Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3xxx memory performance & tweaks

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Έχετε διαφορετικά cpu οι imc τους είναι μέρα με τη νύχτα, οπότε δεν θα σε ωφελήσει σε κάτι. 

Φαντάζομαι είναι ic related και οχι τόσο imc σε χαμηλή συχνότητα και οχι "σούπερ" dims (βλεπε b-die). Αλλά δεν έχεις άδικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωρίζει κανείς αν επηρεάζεται το σκορ στο AIDA όπως στο dram calculator από τα cores/threads αλλά και τα mhz του επεξεργαστή;
Βασικά, έχει γενικά νόημα το bench με το dram calculator αν είναι τόσο cpu intensive;

@LionHurt1982 Σούπερ είσαι, τρέξε και ένα AIDA!

Πάντως, υπάρχει και το passmark για membench

Επεξ/σία από chocorello

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, chocorello είπε

Γνωρίζει κανείς αν επηρεάζεται το σκορ στο AIDA όπως στο dram calculator από τα cores/threads αλλά και τα mhz του επεξεργαστή;
Βασικά, έχει γενικά νόημα το bench με το dram calculator αν είναι τόσο cpu intensive;

@LionHurt1982 Σούπερ είσαι, τρέξε και ένα AIDA!

Από τα cores threads όχι ,από τα mhz επηρεάζεται το latency κύριως.

Δεν είναι cpu intensive, η συχνότητα δεν παίζει κανένα ρόλο. 

Το membench στην ουσία είναι ένα μικρό  run σε hci memtest που φορτώνει στάνταρ μνήμη για να μην έχεις αποκλίσεις κάθε φορά μιας και με το tm5 δεν μπορούσες να κλειδώσεις την ram που χρησιμοποιεί εύκολα.

8 ώρες πριν, LionHurt1982 είπε

Aντε φύγε από δω ρε ,ακούς εκεί 1.43v :lol: 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Το trrcd κανει τη ζημια 😅. αν το βαλω 17 με τα υπολοιπα ιδια θελω 1.42v. Δοκιμασμενο και σε hci σε 5000%

8 ώρες πριν, chocorello είπε

Το τρεχει κανεις αυτο εδω μεσα? Για να υπαρχει συγκριση το λεω 

• Like 1

6 ώρες πριν, LionHurt1982 είπε

Το trrcd κανει τη ζημια 😅  το τρεχει κανεις αυτο εδω μεσα? Για να υπαρχει συγκριση το λεω 

Όχι αλλά μπορείς να κάνεις την αρχή! Το έτρεχα εγώ τις προηγούμενες μέρες αλλά δε κρατούσα screenshots. Στα καλά τεστ έβλεπα αποτέλεσμα 3300+ , επίσης δε γνωρίζω αν η cpu παίζει ρόλο.

8 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Από τα cores threads όχι ,από τα mhz επηρεάζεται το latency κύριως.

Δεν είναι cpu intensive, η συχνότητα δεν παίζει κανένα ρόλο. 

Το membench στην ουσία είναι ένα μικρό  run σε hci memtest που φορτώνει στάνταρ μνήμη για να μην έχεις αποκλίσεις κάθε φορά μιας και με το tm5 δεν μπορούσες να κλειδώσεις την ram που χρησιμοποιεί εύκολα.

Το θέμα είναι ότι σηκώνει όσα threads σηκώνει και ο επεξεργαστής, λογικά επηρεάζει το σκορ, ασχέτως MHz. Περιορίστε το στα 12 threads, έπειτα δοκιμάστε full threads με κλειδωμένο ρολόι χωρίς pbo και τέλος πάλι 12 threads και κλειδωμένο ρολόι χωρίς pbo μαζί, να δούμε πόση διαφορά θα έχουν τα σκορ μεταξύ τους. 

• Like 1

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 20/08/2019 at 13:32, chocorello said:

Full stable 3800 @ 16-19-14-36 @ 1.45v και ξεκινάει το σφίξιμο.

Μιλάμε για 32GB kit που κοστίζει < 150€, κατ'εμε ξεχάστε τα b-dies με το υπερδιπλάσιο κόστος ( ! ) όσο υπάρχουν e-die στην αγορά σε τέτοιες τιμές. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στα χρήματα που παίρνεις εύκολα καλύτερη κάρτα γραφικών. Άσε που με 32GB είσαι και future proof αλλά και το OC θα παραμείνει ως έχει, σε αντίθεση με upgrade στα 4x8GB που εκτός από τρομερό κόστος θα χρειαστεί στο σύστημα να γίνει πάλι testing και πιθανότατα να πέσουν και οι OC επιδόσεις σε σχέση με 2x16.

IMG_20190820_131511_resize_90.jpg.e5de8530f3bf258ce463700fbf72b4bf.jpg

Τσου. Κι εγώ αρχικά έπαιζα με το συγκεκριμένο bootable και ήμουν ''full stable'' (πέρσι αυτά) και δεν έπαιζα ούτε 5 λεπτά FFXV πριν φάω crash.
Επίσης γιατί παλεύεις με HCI απ' ό,τι είδα στα επόμενα μηνύματά σου και δεν βάζεις κατευθείαν το TM5 με iusmus config που προτείνει όλος ο κόσμος;

Εγώ δε σκαλίζω άλλο, γύρισα 3733/16 "χαλαρό" 1,38v και όταν πέσουν οι θερμοκρασίες με το καλό να το ξαναδούμε... Άντε μπας και παίξουμε και κάνα παιχνιδάκι κιόλας γιατί χρόνος μηδέν...

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, chocorello είπε

Το θέμα είναι ότι σηκώνει όσα threads σηκώνει και ο επεξεργαστής, λογικά επηρεάζει το σκορ, ασχέτως MHz. Περιορίστε το στα 12 threads, έπειτα δοκιμάστε full threads με κλειδωμένο ρολόι χωρίς pbo και τέλος πάλι 12 threads και κλειδωμένο ρολόι χωρίς pbo μαζί, να δούμε πόση διαφορά θα έχουν τα σκορ μεταξύ τους. 

Αν μιλας για το aida64 δεν εχει καμια ,αν μιλας για το membench εχει  διαφορα υπερ των λιγοτερων Thread. Tα εχω δοκιμασει ολα

Επεξ/σία από akoinonitos

40 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Τσου. Κι εγώ αρχικά έπαιζα με το συγκεκριμένο bootable και ήμουν ''full stable'' (πέρσι αυτά) και δεν έπαιζα ούτε 5 λεπτά FFXV πριν φάω crash.
Επίσης γιατί παλεύεις με HCI απ' ό,τι είδα στα επόμενα μηνύματά σου και δεν βάζεις κατευθείαν το TM5 με iusmus config που προτείνει όλος ο κόσμος;

Εγώ δε σκαλίζω άλλο, γύρισα 3733/16 "χαλαρό" 1,38v και όταν πέσουν οι θερμοκρασίες με το καλό να το ξαναδούμε... Άντε μπας και παίξουμε και κάνα παιχνιδάκι κιόλας γιατί χρόνος μηδέν...

Το καλό που έχω παρατηρήσει με το hci πάντως είναι ότι σκάει σχετικά σύντομα το error αν αυτό προκύψει.
Ξεκινάω testing με TM5 + usmus cfg όπως είδα να προτείνεται εδώ μέσα.

27 λεπτά πριν, malakudi είπε

@chocorello Για να μη ψάχνω όλα σου τα post, το κιτ με micron e-die από 3200-16-18-18 που είναι SPD,  παίζει 3200-14-16-16 με τάση κάτω από 1,38-1,39;

Δεν έχω ιδέα καθώς έχω το 3000αρι cl15 κιτ, ωστόσο θα υπήρχε δυσκολία στο 16άρι του Read Row-Column Delay.
Οι e-die φαινεται να ειναι δυσκολες σε 2-3 συγκεκριμένα timings και το συγκεκριμένο είναι ένα από αυτά.

• Like 1

λοιπόν όντως το TM5 φαίνεται να είναι το καλύτερο απ'όλα, αφού βρίσκει λάθη που δε βρίσκουν τα άλλα, ξεκάθαρα.
Έχω αρχίσει και ξεσφίγγω... 🤣

Το γύρισα πάλι 3800@cl16 και ευτυχώς εκεί είναι TM5 (10 cycles) stable.
Για μια στιγμή φοβήθηκα ότι θα αναγκαστώ να πέσω σε MHz αλλά κρατίεται έστω και cl16 😁

• Like 2

Υπάρχει πιθανότητα με επιπλέον σφίξιμο (χωρίς αλλαγή στο voltage) να χειροτερεύουν αντί να καλυτερεύουν τα αποτελέσματα;
Αν ναι, γνωρίζει κανείς τι πρέπει και τι δε πρέπει να σφίγγουμε πολύ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...