johnmt2 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 περασα τα δικα σου timings με gead down disabled αλλα δεν ξερω αν ειμαι stable ετσι, το latency μειωθηκε ελαφρος μονο.
akoinonitos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, johnmt2 είπε περασα τα δικα σου timings με gead down disabled αλλα δεν ξερω αν ειμαι stable ετσι, το latency μειωθηκε ελαφρος μονο. το 48 καντο 45 ,εισαι με CR 2T βαλτο 1T, αλλαξες μονο τα αρχικα η όλα τα timings? Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2019 από akoinonitos
johnmt2 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε εισαι με CR 2T βαλτο 1T, αλλαξες μονο τα αρχικα η όλα τα timings? Ναι τωρα το πρόσεξα το 2t θα το γυρίσω στο 1, τα αρχικά δεν άλλαξα τα σύνθετα
akoinonitos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, johnmt2 είπε Ναι τωρα το πρόσεξα το 2t θα το γυρίσω στο 1, τα αρχικά δεν άλλαξα τα σύνθετα όλα αλλαξτα ρε ,μιση δουλεια κανεις ετσι
johnmt2 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 https://browser.geekbench.com/v4/cpu/14190012 το score ειναι με all core 4.32 και οχι pbo 1
mcrae13 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Έχω το εξής θέμα. Από 3800mhz και πάνω σε μνήμες,μπουτάρει κανονικά με fabric στο auto και τρέχει benches κλπ. Μόλις ρυθμίσω το fabric εκει που πρέπει δεν μπουτάρει καν,και ας χαλαρώσω πολύ τα timings Στα 3600 κανένα θέμα Έχει κανεις ιδέα? μητρικη x470 strix-f / r5 3600 και μνήμες οι παρακάτω
akoinonitos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Έχω το εξής θέμα. Από 3800mhz και πάνω σε μνήμες,μπουτάρει κανονικά με fabric στο auto και τρέχει benches κλπ. Μόλις ρυθμίσω το fabric εκει που πρέπει δεν μπουτάρει καν,και ας χαλαρώσω πολύ τα timings Στα 3600 κανένα θέμα Έχει κανεις ιδέα? μητρικη x470 strix-f / r5 3600 και μνήμες οι παρακάτω Ανεβασε το cldo vddg σε 1.1v 1
nikpoth Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Στης Asus γιατι το ryzen master δεν δείχνει memvtt και voltage? Ειναι θεμα bios?
kostas123pao Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Για να μην ανοίγω αλλο θέμα. Είναι καλύτερο να βάλω 2x16gb ram ή 4x8gb ram (πέραν του ότι δεν θα μπορω να βάλω επιπλέον ραμ)?? Οι δεύτερες βγαίνουν και 15€ φθηνότερα? Συγκεκριμένα αυτές https://www.amazon.de/gp/product/B07M5RLNKG
akoinonitos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 13 λεπτά πριν, kostas123pao είπε Για να μην ανοίγω αλλο θέμα. Είναι καλύτερο να βάλω 2x16gb ram ή 4x8gb ram (πέραν του ότι δεν θα μπορω να βάλω επιπλέον ραμ)?? Οι δεύτερες βγαίνουν και 15€ φθηνότερα? Συγκεκριμένα αυτές https://www.amazon.de/gp/product/B07M5RLNKG 2x16
Razor333 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Τελικα το θεμα με το bios της Asus νομιζω οτι ειναι το υπερβολικο vsoc, δεν δινει 1.1v, αλλα αρκετα παραπανω στο load, ασχετως llc, με αποτελεσμα οσο ανεβαινεις σε μνημες να χανει επιδοσεις και το κυριοτερο πανω απο 3600/1800 να ειναι και unstable. Κερασακι βεβαια και το 1.14v vddg που απορω ποιος το σκεφτηκε στην rog team, μιας και δεν προκειται ποτε να το δωσει, το max του vddg ειναι η vsoc και οτι και να βαλει καποιος παντα θα ειναι λιγο πιο κατω, στην ουσια η ταση του vsoc το τραβαει απο μονη της, δεν εχει και πολυ νοημα π.χ. το 1.1v/1.09 vddg, στην πραξη -40mv απο το vsoc παιζει παντα. Πραγματικα, δεν θα προτεινα σε κανεναν να παρει asus αυτη την στιγμη, μακρια. Οποτε κατεβασα vsoc 1.07v και πλεον ειναι σταθερο ακομα και στα 3733/1866, με το score στο cb15 επιτελους να ειναι σε νορμαλ επιπεδα για auto+pbo. 2
mcrae13 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 14 ώρες πριν, akoinonitos είπε Ανεβασε το cldo vddg σε 1.1v Αφού έφαγα ένα γερό crash παλεύοντας με τις μνήμες ,έγινε corruption στα windows οπότε πηγαμε για new installation. Τεσπά δοκίμασα κι ετσι χωρίς αποτέλεσμα. Το αφήνω 3600c14 μέχρι νεοτέρας και βλέπουμε
Razor333 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, mcrae13 είπε Αφού έφαγα ένα γερό crash παλεύοντας με τις μνήμες ,έγινε corruption στα windows οπότε πηγαμε για new installation. Τεσπά δοκίμασα κι ετσι χωρίς αποτέλεσμα. Το αφήνω 3600c14 μέχρι νεοτέρας και βλέπουμε Αν εχεις asus mobo, δοκιμασε να βαλεις manual vsoc κατω απο 1.09v, το vddg βαλτο και 1v, παλι λιγο κατω απο το vsoc θα παιξει εσωτερικα, μην σε απασχολει, εγω αυτη την στιγμη απλα το αφησα στο 1v. Αν παιζεις 3600c14 λογικα εχεις bdie οποτε ακομα και 3800 θα φτασεις με καποιες παραχωρησεις, ακολουθησε τις οδηγιες που δινουν τα παιδια εδω μεσα, το 142.46sec και τα 70ns+ latency σηκωνουν πολυ βελτιωση, αν τις στησεις σωστα θα φυγουν και τα spikes στο odyssey, θα ανεβουν τα min και λογικα και το microshuttering θα ειναι σχεδον ανυπαρκτο. 1
mcrae13 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 10 ώρες πριν, Razor333 είπε Αν εχεις asus mobo, δοκιμασε να βαλεις manual vsoc κατω απο 1.09v, το vddg βαλτο και 1v, παλι λιγο κατω απο το vsoc θα παιξει εσωτερικα, μην σε απασχολει, εγω αυτη την στιγμη απλα το αφησα στο 1v. Αν παιζεις 3600c14 λογικα εχεις bdie οποτε ακομα και 3800 θα φτασεις με καποιες παραχωρησεις, ακολουθησε τις οδηγιες που δινουν τα παιδια εδω μεσα, το 142.46sec και τα 70ns+ latency σηκωνουν πολυ βελτιωση, αν τις στησεις σωστα θα φυγουν και τα spikes στο odyssey, θα ανεβουν τα min και λογικα και το microshuttering θα ειναι σχεδον ανυπαρκτο. Πιστεύω πως κάποιο θέμα έχει το Bios ή ο imc ειναι κακός. To soc το έχω στο 1.1 Δεν γνωρίζω καθόλου την συμπεριφορά και τη λειτουργία σε ό,τι έχει να κάνει με ryzen οπότε δεν μορώ και να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Το οτι μπουτάρει ακόμα και με 3866 στις ram ,ΑΝ αφήσω το fclk στο auto ,ενω αν το βάλω στο 0.5/ram_freq μπουτάρει μέχρι 3600,δεν ξέρω τι σημαίνει και απλά υποθέτω πως: 1.Έχει να κάνει με το πόσο "δύσκολο" ειναι για τον imc να σηκώσει το "σωστό" fclk 2.Υπάρχουν ρυθμίσεις που δεν γνωρίζω ή δεν έκανα σωστά 3.Έχει bug το bios με την συγκεκριμένη ρύθμιση ή λόγω του οτι περιμένουμε νέες versions ,θα διορθωθεί 4.Είναι έτσι κι αλλιώς ,τύπου beta αυτη την περίοδο τα bios όλων των x470 οπότε καλό ειναι να περιμένουμε Σίγουρα παίρνουν βελτίωση οι μνήμες αλλά είναι μια καλή βάση τα 3600c14,οπότε δεν βιάζομαι (αρκετά cmos για σήμερα ) 1
Razor333 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 4 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Πιστεύω πως κάποιο θέμα έχει το Bios ή ο imc ειναι κακός. To soc το έχω στο 1.1 Δεν γνωρίζω καθόλου την συμπεριφορά και τη λειτουργία σε ό,τι έχει να κάνει με ryzen οπότε δεν μορώ και να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Το οτι μπουτάρει ακόμα και με 3866 στις ram ,ΑΝ αφήσω το fclk στο auto ,ενω αν το βάλω στο 0.5/ram_freq μπουτάρει μέχρι 3600,δεν ξέρω τι σημαίνει και απλά υποθέτω πως: 1.Έχει να κάνει με το πόσο "δύσκολο" ειναι για τον imc να σηκώσει το "σωστό" fclk 2.Υπάρχουν ρυθμίσεις που δεν γνωρίζω ή δεν έκανα σωστά 3.Έχει bug το bios με την συγκεκριμένη ρύθμιση ή λόγω του οτι περιμένουμε νέες versions ,θα διορθωθεί 4.Είναι έτσι κι αλλιώς ,τύπου beta αυτη την περίοδο τα bios όλων των x470 οπότε καλό ειναι να περιμένουμε Σίγουρα παίρνουν βελτίωση οι μνήμες αλλά είναι μια καλή βάση τα 3600c14,οπότε δεν βιάζομαι (αρκετά cmos για σήμερα ) Δεν το θελεις μαλλον το 1.1, παιξε λιγο πιο κατω, δεν θα παθει τπτ με λιγοτερο. Το fclk το θελεις στα ιδια με τις ram, για 3800ram θελεις 1900fclk, το 1/2 σου αυξανει το latency +10ns. Ακομα και στα 3600c14 εχει να μαζεψεις, δοκιμασε το τελευταιο ryzen tool, για 3600 fast/extreme και γενικα τι custom δινουν και οι υπολοιποι, δεν ξερω τι ακριβως θελουν οι bdie, ξεχασε οτι ηξερες ομως απο intel που παιζουν με κατι trfc 500, εδω πιεζεις για αρκετα κατω απο 300. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα