Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Mπορω.Βρηκα πως αλλαζε.

Απλα εβαλα τις τιμες του calculator που ηταν 0,9 και 0,95.

Θα ξεκινησω μου φαινεται με τα safe του 3733 για να δω αν ειναι οκ ο imc,if εκει και μετα θα δουμε.

Για εμένα βάλτα 1.1v ,αν είδα καλά τόσο σου  δίνει και στο auto και έχεις θέμα.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To ποσταρω εδω γιατι ειναι πιο συναφες με το τοπικ και βαριεμαι να ξαγαραφω ολο το ιστορικο.

Εχω σοβαρο θεμα με το memory OC, χειροτερο απο πρωτη γεννια ειναι το θεμα με το AGESA 1002 και την Asus X370-F... Αυτο το Bug με τα 1.2v με εχει τρελανει και δεν το εχω ξαναδει στη ζωη μου... Οτιδηποτε αλλο βαλω δεν ποσταρει... Με το που το βαλω σε συνδιασμο με 2400MHz ποσταρω και μετα ανεβαινω σκαλι-σκαλι. 3400MHz παιζω και stable, ετρεξα TestMem5 και AIDA/Prime. Μετα πηγα να το παιξω εξυπνος και πηγα κατευθειαν σε 3600ΜΗz και πηρα το μακρυτερο... Οποτε ξεκιναμε 3533 και ανεβαινουμε σαν ανθρωποι, αφου πρωτα περασω την 1003ABB και ελπιζω να μην εχω αλλα. FCLK δεν παιζει, UCLK/MEMCLK επισης δεν παιζει. Πραγματικα καρκινιασα με την μαλακια...

Ερωτησεις για οσους γνωριζουν απο Asus Bios..

1. Tο cLDO VDDP voltage γιατι το εχει σε 2 μεριες η γαμημενη η Asus? Το βλεπω και στα timings σαν sub-setting (με enabled/disabled και χρονισμου απο κατω) αλλα και στο AMD CBS settings κατω απο τις SMU ρυθμισεις...

2. Tο cLDO VDDG voltage πως το λεει η Asus στην bios? Γιατι ετσι δεν το βρισκω επισης...

3. FCLK ειπαμε >= με UCLK (δηλαδη MCLK/2)? δηλαδη αν παιξω 3600 ΜHz, παω 1800 και στα 2?

Επεξ/σία από Crus
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Crus είπε

To ποσταρω εδω γιατι ειναι πιο συναφες με το τοπικ και βαριεμαι να ξαγαραφω ολο το ιστορικο.

Εχω σοβαρο θεμα με το memory OC, χειροτερο απο πρωτη γεννια ειναι το θεμα με το AGESA 1002 και την Asus X370-F... Αυτο το Bug με τα 1.2v με εχει τρελανει και δεν το εχω ξαναδει στη ζωη μου... Οτιδηποτε αλλο βαλω δεν ποσταρει... Με το που το βαλω σε συνδιασμο με 2400MHz ποσταρω και μετα ανεβαινω σκαλι-σκαλι. 3400MHz παιζω και stable, ετρεξα TestMem5 και AIDA/Prime. Μετα πηγα να το παιξω εξυπνος και πηγα κατευθειαν σε 3600ΜΗz και πηρα το μακρυτερο... Οποτε ξεκιναμε 3533 και ανεβαινουμε σαν ανθρωποι, αφου πρωτα περασω την 1003ABB και ελπιζω να μην εχω αλλα. FCLK δεν παιζει, UCLK/MEMCLK επισης δεν παιζει. Πραγματικα καρκινιασα με την μαλακια...

Ερωτησεις για οσους γνωριζουν απο Asus Bios..

1. Tο cLDO VDDP voltage γιατι το εχει σε 2 μεριες η γαμημενη η Asus? Το βλεπω και στα timings σαν sub-setting (με enabled/disabled και χρονισμου απο κατω) αλλα και στο AMD CMD settings κατω απο τις XFR ρυθμισεις...

2. Tο cLDO VDDG voltage πως το λεει η Asus στην bios? Γιατι ετσι δεν το βρισκω επισης...

3. FCLK ειπαμε >= με UCLK (δηλαδη MCLK/2)? δηλαδη αν παιξω 3600 ΜHz, παω 1800 και στα 2?

Ερώτηση πρώτη γτ ασχολείσαι με αυτό το bios και δεν περνάς το επόμενο η το τελευταίο?

Στα προβλήματα σου τώρα, δεν νομίζω ότι θα τα λύσεις όλα, ωστόσο για να ανεβάσεις τις μνήμες πήγαινε στο tweakers paradise η στο digi+vrm δεν θυμάμαι σίγουρα σε ποιο από τα δύο και βάλε το dram boot voltage 1.35v αν θέλεις να δουλέψεις  απλά xmp η παραπάνω αν θες να κάνεις overclock. Προτείνω  να βάλεις με το  χέρι soc ,vddp,vddg όλα στα 1.1v. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε συ αυτό κάνω, περνάω τώρα το νέο agesa. Τουλάχιστον ας τα διαβάσει κανένας που επιχειρήσει το ίδιο να ξέρει τι τον περιμένει.. 

Χερατα μπήκαν SOC & Dram voltage. Για το vddp το εχει σε 2 σημεία* η Asus και αναρωτιέμαι και γιατι αλλά και εάν πρέπει να βάλω και στα 2 τα voltage.

*Edit: Σε 3 το εχει τελικα... Δες..

Επίσης το vddg πιο είναι σε Asus bios, γνωρίζει κανείς; Το vttddr voltage μήπως;

IMG_20190830_210858.jpg

IMG_20190830_210603.jpg

IMG_20190830_210809.jpg

Επεξ/σία από Crus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι δεν είναι το vttddr. Παίζει και να μην υπάρχει επιλογή σε αυτό το bios. Σε αυτό που περνάς θεωρώ ότι θα το έχει, πέρνα το και άμα βρεις δυσκολία μιλά. Ότι τάσεις βρίσκεις σε δύο σημεία στο bios δεν χρειάζεται να τις βάζεις και στα δύο, προτίμησε τις ρυθμισεις που είναι σε κεντρικό μενού 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Όχι δεν είναι το vttddr. Παίζει και να μην υπάρχει επιλογή σε αυτό το bios. Σε αυτό που περνάς θεωρώ ότι θα το έχει, πέρνα το και άμα βρεις δυσκολία μιλά.

thanks re man. Περναω το update να δουμε...

Για το vddp βαζω παντου το ιδιο να τελειωνουμε... Παντως ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι το εχει 3 φορες (στην μια αναφερεται ως standby VDDP βεβαια).

Επεξ/σία από Crus
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Crus είπε

thanks re man. Περναω το update να δουμε...

Για το vddp βαζω παντου το ιδιο να τελειωνουμε... Παντως ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι το εχει 3 φορες (στην μια αναφερεται ως standby VDDP βεβαια).

Άστο auto ρε συ αυτό και δεν ,αν δεν είναι οκ τότε το αλλαζεις .

Δημοσ.

Επιβεβαιωνω πως ΟΛΑ ηταν θεμα bios...Εξαφανιστηκε το bug με το 1.2v χερατο αλλιως δεν ποσταρουμε και πολλες αλλες μαλακιες. Πλεον εμφανιζονται σωστα cLDO VDDP αλλα και cLDO VDDG και ξεκιναμε δουλιτσα σαν ανθρωποι πλεον... Επανερχομαι γιατι θα τις ξεσκισω τις Ballistix με Ε-die μεχρι οσο δεν παει. Ειμαι περιεργος να δω πως θα συμπεριφερθει το T--Topology ειδικα σε 4x8GB single rank configuration που θελω να τρεξω.

Υπενθυμιζω πως με Ryzen 1600 ημουν stable ως εξης, για να δουμε και τον Memory Controller του 3600x τι θα μας δωσει τωρα:

OC2.png.97d4fa8da877632d27807b75db717306.png

• Like 5
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Crus είπε

Επιβεβαιωνω πως ΟΛΑ ηταν θεμα bios...Εξαφανιστηκε το bug με το 1.2v χερατο αλλιως δεν ποσταρουμε και πολλες αλλες μαλακιες. Πλεον εμφανιζονται σωστα cLDO VDDP αλλα και cLDO VDDG και ξεκιναμε δουλιτσα σαν ανθρωποι πλεον... Επανερχομαι γιατι θα τις ξεσκισω τις Ballistix με Ε-die μεχρι οσο δεν παει. Ειμαι περιεργος να δω πως θα συμπεριφερθει το T--Topology ειδικα σε 4x8GB single rank configuration που θελω να τρεξω.

Υπενθυμιζω πως με Ryzen 1600 ημουν stable ως εξης, για να δουμε και τον Memory Controller του 3600x τι θα μας δωσει τωρα:

OC2.png.97d4fa8da877632d27807b75db717306.png

Με τι τάση στις μνήμες;

Δημοσ.

Να πω και γω τον πόνο μου.

Όπως και στον 2600x έτσι και στον 3600x οι Ballistix Elite 2x8GB @ 3466  δεν αγαπιούνται με την C7H. Η μόνη διαφορά είναι ότι ενώ με τον 2600x με 3466 δεν ήσουν ποτε σταθερός, στον 3600x είσαι αλλά με timings auto οπότε 24αρια.

Σημείωση 1η) Δεν υπάρχουν στο qvl στο οποίο βέβαια για 3466 έχει μόνο τρεις αλλά anyway.

Σημείωση 2η) Σύμφωνα με Typhoon πρόκειται για Samsung B-Dies αν καταλαβαίνω καλά από το από κάτω.

image.png.d39e5d4d8436d9875dc9e744a2fbb2d4.png

Όλες οι προσπάθειες έγιναν στα 3466 με τον επεξεργαστή στα default  (δεν βλέπω λόγο να τον πειράξω αφού φτάνει in game 4.275 all cores χωρίς να κάνει κιχ)

Δοκιμές με Planetside 2, Cinebench 20 και Mem bench.

- 1η προσπάθεια με D.O.C.P @ 3466.

Μπεντσάρεις αρχοντικά,  κλασική παγίδα, και στο game στο 10λεπτο crash.

- 2η προσπάθεια χαιράτα τα του προφίλ με bonus πείραγμα στα VBOOT SOC DR(A)M(A) Voltage σύμφωνα με τελευταία έκδοση DRAM CALC στα safe.

Φορτώνω game με χρονόμετρο πια, περνάμε το 10λεπτο εγώ χαρά στο 20λεπτο crash.

- Επόμενο βήμα ανεβάζω τάση στο 1.37

Κέρδισα άλλο  ένα 10λεπτο πριν το crash.

- Φτάνω τάση 1.39 έχοντας κουραστεί

Τρέχω Mem bench. Στο λεπτό error. 

-Ξανά μανά BIOS πείραξα και VDDP VDDG

Καμία διαφορά.

Τελικά τις πήγα στα 3333 με cas @ 16  και είναι σταθερές. Δεν ξέρω αν φταίει το κιτ ή ασχετοσύνη μου αλλά δεν ξέρω αν θα ξαναασχοληθώ. Παρακάτω και ένα capture από Ryzen Master

DVULwMJ.jpg

Δεκτές οι όποιες παρατηρήσεις ώστε κουβέντα να γίνεται πιο πολύ.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Grisos είπε

Να πω και γω τον πόνο μου.

Όπως και στον 2600x έτσι και στον 3600x οι Ballistix Elite 2x8GB @ 3466  δεν αγαπιούνται με την C7H. Η μόνη διαφορά είναι ότι ενώ με τον 2600x με 3466 δεν ήσουν ποτε σταθερός, στον 3600x είσαι αλλά με timings auto οπότε 24αρια.

Σημείωση 1η) Δεν υπάρχουν στο qvl στο οποίο βέβαια για 3466 έχει μόνο τρεις αλλά anyway.

Σημείωση 2η) Σύμφωνα με Typhoon πρόκειται για Samsung B-Dies αν καταλαβαίνω καλά από το από κάτω.

image.png.d39e5d4d8436d9875dc9e744a2fbb2d4.png

Όλες οι προσπάθειες έγιναν στα 3466 με τον επεξεργαστή στα default  (δεν βλέπω λόγο να τον πειράξω αφού φτάνει in game 4.275 all cores χωρίς να κάνει κιχ)

Δοκιμές με Planetside 2, Cinebench 20 και Mem bench.

- 1η προσπάθεια με D.O.C.P @ 3466.

Μπεντσάρεις αρχοντικά,  κλασική παγίδα, και στο game στο 10λεπτο crash.

- 2η προσπάθεια χαιράτα τα του προφίλ με bonus πείραγμα στα VBOOT SOC DR(A)M(A) Voltage σύμφωνα με τελευταία έκδοση DRAM CALC στα safe.

Φορτώνω game με χρονόμετρο πια, περνάμε το 10λεπτο εγώ χαρά στο 20λεπτο crash.

- Επόμενο βήμα ανεβάζω τάση στο 1.37

Κέρδισα άλλο  ένα 10λεπτο πριν το crash.

- Φτάνω τάση 1.39 έχοντας κουραστεί

Τρέχω Mem bench. Στο λεπτό error. 

-Ξανά μανά BIOS πείραξα και VDDP VDDG

Καμία διαφορά.

Τελικά τις πήγα στα 3333 με cas @ 16  και είναι σταθερές. Δεν ξέρω αν φταίει το κιτ ή ασχετοσύνη μου αλλά δεν ξέρω αν θα ξαναασχοληθώ. Παρακάτω και ένα capture από Ryzen Master

DVULwMJ.jpg

Δεκτές οι όποιες παρατηρήσεις ώστε κουβέντα να γίνεται πιο πολύ.

Μπορεί να είναι χαζό που ρωτάω αλλά τις έχεις στις θέσεις 2-4 τις μνήμες ε? Πολύ περίεργο ρε φιλε πάντως ακόμα και στον 2600x θα έπρεπε να σου παίζουν στο xmp χωρίς θέμα.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Είναι αυτές οι περίεργες Crucial B-Die που είχε ο @kostas_anes και τωρα έχει ο @Πέτρος

Θέλουν πολύ ψάξιμο και δε δουλεύει το calculator με αυτές.

Παντως τα 3466 τα εχουν. 

To περιεργο ειναι που δεν δουλευουν με xmp ,αυτο μου κανει εντυπωση εμενα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...