Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, mcrae13 said:

Περίεργο πάντως γιατί εγώ με 3733 (16-16-16-32) και ακριβώς τα ίδια subs βγάζω 8 secs παραπάνω. 

111 secs έχω με 3600 (14-14-14-28) και ακόμα πιο σφιχτά subs 

Βέβαια δεν έχω δει αποκλίσεις από run σε run, εκτος από το latency που δεν παρατήρησα 

Έχεις DR ή SR? Εμένα είναι 16GB DR το κάθε dimm (σύνολο 32GB) και δεν παίζουν 3600 με 14ρια (χμμμ, λες να ξαναδοκιμάσω?), ούτε καν 3400 με όλα 14ρια, αλλά με 14-15-14. ;) 

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Έχεις DR ή SR? Εμένα είναι 16GB DR το κάθε dimm (σύνολο 32GB) και δεν παίζουν 3600 με 14ρια (χμμμ, λες να ξαναδοκιμάσω?), ούτε καν 3400 με όλα 14ρια, αλλά με 14-15-14. ;) 

Single rank Samsung bdie 

Προφανώς δεν είμαι stable στα 3600 c14, βγάζει membench error free αλλά έχω errors στο tm5

αλλά στα 3733 c16 είμαι stable 

Το περίεργο είναι ο χρόνος που κάνω συγκριτικά με το δικό σου αφού έχω στην ουσία πιο σφιχτες ρυθμίσεις αλλά είμαι πίσω 8 δεύτερα.. 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Single rank Samsung bdie 

Προφανώς δεν είμαι stable στα 3600 c14, βγάζει membench error free αλλά έχω errors στο tm5

Το περίεργο είναι ο χρόνος που κάνω συγκριτικά με το δικό σου αφού έχω στην ουσία πιο σφιχτες ρυθμίσεις αλλά είμαι πίσω 8 δεύτερα.. 

Έχει  dual rank μνήμες, είναι πιο γρήγορες από μόνες τους

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
57 minutes ago, mcrae13 said:

Single rank Samsung bdie 

Δεν είναι περίεργο, dual rank > single rank.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

Δεν είναι περίεργο, dual rank > single rank.

Δεν το γνώριζα guys, thanks! 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με micron e-die σε ryzen 3600 και b450 κατάφερα memtest stable 3600mhz @ cl14 @ 1.43v. Ίσως πάει παραπάνω αλλά δε θέλω να ξεφύγω από τα safe ρεύματα (που για micron λένε ότι είναι 1,45v).

Τρομερα vfm μνημουλες.

Επεξ/σία από chocorello
  • Like 3
  • Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, chocorello said:

Με micron e-die σε ryzen 3600 και b450 κατάφερα memtest stable 3600mhz @ cl14 @ 1.43v. Ίσως πάει παραπάνω αλλά δε θέλω να ξεφύγω από τα safe ρεύματα (που για micron λέμε ότι είναι 1,45v).

Τρομερα vfm μνημουλες.

Τι subs, ποιο κιτ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Επανέρχομαι πάλι λίγο για μια ερώτηση - απορία, εγκυκλοπαιδικης φύσεως. 

Ή εγώ δεν το είχα διαβάσει - ακούσει ή είναι καινούριο (;) λόγω ryzen.., αλλά πως τόσα χρόνια που ασχολούμαι ψαχνόμαστε για bdies Samsung, έχουμε βαφτίσει και κάποια κιτακια ως τα καλύτερα της αγοράς, τα οποία παραδόξως είναι single rank, και αφήνουμε στην απέξω το θέμα single /dual, εφόσον από ό,τι φαίνεται είναι κατά αρκετό ποσοστό πιο γρήγορες οι dual? 

Θεωρώ πως μου είχε διαφύγει μιας και είχα ιντελ χρόνια και εκεί δεν δίναμε τόσο χρόνο για tweaking στις μνήμες. Εσείς οι αριστεροί που ψειριζετε την μαϊμού εδώ στα ρυζια μας τα μάθατε :P :D

Επεξ/σία από mcrae13
  • Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, mcrae13 said:

Ή εγώ δεν το είχα διαβάσει - ακούσει ή είναι καινούριο (;) λόγω ryzen.., αλλά πως τόσα χρόνια που ασχολούμαι ψαχνόμαστε για bdies Samsung, έχουμε βαφτίσει και κάποια κιτακια ως τα καλύτερα της αγοράς, τα οποία παραδόξως είναι single rank, και αφήνουμε στην απέξω το θέμα single /dual, εφόσον από ό,τι φαίνεται είναι κατά αρκετό ποσοστό πιο γρήγορες οι dual? 

Ουσιαστικά τα dr έχουν απλα μεγαλύτερη χωρητικότητα γιατί έχουν τσιπακια και από τις 2 μεριές.

Δεν κλοκαρουν το ίδιο καλα με τα sr, αλλά αυτό φαίνεται στα 4000+mhz. Γι'αυτό δεν σπάνε ρεκορ συχνότητας, ωστόσο στα ίδια mhz/timings με τα sr υπερτερούν.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

bdies single rank best for overclock bdies dual rank best for xmp ,τοσο απλα ;)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Ουσιαστικά τα dr έχουν απλα μεγαλύτερη χωρητικότητα γιατί έχουν τσιπακια και από τις 2 μεριές.

Δεν κλοκαρουν το ίδιο καλα με τα sr, αλλά αυτό φαίνεται στα 4000+mhz. Γι'αυτό δεν σπάνε ρεκορ συχνότητας, ωστόσο στα ίδια mhz/timings με τα sr υπερτερούν.

Το πρώτο το γνωρίζω. Αυτό ήταν που ήξερα σαν διαφορά.

Για το δεύτερο συμπεραίνω πως αφού τα ρυζια δεν πάνε πάνω από 4000mhz (μη μου πείτε πως πάνε χωρίς fc...) είναι καλύτερα να έχεις dual, αφού παίζουν στα 3600-3800 που έχουν οι περισσότεροι enthusiasts, και στα αντίστοιχα timings+subs είναι γρηγορότερες. 

3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

bdies single rank best for overclock bdies dual rank best for xmp ,τοσο απλα ;)

Τα νούμερα του Georgeman άλλα δείχνουν 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Για το δεύτερο συμπεραίνω πως αφού τα ρυζια δεν πάνε πάνω από 4000mhz (μη μου πείτε πως πάνε χωρίς fc...) είναι καλύτερα να έχεις dual, αφού παίζουν στα 3600-3800 που έχουν οι περισσότεροι enthusiasts, και στα αντίστοιχα timings+subs είναι γρηγορότερες. 

τι δειχνουν ρε ,επισης με τι τα συγκρινεις? αν τα συγκρινεις με τις δικες σου κακως γιατι ειναι downbin ,δες που μπορει να φτασει ενα καλο single bdie και ενα καλο dual bdie

Ρε @GeorgeMan τρεξε και κανενα aida64

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

τι δειχνουν ρε ,επισης με τι τα συγκρινεις? αν τα συγκρινεις με τις δικες σου κακως γιατι ειναι downbin ,δες που μπορει να φτασει ενα καλο single bdie και ενα καλο dual bdie

Δεν τα συγκρίνω αποκλειστικά με τα δικά μου. 

Αν το dram calculator λέει αλήθεια και δεν είναι μια μπαρούφα, το αποτέλεσμα του GeorgeMan είναι πολύ πιο κοντά στα κορυφαία single rank bdies πάρα στο δικό μου. 

Και ένας λόγος που ψάχνομαι, όπως γνωρίζεις, είναι γιατί περιμένω ένα εκ των υποτιθεμενων κορυφαίων κιτ της αγοράς. Όχι πως με χαλάει εδώ που παίζω, πιο πολύ για πειραματισμό. 

Αλλά μην πετάω και τα λεφτά μου, αν με ένα πολύ φθηνότερο κιτ μπορώ αν όχι να είμαι στα ίδια, έστω να πλησιάσω ή διαολε να βάλω 32gb με περίπου τα ίδια λεφτά και να είμαι και πιο future proof. 

Που έχω άδικο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

Τι subs, ποιο κιτ?

Αυτές πάνω σε mortar b450m (έκδοση titanium, αν και νομίζω μόνο το χρώμα αλλάζει).

Καμιά πρόταση για επιπλέον σφίξιμο;

mem3600.PNG.5c91f8c08a9be3875acf58588d8abf92.PNG

Επεξ/σία από chocorello
  • Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, mcrae13 said:

Τώρα με τους 3000 ναι, αυτό ακριβώς που λες. Επειδή εκεί γύρω τερματίζουν οι 3000. Πριν με τους 2000 όχι, 3400 με το ζόρι.

12 minutes ago, akoinonitos said:

Ρε @GeorgeMan τρεξε και κανενα aida64

Θα τρέξω μόλις τα σφιξω ολα. Καλά 3733/16 δεν το λες και xmp για κιτ 3200/15...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...