Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3xxx memory performance & tweaks

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, mpokwsths είπε

Αυτό μπορεί να ίσχυε για Ryzen 1st-2nd gen. Οι 3xxx πάνε αέρα και τα 4x8GB SR. Απόδειξη τα certified 4x8 3800C14 με 1Τ της G.Skill

Ναι θα υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις αλλά καλό είναι να φυλάγεσαι λίγο. Μιας και ανέφερες βέβαια το συγκεκριμένο σετ. Πόσοι θα πάνε να δώσουν 500+ ευρώ για 32GB όταν μπορείς να βρεις στα 3600MHz έστω με cas 18-19 γύρω στα 200 ευρώ (δε νομίζω να βγει στην αγορά κάτω από 500 ευρώ αν κρίνω από τα σημερινά); Για να έχεις 2-3% παραπάνω επιδόσεις; Επίσης θεωρητικά θα χρειαστείς και μια μητρική αντίστοιχης κατηγορίας, οπότε πάμε για τουλάχιστον 300 ευρώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Σίγουρα αλλά αφού βγαίνει μάλλον το συμπέρασμα πως είναι ψιλό άκυρο το sotr... 

Πιθανόν, αλλά παραμένουν τα AIDA και DRAM calculator.

1 λεπτό πριν, cmsvmylo είπε

Ναι θα υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις αλλά καλό είναι να φυλάγεσαι λίγο. Μιας και ανέφερες βέβαια το συγκεκριμένο σετ. Πόσοι θα πάνε να δώσουν 500+ ευρώ

Ελάχιστοι. 

Το έβαλα για να δείξω ότι τα 4x8 SR δουλεύουν άψογα στους R3xxx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι ένα aida στα 24/7 clocks 

spacer.pngRamBench_Aida_3733_14_Stable_2.PNG.9b6a2c5e0cb3845a5ea5df5e5280a870.PNG

Στις 5/9/2019 στις 11:25 ΜΜ, akoinonitos είπε

Κατέβασε το trfc  στα 262, λογικά θα παίξει.Θα δεις καλή αύξηση σε επιδόσεις.

Το κατέβασα και είναι stable. 

BTW κάπου έλεγες πως ο χρόνος στο membench δεν είναι και πανάκεια ως μέτρηση της ραμ.Κάνω λάθος? 

Γιατί επιβεβαιώνεσαι εδώ,ρίχνοντας το trfc έχασα 0.5 sec στο membench αλλά κέρδισα σε bandwith και latency.. (καλύτερο χρόνο έκανα στο tm5)

Προχωράμε λοιπόν σε σφίξιμο,έχεις κάτι να προτείνεις? 

Spoiler

RamBench_Tm5_test_3733_14_Timings_Stable_2.PNG.d794d013fcc043b9eea8571578d4a9b0.PNG

Επεξ/σία από mcrae13
  • Like 1

1 ώρα πριν, mcrae13 είπε

Σίγουρα αλλά αφού βγαίνει μάλλον το συμπέρασμα πως είναι ψιλό άκυρο το sotr... 

153-156 το εύρος τιμών στο average.

Δεν το λες ιδιαίτερα άκυρο.

Αυτό που μάλλον παίζει είναι ότι με AMD GPUs δίνει λίγο καλύτερα (2-3%) νούμερα σε CPU Game.

1 λεπτό πριν, mpokwsths είπε

Αυτό που μάλλον παίζει είναι ότι με AMD GPUs δίνει λίγο καλύτερα (2-3%) νούμερα σε CPU Game.

Αυτό είναι σίγουρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mcrae13 είπε

Κι ένα aida στα 24/7 clocks 

spacer.pngRamBench_Aida_3733_14_Stable_2.PNG.9b6a2c5e0cb3845a5ea5df5e5280a870.PNG

Το κατέβασα και είναι stable. 

BTW κάπου έλεγες πως ο χρόνος στο membench δεν είναι και πανάκεια ως μέτρηση της ραμ.Κάνω λάθος? 

Γιατί επιβεβαιώνεσαι εδώ,ρίχνοντας το trfc έχασα 0.5 sec στο membench αλλά κέρδισα σε bandwith και latency.. (καλύτερο χρόνο έκανα στο tm5)

Προχωράμε λοιπόν σε σφίξιμο,έχεις κάτι να προτείνεις? 

Απόκρυψη περιεχομένων

RamBench_Tm5_test_3733_14_Timings_Stable_2.PNG.d794d013fcc043b9eea8571578d4a9b0.PNG

κακανονικα θα επρεπε να εχεις το ιδιο η καλυτερο απο 288 σε 262 ,και το latency σου θα μπορουσε νομιζω να ειναι σιγουρα 1ns πιο κατω ,μηπως εχεις περασει καμια μαλακια τυπου asus aura ?

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@akoinonitos

Θα τρέξω κι έναξανα γιατί η αλήθεια είναι πως τρέχουν κάποια services από πίσω. 

Βέβαια αυτά θα τρέχουν εσαει οπότε.. 

Δεν έχω ανοιχτά προγράμματα εκτός από το corsair link αλλά από πίσω πάντα δεν τρέχει το aura service για τα παπαροrgb; 

Σφίγγοντας κι άλλο

spacer.pngRamBench_Tm5_test_3733_14_Timings_Stable_3.thumb.PNG.c280ab3cc6c56a83eabe2e4986954bd2.PNG

Επεξ/σία από mcrae13
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

@akoinonitos

Θα τρέξω κι έναξανα γιατί η αλήθεια είναι πως τρέχουν κάποια services από πίσω. 

Βέβαια αυτά θα τρέχουν εσαει οπότε.. 

Δεν έχω ανοιχτά προγράμματα εκτός από το corsair link αλλά από πίσω πάντα δεν τρέχει το aura service για τα παπαροrgb; 

Σφίγγοντας κι άλλο

spacer.pngRamBench_Tm5_test_3733_14_Timings_Stable_3.thumb.PNG.c280ab3cc6c56a83eabe2e4986954bd2.PNG

Εγω  το aura το πέρναγα έβαζα τα χρώματα που ήθελα και μετά το έκανα απεγκατάσταση  γτ μου ανέβαζε το latency 2ns...

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες βγήκε το PES2020 μόλις στο steam (30GB είναι αυτά), θα πάρουν αναβολή τα επόμενα results, λογικά με νέο bios και δοκιμές με GearDown που δεν έχουν γίνει. Θα πέσει testing round 2 αλλά τώρα έχει μπαλίτσα το μενού :) Προς το παρόν για 24/24 παίζω κάπως έτσι (δεν έχω κατασταλάξει):

aida.png.c3e3a124a6d549612d5e7394ac56ed2d.pngaida1.png.aa5758dd9cf35611627eddfeb46368f9.png

Επεξ/σία από chocorello
  • Like 4

Το ότι δε ξεκινάει καν το σύστημα με το FCLK στα 1900, σημαίνει ότι δε το σηκώνει ο επεξεργαστής, η μητρική ή και τα δύο;

9 λεπτά πριν, malakudi είπε

Το ότι δε ξεκινάει καν το σύστημα με το FCLK στα 1900, σημαίνει ότι δε το σηκώνει ο επεξεργαστής, η μητρική ή και τα δύο;

Πριν ξεκινουσε ? Τα voltage ειναι οκ?

21 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ή και μνήμη (configuration) ή και όλα τα παραπάνω ή τα ρεύματα όπως αναφέρθηκε. Είναι λίγο μπλέξιμο η φάση.
Αν έχεις χρόνο για δοκιμές, ξεκίνα από super safe timings και μεγάλα voltages, μόνο για να κάνεις post και μετά ξεκίνα σφίξιμο στα πάντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, malakudi είπε

Το ίδιο κάνει και σε εμένα, έχω την αίσθηση πως είναι cpu. 

Χωρίς να είμαι σίγουρος, αν θυμάμαι σωστά ο προηγούμενος 3600 που είχα για λίγες μέρες δεν πήγαινε ούτε 1866 fc. 

Βέβαια το ό,τι έχεις κι εσύ asus, μπας και είναι θέμα μητρικής;... Τι να πω, μακάρι να διορθωθεί με κάνα bios update 

Edit : Δεν κάνει ποστ στα 1900 fc με την καμία, έχω δοκιμάσει διάφορα, θα είχε κάνει.. 

Επεξ/σία από mcrae13
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...