Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ. Σιγουρα θα εχει απαντηθει το παρακάτω ερώτημα μου. 

Μενω σε μια μονοκατοικία με ενα ρολοι δεη. Στο δικο μου διαμέρισμα εχω μετρητη στον πινακα. Μενει εδω και κατι μηνες ενα αλλο παλικάρι στο αλλο διαμερισμα κατω. Μας ηρθε λοιπον το ρευμα 150€ με αξια ρεύματος 78.32. (811 kwh) Το παλικαρι στον καιρο που ειναι στο σπιτι εκαψε 92 kwh. Η τιμη kwh που γράφει ο λογαριασμός ειναι 0.09460 . Πως θα το υπολογισουμε μαζι με τα παγια για το τι θα πληρωσει ο καθένας? Αλλοι μου λενε τα παγια στην μεση κ ο καθένας το ρευμα του. Αλλοι μου λενε 150÷ 811 × τις kwh. Ποιο ειναι σωστο και δικαιο?

Δημοσ.

Οπως τα αναγραφει ο λογαριασμος, δηλαδη αναλογα με τους συντελεστες ανα χρεωση. Τα δημοτικα τα μοιραζεστε με βαση τα τετραγωνικα σας, την ΕΡΤ στη μεση και τις ρυθμιζομενες χρεωσεις αναλογα με την καταναλωση του καθενος.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, divo είπε

ρεύμα 150€

kwh 811-92=719 τα υπόλοιπα.

150/811=0,185 timh kwh με ολα μεσα. 

0,18*92=17€ ... τα υπολοιπα του αλλου. Αυτά χοντρικά για να τελειώνεται.

κανονικα αν θες να εισαι οπως πρεπει 

στις 3 χρεωσεις που βλεπεις τιμη ρευματος και ΔΕΔΗΕ  παει αναλογα με τις kwh. Και οι χρεωσεις του δημου αναλογα με τα τετραγονικα και τα χιλιοστα του καθε διαμερισματος .

Αποψη μου ομως μη μπλεξετε σε τετοια περιπέτεια η διαφορα σας θα ειναι στο 1-2€

Kάπως έτσι...

92/811 * 150 ο ένας

(811-92)/811 * 150 ο άλλος και τελειώνετε 

Btw δε μένεις σε μονοκατοικία, σε διπλοκατοικία (ήτοι πολυκατοικία) μένεις  :P

Δημοσ.

Μωρε εχει μια σαν γκαρσονιέρα κατω και ενα 2αρι πανω. Τα δημοτικα τελη πως μπορουμε να τα σπσσουμε βαση τετραγωνικών? Και η Ερτ δεν παει συμφωνα με την καταναλωση?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, greeknax είπε

Μωρε εχει μια σαν γκαρσονιέρα κατω και ενα 2αρι πανω. Τα δημοτικα τελη πως μπορουμε να τα σπσσουμε βαση τετραγωνικών? Και η Ερτ δεν παει συμφωνα με την καταναλωση?

Αν θες να το πας έτσι, βάλε τα τετραγωνικά του, πρόσθεσε τα δικά σου, και κάνε αναλογικά χρέωση αυτά τα ποσά 

αν εσύ π.χ. έχεις 50 τμ και αυτός 25, θα πρέπει να πληρώνεις εσύ τα 2/3 ΔΕΗ και δημοτικά, και αυτός το 1/3

Αφαιρείς αυτά τα ποσά μετά, και όσο μένει το κάνεις όπως σου είπα παραπάνω 

Δημοσ.

Θα ξερεις βεβια ότι απαγορευεται από τον ΔΕΔΔΗΕ να παιρνουν δυο σπιτια από ένα ρολοϊ .

Λεγεται παρανομη ρευματοδοτηση .

Τελος παντων...

Για πιο ευκολα διαιρεις το συνολικο ποσο του λογαριασμου : κιλοβατώρες και βγαζεις μεση τιμη κιλοβατώρας με φορους κλπ  και ο καθενας πληρωνει αναλογα με ποσσες εκαψε.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Θα ξερεις βεβια ότι απαγορευεται από τον ΔΕΔΔΗΕ να παιρνουν δυο σπιτια από ένα ρολοϊ .

Τελος παντων...

Για πιο ευκολα διαιρεις το συνολικο ποσο του λογαριασμου : κιλοβατώρες και βγαζεις μεση τιμη κιλοβατώρας με φορους κλπ  και ο καθενας πληρωνει αναλογα με ποσσες εκαψε.

Το ξερω αλλα τι να κανω. Ο σπιτονοικοκυρης δεν ηθελε να βαλει καινούργιο ρολοι

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, greeknax είπε

όταν θα χρειαστεί ο αριθμός μετρητή για τα επιδόματα που ενδεχομένως να δικαιούσθε να δω τι θα κανετε 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, greeknax είπε

Καλησπέρα στο φόρουμ. Σιγουρα θα εχει απαντηθει το παρακάτω ερώτημα μου. 

Μενω σε μια μονοκατοικία με ενα ρολοι δεη. Στο δικο μου διαμέρισμα εχω μετρητη στον πινακα. Μενει εδω και κατι μηνες ενα αλλο παλικάρι στο αλλο διαμερισμα κατω. Μας ηρθε λοιπον το ρευμα 150€ με αξια ρεύματος 78.32. (811 kwh) Το παλικαρι στον καιρο που ειναι στο σπιτι εκαψε 92 kwh. Η τιμη kwh που γράφει ο λογαριασμός ειναι 0.09460 . Πως θα το υπολογισουμε μαζι με τα παγια για το τι θα πληρωσει ο καθένας? Αλλοι μου λενε τα παγια στην μεση κ ο καθένας το ρευμα του. Αλλοι μου λενε 150÷ 811 × τις kwh. Ποιο ειναι σωστο και δικαιο?

Τα τετραγωνικά των 2 διαμέρισματων είναι ΙΔΙΑ ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Τελος παντων...

Παράνομο μεν αλλά πλέον είναι πολύ συχνό φαινόμενο που ευθύνεται η ίδια η ΔΕΗ ! 
ξέρεις πόσες καινούργιες πολυκατοικίες περιμένουν ρολόγια της ΔΕΗ ; 
Είχα νοικιάσει σπίτι και έμενα αλλού γιατί 6 μήνες περιμέναμε ρολόι ! 
Το αποτέλεσμα ήταν να συνδέσουμε 4 διαμερίσματα στο κοινόχρηστο και μετά απο 4 μήνες ήρθαν τα ρολόγια, σύνολο 10 μήνες ΑΝΑΜΟΝΗ !!!!!!!!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Twoface είπε

Παράνομο μεν αλλά πλέον είναι πολύ συχνό φαινόμενο που ευθύνεται η ίδια η ΔΕΗ ! 
ξέρεις πόσες καινούργιες πολυκατοικίες περιμένουν ρολόγια της ΔΕΗ ; 
Είχα νοικιάσει σπίτι και έμενα αλλού γιατί 6 μήνες περιμέναμε ρολόι ! 
Το αποτέλεσμα ήταν να συνδέσουμε 4 διαμερίσματα στο κοινόχρηστο και μετά απο 4 μήνες ήρθαν τα ρολόγια, σύνολο 10 μήνες ΑΝΑΜΟΝΗ !!!!!!!!

Την εθυνη εχει ο ΔΕΔΔΗΕαλλα δεν ειναι ετσι τα πργματα .Παλια ναι ετσι ηταν αλλα τωρα σε 20 μερες μπαινει νεα παροχη

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Την εθυνη εχει ο ΔΕΔΔΗΕαλλα δεν ειναι ετσι τα πργματα .Παλια ναι ετσι ηταν αλλα τωρα σε 20 μερες μπαινει νεα παροχη

καλα μη βαζεις και το χερι στη φωτια, απο φεβρουαριο περιμενει μετρητη 3φ+ν νεοδμητο, βπ, περιοχη ευθυνης δεδδηε μεταμορφωσης

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, fredd0 είπε

καλα μη βαζεις και το χερι στη φωτια, απο φεβρουαριο περιμενει μετρητη 3φ+ν νεοδμητο, βπ, περιοχη ευθυνης δεδδηε μεταμορφωσης

Εχεις pm.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, greeknax είπε

Τον υποχρεωνεις απλα και ξαστερα. Και δεν ισχυει αυτο για νεες παροχες εκτος αν εισαι τοσο ατυχος. Νυχτερινο ισως καθυστερει οντως αλλα νεα παροχη που παιρνουν τουλαχιστον μια 300αρα στο χερι ερχονται αμεσα σχεδον. Κι επειδη ειναι και προσφατο θεμα το συγκεκριμενο φτανω να πληρωνω εγω στην ωρα μου και κανω τον αλλο μαγκα

Επεξ/σία από john_petrucci7
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...