Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3xxx memory performance & tweaks

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

To περιεργο ειναι που δεν δουλευουν με xmp ,αυτο μου κανει εντυπωση εμενα

Kαι εμενα μου φαινεται περιεργο παντως. Στην Carbon ειχαν σηκωσει 3533 CL16-17-16-16 μαλιστα με 1.42V, τα 3466 CL16-18-18-18  πιστευω τα εχουν ανετα, ειδικα αν σκεφτεις οτι ειναι καλυτερη παστα (εμενα ηταν 3200/15)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Μπορεί να είναι χαζό που ρωτάω αλλά τις έχεις στις θέσεις 2-4 τις μνήμες ε? Πολύ περίεργο ρε φιλε πάντως ακόμα και στον 2600x θα έπρεπε να σου παίζουν στο xmp χωρίς θέμα.

Από δεξιά προς τα αριστερά ή απο αριστερά προς τα δεξιά; Ρωτάω γτ το manual απο δεξιά προς τα αριστερά τα έχει Α2 Α1 B2 B1. Εγω τις εχω στα Α2 B2 οπως και προτείνει.

@daynight  3466 16-18-18-36

Επεξ/σία από Grisos
  • Like 1

5 λεπτά πριν, Grisos είπε

Από δεξιά προς τα αριστερά ή απο αριστερά προς τα δεξιά; Ρωτάω γτ το manual απο δεξιά προς τα αριστερά τα έχει Α2 Α1 B2 B1. Εγω τις εχω στα Α2 B2 οπως και προτείνει.

Οκ τα έχεις τότε. Δοκίμασε να αλλάξεις τα ντιμακι μεταξύ τους στις θέσεις ,βάλε το ένα στην θέση του αλλου

2 ώρες πριν, Grisos είπε

Να πω και γω τον πόνο μου.

Όπως και στον 2600x έτσι και στον 3600x οι Ballistix Elite 2x8GB @ 3466  δεν αγαπιούνται με την C7H. Η μόνη διαφορά είναι ότι ενώ με τον 2600x με 3466 δεν ήσουν ποτε σταθερός, στον 3600x είσαι αλλά με timings auto οπότε 24αρια.

Σημείωση 1η) Δεν υπάρχουν στο qvl στο οποίο βέβαια για 3466 έχει μόνο τρεις αλλά anyway.

Σημείωση 2η) Σύμφωνα με Typhoon πρόκειται για Samsung B-Dies αν καταλαβαίνω καλά από το από κάτω.

image.png.d39e5d4d8436d9875dc9e744a2fbb2d4.png

Όλες οι προσπάθειες έγιναν στα 3466 με τον επεξεργαστή στα default  (δεν βλέπω λόγο να τον πειράξω αφού φτάνει in game 4.275 all cores χωρίς να κάνει κιχ)

Δοκιμές με Planetside 2, Cinebench 20 και Mem bench.

- 1η προσπάθεια με D.O.C.P @ 3466.

Μπεντσάρεις αρχοντικά,  κλασική παγίδα, και στο game στο 10λεπτο crash.

- 2η προσπάθεια χαιράτα τα του προφίλ με bonus πείραγμα στα VBOOT SOC DR(A)M(A) Voltage σύμφωνα με τελευταία έκδοση DRAM CALC στα safe.

Φορτώνω game με χρονόμετρο πια, περνάμε το 10λεπτο εγώ χαρά στο 20λεπτο crash.

- Επόμενο βήμα ανεβάζω τάση στο 1.37

Κέρδισα άλλο  ένα 10λεπτο πριν το crash.

- Φτάνω τάση 1.39 έχοντας κουραστεί

Τρέχω Mem bench. Στο λεπτό error. 

-Ξανά μανά BIOS πείραξα και VDDP VDDG

Καμία διαφορά.

Τελικά τις πήγα στα 3333 με cas @ 16  και είναι σταθερές. Δεν ξέρω αν φταίει το κιτ ή ασχετοσύνη μου αλλά δεν ξέρω αν θα ξαναασχοληθώ. Παρακάτω και ένα capture από Ryzen Master

DVULwMJ.jpg

Δεκτές οι όποιες παρατηρήσεις ώστε κουβέντα να γίνεται πιο πολύ.

Κάνε το εξής. Πάρε τα στοιχεία από taiphoon, κάνε τα export σαν html και φόρτωσε τα στο Dram calculator αντί για xmp. Από εκεί θα σου δώσει suggestions βάσει του timings που μπορούν να σηκώσουν οι μνήμες σου. Δοκίμασε το και δες. 

• Thanks 1

4 λεπτά πριν, Crus είπε

Κάνε το εξής. Πάρε τα στοιχεία από taiphoon, κάνε τα export σαν html και φόρτωσε τα στο Dram calculator αντί για xmp. Από εκεί θα σου δώσει suggestions βάσει του timings που μπορούν να σηκώσουν οι μνήμες σου. Δοκίμασε το και δες. 

Με τις δικες μου παντως το calculator δεν δουλεψε ποτε.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Crus είπε

Ετσι ακριβώς επιχειρήθηκε το πρώτο 3200 safe. Δεν έκανε καν train η C7H εβγαλε 1F  qcode και ήθελε Clear CMOS μετά 

Επεξ/σία από Grisos

1 ώρα πριν, mpokwsths είπε

Είναι αυτές οι περίεργες Crucial B-Die που είχε ο @kostas_anes και τωρα έχει ο @Πέτρος

Θέλουν πολύ ψάξιμο και δε δουλεύει το calculator με αυτές.

Παντως τα 3466 τα εχουν. 

Έχουν τα 3466 με 1ης γενιά μητρική και επεξεργαστή (με αντικειμενικά IMC για κλάματα). Με 3χχχ δεν γίνεται, θα πάνε αρκετά καλύτερα. Από μεθαύριο που θα είμαι σπίτι, όποιος θέλει του στέλνω μερικά προφίλ.

• Like 1

3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Έχουν τα 3466 με 1ης γενιά μητρική και επεξεργαστή (με αντικειμενικά IMC για κλάματα). Με 3χχχ δεν γίνεται, θα πάνε αρκετά καλύτερα. Από μεθαύριο που θα είμαι σπίτι, όποιος θέλει του στέλνω μερικά προφίλ.

Σε ευχαριστώ, όπως και όλους σας εξάλλου για τις απαντήσεις. Εχω καταφέρει να τις τρέξω αξιόπιστα στα 3466 αλλά με timings auto άρα χώμα. Άπαξ και βαλω χέρι σε κάποιο από τα 4 βασικά σκάνε errors. Αν σκαλίσω και περισσότερο δεν κάνει ουτε training η μητρικη. Για αυτό λέω ή ειναι προβληματικά σαν dims ή η mb τα φτύνει.

• Like 1

30 λεπτά πριν, Grisos είπε

Σε ευχαριστώ, όπως και όλους σας εξάλλου για τις απαντήσεις. Εχω καταφέρει να τις τρέξω αξιόπιστα στα 3466 αλλά με timings auto άρα χώμα. Άπαξ και βαλω χέρι σε κάποιο από τα 4 βασικά σκάνε errors. Αν σκαλίσω και περισσότερο δεν κάνει ουτε training η μητρικη. Για αυτό λέω ή ειναι προβληματικά σαν dims ή η mb τα φτύνει.

Aν μένεις κοντά Πάτρα πάντως, κανονίζουμε αν θες να περάσεις μια βόλτα να τις πετάξουμε πάνω στην carbon να δούμε τι φταίει. 
Έχω 3700Χ αλλά και 1400 αν θες να το ψάξουμε παραπάνω. 

Πάντως κάτι σε θέμα BIOS μου πάει, δεν γίνεται οι μνήμες να μην πάνε.... Εδώ κάτι σαπίδια πιάνουνε 3466 με 4rd gen.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, johnmt2 είπε

Παιδιά γνωρίζει κανείς τι ram voltage χρειάζονται περίπου οι Flare x για 3600cl14;

Aναλογα   και τα subtimings ,αλλα καπου στο 1.43 -- 1.45v φανταζομαι

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

καλησπερα και καλο μηνα παρακολουθουσα χθες την κουβεντα που εχετε εδω και αποφασισα βλεποντας ενα βιντεο απο το youtube του @kostas_anes να κατσω να κανω timing της ram αν και ειμαι ασχετος με το θεμα απλα ετσι να δω πως γινεται.... η ραμ που εχω ειναι η G.SKILL F4-3200C14D-16GTZR 16GB (2X8GB) DDR4 3200MHZ TRIDENT Z RGB DUAL CHANNEL KIT με επεξεργαστη ryzen 3600x και μητρικη asus crosshair vi πριν κανω το timing στην οθονη της mobo επαιρνα ενα κωδικο OC και οσο και αν εψαξα δεν βρηκα κατι και γενικα με ειχε πιασει ενας εκνευρισμος σε βαθμο που παρηγγειλα μεχρι και αλλη mobo μιας και διαβασα σε καποια φορουμ οτι η 370 μητρικες λογο αρχιτεκτονικης δεν θα δουλεψουν καλα με 3000 ryzen να τονισω η ραμ ηταν σε docp 14-14-14-34 τεσπα επειδη εγραψα πολλα και κουραζω με το που περασα τα νεα timings ιδια συχνοτητα αλλα σε fast εστρωσε το προβλημα και πλεον βγαζει το κλασσικο ΑΑ στην debbug led 

14 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Οκ τα έχεις τότε. Δοκίμασε να αλλάξεις τα ντιμακι μεταξύ τους στις θέσεις ,βάλε το ένα στην θέση του αλλου

Λοιπόν το δοκίμασα αλλά πετάει errors με αλλαγή μόνο της συχνότητας. Θα δοκιμάσω αργότερα παραπάνω τάση (τώρα ειναι 1.37).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...