Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Δεν τα συγκρίνω αποκλειστικά με τα δικά μου. 

Αν το dram calculator λέει αλήθεια και δεν είναι μια μπαρούφα, το αποτέλεσμα του GeorgeMan είναι πολύ πιο κοντά στα κορυφαία single rank bdies πάρα στο δικό μου. 

Και ένας λόγος που ψάχνομαι, όπως γνωρίζεις, είναι γιατί περιμένω ένα εκ των υποτιθεμενων κορυφαίων κιτ της αγοράς. Όχι πως με χαλάει εδώ που παίζω, πιο πολύ για πειραματισμό. 

Αλλά μην πετάω και τα λεφτά μου, αν με ένα πολύ φθηνότερο κιτ μπορώ αν όχι να είμαι στα ίδια, έστω να πλησιάσω ή διαολε να βάλω 32gb με περίπου τα ίδια λεφτά και να είμαι και πιο future proof. 

Που έχω άδικο; 

που το ειδες το πολυ φθηνοτερο, για ρωτα τον ποσο τις  εχει παρει ο χριστιανος :lol: 

τα λεφτα σου τα πετας απο την στιγμη που δεν εισαι ικανοποιημενος απο αυτες που εχεις και θες να παρεις αλλες ;)

1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Τώρα με τους 3000 ναι, αυτό ακριβώς που λες. Επειδή εκεί γύρω τερματίζουν οι 3000. Πριν με τους 2000 όχι, 3400 με το ζόρι.

Θα τρέξω μόλις τα σφιξω ολα. Καλά 3733/16 δεν το λες και xmp για κιτ 3200/15...

αλλο ειπα ρε ,οτι στα ιδια mhz ενα single και ενα dual με xmp settings (deafult δλδ) ειναι καλυτερο το dual rank ,παρεξηγησιαριδες ολοι :lol:

• Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, chocorello said:

Αυτές πάνω σε mortar b450m (έκδοση titanium, αν και νομίζω μόνο το χρώμα αλλάζει).

Καμιά πρόταση για επιπλέον σφίξιμο;

mem3600.PNG.5c91f8c08a9be3875acf58588d8abf92.PNG

Αν έφτασες τα fast του calculator πρέπει ένα ένα να ρίχνεις και να τεσταρεις... Θα ξεκινούσα απο trfc, το 20ρι και το 58ρι.

3 minutes ago, akoinonitos said:

που το ειδες το πολυ φθηνοτερο, για ρωτα τον ποσο τις  εχει παρει ο χριστιανος :lol: 

τα λεφτα σου τα πετας απο την στιγμη που δεν εισαι ικανοποιημενος απο αυτες που εχεις και θες να παρεις αλλες ;)

αλλο ειπα ρε ,οτι στα ιδια mhz ενα single και ενα dual με xmp settings (deafult δλδ) ειναι καλυτερο το dual rank ,παρεξηγησιαριδες ολοι :lol:

426€ πέρσι. Τώρα κάπου 280 θα έχουν λογικά. Ε στα ίδια mhz υπερτερεί το dr, ειτε είναι xmp ειτε κάτι άλλο 😛

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Αν έφτασες τα fast του calculator πρέπει ένα ένα να ρίχνεις και να τεσταρεις... Θα ξεκινούσα απο trfc, το 20ρι και το 58ρι.

426€ πέρσι. Τώρα κάπου 280 θα έχουν λογικά. Ε στα ίδια mhz υπερτερεί το dr, ειτε είναι xmp ειτε κάτι άλλο 😛

εξαρταται απο τα timings ρε

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Moderators
Δημοσ.
Just now, akoinonitos said:

εξαρταται απο τα timings ρε

Στα ίδια λέμε πάντα ρε συ 😛 Πχ 3600 vs 3600 ή 3200 vs 3200 με τα ίδια timings.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Στα ίδια λέμε πάντα ρε συ 😛 Πχ 3600 vs 3600 ή 3200 vs 3200 με τα ίδια timings.

Ε το θεμα ειναι ομως οτι στα single rank πανε πιο κατω

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ικανοποιημένος δεν είμαι με τίποτα, μια ζωή ψάχνομαι :P

Άλλο αυτό όμως και άλλο η πραγματικότητα 

Και η πραγματικότητα είναι πως από αυτά που βλέπω οι dual είναι καλύτερες στα αντίστοιχα frequency & timings. Τώρα αν κάποια κιτ single περνάνε για λίγο τις dual επειδή σφίγγουν παραπάνω, κλαιν. Είναι μικρή η διαφορά. 

Βλέπε το δικό σου σκορ vs GeorgeMan 

Εκτός, ξαναλέω, αν το dram calculator είναι μπούρδα 

Όπως έγραψα και πριν, αφού η κυριότερη διαφορά υπέρ των single είναι οι μεγαλύτερες συχνότητες, ε τουλάχιστον εδώ που είμαστε (3 series) δεν μας απασχολεί αφού το 95% παίζει με πιο κάτω από 3800mhz. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Και η πραγματικότητα είναι πως από αυτά που βλέπω οι dual είναι καλύτερες στα αντίστοιχα frequency & timings. Τώρα αν κάποια κιτ single περνάνε για λίγο τις dual επειδή σφίγγουν παραπάνω, κλαιν. Είναι μικρή η διαφορά. 

Όπως έγραψα και πριν, αφού η κυριότερη διαφορά υπέρ των single είναι οι μεγαλύτερες συχνότητες, ε τουλάχιστον εδώ που είμαστε (3 series) δεν μας απασχολεί αφού το 95% παίζει με πιο κάτω από 3800mhz. 

ναι αλλα δεν ειναι πιο φθηνα οποτε γιατι να προτιμησεις ενα dual rank bdie αν δεν χρειαζεσαι απαραιτητα 32gb ?

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, mcrae13 said:

Εγώ δεν έχω τερματίσει το σφίξιμο ακόμα. Απλά τα fast του calc έβαλα (και λίγο πιο κάτω trfc). Μην ξεχνάς ότι αυτό που βλέπεις είναι με 1,38v. Έχουμε ακόμα περιθώρια θεωρώ μέχρι τα 1,45, ειδικά αν ξεσφίξουν λίγο και οι ζέστες... :-) 

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

ναι αλλα δεν ειναι πιο φθηνα οποτε γιατι να προτιμησεις ενα dual rank bdie αν δεν χρειαζεσαι απαραιτητα 32gb ?

Και στα ίδια λεφτά να είναι, αν είναι πιο γρήγορο γιατί όχι; 

Ο καθένας όπως το βλέπει πάντως. Κι εγώ τώρα τα βλέπω που ασχολήθηκα με τα ρυζια.. 

Δεν έχω βγάλει απόλυτο συμπέρασμα ακόμα.. 

3 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Εγώ δεν έχω τερματίσει το σφίξιμο ακόμα. Απλά τα fast του calc έβαλα (και λίγο πιο κάτω trfc). Μην ξεχνάς ότι αυτό που βλέπεις είναι με 1,38v. Έχουμε ακόμα περιθώρια θεωρώ μέχρι τα 1,45, ειδικά αν ξεσφίξουν λίγο και οι ζέστες... :-) 

Το βλέπω. 

Btw και εμένα ανεβαίνουν και στα 3600 με 14αρια απλά βαρέθηκα να ψάχνω τα ιδανικά sub timings χωρίς error και έτσι κι αλλιώς περιμένω άλλες. Αλλά σκέψου πως και εκεί είμαι μόνο 2 δεύτερα γρηγορότερος από εσένα χεχε 

Δημοσ.

Εγώ με τα αποτελέσματα που βλέπω από micron e-die, δε βλέπω κανένα λόγο να πληρώσει κάποιος τη διαφορά για να πάει samsung b-die. Και δεν είμαι μόνο εγώ, γενικά κλοκαρουν σούπερ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Και στα ίδια λεφτά να είναι, αν είναι πιο γρήγορο γιατί όχι; 

Ο καθένας όπως το βλέπει πάντως. Κι εγώ τώρα τα βλέπω που ασχολήθηκα με τα ρυζια.. 

Δεν έχω βγάλει απόλυτο συμπέρασμα ακόμα.. 

Το βλέπω. 

Btw και εμένα ανεβαίνουν και στα 3600 με 14αρια απλά βαρέθηκα να ψάχνω τα ιδανικά sub timings χωρίς error και έτσι κι αλλιώς περιμένω άλλες. Αλλά σκέψου πως και εκεί είμαι μόνο 2 δεύτερα γρηγορότερος από εσένα χεχε 

Aν το βρισκεις λογικο να δωσεις 80 ευρω παραπανω για να παιζεις στα ιδια η και λιγο χειροτερα τι να σου πω ρε φιλε

https://www.skroutz.gr/s/11912297/G-Skill-Trident-Z-RGB-32GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C15D-32GTZR.html

https://www.skroutz.gr/s/9347633/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3600MHz-F4-3600C15D-16GTZ.html

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Moderators
Δημοσ.
Just now, akoinonitos said:

Aν το βρισκεις λογικο να δωσεις 80 ευρω παρπανω για να παιζεις στα ιδια η και λιγο χειροτερα τι να σου πω ρε φιλε

https://www.skroutz.gr/s/11912297/G-Skill-Trident-Z-RGB-32GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C15D-32GTZR.html

https://www.skroutz.gr/s/9347633/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3600MHz-F4-3600C15D-16GTZ.html

Hey έχει όμως και διπλάσια χωρητικότητα... Εγώ αυτό το σύστημα θα το κρατήσω όσο πάει... Μια 3080Ti το 2021 και ένας μτχ 4900X το 2022 και με βγάζει μέχρι το 2025 άνετα :D 

3 minutes ago, chocorello said:

Εγώ με τα αποτελέσματα που βλέπω από micron e-die, δε βλέπω κανένα λόγο να πληρώσει κάποιος τη διαφορά για να πάει samsung b-die. Και δεν είμαι μόνο εγώ, γενικά κλοκαρουν σούπερ.

Συμφωνώ αλλά δυστυχώς παίζουν αρκετό ρόλο και τα subtimings όχι μόνο τα MHz και το CL.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Hey έχει όμως και διπλάσια χωρητικότητα... Εγώ αυτό το σύστημα θα το κρατήσω όσο πάει... Μια 3080Ti το 2021 και ένας μτχ 4900X το 2022 και με βγάζει μέχρι το 2025 άνετα :D 

Μα αυτο ειπα ,αν θελει καποιος τα 32Gb οκ αλλα αν δεν τα εχεις αναγκη πιο ο λογος?

7 λεπτά πριν, chocorello είπε

Εξαρταται τι ζηταει κανεις  και οι afr/mfr μια χαρα κανουν την δουλεια τους ειδικα για την τιμη τους ,αλλα αυτο δεν ειναι το σκεπτικο ολων.

@GeorgeMan o 3600 σε gaming τι ρολογια κραταει all core?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Συμφωνώ αλλά δυστυχώς παίζουν αρκετό ρόλο και τα subtimings όχι μόνο τα MHz και το CL.

Πόσο καλύτερα subs έχουν οι samsung ώστε να κοστίζουν σχεδόν τα διπλάσια; Επίσης, οι micron είναι dual rank. Τέλος, δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω τα subs, αν μιλάμε για τη περίπτωση μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, chocorello είπε

Πόσο καλύτερα subs έχουν οι samsung ώστε να κοστίζουν σχεδόν τα διπλάσια; Επίσης, οι micron είναι dual rank. Τέλος, δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω τα subs, αν μιλάμε για τη περίπτωση μου.

Aφηστε τις θεωριες ολοι και ανεβαστε νουμερα αν θελετε να κανετε σωστη συγκριση :P

Aντε μην αλλαξω τον τιτλο σε memory chip challenge :lol:

1)membench

2)aida64 memory benchmark

3)shadow of the tomb raider 1080p/highest/taa , @4000ghz 6c/12th configuration ,cpu game numbers

και παμε να δουμε ποια ειναι πραγματικα τα καλυτερα τσιπακια γατακια :lol:

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...