Τέρης Α. Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Χαίρετε! Έχω τη μητρική K7T TURBO2 με έναν CPU AMD Athlon XP 1500+, Ram 1,5 GB PC133 NON-ECC και GPU NVIDIA GEFORCE4 MX400 128MB AGP (Βάζω και Voodoo 3dfx αν χρειαστεί) και Windows XP SP3. Αυτό που θέλω να κάνω είναι αναβάθμιση στο BIOS για να έχω δυνατότητες όπως π.χ. Support AMD XP 2600+, 160GΒ HDD, low RPM System fan. Όλα τα προηγούμενα προέρχονται από διάφορες εκδόσεις BIOS και αυτό που θέλω να μάθω είναι: αν κάνω αναβάθμιση στο τελευταίο BIOS v3.6 (τώρα έχω v2.8) θα συμπεριλαμβάνονται μέσα οι διορθώσεις από τις εκδόσεις v2.8-v3.6 ή θα πρέπει να αναβαθμίσω μία-μία όλες τις εκδόσεις; Είχα διαβάσει σε άλλη δημοσίευση ότι για τα καινούρια BIOS συμπεριλαμβάνονται όλες οι ενημερώσεις στο τελευταίο. Αυτό ισχύει και για τα παλιά BIOS; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
accipio Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Το τελευταίο διαθέσιμο BIOS,περιλαμβάνει, λογικά, και τις αλλαγές των προηγούμενων. Οπότε βάζεις το τελευταίο, εκτός κι αν αναφέρει κάτι σχετικό στο site του ο κατασκευαστής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Η τελευταία έκδοση bios περιλαμβάνει (σχεδόν) πάντα όλες τις ενημερώσεις και βελτιώσεις των προηγούμενων εκδόσεων, εκτός αν επισημαίνετε συγκεκριμένα στη σελίδα του κατασκευαστή ότι για να περαστεί η τελευταία έκδοση πρέπει πρώτα να περαστεί κάποια ή κάποιες προηγούμενες. Πάντως με παραξενεύει που λες ότι έχεις την 2.8 καθώς η msi δηλώσει ότι η πρώτη έκδοση για την turbo2 είναι η 3.0. Εκτός κι αν δεν έχεις την 2 αλλά την απλή turbo οπότε ξέχνα την υποστήριξη για 2400+ και 2600+. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 37 λεπτά πριν, micos000 είπε Η τελευταία έκδοση bios περιλαμβάνει (σχεδόν) πάντα όλες τις ενημερώσεις και βελτιώσεις των προηγούμενων εκδόσεων, εκτός αν επισημαίνετε συγκεκριμένα στη σελίδα του κατασκευαστή ότι για να περαστεί η τελευταία έκδοση πρέπει πρώτα να περαστεί κάποια ή κάποιες προηγούμενες. Πάντως με παραξενεύει που λες ότι έχεις την 2.8 καθώς η msi δηλώσει ότι η πρώτη έκδοση για την turbo2 είναι η 3.0. Εκτός κι αν δεν έχεις την 2 αλλά την απλή turbo οπότε ξέχνα την υποστήριξη για 2400+ και 2600+. Ναι, όντος τα ψιλομπέρδεψα λίγο. Την K7T TURBO έχω. Παρ' όλα αυτά με ενδιαφέρουν ακόμα τα 160GΒ HDD, low RPM System fan. Για αναβάθμιση επεξεργαστή δεν με ενδιέφερε και τόσο. Πόση διαφορά θα έβλεπα; Αν πράγματι η τελευταία έκδοση bios περιλαμβάνει (σχεδόν) πάντα όλες τις ενημερώσεις και βελτιώσεις των προηγούμενων εκδόσεων μπορώ να την εγκαταστήσω απλά δεν θα έχω τις ενημερώσεις για την K7T TURBO2 ή θα έχω πρόβλημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντα κάνω αναβάθμιση στο bios στις μητρικές που περνάνε από τα χέρια μου. Μόνο μια φορά μου κάθισε στραβή αλλά έφταιγα εγώ γιατί μπέρδεψα τα μοντέλα και έβαλα bios για λίγο διαφορετικό μοντέλο (μια κολοdfi ήταν που δεν έγραφε το μοντέλο πάνω στην πλακέτα αλλά είχε μόνο έναν κωδικό σε αυτοκόλλητο από την μέσα μεριά της παράλληλης θύρας 🤬). Έφτανε όμως για να μπρικάρω την μητρική. Ήμουν τυχερός όμως επειδή είχα μια ακριβώς ίδια καμένη και τους άλλαξα το τσιπάκι του bios και όλα καλά. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2019 από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Ξαναχτυπάω μετά από καιρό! Ψάχνοντας πληροφορίες για την υποστήριξη επεξεργαστών και μνημών της GA-8I945PLGE-RH παρατήρησα κάτι για το οποίο θα ήθελα να ρωτήσω: αυτή με αυτή και εκείνη τι διαφορά έχουν στα Chipset τους. Πως η πρώτη υποστηρίζει μέχρι 2GB ραμ και Pentium D 960 επεξεργαστή, ενώ η τελευταία 4GB ραμ και C2D E6700 (E6850); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Nightfall Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 28 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Πως η πρώτη υποστηρίζει μέχρι 2GB ραμ και Pentium D 960 επεξεργαστή, ενώ η τελευταία 4GB ραμ και C2D E6700 (E6850); Η τελευταία είναι revision 3.x Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Η πρώτη μητρική εννοώ. Είναι διαφορετικό μοντέλο η πρώτη. Οι άλλες δύο είναι ίδιες με διαφορά 1ο και 3ο REV. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2020 από Τέρης Α. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Nightfall Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Η πρώτη μητρική εννοώ. Είναι διαφορετικό μοντέλο η πρώτη. Οι άλλες δύο είναι ίδιες με διαφορά 1ο και 3ο REV. Όλες το ίδιο chipset φοράνε , η GA-8I945PLGE-RH είναι η πιο παλιά , οι άλλες αναβαθμισμένες πχ 4 slots ddr2 αντί των 2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Αυτό διαπίστωσα. Έψαξα να βρω όσες μητρικές μπορούσα με αυτό το Chipset. Μπορώ να πειράξω το BIOS της πρώτης βάζοντας μικροκώδικα από τη τρίτη; Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2020 από Τέρης Α. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Nightfall Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 18 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Αυτό διαπίστωσα. Έψαξα να βρω όσες μητρικές μπορούσα με αυτό το Chipset. Μπορώ να πειράξω το BIOS της πρώτης βάζοντας μικροκώδικα από τη τρίτη; Για να την κάνεις core 2 duo compatible ; θεωρητικά θα μπορούσε να δουλέψει αν είναι θέμα bios,και φυσικά γνωρίζεις τι κάνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχει ένα Pentium D 805. Θα βάλω το τελευταίο επίσημο BIOS, μετά θα δοκιμάσω με τον Pentium E2200. Αν δουλέψει κανονικά θα βάλω τον C2D E6300. Αν δουλέψει κανονικά είμαι Ο.Κ. Αν όχι, πάλι εδώ για συμβουλές. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2020 από Τέρης Α. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Nightfall Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Αν όχι, πάλι εδώ για συμβουλές. Αν δεν δουλέψει φτιάξε custom bios 😋 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, Dark_Nightfall είπε Αν δεν δουλέψει φτιάξε custom bios 😋 Όσο μιλάμε αυτό προσπαθώ να κάνω, αλλά δε μπορώ να ανοίξω το αρχείο του BIOS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 10 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Έχει ένα Pentium D 805. Θα βάλω το τελευταίο επίσημο BIOS, μετά θα δοκιμάσω με τον Pentium E2200. Αν δουλέψει κανονικά θα βάλω τον C2D E6300. Αν δουλέψει κανονικά είμαι Ο.Κ. Αν όχι, πάλι εδώ για συμβουλές. Κατά 99.99% δε θα δουλέψει. Μπορεί να είναι το ίδιο chipset και socket αλλά η δικιά σου παίρνει μέχρι pentium d. Επίσης δεν είναι θέμα microcode, γιατί αν ήταν θα υποστήριζε τουλάχιστον κάποιον c2d. ο microcode χρησιμεύει μόνο για να αναγνωρίζει σωστά η μητρική τον επεξεργαστή και να τον χρονίζει εκεί που πρέπει και όχι για να υποστηρίξει επεξεργαστή που δεν είναι στη λίστα της. Το έχω δει σε μητρική όταν αναβάθμισα επεξεργαστή που τον υποστήριζε σε νεότερο bios αλλά βαριόμουν να κάνω το update γιατί ήθελε boot από floppy. Τον δούλεψε κανονικά αλλά δεν τον αναγνώριζε σωστά. Τελικά έκανα usb με το freedos και αναβάθμισα το bios, οπότε τον αναγνώρισε σωστά. Επίσης έχω δοκιμάσει και αυτό που θέλεις να κάνεις, να βάλω δηλαδή c2d σε 945 που υποστήριζε μέχρι p d (επίσης gigabyte) και δεν ξεκινούσε. Αν θέλεις c2d βρες μια μεταχειρισμένη από τις αγγελίες που να παίρνει τέτοιους επεξεργαστές να τελειώνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα