάνει τίποτα ...εξαρχής το σχέδιο έπρεπε να είναι σωστό... Αυτό δεν το μετρώ στα "εμπόδια"...κάτι άλλο ?
DrLo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, bilya είπε Ο μελετητής δεν ανέλαβε καμία ευθύνη , εκατσε πίσω απο τους υπολογισμούς του κ πεταξε το μπαλακι στον μάνατζέρ μου. στη ρικομέξ δουλευες τότε ?
AristidisZ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 11 λεπτά πριν, masteripper είπε Δώσε 1 παράδειγμα μιας και εσύ ξέρεις...εκτός αν εννοείς τους κορμοράνους του Βοτανικού... Καταρχάς αρχικά εγώ σου μίλησα αρχικά για ανθρώπινο λάθος, δε σου μίλησα για έλλειψη μελετών κλπ Σου είπα τι γίνεται με το ρομπότ αν έχει κάνει ο προγραμματιστής 1 typo σε μια συντεταγμένη Επειδή δε κατάλαβες καν τι σε ρώτησα, μου απάντησες 31 λεπτά πριν, masteripper είπε Δεν μπορώ απλώς να πιστέψω ότι ξεκινάμε να κάνουμε 1 σοβαρή κατασκευή και θα υπάρχει "εμπόδιο" Άλλο πράμα το ενδεχόμενο που έθεσα εγώ, άλλο πράγμα απάντησες
masteripper Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, DrLo είπε Τί είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί, να στείλεις έναν άνθρωπο στον Άρη ή να φτιάξεις ένα λειτουργικό σύστημα ? Χωρίς υπολογιστή απλώς δεν πας στον Άρη...εκτός αν συζητάμε για τους πλοηγούς του Dune... Μόλις τώρα, AristidisZ είπε Καταρχάς αρχικά εγώ σου μίλησα αρχικά για ανθρώπινο λάθος, δε σου μίλησα για έλλειψη μελετών κλπ Σου είπα τι γίνεται με το ρομπότ αν έχει κάνει ο προγραμματιστής 1 typo σε μια συντεταγμένη Επειδή δε κατάλαβες καν τι σε ρώτησα, μου απάντησες Άλλο πράμα το ενδεχόμενο που έθεσα εγώ, άλλο πράγμα απάντησες Εδώ πάμε σε άλλο πεδίο...μην τα μπερεδεύουμε..εκεί μιλάμε για AI...αυτό αργεί πιο πολύ...αλλά 1 άψογο τεχνικό σχέδιο θεωρώ ότι μπορεί να εκτελεστεί άψογα.
DrLo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, masteripper είπε Χωρίς υπολογιστή απλώς δεν πας στον Άρη...εκτός αν συζητάμε για τους πλοηγούς του Dune... Και χωρίς ηλεκτρονικούς μηχανικούς δεν έχεις ΗΥ να κάνεις software development. Ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις το point μου για το πόσο χαζό είναι το ερώτημα του TS.
masteripper Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, DrLo είπε Και χωρίς ηλεκτρονικούς μηχανικούς δεν έχεις ΗΥ να κάνεις software development. Ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις το point μου για το πόσο χαζό είναι το ερώτημα του TS. Και χωρίς ηλεκτρολόγο απλώς δεν έχεις ρεύμα για οτιδήποτε....και πάει λέγοντας... Θεωρώ ότι συζητάμε για νορμαλ επίπεδο...
DrLo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, masteripper είπε Και χωρίς ηλεκτρολόγο απλώς δεν έχεις ρεύμα για οτιδήποτε....και πάει λέγοντας... Θεωρώ ότι συζητάμε για νορμαλ επίπεδο... Αυτό που είπε κάποιος πάνω πάνω. Σε κάθε δουλειά υπάρχουν ευκολα και δύσκολα projects Υπάρχουν ευκολα/δύσκολα projects software dev, ευκολα/σύσκολα projects μηχανικών, ευκολα/δύσκολα φαγητά, ευκολες/δύσκολες εγχειρήσεις, ευκολα/δύσκολα τραγούδια κλπ.
bilya Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, DrLo είπε στη ρικομέξ δουλευες τότε ? οχι ρετοτε ημουν 10 χρονών.😛 6 λεπτά πριν, masteripper είπε Δηλαδή θεωρείς αδύνατο και κάτω απο οποιαδήποτε περίπτωση να είχαν υπολογιστεί σωστά τα σίδερα ? Μήπως ο μελετητής δεν είχε απλώς τις γνώσεις και απλώς έβαλε στο πρόγραμμα ότι νάναι...? Και υπάρχει και το φάουλ της υπόθεσης...το Robot δεν θα έκανε & δεν πρέπει να κάνει τίποτα ...εξαρχής το σχέδιο έπρεπε να είναι σωστό... Αυτό δεν το μετρώ στα "εμπόδια"...κάτι άλλο ? μα ολα τα σχέδια κ οι υπολογισμοί ήταν σωστά το αναφέρω άλλωστε, αλλα δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ διοτι δεν εισαι του κλάδου. Γι υτο ειπα γίνεται σύγκριση μήλων κ πορτοκαλιών 1
AristidisZ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, masteripper είπε Εδώ πάμε σε άλλο πεδίο...μην τα μπερεδεύουμε..εκεί μιλάμε για AI...αυτό αργεί πιο πολύ...αλλά 1 άψογο τεχνικό σχέδιο θεωρώ ότι μπορεί να εκτελεστεί άψογα. Δε μπερδεύουμε τίποτα Δεν έχεις ιδέα από κατασκευές (δεν είναι κακό, ούτε και εγώ π.χ. ξέρω το παραμικρό για software), όμως θεωρείς ότι υπάρχει άψογο τεχνικό σχέδιο, χωρίς καν να καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό ή τι είναι τεχνικό σχέδιο Για ένα γρανάζι ναι, πιθανότατα να γίνεται να κατασκευαστεί χωρίς ανθρώπινη επίβλεψη / παρέμβαση, ένα κτήριο, δεν γίνεται
masteripper Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, DrLo είπε Αυτό που είπε κάποιος πάνω πάνω. Σε κάθε δουλειά υπάρχουν ευκολα και δύσκολα projects Υπάρχουν ευκολα/δύσκολα projects software dev, ευκολα/σύσκολα projects μηχανικών, ευκολα/δύσκολα φαγητά, ευκολες/δύσκολες εγχειρήσεις, ευκολα/δύσκολα τραγούδια κλπ. Άλλο το 1 άλλο το άλλο...αν προσέξεις απλώς ανέφερα ότι ο Χ μηχανικός δεν μπορεί στο πεδίο γνώσης του να δημιουργήσει μια κατασκευή που να κατασκευάσει software..ακόμα και αν υπάρχει 1 πλήθος ανθρώπων να τον υποστηρίζουν και πάει λέγοντας Απο την άλλη 1 software developer με την ανάλογη καθοδήγηση μπορεί να φτιάξει μια εφαρμογή που να κάνει κατασκευές.... Μόλις τώρα, bilya είπε οχι ρετοτε ημουν 10 χρονών.😛 μα ολα τα σχέδια κ οι υπολογισμοί ήταν σωστά το αναφέρω άλλωστε, αλλα δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ διοτι δεν εισαι του κλάδου. Γι υτο ειπα γίνεται σύγκριση μήλων κ πορτοκαλιών Πάλι το μπερδεύουμε....αν τα σχέδια & οι υπολογισμοί ήταν σωστά τότε πως έγινε η αστοχία.....δηλαδή υπήρχαν περισσότερα σιδερα απ'οτι θα χωρούσε το σκυρόδεμα....εσείς μετά τα υπολογίσατε και βρήκατε τα σωστά....είναι δυνατόν 2 εξισώσεις (σε χοντρικό επίπεδο) π.χ 5 +3 =9 5+3 =8 να δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα ...είναι προφανές ότι η 1η είναι λάθος.....και κάπου στην θεωρία/παραμετροποίηση απλώς υπάρχει λάθος και απλώς δεν έχει διορθωθεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα