ilos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 10 ώρες πριν, NT1G είπε Έχει εξηγήσει η AMD γιατί τα CCXs επικοινωνούν μέσω του fabric και δεν είναι ενωμένα μεταξύ τους; Τι εννοείς ενωμένα? Αν ήταν μονολιθικό design αντί για chiplets (άλα intel), κάτι 3900x/3950x θα πήγαιναν χαλαρά 1-2 χήνες με τα yields στα 7nm.
NT1G Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Κάθε chiplet έχει 8 πυρήνες σε 2 group των τεσσάρων. Οι 1-4 αν θέλουν να στείλουν κάτι στους 5-8 πρέπει να πάνε μέσω του IF και του IO die.
parsifal Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 btw, ο buildzoid ανέβασε χθες ένα βιντεάκι που τα εξηγεί ωραία. 1
Dantε Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 @mpokwsths Περασα τα 3733 fast. Η επιλογη για τις τασεις στο VDDP,VDDG ειναι grayed out στο bios. Στο VDDP δινει οση λεει και το calculator,αλλα στο αλλο ειναι αρκετα παραπανω. Θα τρεξω και ΤΜ5 τωρα για να δω stability. Α και πρεπει να περασω χειροκινητα του Fabric το ρολοι για να παιζουν ολα 1:1:1? 1
mpokwsths Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Dantε είπε Α και πρεπει να περασω χειροκινητα του Fabric το ρολοι για να παιζουν ολα 1:1:1? Από εδώ και πέρα θα σε καθοδηγήσουν οι ειδικοί στους 3xxx @akoinonitos και @kostas_anes ή όποιος άλλος ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να έχεις κάποιο σημείο αναφοράς για να ξέρεις πόσο παίρνεις από την κάθε επέμβαση. Προτείνω AIDA64 και SOTTR του θείου. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2019 από mpokwsths
Dantε Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Τα περασα και τα υπολοιπα.Ξεθαψα πως τα εχει. Δυο ερωτησεις μονο. Το VDDP δε δινει οση ταση του ειπα,η τουλαχιστον ετσι αναφερει το ryzen master. Και το trfc alt παει πουθενα? Ενταξει προς το παρον δε προκειται να τις σκαλισω πολυ,θα τις αφησω ετσι,αφου καλυτερα απο στοκ ειναι. Μπα πεταει ερρορ μεσα σε 10 δευτερα.Και με τα παραπανω settings αλλα και με τα recommended voltages. Μετα σε καποια φαση απλα μαυρισε η οθονη Και εκανε επανεκκινηση και ενω καθοταν desktop,παρε αλλη μια μαυρη οθονη.Ουτε καν bsod. 1
chocorello Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Για 1:1:1 εάν έχεις MSI mobo βάλε UCLK = FCLK = MEMCLK όλα να είναι το ίδιο (manual, όχι auto, το auto το έχω δει να προσπαθεί για 1:1:1 αλλά μια φορά έβαλε memclk/2) Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2019 από chocorello
kristina123 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Γεια σας, εχω κινητο meizu m6 και προσφατα εκανα αλλαγη γλωσσας στις ρυθμισεις απο ελληνικα αγγλικα και τωρα που μπαινω στις ρυθμισεις με πεταει στο δευτερολεπτο και δεν μπορω να ελεγξω τπτ. Μηπως ξερει καποιος να μου πει τι ακριβως πρεπει να κανω ωστε να μπορεσω να ξαναμπω στις ρυθμισεις οπως παλια? Επιπλεον ξερει κανεις πως θα μπορεσω να μεταφερω τις εφαρμογες, οχι στο συστημα του κινητου αλλα σε καρτα SD?
akoinonitos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 56 λεπτά πριν, kristina123 είπε Γεια σας, εχω κινητο meizu m6 και προσφατα εκανα αλλαγη γλωσσας στις ρυθμισεις απο ελληνικα αγγλικα και τωρα που μπαινω στις ρυθμισεις με πεταει στο δευτερολεπτο και δεν μπορω να ελεγξω τπτ. Μηπως ξερει καποιος να μου πει τι ακριβως πρεπει να κανω ωστε να μπορεσω να ξαναμπω στις ρυθμισεις οπως παλια? Επιπλεον ξερει κανεις πως θα μπορεσω να μεταφερω τις εφαρμογες, οχι στο συστημα του κινητου αλλα σε καρτα SD? https://www.insomnia.gr/forums/forum/10-smartphones/ 1
kostas_anes Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Λοιπον για να ξεκαθαρισω μερικα πραγματα. Αν IF/RAM ειναι decoupled το clock skewing που δημιουργειται σου παιρνει πολυ απο επιδοσεις και δημιουργει μεγαλο latency penalty. Oποτα RAM σεταρεις το καλυτερο που αντεχει το IF σου.
mpokwsths Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 51 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Λοιπον για να ξεκαθαρισω μερικα πραγματα. Αν IF/RAM ειναι decoupled το clock skewing που δημιουργειται σου παιρνει πολυ απο επιδοσεις και δημιουργει μεγαλο latency penalty. Oποτα RAM σεταρεις το καλυτερο που αντεχει το IF σου. Ασε τα κόλπα τώρα και βοήθησε το παλικάρι με τις world record Micron E-die. Vsoc είναι εντάξει;
akoinonitos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) @Dantε Βάλτα όλα με το χέρι. Ανάλογα που θες να παιξεις. Σχετικά με το vddg τα νούμερα που δίνει το calculator δεν είναι safe για όλους, εγώ ας πούμε για να είναι stable παίζω με όλα στο 1.1v για soc ,vddg ,vddp. Αν χαμήλωσε το soc η το vddg δεν θα βγάλει errors το memtest αλλά το pc μπορεί να κανει restart σε μεγαλο load. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2019 από akoinonitos 2
Dantε Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε @Dantε Βάλτα όλα με το χέρι. Ανάλογα που θες να παιξεις. Σχετικά με το vddg τα νούμερα που δίνει το calculator δεν είναι safe για όλους, εγώ ας πούμε για να είναι stable παίζω με όλα στο 1.1v για soc ,vddg ,vddp. Αν χαμήλωσε το soc η το vddg δεν θα βγάλει errors το memtest αλλά το pc μπορεί να κανει restart σε μεγαλο load. Restart σε μεγαλο load μου κανει αρα μαλλον καποιο απο αυτα φταιει. Πετανε και ερρορ στο ΤΜ5 αυτα?Γιατι μου πεταγε και αν δε πετανε σημαινει οτι δε τραβαγανε και οι μνημες εκει. Το IF αν δε τραβαει τι κανει?
akoinonitos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, Dantε είπε Restart σε μεγαλο load μου κανει αρα μαλλον καποιο απο αυτα φταιει. Πετανε και ερρορ στο ΤΜ5 αυτα?Γιατι μου πεταγε και αν δε πετανε σημαινει οτι δε τραβαγανε και οι μνημες εκει. Το IF αν δε τραβαει τι κανει? Το vddg είναι για το if αν δεν κάνω λάθος. Τα errors λογικά είναι από μνήμες ,imc. Δεν μπορείς να αλλάξεις τιμές σε vddg?
Dantε Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Το vddg είναι για το if αν δεν κάνω λάθος. Τα errors λογικά είναι από μνήμες ,imc. Δεν μπορείς να αλλάξεις τιμές σε vddg? Mπορω.Βρηκα πως αλλαζε. Απλα εβαλα τις τιμες του calculator που ηταν 0,9 και 0,95. Θα ξεκινησω μου φαινεται με τα safe του 3733 για να δω αν ειναι οκ ο imc,if εκει και μετα θα δουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα