Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, chocorello είπε

Μα και να το τρέξω το θέμα είναι να συγκρίνω τον εαυτό μου πριν και μετά, τι νόημα έχει το αποτέλεσμα εδώ εφόσον το setup μου δεν είναι ίδιο με το δικό σας;

Μπορείς να συγκρίνεις με άλλους 3600(Χ) και GPU ίδιας εταιρίας. Θα έλεγα ότι η στήλη CPU Game είναι ανεξάρτητη από GPU αλλά αυτό ίσως και να μην είναι απόλυτα αληθές (με AMD GPU ίσως και να δίνει 1-2% καλύτερα αποτελέσματα).

Έχουν ποστάρει αποτελέσματα πολλοί με 3600(Χ) και με Nvidia και με AMD GPUs.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Μπορείς να συγκρίνεις με άλλους 3600(Χ) και GPU ίδιας εταιρίας. Θα έλεγα ότι η στήλη CPU Game είναι ανεξάρτητη από GPU αλλά αυτό ίσως και να μην είναι απόλυτα αληθές (με AMD GPU ίσως και να δίνει 1-2% καλύτερα αποτελέσματα).

Δεν αντιλέγω και όντως ίσως το κάνω. Αλλά δεν θα έπρεπε να το κάνουμε έτσι, άποψη μου πάντα.
Υπάρχουν τόσα εργαλεία για benchmarking, ας βρούμε ποια εμπιστευόμαστε και ποια έχουνε το μικρότερο dependency στο υπόλοιπο hardware και ας επικεντρωθούμε σε αυτά.
Αν κάποιος θέλει καλύτερα timings/latency ας επικεντρωθεί σε αυτά, αν πάλι κάποιος θέλει raw speed ας επικεντρωθεί εκεί κοκ.
Προσωπικά δε κυνηγάω τόσο τα games (9/10 φορές θα παίζω pro), όσο το performance σε πολλαπλά virtual machines και docker containers.
Ιδανικά τα θέλω όλα, αλλά η φάση εδώ είναι κυνηγάω το καλύτερο stable score περισσότερο για χαβαλέ αλλά και για να δω τα όρια των μνημών που μάλλον έπεσα σε καλό κομμάτι. Overkill για το pro, σίγουρα. 😀

Επεξ/σία από chocorello
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, chocorello είπε

Υπάρχουν τόσα εργαλεία για benchmarking, ας βρούμε ποια εμπιστευόμαστε και ποια έχουνε το μικρότερο dependency στο υπόλοιπο hardware και ας επικεντρωθούμε σε αυτά.

Στο SOTTR δεν κοιτάμε τα fps του benchmark, κάτι το οποίο εξαρτάται από την εκάστοτε GPU.

Κοιτάμε τη στήλη CPU Game, η οποία σε δύο ίδια συστήματα βγάζει τα ίδια αποτελέσματα αρκεί η GPU να είναι της ίδιας εταιρίας.

Βγάζω ακριβώς τα ίδια νούμερα σε CPU Game τώρα με τη Vega όπως και παλιότερα με την RX580.

Επιμένω στο SOTTR γιατί πιάνει διαφορές που δεν τις πιάνει το membench.

3466 C16 vs 3333 C13 = ίδιο σκορ στο membench αλλά στο SOTTR?.

901605876_membench3466C16.jpg.18703c143273a7a89955ca758846e13c.jpg

531455799_membench3333C13.jpg.6611c8981c442f677b8410aa177f3b92.jpg

Αύριο θα ποστάρω τα ευρήματα μου.

Επεξ/σία από mpokwsths
Δημοσ.
10 ώρες πριν, chocorello είπε

Το AIDA τι βγάζει για αυτά τα 2 configurations;
Επίσης, μήπως να δοκιμάσουμε και το passmark που είχα αναφέρει πιο πριν;

• Like 1
Δημοσ.

Σκέφτομαι να ασχοληθώ με τις μνήμες σε manual φάση. μέχρι τώρα είμαι με τα XMP. Οπότε λέω να δοκιμάσω manual μπας και κερδίσω τίποτα. Υπάρχει κάποιος οδηγός κάπου για το πως χρησιμοποιούμε το Dram calculator και τι κάνουμε μετά στο BIOS; 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε

Σκέφτομαι να ασχοληθώ με τις μνήμες σε manual φάση. μέχρι τώρα είμαι με τα XMP. Οπότε λέω να δοκιμάσω manual μπας και κερδίσω τίποτα. Υπάρχει κάποιος οδηγός κάπου για το πως χρησιμοποιούμε το Dram calculator και τι κάνουμε μετά στο BIOS; 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 24/8/2019 στις 11:30 ΜΜ, mpokwsths είπε

Και εγω θα ηθελα να δω πως επιρρεαζει το trfc 560 κυριως τα mins σε sottr και aco και αλλα παιχνιδια.

Δημοσ.

Ok guys, θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή και θα ενημερώσω. Θέλω να παίξω λίγο ακόμα με μνήμες με το νέο calculator πάνω που βγήκε και νέο bios για τη mortar.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chocorello είπε

Ok guys, θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή και θα ενημερώσω. Θέλω να παίξω λίγο ακόμα με μνήμες με το νέο calculator πάνω που βγήκε και νέο bios για τη mortar.

Αν λες το 1Α3, το νου σου με το soc, τσιμπάει λίγο ψηλά voltage. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...