Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω την  αίσθηση ότι ο κανονικός καφές (μιλάω για εσπρέσσο γενικότερα) με πειράζει στο στομάχι και ενίοτε μου δημιουργεί και υπερένταση. Για αυτόν τον λόγο τους τελευταίους 5 μήνες έπινα ντεκαφεϊνέ και δεν είχα τέτοια θέματα μέχρι που έμαθα ότι ο τρόπος που αφαιρείται η καφεΐνη δεν είναι και ότι καλύτερο (χημικά κτλπ). Κάποιοι ντεκαφεϊνε λένε ότι αφαιρούν την καφεΐνη με νερό. Θα ήθελα την γνώμη σας σε αυτό το θέμα (ίσως από κάποιον πιο ειδικό στους καφέδες). Αξίζει να ασχολούμαι? Επίσης, υπάρχει κάποια ποικιλία ίσως και εταιρία καφέ που έχει κανονικό καφέ αλλά να είναι σχετικά "ελαφρύς"?

Δημοσ.

Στο καφε αναλογα την ποσοτητα που βαζεις ειναι και η καφεϊνη

Ναι υπαρχουν ντεκαφεϊνε με πιο υγιεινη διαδικασια αφαιρεσης αλλα δεν νομιζω οτι θα τους βρεις πχ στο supermarket

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ψιλοασχετο αυτό που θα πω …. μηπως οι καφεδες οι espresso  αλλοιωνεται η γευση τους μολις περασει μια εβδομαδα  λογω ζεστης??? και γινονται πιο πικροι και το καταλαβενεις και στη γλωσσα???   …. εγω βαζω ελληνικο καφε στη μηχανή του espresso και μου φενεται ότι δεν πυκριζει και είναι λιγακι πιο καλος για το στομαχι μου.... <του βαζω παγο και τον κανω σαν φρεντο>

Επεξ/σία από kiriakos500
Δημοσ.

Μπορεί να μη σε πειράζει η καφεΐνη per se αλλά οποιαδήποτε άλλη χημική ουσία που καταστρέφεται κατα τη decaf διαδικασία. Οι περισσότερες μεγάλες μάρκες χρησιμοποιούν μία από τις διάφορες χημικές μεθόδους, αν έχει χρησιμοποιηθεί άλλη μέθοδος θα αναφέρεται συνήθως με μικρά γράμματα στο πλάι, πχ swiss water method. 

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε τη βασική διαφορά προέλευσης μεταξύ καφέ και ντεκάφ: 

Image result for decaf coffee dirt

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Speculoos είπε

Μπορεί να μη σε πειράζει η καφεΐνη per se αλλά οποιαδήποτε άλλη χημική ουσία που καταστρέφεται κατα τη decaf διαδικασία. Οι περισσότερες μεγάλες μάρκες χρησιμοποιούν μία από τις διάφορες χημικές μεθόδους, αν έχει χρησιμοποιηθεί άλλη μέθοδος θα αναφέρεται συνήθως με μικρά γράμματα στο πλάι, πχ swiss water method. 

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε τη βασική διαφορά προέλευσης μεταξύ καφέ και ντεκάφ: 

Image result for decaf coffee dirt

Ε τότε τρίχες. Δεν αξίζει

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, kiriakos500 είπε

ψιλοασχετο αυτό που θα πω …. μηπως οι καφεδες οι espresso  αλλοιωνεται η γευση τους μολις περασει μια εβδομαδα  λογω ζεστης??? και γινονται πιο πικροι και το καταλαβενεις και στη γλωσσα???   …. εγω βαζω ελληνικο καφε στη μηχανή του espresso και μου φενεται ότι δεν πυκριζει και είναι λιγακι πιο καλος για το στομαχι μου.... <του βαζω παγο και τον κανω σαν φρεντο>

O αλεσμένος κόκκος καφέ espresso σε 20 λεπτά απο το άλεσμα ξεκινάει και χάνει μυρωδιές και γευση. Ακόμα και σε κόκκους αν τον έχεις και παίρνει αέρα, πάλι το ίδιο γίνεται.

Για αυτό κατα προτίμηση αλέθουμε μόνοι μας με μύλο και δεν στοκάρουμε κόκκους καφέ για μηνες. 

  • Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kiriakos500 είπε

ψιλοασχετο αυτό που θα πω …. μηπως οι καφεδες οι espresso  αλλοιωνεται η γευση τους μολις περασει μια εβδομαδα  λογω ζεστης??? και γινονται πιο πικροι και το καταλαβενεις και στη γλωσσα??? 

όλοι οι καφέδες αλλοιώνονται από Ζέστη/φως/αέρα ακόμη και από υγρασία η έντονες μυρωδιές (πχ να κρατάς τον καφέ διπλά στα κρεμμύδια) 

δοκίμασε να πάρεις κάποιον καλό φρέσκο καφέ για espresso και όχι από supermarket τύπου illy/lavazza κλπ που είναι ήδη καμένοι...

18 λεπτά πριν, kiriakos500 είπε

 εγω βαζω ελληνικο καφε στη μηχανή του espresso και μου φενεται ότι δεν πυκριζει και είναι λιγακι πιο καλος για το στομαχι μου.... <του βαζω παγο και τον κανω σαν φρεντο>

διέγραψε την παραπάνω παράθεση γιατί θα σε κυνηγάν οι coffee lovers εντός και εκτός συνόρων να σε κρεμάσουν 😂

  • Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, hmmy92 είπε

Καλησπέρα, έχω την  αίσθηση ότι ο κανονικός καφές (μιλάω για εσπρέσσο γενικότερα) με πειράζει στο στομάχι και ενίοτε μου δημιουργεί και υπερένταση. Για αυτόν τον λόγο τους τελευταίους 5 μήνες έπινα ντεκαφεϊνέ και δεν είχα τέτοια θέματα μέχρι που έμαθα ότι ο τρόπος που αφαιρείται η καφεΐνη δεν είναι και ότι καλύτερο (χημικά κτλπ). Κάποιοι ντεκαφεϊνε λένε ότι αφαιρούν την καφεΐνη με νερό. Θα ήθελα την γνώμη σας σε αυτό το θέμα (ίσως από κάποιον πιο ειδικό στους καφέδες). Αξίζει να ασχολούμαι? Επίσης, υπάρχει κάποια ποικιλία ίσως και εταιρία καφέ που έχει κανονικό καφέ αλλά να είναι σχετικά "ελαφρύς"?

Υπαρχουν καποιες ενδειξεις (στομάχι, υπερένταση) οτι εχεις προβλημα υγειας και δεν φταιει ο εσπρεσσο. Οσο για τα χημικα, επειδη τον καφε διακινουν πολυεθνικες δεν ρισκαρουν να χρησιμοποιησουν χημικα η κατι επικίνδυνο.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, likor είπε

Υπαρχουν καποιες ενδειξεις (στομάχι, υπερένταση) οτι εχεις προβλημα υγειας και δεν φταιει ο εσπρεσσο. Οσο για τα χημικα, επειδη τον καφε διακινουν πολυεθνικες δεν ρισκαρουν να χρησιμοποιησουν χημικα η κατι επικίνδυνο.

Για αυτο και ψάχνω κάτι πιο ελαφρύ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hmmy92 είπε

Για αυτο και ψάχνω κάτι πιο ελαφρύ

Ισως να δοκίμαζες ελληνικό ή γαλλικό καφε. Σε σχέση με τον εσπρέσο που αναφέρεις παραπάνω σίγουρα θα είναι ελαφρύτεροι.

Επεξ/σία από thant
  • Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, thant είπε

Ισως να δοκίμαζες ελληνικό ή γαλλικό καφε. Σε σχέση με τον εσπρέσο που αναφέρεις παραπάνω σίγουρα θα είναι ελαφρύτεροι.

ο γαλλικός δεν νομίζω

  • 3 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...