Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, NT1G είπε

Έχει εξηγήσει η AMD γιατί τα CCXs επικοινωνούν μέσω του fabric και δεν είναι ενωμένα μεταξύ τους;

Τι εννοείς ενωμένα? Αν ήταν μονολιθικό design αντί για chiplets (άλα intel), κάτι 3900x/3950x θα πήγαιναν χαλαρά 1-2 χήνες με τα yields στα 7nm.

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάθε chiplet έχει 8 πυρήνες σε 2 group των τεσσάρων. Οι 1-4 αν θέλουν να στείλουν κάτι στους 5-8 πρέπει να πάνε μέσω του IF και του IO die.

Δημοσ.

@mpokwsths

Περασα τα 3733 fast.

Η επιλογη για τις τασεις στο VDDP,VDDG ειναι grayed out στο bios.

Στο VDDP δινει οση λεει και το calculator,αλλα στο αλλο ειναι αρκετα παραπανω.

Θα τρεξω και ΤΜ5 τωρα για να δω stability.

Α και πρεπει να περασω χειροκινητα του Fabric το ρολοι για να παιζουν ολα 1:1:1?

Χωρίς τίτλο.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Dantε είπε

Α και πρεπει να περασω χειροκινητα του Fabric το ρολοι για να παιζουν ολα 1:1:1?

Από εδώ και πέρα θα σε καθοδηγήσουν οι ειδικοί στους 3xxx @akoinonitos και @kostas_anes ή όποιος άλλος ξέρει.

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να έχεις κάποιο σημείο αναφοράς για να ξέρεις πόσο παίρνεις από την κάθε επέμβαση.

Προτείνω AIDA64 και SOTTR του θείου.

Επεξ/σία από mpokwsths
Δημοσ.

Τα περασα και τα υπολοιπα.Ξεθαψα πως τα εχει.

Δυο ερωτησεις μονο.

Το VDDP δε δινει οση ταση του ειπα,η τουλαχιστον ετσι αναφερει το ryzen master.

Και το trfc alt παει πουθενα?

Ενταξει προς το παρον δε προκειται να τις σκαλισω πολυ,θα τις αφησω ετσι,αφου καλυτερα απο στοκ ειναι.

Χωρίς τίτλο.jpg

Μπα πεταει ερρορ μεσα σε 10 δευτερα.Και με τα παραπανω settings αλλα και με τα recommended voltages.

Μετα σε καποια φαση απλα μαυρισε η οθονη :P

Και εκανε επανεκκινηση και ενω καθοταν desktop,παρε αλλη μια μαυρη οθονη.Ουτε καν bsod.

Χωρίς τίτλο.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για 1:1:1 εάν έχεις MSI mobo βάλε UCLK = FCLK = MEMCLK όλα να είναι το ίδιο (manual, όχι auto, το  auto το έχω δει να προσπαθεί για 1:1:1 αλλά μια φορά έβαλε memclk/2)

Επεξ/σία από chocorello
Δημοσ.

Γεια σας, εχω κινητο meizu m6 και προσφατα εκανα αλλαγη γλωσσας στις ρυθμισεις απο ελληνικα αγγλικα και τωρα που μπαινω στις ρυθμισεις με πεταει στο δευτερολεπτο και δεν μπορω να ελεγξω τπτ. Μηπως ξερει καποιος να μου πει τι ακριβως πρεπει να κανω ωστε να μπορεσω να ξαναμπω στις ρυθμισεις οπως παλια?

Επιπλεον ξερει κανεις πως θα μπορεσω να μεταφερω τις εφαρμογες, οχι στο συστημα του κινητου αλλα σε καρτα SD? 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, kristina123 είπε

Γεια σας, εχω κινητο meizu m6 και προσφατα εκανα αλλαγη γλωσσας στις ρυθμισεις απο ελληνικα αγγλικα και τωρα που μπαινω στις ρυθμισεις με πεταει στο δευτερολεπτο και δεν μπορω να ελεγξω τπτ. Μηπως ξερει καποιος να μου πει τι ακριβως πρεπει να κανω ωστε να μπορεσω να ξαναμπω στις ρυθμισεις οπως παλια?

Επιπλεον ξερει κανεις πως θα μπορεσω να μεταφερω τις εφαρμογες, οχι στο συστημα του κινητου αλλα σε καρτα SD? 

https://www.insomnia.gr/forums/forum/10-smartphones/

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον για να ξεκαθαρισω μερικα πραγματα. Αν IF/RAM ειναι decoupled το clock skewing που δημιουργειται σου παιρνει πολυ απο επιδοσεις και δημιουργει μεγαλο latency penalty.

Oποτα RAM σεταρεις το καλυτερο που αντεχει το IF σου.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Λοιπον για να ξεκαθαρισω μερικα πραγματα. Αν IF/RAM ειναι decoupled το clock skewing που δημιουργειται σου παιρνει πολυ απο επιδοσεις και δημιουργει μεγαλο latency penalty.

Oποτα RAM σεταρεις το καλυτερο που αντεχει το IF σου.

Ασε τα κόλπα :lol: τώρα και βοήθησε το παλικάρι με τις world record Micron E-die. 

Vsoc είναι εντάξει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Dantε 

Βάλτα όλα με το χέρι. Ανάλογα που θες να παιξεις.

Σχετικά με το vddg τα νούμερα που δίνει το calculator δεν είναι safe για όλους, εγώ ας πούμε για να είναι stable παίζω με όλα στο 1.1v για soc ,vddg ,vddp. Αν χαμήλωσε το soc η το vddg δεν θα βγάλει errors το memtest αλλά το pc  μπορεί να κανει restart σε  μεγαλο load.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

@Dantε 

Βάλτα όλα με το χέρι. Ανάλογα που θες να παιξεις.

Σχετικά με το vddg τα νούμερα που δίνει το calculator δεν είναι safe για όλους, εγώ ας πούμε για να είναι stable παίζω με όλα στο 1.1v για soc ,vddg ,vddp. Αν χαμήλωσε το soc η το vddg δεν θα βγάλει errors το memtest αλλά το pc  μπορεί να κανει restart σε  μεγαλο load.

Restart σε μεγαλο load μου κανει αρα μαλλον καποιο απο αυτα φταιει.

Πετανε και ερρορ στο ΤΜ5 αυτα?Γιατι μου πεταγε και αν δε πετανε σημαινει οτι δε τραβαγανε και οι μνημες εκει.

Το IF αν δε τραβαει τι κανει?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dantε είπε

Restart σε μεγαλο load μου κανει αρα μαλλον καποιο απο αυτα φταιει.

Πετανε και ερρορ στο ΤΜ5 αυτα?Γιατι μου πεταγε και αν δε πετανε σημαινει οτι δε τραβαγανε και οι μνημες εκει.

Το IF αν δε τραβαει τι κανει?

Το vddg είναι για το if αν δεν κάνω λάθος. Τα errors λογικά είναι από μνήμες ,imc.

Δεν μπορείς να αλλάξεις τιμές σε vddg? 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Το vddg είναι για το if αν δεν κάνω λάθος. Τα errors λογικά είναι από μνήμες ,imc.

Δεν μπορείς να αλλάξεις τιμές σε vddg? 

Mπορω.Βρηκα πως αλλαζε.

Απλα εβαλα τις τιμες του calculator που ηταν 0,9 και 0,95.

Θα ξεκινησω μου φαινεται με τα safe του 3733 για να δω αν ειναι οκ ο imc,if εκει και μετα θα δουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...