Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάνει αυτήν την σύνθεση. Η χρήση θα είναι για μουσική παραγωγή γι' αυτό δεν υπάρχει gpu. Βλέπετε κάτι που δεν είναι καλό, ή κάποιο κομμάτι για το οποίο δεν θα μπορώ να έχω τεχνική υποστήριξη στην Ελλάδα;

i7 9700k
Asus prime z390-a
Ram 8gb 2666gh (low profile)
Κουτί MasterCase H500
m.2 SSD 250gb
HDD 2T WD
Ψύκτρα Noctua NH-D15
Τροφοδοτικό 450w (superflower ή EVGA ή κάτι άλλο;)

Δημοσ.

τι εννοείς τεχνική υποστήριξη;
προβλήματα με ram kits που είχα, patriot τα έστειλα έξω για έλεγχο και αντικατάσταση ~15 μέρες

με corsair έκανα advance rma, πλήρωσα νέο κιτ, ήρθε σε 5 εργάσιμες από ταιβάν, τους έστειλα το δικό μου Ολλανδία, το εξέτασαν και μου ξαναέδωσαν να χρήματα. 

Αντίστοιχα με seasonic έκανα ~15 μέρες για αντικατάσταση με ένα κροτάλισμα που είχα στο fan. 

Δημοσ.

Για την χρήση σου θέλεις 32GB ram βάλε 16GB τουλάχιστον.

Μητρική πας στην Gigabyte Z390 aorus pro.

nVme βάλε 500αρη γιατί θα το μετανιώσεις γρήγορα.

Αν θέλεις να πας στον i7 9700 πήγαινε στον non (k) να κάνεις οικονομία εγώ άνετα θα έβαζα και τον 8700 non K

Έτσι μπορείς να κατέβεις και σε ψήκτρα,

Τροφοδοτικό βάζουμε μια φορά έχει το eshop "προσφορά" το 730 smart της Thermaltake.

Υποστήριξη δεν θα βρεις πουθενά,εγγύηση θα έχεις απο το κατάστημα αγορας η με RMA απο όσους δινουν σε τελικο χρήστη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Ερωτήσεις:
Γιατί 500άρη nvma; 
Ram δύο 8άρες ή μία 16άρα;

Επεξ/σία από 0Panos0
Δημοσ.
9 ώρες πριν, 0Panos0 είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Ερωτήσεις:
Γιατί 500άρη nvma; 
Ram δύο 8άρες ή μία 16άρα;

Για να μπορείς να δουλέψεις και κανένα project-ακι πάνω του που είναι γρήγορος..

Αν υπολογίζεις να πας 32GB πολύ γρήγορα τότε μπορείς και μια 16αρα αλλιώς 2x8 να έχεις το dual channel.

Δημοσ.

Έψαξα για την Gigabyte Z390 aorus pro και είπα ευτυχώς που μπήκα εδώ να ρωτήσω πρώτα!

Κάτι που με παιδεύει και δεν μπορώ να καταλήξω είναι το τροφοδοτικό. Έτρεξα το PSU calculator https://outervision.com/power-supply-calculator
και βγάζει μέγιστη κατανάλωση 270W. Όσο το ψάχνω όμως μπερδεύομαι παραπάνω:
Με 450 θα είσαι καλά τα παραπάνω watt είναι περιττά, μην πέφτεις ποτέ κάτω από τα 500, μην βάλεις πάνω από 650 για να έχεις καλό efficiency, πάρε 700+ για να είσαι καλυμμένος αν μετά βάλεις και καμιά gpu, πάρε 850 να κοιμάσαι ήσυχος το efficiency πέφτει αν πάρεις τίποτα τρελό όπως 1500+, μην δίνεις τσάμπα λεφτά  για 80+ Platinum τροφοδοτικά γιατί και τα 80+ bronze το ίδιο καλά είναι.

Τελικά τι τροφοδοτικό είναι καλά να πάρω;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 0Panos0 είπε

Έψαξα για την Gigabyte Z390 aorus pro και είπα ευτυχώς που μπήκα εδώ να ρωτήσω πρώτα!

Κάτι που με παιδεύει και δεν μπορώ να καταλήξω είναι το τροφοδοτικό. Έτρεξα το PSU calculator https://outervision.com/power-supply-calculator
και βγάζει μέγιστη κατανάλωση 270W. Όσο το ψάχνω όμως μπερδεύομαι παραπάνω:
Με 450 θα είσαι καλά τα παραπάνω watt είναι περιττά, μην πέφτεις ποτέ κάτω από τα 500, μην βάλεις πάνω από 650 για να έχεις καλό efficiency, πάρε 700+ για να είσαι καλυμμένος αν μετά βάλεις και καμιά gpu, πάρε 850 να κοιμάσαι ήσυχος το efficiency πέφτει αν πάρεις τίποτα τρελό όπως 1500+, μην δίνεις τσάμπα λεφτά  για 80+ Platinum τροφοδοτικά γιατί και τα 80+ bronze το ίδιο καλά είναι.

Τελικά τι τροφοδοτικό είναι καλά να πάρω;

Όταν παίρνεις αυτό το 730 στα 61 ? νομίζω ευρώ δεν ρωτάς απλά το αγοράζεις..

Οι δικές μου επιλογές προκύπτουν από την αξιοπιστία στα τροφοδοτικά, πάντα εννοείται σε συνδυασμό με την τιμή και τα χαρακτηριστικά,δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ non modular. Τώρα αν μου καίει 0,010 λεπτά την ώρα,περισσοτερο τα εχω εξοικονομήσει από την αγορά για πολλά χρόνια.. ναι το 730 είναι overkill για το μηχάνημα που στήνεις αλλά θα σε καλύψει για πολλά χρόνια και για όποια αναβάθμιση προκύψει στο μέλλον.

Οι επόμενες καλύτερες επιλογές σου είναι αυτές με 7 χρόνια εγγύηση και την διαφορα χρημάτων να γέρνει φυσικά στο 650.

https://www.skroutz.gr/s/11452924/Corsair-TX-M-Series-TX650M.html

https://www.skroutz.gr/s/11394987/Corsair-TX-M-Series-TX550M.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...