Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3xxx memory performance & tweaks

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 λεπτά πριν, chocorello είπε

Μισό λεπτάκι, ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης αυτού του thread γιατί μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει.

Μέχρι τώρα είχα την εντύπωση ότι εδώ ποστάρουμε benchmarks, συγκρίνουμε performance και καταλήγουμε σε ένα vfm ratio.
Δε καταλαβαίνω γιατί εξαρχής αναφέρεται το θέμα ryzen 4xxx λοιπόν, σε ένα θέμα ryzen 3xxx και τα λεγόμενα σας βασίζονται σε τελείως αβάσιμες απόψεις, όχι γεγονότα. Θέλεγε γεγονότα; Να ποστάρουμε πάλι τα mhz της Ballistix; Έχετε κάτι πιο έγκυρο από αυτό; Ναι; Που; Screenshot or it didnt happen.

@BabisTs
Και όχι, δεν είπα πουθενα ότι η e-die παίζει καλύτερα, που τα διαβάζετε αυτά; Ένα quote παρακαλώ αλλιώς όχι άλλες παπάτζες.
Ξανά, screenshot or it didn't happen.

τόσο απλό.

δεν βλέπω κάτι στο παράλογο σε αυτό που είπα.....

ζήτησες

59 λεπτά πριν, chocorello είπε

Πόσα στα πόσα b-die setups εδώ μέσα καταφέρνουν stable 3733@c14? 1 στα 5 είναι το rate; Αυτό το 1, υπάρχει stable;

σου παράθεσα screen .....μετά μου λές ότι σε άλλα βγαίνει πάνω από σένα σε άλλα κάτω...... δώσε αυτά τα settings στο δικό σου κιτάκι έστω να δούμε αν θα το δεχτεί.....screenshot or it didn't happen.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε

Ρε μαν, εμένα βρήκες; 

Μα εσύ το έγραψες αυτό περί σπατάλης των χρημάτων.

Please, όχι άλλο offtopic. Αν μπορεί κάποιος να το καθαρίσει λίγο το θέμα.
Μόνο αποτελέσματα και από εκεί και πέρα ας κρίνει ο καθένας. Προφανώς τα χρήματα ο καθένας τα διαχειρίζεται όπως θέλει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και sorry και πάλι για τα offtopic.

Ας μιλήσουν τα αποτελέσματα λοιπόν.

1 λεπτό πριν, chocorello είπε

Μα εσύ το έγραψες αυτό περί σπατάλης των χρημάτων.

Δεν ειναι μακρια,μερικά ποστο πιο πισω το έγραψες ενω δεν μίλησε κανείς για χρήματα.Μην με κάνεις να βάζω ss ,δες το μόνος σου.

Anyway,πάμε παρακάτω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, BabisTs είπε

δεν βλέπω κάτι στο παράλογο σε αυτό που είπα.....

ζήτησες

σου παράθεσα screen .....μετά μου λές ότι σε άλλα βγαίνει πάνω από σένα σε άλλα κάτω...... δώσε αυτά τα settings στο δικό σου κιτάκι έστω να δούμε αν θα το δεχτεί.....screenshot or it didn't happen.....

Μου παρέθεσες ένα screen, ΕΝΑ ρε μαν. Ξέρεις πόσα b-dies results έχει αυτό το topic;
Και στη τελική ποιο το νόημα αν καταφέρνεις να έχεις χειρότερα results. Είναι παράλογο αυτό που λέω;

Τα results μου τα έχω ποστάρει πολλάκις, θα τα ποστάρω πάλι.
Και θα ποστάρω ακόμα περισσότερα μόλις βρεθώ για κάμποση ώρα στον υπολογιστή.
Και πιθανότατα θα καταφέρω και κάτι ελάχιστα καλύτερο με το νέο bios όταν κάνω το update (είναι beta και αφήνει GearDownMode στο χέρι μου, τώρα είναι αναγκαστικά Auto).

Επεξ/σία από chocorello

Αρπάζεστε πολύ εύκολα ορισμένοι. Σημασία δεν έχει το top performance και τα o/c records, σημασία έχει αν το παραπάνω κόστος δίνει αξιόλογο αποτέλεσμα. Διαφορετικά δε θα είχαμε καν Ryzen θα είχαμε 9900k. Ως κάτοχος flarex bdie δεν έχω πειστεί πως η διπλή τιμή αξίζει σήμερα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Δεν ειναι μακρια,μερικά ποστο πιο πισω το έγραψες ενω δεν μίλησε κανείς για χρήματα.Μην με κάνεις να βάζω ss ,δες το μόνος σου.

Anyway,πάμε παρακάτω 

Τα χρήματα είναι σημαντικός παράγοντας όταν αγοράζεις κάτι. Θεωρείς offtopic το metric των χρημάτων; Τσάμπα τα παίρνεις εσύ;

Άλλο πράμα το "κρίνω κάποιον για το που σπαταλάει τα χρήματα", κάτι που σαφώς δεν έκανα και άλλο πράμα η αναφορά στο vfm και στο "πόσο μου το χαλάτε" με τα αποτελέσματα αυτά. Είδες εγώ να κρίνω κανέναν κάπου;
Για τον εαυτό μου μίλησα φίλος και το vfm (που πραγματικά χλωμό να το "χαλάσετε" και εκεί πάει η απάντηση μου). Για μένα είναι σημαντικότατο metric και νιώθω πως θα έπρεπε να είναι και για εσάς το ίδιο. Αλλά εγώ δε πρόκειται να ορίσω την άποψη κανενός.
Δικά σας χρήματα, δική σας απόφαση.

Επεξ/σία από chocorello

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν τα runs από SOTR που ζητήθηκαν. Έχω την τελευταία original έκδοση και δεν παίζει το σενάριο να βάλω άλλη.

3600x stock και ραμ στα τελευταία stable που έχω 

2080ti stock uv ,90% PL (1080p)

Spoiler

Shadow-of-the-Tomb-Raider-Screenshot-201

2080ti mild oc ,125% PL (1080p)

Spoiler

2080ti stock (720p) επειδή ζητήθηκε 

Spoiler

Και εδώ στην native ανάλυση που επίσης ζητήθηκε (1440p) 

ram

Spoiler

RamBench_Tm5_test_3733_14_Timings_Stable.PNG.564024caac49b157633e07eb0e7f6b41.PNG

Επεξ/σία από mcrae13
  • Like 7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mcrae13

Πολύ σωστό ποστ. Βάλε ένα manual speed στον 3600x να παίζει καρφωμένος στα 4Ghz  και ξανατρέξε τα αν γίνεται (χωρίς το ΤΜ5, δεν έχει νόημα).

Επεξ/σία από chocorello

2 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Λοιπόν τα runs από SOTR που ζητήθηκαν. Έχω την τελευταία original έκδοση και δεν παίζει το σενάριο να βάλω άλλη.

3600x stock και ραμ στα τελευταία stable που έχω 

2080ti stock uv ,90% PL (1080p)

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

2080ti mild oc ,125% PL (1080p)

2080ti stock (720p) επειδή ζητήθηκε 

Και εδώ στην native ανάλυση που επίσης ζητήθηκε (1440p) 

ram

RamBench_Tm5_test_3733_14_Timings_Stable.PNG.564024caac49b157633e07eb0e7f6b41.PNG

Και σε σένα πέφτει το cpu game με overclock της gpu. Κάτι που το καθιστά τελείως άχρηστο σαν metric.

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, chocorello είπε

@mcrae13

Πολύ σωστό ποστ. Βάλε ένα manual speed στον 3600x να παίζει καρφωμένος στα 4Ghz  και ξανατρέξε τα αν γίνεται (χωρίς το ΤΜ5, δεν έχει νόημα).

Δεν παίζει να το ξανά τρέξω, τι εννοείς χωρίς το tm5? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Δεν παίζει να το ξανά τρέξω, τι εννοείς χωρίς το tm5? 

Εννοώ πως δε τίθεται θέμα stability.

Η λογική του καρφωτά 4Ghz είναι για να έχουμε όλοι ένα όσο το δυνατόν πιο κοντινό setup.
Όλοι μας θα τα τρέχουμε καρφωτά με 4Ghz από εδώ και πέρα ωστε να είναι όσο το δυνατόν συγκρίσιμα τα αποτελέσματα.

Επεξ/σία από chocorello

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...