Ukforthemoment Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, k_w_t είπε Μοναδικη εξαιρεση οταν ο αλλος οδηγος ειναι μεθυσμενος ..... (δεν σε καλυπτει η ασφαλιστικη του) εκεινη τον απειλεις απλα . Κανε μου δηλωση γιατι αν ερθει τροχαια θα τρεχεις σε αυτοφορα.. (Πιστεψτε με πιανει σχεδον παντα και σου κανει δηλωση επιτοπου και ας φταιει) ΛΑΘΟΣ ΛΑΘΟΣ . Αυτον δεν τον καλύπτει η ασφαλιστική του,εσένα σε πληρωνει η ασφαλιστική του κανονικά και του τα ζητάει πίσω.Μην πέφτετε στην παγίδα και την βγάζουν καθαρή.Καλέστε τροχαία και όλα τα νόμιμα,να πάει μεσα αν πρέπει καθώς είναι εν δυνάμει δολοφόνος. 2
k_w_t Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 28 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε ΛΑΘΟΣ ΛΑΘΟΣ . Αυτον δεν τον καλύπτει η ασφαλιστική του,εσένα σε πληρωνει η ασφαλιστική του κανονικά και του τα ζητάει πίσω.Μην πέφτετε στην παγίδα και την βγάζουν καθαρή.Καλέστε τροχαία και όλα τα νόμιμα,να πάει μεσα αν πρέπει καθώς είναι εν δυνάμει δολοφόνος. 3-4 χρονια περιμενει φιλος μου να τα παρει απο τροχαιο με μεθυσμενο.... Η ασφαλιστικη δεν τον καλυπτει και του λεγανε οτι καλυπτεται απο το επικουρικο και να κανει μυνηση. 2 Αναβολες σε δικαστηριο ,μεχρι στιγμης.
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, k_w_t είπε 3-4 χρονια περιμενει φιλος μου να τα παρει απο τροχαιο με μεθυσμενο.... Η ασφαλιστικη δεν τον καλυπτει και του λεγανε οτι καλυπτεται απο το επικουρικο και να κανει μυνηση. 2 Αναβολες σε δικαστηριο ,μεχρι στιγμης. Εάν μου προκαλέσει ατύχημα οδηγός που βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ ή τοξικών ουσιών, θα αποζημιωθώ από την ασφαλιστική εταιρία που τον ασφαλίζει; Ο… αστικός μύθος λέει ότι αν κανείς τρακάρει με μεθυσμένο οδηγό, δύσκολα θα αποζημιωθεί. Ήρθε λοιπόν η ώρα να διαλύσουμε αυτό το μύθο και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Αυτό δεν ισχύει και ο μόνος που θα βρεθεί σε δύσκολη θέση είναι ο υπαίτιος του ατυχήματος, εφόσον είναι μεθυσμένος. Καλό θα ήταν αν δείτε τον άλλο οδηγό να… τρεκλίζει να μη χάσετε την ψυχραιμία σας και να μην δεχτείτε καμία απολύτως πρόταση εκ μέρους του ή εκ μέρους των συνεπιβατών του, οι οποίοι μπορεί να θελήσουν να το «καλύψουν». Σκεφτείτε ότι καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις και για να μην εμπλακείτε σε μεγάλες περιπέτειες με αβέβαιη έκβαση, καλέστε αμέσως την Τροχαία και ζητήστε να γίνει αλκοτέστ. Επίσης καλέστε αυτούς που εμπιστεύεστε, τη my Direct δηλαδή, στον αριθμό χχχχχχχ που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και άμεσα κάποιος εκπρόσωπος θα βρεθεί κοντά σας για να σας καθοδηγήσει. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι αν αποδειχθεί ότι ο οδηγός είχε κάνει υπέρβαση των ορίων κατανάλωσης αλκοόλ ή βρισκόταν υπό την επήρεια άλλων ουσιών, η ασφαλιστική του εταιρία έχει το δικαίωμα να ζητήσει να της καταβάλει το ποσό που δόθηκε ως αποζημίωση στον οδηγό – θύμα του ατυχήματος. Ακόμα ένας λόγος δηλαδή για να οδηγούμε νηφάλιοι και να αποφεύγουμε να πιάνουμε τιμόνι μετά από την κατανάλωση αλκοόλ . https://mydirect.gr/blog/ean-moy-prokalesei-atyhima-odigos-poy-vrisketai-ypo-tin-epireia-alkool-i-toxikon-oysion-tha http://nomika-themata.blogspot.com/2012/10/blog-post_3.html Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι ακόμα κι αν ο οδηγός του αυτοκινήτου που προκάλεσε την ζημία ήταν μεθυσμένος, η ασφαλιστική εταιρεία του ζημιογόνου οχήματος υποχρεούται να αποζημιώσει τον ζημιωθέντα. Άν όμως η ασφαλιστική καταβάλει αποζημίωση στον ζημιωθέντα, δικαιούται ακολούθως να ζητήσει το ποσό της αποζημιώσεως που κατέβαλε, από τον δικό της ασφαλισμένο, ακριβώς επειδή ο δικός της ασφαλισμένος ή κάποιος τρίτος στον οποίο έδωσε το αυτοκίνητο, προκάλεσε ατύχημα ενώ ήταν σε κατάσταση μέθης. Αυτό προκύπτει από σχετική απόφαση του Υπουργού Εμπορίου που ορίζει ότι αποκλείονται της ασφαλίσεως ζημίες που προκαλούνται καθ' όν χρόνον ο οδηγός του αυτοκινήτου οχήματος ετέλη υπό την επίδραση οινοπνεύματος ή τοξικών ουσιών κατά την έννοια και τις προϋποθέσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2019 από Ukforthemoment
k_w_t Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε call backεπικοινωνία Εάν μου προκαλέσει ατύχημα οδηγός που βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ ή τοξικών ουσιών, θα αποζημιωθώ από την ασφαλιστική εταιρία που τον ασφαλίζει; Ο… αστικός μύθος λέει ότι αν κανείς τρακάρει με μεθυσμένο οδηγό, δύσκολα θα αποζημιωθεί. Ήρθε λοιπόν η ώρα να διαλύσουμε αυτό το μύθο και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Αυτό δεν ισχύει και ο μόνος που θα βρεθεί σε δύσκολη θέση είναι ο υπαίτιος του ατυχήματος, εφόσον είναι μεθυσμένος. Καλό θα ήταν αν δείτε τον άλλο οδηγό να… τρεκλίζει να μη χάσετε την ψυχραιμία σας και να μην δεχτείτε καμία απολύτως πρόταση εκ μέρους του ή εκ μέρους των συνεπιβατών του, οι οποίοι μπορεί να θελήσουν να το «καλύψουν». Σκεφτείτε ότι καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις και για να μην εμπλακείτε σε μεγάλες περιπέτειες με αβέβαιη έκβαση, καλέστε αμέσως την Τροχαία και ζητήστε να γίνει αλκοτέστ. Επίσης καλέστε αυτούς που εμπιστεύεστε, τη my Direct δηλαδή, στον αριθμό 212 212 8383, που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και άμεσα κάποιος εκπρόσωπος θα βρεθεί κοντά σας για να σας καθοδηγήσει. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι αν αποδειχθεί ότι ο οδηγός είχε κάνει υπέρβαση των ορίων κατανάλωσης αλκοόλ ή βρισκόταν υπό την επήρεια άλλων ουσιών, η ασφαλιστική του εταιρία έχει το δικαίωμα να ζητήσει να της καταβάλει το ποσό που δόθηκε ως αποζημίωση στον οδηγό – θύμα του ατυχήματος. Ακόμα ένας λόγος δηλαδή για να οδηγούμε νηφάλιοι και να αποφεύγουμε να πιάνουμε τιμόνι μετά από την κατανάλωση αλκοόλ . https://mydirect.gr/blog/ean-moy-prokalesei-atyhima-odigos-poy-vrisketai-ypo-tin-epireia-alkool-i-toxikon-oysion-tha Αυτο ειναι στους ορους ενος ασφαλιστηριου της myDirect Στις αλλες ασφαλιστηκες τι γινεται ? Αν τρακαρεις με κανεναν που εχει NP κτλ ?
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Εχω προσθέσει και άλλα πιο κάτω,δεν θα σε προλαβα πριν το διαβασεις. http://nomika-themata.blogspot.com/2012/10/blog-post_3.html Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι ακόμα κι αν ο οδηγός του αυτοκινήτου που προκάλεσε την ζημία ήταν μεθυσμένος, η ασφαλιστική εταιρεία του ζημιογόνου οχήματος υποχρεούται να αποζημιώσει τον ζημιωθέντα. Άν όμως η ασφαλιστική καταβάλει αποζημίωση στον ζημιωθέντα, δικαιούται ακολούθως να ζητήσει το ποσό της αποζημιώσεως που κατέβαλε, από τον δικό της ασφαλισμένο, ακριβώς επειδή ο δικός της ασφαλισμένος ή κάποιος τρίτος στον οποίο έδωσε το αυτοκίνητο, προκάλεσε ατύχημα ενώ ήταν σε κατάσταση μέθης. Αυτό προκύπτει από σχετική απόφαση του Υπουργού Εμπορίου που ορίζει ότι αποκλείονται της ασφαλίσεως ζημίες που προκαλούνται καθ' όν χρόνον ο οδηγός του αυτοκινήτου οχήματος ετέλη υπό την επίδραση οινοπνεύματος ή τοξικών ουσιών κατά την έννοια και τις προϋποθέσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 1
k_w_t Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Εχω προσθέσει και άλλα πιο κάτω,δεν θα σε προλαβα πριν το διαβασεις. http://nomika-themata.blogspot.com/2012/10/blog-post_3.html Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι ακόμα κι αν ο οδηγός του αυτοκινήτου που προκάλεσε την ζημία ήταν μεθυσμένος, η ασφαλιστική εταιρεία του ζημιογόνου οχήματος υποχρεούται να αποζημιώσει τον ζημιωθέντα. Άν όμως η ασφαλιστική καταβάλει αποζημίωση στον ζημιωθέντα, δικαιούται ακολούθως να ζητήσει το ποσό της αποζημιώσεως που κατέβαλε, από τον δικό της ασφαλισμένο, ακριβώς επειδή ο δικός της ασφαλισμένος ή κάποιος τρίτος στον οποίο έδωσε το αυτοκίνητο, προκάλεσε ατύχημα ενώ ήταν σε κατάσταση μέθης. Αυτό προκύπτει από σχετική απόφαση του Υπουργού Εμπορίου που ορίζει ότι αποκλείονται της ασφαλίσεως ζημίες που προκαλούνται καθ' όν χρόνον ο οδηγός του αυτοκινήτου οχήματος ετέλη υπό την επίδραση οινοπνεύματος ή τοξικών ουσιών κατά την έννοια και τις προϋποθέσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ναι ισχυει τελικα .. Ειχε τρακαρει με καποιον που ηταν υποτροπος και του ειχαν παρει ηδη το διπλωμα για αυτο τρεχει..
Balrog Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δε νομίζω ότι οι δικηγόροι των ασφαλιστικών είναι αξιόλογοι (no offense αν έχουμε κανέναν στο forum - υπάρχουν και εξαιρέσεις). Αυτό τουλάχιστον μου λένε οι φίλοι μου δικηγόροι (και έχω πολλούς). Στο τελευταίο μου τρακάρισμα (πριν χρόνια όμως) πήραμε πολλά χιλιάρικα για ελάχιστη ζημιά. Ο δικηγόρος τους τα έδωσε στη δικιά μου και ούτε που έκατσε να αγορεύσει στο δικαστήριο. Πάντως με 50% συνυπαιτιότητα μπορεί να βγάλω οριακά τα έξοδά μου. Υπολογίζω όμως μέχρι 500€ αμοιβή δικηγόρου (300€ είχα δώσει την τελευταία φορά). Θα επανέλθω αν έχω νεώτερα..
lock Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Να πω κι εγώ δικιά μου εμπειρία αν και καθυστερημένα καθώς τώρα διάβασα το θέμα. Πριν από 4 χρόνια βράδυ ανέβαινα λεωφόρο στην Αθήνα. Άδειος ο δρόμος όμως δεν πήγαινα πάνω από 60. Ξαφνικά πετάγεται ένας από κόκκινο. Ασυναίσθητα δεν πατάω φρένο, δεν προλάβαινα εξάλλου σίγουρα. Το κόβω δεξιά, τον αποφεύγω και πέφτω στη γωνία πεζοδρομίου με τη δεξιά ρόδα. Ο άλλος που πέρασε με κόκκινο για καλή μου τύχη σταμάτησε και αποδέχθηκε κατευθείαν ότι έφταιγε. Η ζημιά στο αμάξι που ήταν ενός έτους, τζιπ mitsubishi ήταν στα 4000ε (τιμές σαρακακης για όποιον γνωρίζει) αλλαγή δεξιού ψαλιδιου, αμορτισέρ, θόλου, προφυλακτήρα και κάποια άλλα μικροπραγματα). Κατευθείαν κάλεσα τροχαία και ασφαλιστικές πάρα το ότι ο άλλος δεν είχε πρόβλημα να κάνει φιλική δήλωση. Κατέγραψαν το συμβάν και έδωσα έμφαση στη λεπτομέρεια της καταγραφής. Να φαίνεται δηλαδή σαφώς ότι αποδέχονται ο άλλος την παραβίαση σηματοδότη και ότι η κίνηση η δικιά μου ήταν για να γλυτώσω τα χειρότερα. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από καμιά εβδομάδα που βγηγαν τα κόστη συνεργείου να με καλέσουν από την ασφαλιστική για συνυπαιτιοτητα καθώς δεν υπήρχε πρόσκρουση. Κατευθείαν στο τηλέφωνο τους ανέφερα ότι έχουν προθεσμία μέχρι αύριο να δώσουν πλήρη κάλυψη αλλιώς θα πάω δικαστικά ζητώντας κόστος ζημιας, απομείωση αξίας οχήματος, ψυχική βλάβη, νόμιμους τόκους, δικαστικά έξοδα, αποζημίωση κόστους ενοικίασης οχήματος για όσο χρόνο δεν βγαίνει εντολή επισκευής στο όχημα μου και δε θυμάμαι κι εγώ τι άλλο. Το ίδιο απόγευμα με κάλεσαν να μου πουν ότι θα δώσουν εντολή για πλήρη αποζημίωση. Συμπέρασμα από όλα αυτά: Οι ασφαλιστικές κάνουν ότι μπορούν για να γλυτώσουν έξοδα. Το θέμα είναι όμως ότι πάνε μέχρι εκεί που τους παίρνει. Σε περιπτώσεις όπως τις δικές μας πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση πρόσκρουσης με πιθανή σωματική βλάβη θα πλήρωναν πολύ περισσότερο. Οπότε απαιτείται να υπάρχει χαρτί τροχαίας και ασφαλιστικής οπωσδήποτε... Μακάρι να αποζημιώθεις και γρήγορα Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2019 από lock 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, lock είπε Κατευθείαν κάλεσα τροχαία Όταν παραβιάζει κάποιος κόκκινο και ΣΤΟΠ να καλείτε πάντα τροχαία ή ΑΔ για να τρώει και το πρόστιμο των 700 ευρώ. Κάτι μικρό για να θυμάται την ταλαιπωρία που σας έβαλε
paylidis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 20 ώρες πριν, k_w_t είπε Αυτο ειναι στους ορους ενος ασφαλιστηριου της myDirect Στις αλλες ασφαλιστηκες τι γινεται ? Αν τρακαρεις με κανεναν που εχει NP κτλ ? Και η hellasdirect με αποζημίωσε άμεσα μετά από ατύχημα που είχα με πιωμένο και θα τον κυνηγήσουν αυτοί δικαστικά. Καλο θα είναι αυτό να είναι ξεκάθαρο οταν κάνετε ασφάλειες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα