chocorello Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Καλά τα e die για τώρα αλλά στους 4 series λογικά θα πέσει κλάμα. Γιατί το λες αυτό; Προσωπικά είμαι limited από τον 3600 αλλιώς πιστεύω ότι μπορούν παραπάνω. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2019 από chocorello Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) γιατί τα e dies μην περιμένεις να ανεβαίνουν όπως τα b dies στους ryzen 4000series (αν αναβαθμίσουν τον imc που θα τον αναβαθμίσουν περαιτέρω στους 4000 series) και κλοκάρουν πάνω από τα 4000mhz χωρίς να μειώνεται η απόδοση......εντάξει τώρα μέχρι 3600 mhz σχεδόν όλα τα κιτ πάνε.....μετά ένα e die στα 4000mhz πως θα πάει?1,5v ίσως και μετα rma e die kit....... Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2019 από BabisTs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chocorello Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, BabisTs είπε γιατί τα e dies μην περιμένεις να ανεβαίνουν όπως τα b dies στους ryzen 4000series (αν αναβαθμίσουν τον imc που θα τον αναβαθμίσουν περαιτέρω στους 4000 series) και κλοκάρουν πάνω από τα 4000mhz χωρίς να μειώνεται η απόδοση......εντάξει τώρα μέχρι 3600 mhz σχεδόν όλα τα κιτ πάνε.....μετά ένα e die στα 4000mhz πως θα πάει?1,5v ίσως και μετα rma e die kit....... Καταρχάς παίζω στα 3800 (3600 είναι το μοντέλο του επεξεργαστή), κατά 2ον τα e-dies πάνε καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 38 λεπτά πριν, mpokwsths είπε 2080Τι έχει ο McRae. Αν ισχύει αυτό που λες θα πρέπει να βγάζει χάλια νούμερα. Όπως και να έχει σήμερα-αύριο θα ξέρουμε. Αυτό μπορεί να ίσχυε για Ryzen 1st-2nd gen. Οι 3xxx πάνε αέρα και τα 4x8GB SR. Απόδειξη τα certified 4x8 3800C14 με 1Τ της G.Skill To 2T συνήθως δεν το βάζει μόνη της η μητρική. Βάζει όμως το Geardown, σαν να λέμε 1,5Τ. Το ίδιο κάνει και με τις Dual Rank. Ακόμα και τις 2x8 SR το βάζουν οι περισσότερες μητρικές γιατί είναι πιο ασφαλές. Για όσους θέλουν 16GB και 4 ranks υπάρχουν ακόμα σε κυκλοφορία μπόλικα 2x8GB Samsung D και E-Die Dual Rank. Σε πολλές Corsair, Crucial και βέβαια τα κλασικά Ripjaws GVK 3400 και 3200. Σε εμενα εχει σιγουρα διαφορα απο 1080p σε 720p, λογικα ο mcrae θα βλεπει καλυτερα νουμερα στο cpu game στα 1440p, παρα στα 1080/720p. 33 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Καλά τα e die για τώρα αλλά στους 4 series λογικά θα πέσει κλάμα. Μην παει σε DDR5 και κλαιμε ολοι μαζι, οχι οτι δεν εκανε αποσβεση σχεδον 3 χρονια η μητρικη και αλλα τοσα οι μνημες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, BabisTs είπε μετά ένα e die στα 4000mhz πως θα πάει?1,5v ίσως και μετα rma e die kit Εντάξει, δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχουν οι Crucial 3600C16 που δουλεύουν με χαμηλές τάσεις σε υψηλές ταχύτητες. Μόνο το tRFC έχουν οι B-Die να τις ξεχωρίζει από καλά CJR και Micron E-Die. Το οποίο δεν ξέρω τελικά πόσο προσφέρει στη συνολική απόδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, chocorello είπε Καταρχάς παίζω στα 3800 (3600 είναι το μοντέλο του επεξεργαστή), κατά 2ον τα e-dies πάνε καλά. 3800/c16.....ελπίζω να έχεις δεί που παίζουν τα bdies στους ryzen (3733mhz/c14).......καταλαβαίνεις τι θα γίνεται πιο πάνω σε mhz και ποιος πρέπει να χαλαρώσει αργότερα τα timmings...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chocorello Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, BabisTs είπε 3800/c16.....ελπίζω να έχεις δεί που παίζουν τα bdies στους ryzen (3733mhz/c14).......καταλαβαίνεις τι θα γίνεται πιο πάνω σε mhz και ποιος πρέπει να χαλαρώσει αργότερα τα timmings...... Πόσα στα πόσα b-die setups εδώ μέσα καταφέρνουν stable 3733@c14? 1 στα 5 είναι το rate; Αυτό το 1, υπάρχει stable; Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2019 από chocorello Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, mpokwsths είπε Εντάξει, δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχουν οι Crucial 3600C16 που δουλεύουν με χαμηλές τάσεις σε υψηλές ταχύτητες. Μόνο το tRFC έχουν οι B-Die να τις ξεχωρίζει από καλά CJR και Micron E-Die. Το οποίο δεν ξέρω τελικά πόσο προσφέρει στη συνολική απόδοση. αυτό θα το δείξει η ryzen 4000series ποιος θα ξεμείνει από ram oc αν ανέβουν οι ταχύτητες άνω των 4000mhz.......προς το παρών καλά κρατάνε τα e-dies...... Μόλις τώρα, chocorello είπε Πόσες στις πόσες b-die εδώ μέσα καταφέρνουν stable 3733@c14 ? τι ακριβώς θες να πείς...εδώ μου έδειξες κιτ e-die "Ballistix Elite 3600 DRAM Smashes The World Record At 5726MHz With Micron E-Die".......πόσες το καταφέρνουν man? μην συγκρίνεις e die με b die....πρέπει να τα έχει δουλέψει και τα δύο κιτ για να δεις ποιο δέχεται καλύτερη παραμετροποίηση..... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chocorello Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, BabisTs είπε αυτό θα το δείξει η ryzen 4000series ποιος θα ξεμείνει από ram oc αν ανέβουν οι ταχύτητες άνω των 4000mhz.......προς το παρών καλά κρατάνε τα e-dies...... Το θέμα είναι ότι με e-die ξεκίνας ήδη με πλεονεκτήματα: Επιλέγεις και παίρνεις: - 80+ ευρώ τσέπη ή τα δίνεις αλλού (λίγο καλύτερη CPU ή λίγο καλύτερη GPU ή καλύτερο δίσκο αν είσαι κομπλέ απ'τα άλλα) ή - 2πλάσια χωρητικότητα στα ίδια (και λιγότερα) χρήματα και είσαι future-proof και ξενοιάζεις - Combo κέρδος dual rank αντί single rank - το Overcloking δε θα σπάσει ποτέ, σε αντίθεση με το να έχεις 2x8 kit και μετά προσθέσεις άλλα 2x8 και τότε θα ελπίζεις να τα καταφέρνουν το ίδιο καλά και οι 4 μνήμες για να μείνεις ψηλά 7 λεπτά πριν, BabisTs είπε αυτό θα το δείξει η ryzen 4000series ποιος θα ξεμείνει από ram oc αν ανέβουν οι ταχύτητες άνω των 4000mhz.......προς το παρών καλά κρατάνε τα e-dies...... τι ακριβώς θες να πείς...εδώ μου έδειξες κιτ e-die "Ballistix Elite 3600 DRAM Smashes The World Record At 5726MHz With Micron E-Die".......πόσες το καταφέρνουν man? μην συγκρίνεις e die με b die....πρέπει να τα έχει δουλέψει και τα δύο κιτ για να δεις ποιο δέχεται καλύτερη παραμετροποίηση..... Man η ίδια ερώτηση ισχύει και για τις b-die, εδώ μέσα τόσος κόσμος έχει b-die, πόσα TM5 ολοκληρωμένα 10 cycles (1usmus) έχεις δει με 3733@cl14 (αι προφανώς χωρίς να έχει πάει στο θεό τα υπόλοιπα timings, τότε τι να το κάνω το 14αρι) ? Θα μου δείξεις μερικά screenshots η μιλάμε στον αέρα; Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2019 από chocorello Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, chocorello είπε Το θέμα είναι ότι με e-die ξεκίνας ήδη με πλεονεκτήματα: Επιλέγεις και παίρνεις: - 80+ ευρώ τσέπη ή τα δίνεις αλλού (λίγο καλύτερη CPU ή λίγο καλύτερη GPU ή καλύτερο δίσκο αν είσαι κομπλέ απ'τα άλλα) ή - 2πλάσια χωρητικότητα στα ίδια (και λιγότερα) χρήματα και είσαι future-proof και ξενοιάζεις - Combo κέρδος dual rank αντί single rank - το Overcloking δε θα σπάσει ποτέ, σε αντίθεση με το να έχεις 2x8 kit και μετά προσθέσεις άλλα 2x8 και τότε θα ελπίζεις να τα καταφέρνουν το ίδιο καλά και οι 4 μνήμες για να μείνεις ψηλά Man η ίδια ερώτηση ισχύει και για τις b-die, εδώ μέσα τόσος κόσμος έχει b-die, πόσα TM5 ολοκληρωμένα 10 cycles (1usmus) έχεις δει με 3733@cl14 (αι προφανώς χωρίς να έχει πετσοκόψει τα υπόλοιπα timings, τότε τι να το κάνω το 14αρι) ? Θα μου δείξεις μερικά η μιλάμε στον αέρα; το γύρισες στο value τώρα.....μιλάμε για max perfomance και μου αναφέρεις vfm........οκ.... 7 λεπτά πριν, chocorello είπε Man η ίδια ερώτηση ισχύει και για τις b-die, εδώ μέσα τόσος κόσμος έχει b-die, πόσα TM5 ολοκληρωμένα 10 cycles (1usmus) έχεις δει με 3733@cl14 (αι προφανώς χωρίς να έχει πάει στο θεό τα υπόλοιπα timings, τότε τι να το κάνω το 14αρι) ? Θα μου δείξεις μερικά screenshots η μιλάμε στον αέρα; https://www.insomnia.gr/forums/topic/713516-ryzen-3xxx-memory-performance-tweaks/?do=findComment&comment=57401214 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, chocorello είπε Man η ίδια ερώτηση ισχύει και για τις b-die, εδώ μέσα τόσος κόσμος έχει b-die, πόσα TM5 ολοκληρωμένα 10 cycles (1usmus) έχεις δει με 3733@cl14 (αι προφανώς χωρίς να έχει πάει στο θεό τα υπόλοιπα timings, τότε τι να το κάνω το 14αρι) ? Θα μου δείξεις μερικά screenshots η μιλάμε στον αέρα; Σου δείχνω το δικό μου(αν και είδα εκ των υστέρων πως το έβαλε ο bro από πάνω) ,το οποίο το έχουν τα καλά κιτ b-die ,αν ο κάτοχος δεν τσιγγουνευεται την τάση (βγάζω και hci και βασικά τα πάντα με 1.48v) Spoiler Όσο για τα e-die και σχετικά,προφανώς και είναι vfm και προφανώς "τρολάρουν" τα b-die, ειδικά αν είναι και DR αλλά αν πάμε σε οριακό oc ,δεν υπάρχει σύγκριση. Εγώ πιο πίσω το είπα για τις συχνότητες που ίσως επιτρέψουν οι επόμενοι ryzen να φτάσουμε ,και λογικά τα b-die θα το έχουν πολύ πιο εύκολα. Βασικά αν πάμε στα 4200 +, δύσκολα να δούμε e-dies να φτάνουν εκεί. Πόσο μάλλον με σφιχτά timings Φυσικά και είχε δόση χιούμορ το σχόλιό μου. Κανεις δεν θα κλάψει Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2019 από mcrae13 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μην τσακωνεστε παιδια... Παρτε ενα sottr στα 4ghz με 4c/8th και 16mb L3 να γουσταρετε 😂 Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2019 από akoinonitos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chocorello Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτό το screenshot που ανέβηκε με τη b-dies στα 3733@cl14, σε σχέση με το δικό μου κιτ βγάζει: - αντίστοιχο χρόνο στο DRAM calculator - μακράν χειρότερο write στο AIDA - χειρότερο copy στο AIDA - ελάχιστα καλύτερο read στο AIDA - 1,1ns latency στο AIDA Με τα παραπάνω δεδομένα προτιμώ 3800@c16 e-die παρά 3733@cl b-die καθώς το vfm factor είναι τρομέρό σε e-die ενώ το perfomance είναι τουλάχιστον comparable. (edit* γιατί πριν το edit έκανα σύγκριση με τις τιμές που εγώ θυμάμαι αλλά δεν έχω ανεβάσει, σε αυτά που έχω ανεβάσει ισχύουν τα παραπάνω) Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2019 από chocorello Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, chocorello είπε Αυτό το screenshot που ανέβηκε με τη b-dies στα 3733@cl14, σε σχέση με το δικό μου κιτ βγάζει: - λίγο χειρότερο χρόνο στο DRAM calculator - μακράν χειρότερο write στο AIDA - χειρότερο copy στο AIDA - ελάχιστα καλύτερο read στο AIDA - μόλις 0,9ns καλύτερο latency στο AIDA Με τα παραπάνω δεδομένα προτιμώ 3800@c16 e-die παρά 3733@cl b-die. Δεν το έβαλα για σύγκριση καταρχάς Δεύτερον το έχω λίγες μέρες, αν ασχοληθώ το βελτιώνω και δεν έχω και θέμα με την τάση. Το έβαλα γιατί ρώτησες αν υπάρχει σεταπ με τέτοια timings και συχνότητα. Δεν σε προσέβαλε κανείς. Είσαι πιο γρήγορος αν σε ευχαριστεί αυτό... Το δεδομένο είναι πως τα bdie ανεβαίνουν παντού και πάντα καλύτερα. Βάλε το κιτακι σου σε έναν ιντελ που δεν έχει τέτοιο περιορισμό να δεις αν φτάνεις τα bdie. Αυτά 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Δεν το έβαλα για σύγκριση καταρχάς Δεύτερον το έχω λίγες μέρες, αν ασχοληθώ το βελτιώνω και δεν έχω και θέμα με την τάση. Το έβαλα γιατί ρώτησες αν υπάρχει σεταπ με τέτοια timings και συχνότητα. Δεν σε προσέβαλε κανείς. Είσαι πιο γρήγορος αν σε ευχαριστεί αυτό... Το δεδομένο είναι πως τα bdie ανεβαίνουν παντού και πάντα καλύτερα. Βάλε το κιτακι σου σε έναν ιντελ που δεν έχει τέτοιο περιορισμό να δεις αν φτάνεις τα bdie. Αυτά μην του το χαλάς bro! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα