Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3xxx memory performance & tweaks

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Aν το βρισκεις λογικο να δωσεις 80 ευρω παραπανω για να παιζεις στα ιδια η και λιγο χειροτερα τι να σου πω ρε φιλε

https://www.skroutz.gr/s/11912297/G-Skill-Trident-Z-RGB-32GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C15D-32GTZR.html

https://www.skroutz.gr/s/9347633/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3600MHz-F4-3600C15D-16GTZ.html

Άτοπη σύγκριση 16 vs 32 gb 

Αλλά αν θες, φυσικά και είναι καλύτερα να δώσεις 80 ευρώ παραπάνω και να παίζεις στα ίδια ή λίγο χειρότερα αλλά για μέχρι να πεθάνει το ddr4. 

Γιατί - εδώ θα είμαστε - μας βλέπω όλους εμάς με τις "γρήγορες" μνήμες να βγαίνουμε eol του χρόνου λόγω χωριτηκοτητας :P

Βέβαια θα είχε νόημα να βλέπαμε αν υπήρχε κιτ dual 2x8 vs του παραπάνω 2x8 single.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Aφηστε τις θεωριες ολοι και ανεβαστε νουμερα αν θελετε να κανετε σωστη συγκριση :P

Aντε μην αλλαξω τον τιτλο σε memory chip challenge :lol:

1)membench

2)aida64 memory benchmark

3)shadow of the tomb raider 1080p/highest/taa , @4000ghz 6c/12th configuration ,cpu game numbers

και παμε να δουμε ποια ειναι πραγματικα τα καλυτερα τσιπακια γατακια :lol:

Μωρέ όλα να τα κάνω αλλά υποψιάζομαι ότι έχω πληρώσει τα μισά για να είμαι ένα 5% κάτω σε απόδοση και θα ξενερωσετε όλοι οι b-die ακηδες... 🤣

• Like 1

3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Aφηστε τις θεωριες ολοι και ανεβαστε νουμερα αν θελετε να κανετε σωστη συγκριση :P

Aντε μην αλλαξω τον τιτλο σε memory chip challenge :lol:

1)membench

2)aida64 memory benchmark

3)shadow of the tomb raider 1080p/highest/taa , @4000ghz 6c/12th configuration ,cpu game numbers

και παμε να δουμε ποια ειναι πραγματικα τα καλυτερα τσιπακια γατακια :lol:

Εγώ σε αυτά είμαι μέσα, κλασσικά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, chocorello είπε

Μωρέ όλα να τα κάνω αλλά υποψιάζομαι ότι έχω πληρώσει τα μισά για να είμαι ένα 5% κάτω σε απόδοση και θα ξενερωσετε όλοι οι b-die ακηδες... 🤣

Δεν θελω λογια μονο νουμερα... εγω δεν ξενερωνω γιαυτα που αγοραζω ποτε ,ξερω γιατι τα αγοραζω ;)

Παω να πιω μια μπυρα ,οταν γυρισω να δω τα νουμερα σας κυριοι αλλιως ειστε ολοι τιμωρια :P

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, akoinonitos said:

Μα αυτο ειπα ,αν θελει καποιος τα 32Gb οκ αλλα αν δεν τα εχεις αναγκη πιο ο λογος?

Εξαρταται τι ζηταει κανεις  και οι afr/mfr μια χαρα κανουν την δουλεια τους ειδικα για την τιμη τους ,αλλα αυτο δεν ειναι το σκεπτικο ολων.

@GeorgeMan o 3600 σε gaming τι ρολογια κραταει all core?

Είναι μπαγκαρισμένος στα 4100, μην το ψάχνεις. 4100 all core καρφωμένα ασχέτως PBO, ή άντε με cool n quiet πέφτουν 3-4 πυρήνες σε idle στα 2-3GHz και λίγο η τασούλα....

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

bdies single rank best for overclock bdies dual rank best for xmp ,τοσο απλα ;)

Αυτό last ryzen.

Καλά Dual Rank B-Die πλέον αφήνουν πίσω τα καλύτερα Single Rank και τα δύο όσο πάνε. Το εμπόδιο του IMC δεν υπάρχει στους Zen 2.

Επιβεβαιώνεται και στο SOTTR όπου ο @GeorgeMan χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο και στα 1.38V είναι πάνω από όλους τους 3600(Χ) + Flare X.

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Ε το θεμα ειναι ομως οτι στα single rank πανε πιο κατω

Πιο πάνω σε συχνότητα, όπου όντως θα είχαν πλεονέκτημα, δεν πάνε όμως. 3733/3800 τέρμα και για τα δύο.

Τα 3600C16 DR δεν πάνε κάτω δηλαδή; Ή τα 3200 C14;

38 λεπτά πριν, chocorello είπε

Στα benchmarks δε θα είσαι μακριά. Στα παιχνίδια θα σε κόψει το 500+ tRFC.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ωστόσο το membench είναι σαν το AIDA. Μισή αλήθεια. Μου βγάζει ~111,5 sec για

3533 C16 + 312 tRFC

και

3400 C14 + 252 tRFC

αλλά το δεύτερο έχει 4-5fps παραπάνω στα min/95% και 2-3fps στο average του SOTTR.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Αυτό last ryzen.

Καλά Dual Rank B-Die πλέον αφήνουν πίσω τα καλύτερα Single Rank και τα δύο όσο πάνε. Το εμπόδιο του IMC δεν υπάρχει στους Zen 2.

Επιβεβαιώνεται και στο SOTTR όπου ο @GeorgeMan χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο και στα 1.38V είναι πάνω από όλους τους 3600(Χ) + Flare X.

Πιο πάνω σε συχνότητα, όπου όντως θα είχαν πλεονέκτημα, δεν πάνε όμως. 3733/3800 τέρμα και για τα δύο.

Τα 3600C16 DR δεν πάνε κάτω δηλαδή; Ή τα 3200 C14;

Στα benchmarks δε θα είσαι μακριά. Στα παιχνίδια θα σε κόψει το 500+ tRFC.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ωστόσο το membench είναι σαν το AIDA. Μισή αλήθεια. Μου βγάζει ~111,5 sec για

3533 C16 + 312 tRFC

και

3400 C14 + 252 tRFC

αλλά το δεύτερο έχει 4-5fps παραπάνω στα min/95% και 2-3fps στο average του SOTTR.

Δείξτε μου νούμερα είπα, όχι αλλά λόγια please... Επίσης όταν συγκρίνουμε γενικά δύο κιτ δεν μιλάμε για το τι γίνεται στην περίπτωση των ryzen μόνο έχεις δει πολλά dual rank να παιζουν σε συχνότητες 4600+ ?

Πως είναι πάνω? Τρέχουν την ίδια έκδοση sottr γιατί εγώ εγώ που το έτρεξα με 6c/6th στα 4100 είμαι παραπάνω. Και ο nofear νομίζω καλύτερα νούμερα έβγαζε.

Επεξ/σία από akoinonitos

3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δείξτε μου νούμερα είπα, όχι αλλά λόγια please...

Τα νούμερα του Georgeman είναι στις προηγούμενες σελίδες.

Σύγκρινε τα με τα νούμερα των Nickpoth, Nofear και δεν ξέρω και ποιανού άλλου.

Κάπου εδώ μέσα είναι.

4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Επίσης όταν συγκρίνουμε γενικά δύο κιτ δεν μιλάμε για το τι γίνεται στην περίπτωση των ryzen μόνο έχεις δει πολλά dual rank να παιζουν σε συχνότητες 4600+ ?

Ryzen 3xxx memory performance & tweaks 😎

Παίδες η έκδοση που τρέχει ο Georgeman είναι αρκετά παλιά. Αν θυμάμαι καλά είναι λογικό να έχει πάρα πολύ μεγάλη απόκλιση από την τελευταία έκδοση του sottr.

• Moderators
4 minutes ago, nikpoth said:

Παίδες η έκδοση που τρέχει ο Georgeman είναι αρκετά παλιά. Αν θυμάμαι καλά είναι λογικό να έχει πάρα πολύ μεγάλη απόκλιση από την τελευταία έκδοση του sottr.

Αχα για πες! Γιατί στον τίτλο του θείου καλή την είδα... 😕 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Αχα για πες! Γιατί στον τίτλο του θείου καλή την είδα... 😕 

Έχει καλύτερα νούμερα αυτή που τρέχεις σε σχέση με την 294 (original) και 292 (θειου) που είναι ιδιες.

Νούμερα πάντως δεν βλέπω να ανεβάζετε 😛

Επεξ/σία από akoinonitos

• Moderators
2 minutes ago, akoinonitos said:

Έχει καλύτερα νούμερα αυτή που τρέχεις σε σχέση με την 294 (original) και 292 (θειου) που είναι ιδιες

Ε τότε είναι unfair... 😕 

Θα πρέπει να συνεννοηθούν οι θείοι μας να μας πασάρουν την ίδια όμως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Ε τότε είναι unfair... 😕 

Θα πρέπει να συνεννοηθούν οι θείοι μας να μας πασάρουν την ίδια όμως.

Τρεξτο με την 237 εσύ θα σου βάλουμε penalty όσο θέλουμε για να βγεις χειρότερος 

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...