vasilllis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 22 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Η διαφορά είναι ότι ΕΧΕΙ φιλικό διακανονισμό. Για αυτο τον λογο το αναφερα.Σκεψου ποσοι "φιλοι" ειναι διαθεσιμοι για "φιλικο διακανονισμο. 22 ώρες πριν, turbat0s είπε Ακούγεται πράγματι σαν ιδανικό σενάριο για να δοκιμάσει κάποιος να καλύψει μια ζημιά που την έκανε μόνος του χωρίς εμπλοκή άλλου οχήματος. Δύσκολο να μην έχουν προβλέψει κάτι τέτοιο οι ασφαλιστικές. Απο την μικρη εμπειρια που εχω θα σου πω τα εξης: Δουλεια των ασφαλιστικων ειναι να μην πληρωνουν. Οποιος ειναι μαγκας ,μπορει να παρει αποζημιωση σε οποιοδηποτε ατυχημα. Τροχαιες ,μαρτυρες κλπ βοηθανε την κατασταση ,αλλα να ξερεις η αληθεια δυσκολα αποκρυπτεται.
Balrog Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Φωνάξαμε τις δύο ασφαλιστικές στο σημείο του ατυχήματος και κάναμε επί τόπου τις δηλώσεις, όπως μου τα είπατε εδώ. Για το ατύχημα γράψαμε την πραγματική ημερομηνία. Ο εκπρόσωπος της Ιντερσαλόνικα είχε ορισμένες επιφυλάξεις για αυτό. Μας προέτρεψε μάλιστα να δηλώσουμε ότι έγινε σήμερα το ατύχημα, αλλά επειδή είχαμε ήδη δώσει χθεσινή ημερομηνία στον εκπρόσωπο της δικιάς μου, πήρε τηλέφωνο στα κεντρικά για επιβεβαίωση και του είπαν να το αφήσει. Μου είπαν να τηλεφωνήσω στην δικιά μου εταιρεία τις επόμενες μέρες για να μάθω τι θα γίνει. Δεν το έχω πάει σε συνεργείο ακόμη, περιμένω να δω αν και τι θα καλύψουν. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από Balrog
dollyyy19 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) σωστη η κινηση σας,αλλα αν ο εκπροσωπος της ιντερ σας ειπε να βαλετε σημερινη ημερομηνια,κατι ηξερε.αυξησατε τις πιθανοτητες να μην αποζημειωσει η ιντερ Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από dollyyy19 1
Lucifer Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Συγγνώμη για το εμβόλιμο του θέματος, αλλά τι σημαίνει πρακτικά ότι η (όποια) Ιντερσαλλλόνικα δεν συμμετέχει στον φιλικό; Δηλαδή αν με χτυπήσει κάποιος με δική του υπαιτιότητα και είναι ασφαλισμένος σε αυτήν, τι κινήσεις πρέπει να κάνω; Ως τώρα δυο φορές που με φάγανε και φταίγανε κάναμε απλώς φιλικό (χωρίς τροχαία) και όλα καλά και άλλη μία φορά που δρεπάνιασα έναν καθρέφτη (Γερμανία - Γαλλία 1-0) και δήλωσα ότι φταίω εγώ όλα πήγαν ρολόι.
GREGORYMO Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 48 λεπτά πριν, Lucifer είπε Συγγνώμη για το εμβόλιμο του θέματος, αλλά τι σημαίνει πρακτικά ότι η (όποια) Ιντερσαλλλόνικα δεν συμμετέχει στον φιλικό; Δηλαδή αν με χτυπήσει κάποιος με δική του υπαιτιότητα και είναι ασφαλισμένος σε αυτήν, τι κινήσεις πρέπει να κάνω; Ως τώρα δυο φορές που με φάγανε και φταίγανε κάναμε απλώς φιλικό (χωρίς τροχαία) και όλα καλά και άλλη μία φορά που δρεπάνιασα έναν καθρέφτη (Γερμανία - Γαλλία 1-0) και δήλωσα ότι φταίω εγώ όλα πήγαν ρολόι. Όταν συμμετείχουν και οι 2 στον φιλικό διακανονισμό, σημαίνει ότι έχει εμπιστοσύνη η μία στην άλλη. Σε πληρώνει δηλαδή η ασφάλεια ΣΟΥ και τα παίρνει από την άλλη. Γίνεται, από πούμε πιο εύκολη η διαδικασία πληρωμής. 1
dollyyy19 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 η ιντεραλονικα δεν συμετεχει διοτι δεν θελει να συμετεχει.δεν μπορεις να το επιβαλεις.αυτο σημαινει οτι πρεπει να καλεσει ο ασφαλιζομενος στην ιντερσαλονικα ,τον εκπροσωπο της στο συμβαν ,ο οποιος μπορει να μην συμφωνει με τον εταιρο συμβαλομενο στο συμβαν,για αυτο καλουμε οπωσδηποτε και τροχαια οταν εμπλεκεται εταιρια που δεν ειναι στον φιλικο.και επιδης δεν μπορεις να ξερεις αν η εταιρια του αλλου ειναι στον φιλικο,καλεις την τροχαια ετσι και αλλιως,αλλα σιγουρα τον εκπροσωπο της δικης σου ασφαλιστικης ,που θα βγαλει τις φωτο για να ενημερωθει το νομικο της δικης σου..... 1
kalmik Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Γενικά να πω ότι ασφαλιση αυτοκινήτου για αστική ευθύνη κάνουμε για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από τη χρήση του αυτοκινήτου και όχι μόνον τρακάρισμα. Ασφαλιζόμαστε για κάθε αστική ευθύνη όπως π.χ. αν γλυστρήσει το αμάξι ή δεν πιάσουν τα φρένα ή κλατάρει ένα λάστιχο και βρεθούμε μέσα σε μια βιτρίνα ή καταστρέψουμε το ψυγείο ενός περιπτέρου πάνω στο πεζοδρόμιο ή από απροσεξία μας αναγκάσουμε άλλο όχημα να εκτραπεί από την πορεία του και να ανατραπεί κλπ. κλπ. Απλά πρέπει να αποδεικνύεται η ευθύνη με κάποιο τρόπο. Αν η ασφαλιστική αρνηθεί να καλύψει υπάρχουν και τα δικαστήρια και εκεί συνήθως δικαιώνεσαι με τόκους κλπ. διότι οι δικαστές γνωρίζουν πολύ καλά την πολιτική των εταιριών που συχνά αρνούνται την κάλυψη προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους (βασιζόμενες πάντα στην λογική "άστον και σιγά μη τρέξει στα δικαστήρια..". Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από kalmik
Balrog Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή. Μίλησα με την ασφαλιστική του άλλου (Ιντερσαλόνικα) και δεν μου είπαν τίποτα περίεργο. Απλώς με ρώτησαν πού να στείλουν τον πραγματογνώμονά τους. Εκεί τους ρώτησα αν προτιμούν να το πάω σε συνεργαζόμενο συνεργείο και δεν είχαν καμία αντίρρηση. Το συνεργείο τους όμως δεν με έβρισκε στο σύστημα και μου ζήτησε να του περιγράψω το ατύχημα. Μόλις κατάλαβε ότι δεν υπήρξε επαφή, μου λέει δεν μπορώ να σε αναλάβω εκτός αν μου δώσουν το ΟΚ από την Ιντερσαλόνικα. Τώρα είμαι σε δίλημμα: να τους ζητήσω να συννενοηθούν με τον φαναρτζή τους μπας και δεν πληρώσω μία ή κινδυνεύω να τα μπερδέψω τα πράγματα οπότε καλύτερα να το πάω σε δικό μου συνεργείο; Αν το πάω σε δικό μου υποθέτω ότι θα μάθω αν και τι ποσοστό δικαιολογούν μετά από την επίσκεψη του πραγματογνώμονα.
dollyyy19 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 καλα σου ειπε ο μαστορας,και οχι μονο να δωσουν σε αυτον το οκ,αλλα να παρεις και εγγραφη απαντηση για το οτι δεχονται να αναλαβουν αυτοι την επισκευη του οχηματος σου στο συνεργειο τους.απο την αλλη,να εισαι σιγουρος οτι ναι μεν θα γλυτωσεις χαρτουρα και τρεχαματα,αλλα να εισαι και σιγουρος οτι η δουλεια θα ειναι χαμηλου επιπεδου,και ό τι μπορει να παραληφθει ,θα παραληφθει...πχ ενα ελαφρως στραβο ψαλιδι,δεν θα αντικατασταθει,αλλα θα φαει μερικες σφυριες.....το χρωμα μπορει να ειναι λαδομπογια ιδιας αποχρωσεις με σκληρυντη,ακομη και χωρις βερνικι,ενω το οχημα ειναι μεταλικου χρωματος...... 1
Balrog Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επανέρχομαι για feedback και με την ευκαιρία να ξαναευχαριστήσω όλους τους φίλους που συμμετείχαν στο θέμα! Τελικά έφαγα πόρτα από Ιντερσαλόνικα, όπως αναμενόταν. Αυτή η υπάλληλός τους που μου είχε πει να πάω σε δικό τους συνεργείο, δεν είχε κοιτάξει καν τον φάκελο. Αλλά ούτε ο επόμενος που μίλησα κοίταξε τον φάκελο, γιατί δεν επιχειρηματολόγησε με το ότι δεν υπήρξε επαφή, αλλά ότι ο πελάτης τους δεν αποδέχεται το φταίξιμο (ενώ το τσέκαρε το κουτάκι στη δήλωση μπροστά μου και δεν την άλλαξε εκ των υστέρων). Παίζει λοιπόν σε όλους να λένε την ίδια καραμέλα και ό,τι κάτσει. Οπότε θα τους τραβήξω αγωγή και ό,τι βγει και μόνο για το γαμώτο, αν και παίζει να βάλω και από την τσέπη μου. Η ζημιά αφορά (μόνο) προφυλακτήρα - μετώπη - τραβέρσες - μαρσπιέ - θόλους και λοιπά μπροστινά μικροπλαστικά, αλλά θέλει και καλίμπρα τελίκα. Για αυτά μου ζητάνε οι φαναρτζήδες 800€, ο πιο οικονομικός, με ιμιτασιόν ανταλλακτικά. Η εργασία περιλαμβάνει την καλίμπρα, τοποθέτηση αντ/κών και βαφή προφυλακτήρα. Τα φτερά που έχουν μικροχτυπήματα και τα φανάρια από ένα κλιπσάκι σπασμένο θα ξαναμπούν ως έχουν. Έβαλα δικό μου πραγματογνώμονα και έβγαλε το κόστος 2000€ + ΦΠΑ. Συν απομείωση αξίας κλπ ο δικηγόρος εκτιμώ ότι θα ζητήσει 3500€ στην αγωγή. Αν μου εκδικαστεί το 50% κάτι γίνεται, αναλόγως και τι θα πάρει ο δικηγόρος και ο πραγματογνώμονας. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2019 από Balrog
G.bar Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, Balrog είπε Επανέρχομαι για feedback και με την ευκαιρία να ξαναευχαριστήσω όλους τους φίλους που συμμετείχαν στο θέμα! Τελικά έφαγα πόρτα από Ιντερσαλόνικα, όπως αναμενόταν. Αυτή η υπάλληλός τους που μου είχε πει να πάω σε δικό τους συνεργείο, δεν είχε κοιτάξει καν τον φάκελο. Αλλά ούτε ο επόμενος που μίλησα κοίταξε τον φάκελο, γιατί δεν επιχειρηματολόγησε με το ότι δεν υπήρξε επαφή, αλλά ότι ο πελάτης τους δεν αποδέχεται το φταίξιμο (ενώ το τσέκαρε το κουτάκι στη δήλωση μπροστά μου και δεν την άλλαξε εκ των υστέρων). Παίζει λοιπόν σε όλους να λένε την ίδια καραμέλα και ό,τι κάτσει. Οπότε θα τους τραβήξω αγωγή και ό,τι βγει και μόνο για το γαμώτο, αν και παίζει να βάλω και από την τσέπη μου. Η ζημιά αφορά (μόνο) προφυλακτήρα - μετώπη - τραβέρσες - μαρσπιέ - θόλους και λοιπά μπροστινά μικροπλαστικά, αλλά θέλει και καλίμπρα τελίκα. Για αυτά μου ζητάνε οι φαναρτζήδες 800€, ο πιο οικονομικός, με ιμιτασιόν ανταλλακτικά. Η εργασία περιλαμβάνει την καλίμπρα, τοποθέτηση αντ/κών και βαφή προφυλακτήρα. Τα φτερά που έχουν μικροχτυπήματα και τα φανάρια από ένα κλιπσάκι σπασμένο θα ξαναμπούν ως έχουν. Έβαλα δικό μου πραγματογνώμονα και έβγαλε το κόστος 2000€ + ΦΠΑ. Συν απομείωση αξίας κλπ ο δικηγόρος εκτιμώ ότι θα ζητήσει 3500€ στην αγωγή. Αν μου εκδικαστεί το 50% κάτι γίνεται, αναλόγως και τι θα πάρει ο δικηγόρος και ο πραγματογνώμονας. Καλά θα κάνεις και θα το κυνηγήσεις αλλά έχε υπ'όψιν σου ότι οι ασφαλιστικές δεν έχουν τίποτα τυχαίους δικηγόρους και σίγουρα θα έχουν αντιμετωπίσει δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, οπότε το πιθανότερο είναι να γνωρίζουν ήδη προς τα που γέρνει η απόφαση. Αν για παράδειγμα υπάρχουν 100 τέτοιες παλιότερες υποθέσεις και στις 90 δικαιώνεται η ασφαλιστική, τοτε καταλαβαίνεις ότι θα είναι δύσκολο, ειδικότερα εφόσον δεν υπήρξε τραυματισμός. 1
jgeorgiou Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πάντως ο ΚΟΚ είναι υπέρ της ασφαλιστικής που δεν δέχεται να αποζημιώσει. Ο νόμος ορίζει ότι κάνουμε ότι είναι δυνατόν να αποφύγουμε την σύγκρουση αλλά ΔΕΝ εκτρεπόμαστε εκτός πορείας γιατί ενέχει μεγαλύτερους κινδύνους από την σύγκρουση καθαυτή. (π.χ. μπορεί να τραυματίσουμε περαστικό). Κατά την άποψη μου (δεν είμαι νομικός) στην καλύτερη να βγάλει 20-30% αποζημίωση στην ασφαλιστική. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou 2
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, Balrog said: Επανέρχομαι για feedback και με την ευκαιρία να ξαναευχαριστήσω όλους τους φίλους που συμμετείχαν στο θέμα! Τελικά έφαγα πόρτα από Ιντερσαλόνικα, όπως αναμενόταν. Αυτή η υπάλληλός τους που μου είχε πει να πάω σε δικό τους συνεργείο, δεν είχε κοιτάξει καν τον φάκελο. Αλλά ούτε ο επόμενος που μίλησα κοίταξε τον φάκελο, γιατί δεν επιχειρηματολόγησε με το ότι δεν υπήρξε επαφή, αλλά ότι ο πελάτης τους δεν αποδέχεται το φταίξιμο (ενώ το τσέκαρε το κουτάκι στη δήλωση μπροστά μου και δεν την άλλαξε εκ των υστέρων). Παίζει λοιπόν σε όλους να λένε την ίδια καραμέλα και ό,τι κάτσει. Οπότε θα τους τραβήξω αγωγή και ό,τι βγει και μόνο για το γαμώτο, αν και παίζει να βάλω και από την τσέπη μου. Η ζημιά αφορά (μόνο) προφυλακτήρα - μετώπη - τραβέρσες - μαρσπιέ - θόλους και λοιπά μπροστινά μικροπλαστικά, αλλά θέλει και καλίμπρα τελίκα. Για αυτά μου ζητάνε οι φαναρτζήδες 800€, ο πιο οικονομικός, με ιμιτασιόν ανταλλακτικά. Η εργασία περιλαμβάνει την καλίμπρα, τοποθέτηση αντ/κών και βαφή προφυλακτήρα. Τα φτερά που έχουν μικροχτυπήματα και τα φανάρια από ένα κλιπσάκι σπασμένο θα ξαναμπούν ως έχουν. Έβαλα δικό μου πραγματογνώμονα και έβγαλε το κόστος 2000€ + ΦΠΑ. Συν απομείωση αξίας κλπ ο δικηγόρος εκτιμώ ότι θα ζητήσει 3500€ στην αγωγή. Αν μου εκδικαστεί το 50% κάτι γίνεται, αναλόγως και τι θα πάρει ο δικηγόρος και ο πραγματογνώμονας. Προσωπικά δεν θα το κυνηγούσα στη θέση σου, από τη στιγμή που δεν έχεις νομική κάλυψη. Θα φτιάξεις το αμάξι σου με 2k, και θα δώσεις άλλα τόσα σε βάθος πενταετίας με την πιθανότητα ίσως να αποζημιωθείς ένα ποσοστό κάποια στιγμή στο μέλλον. Δεν αξίζει τον κόπο κατά τη γνώμη μου, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα τα οικονομικά σου και το χρόνο σου. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2019 από Malthador 1
k_w_t Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Κανονας νουμερο 1 σε καθε τροχαιο καλουμε φροντιδα ατυχηματος και τροχαια... Μοναδικη εξαιρεση οταν ο αλλος οδηγος ειναι μεθυσμενος ..... (δεν σε καλυπτει η ασφαλιστικη του) εκεινη τον απειλεις απλα . Κανε μου δηλωση γιατι αν ερθει τροχαια θα τρεχεις σε αυτοφορα.. (Πιστεψτε με πιανει σχεδον παντα και σου κανει δηλωση επιτοπου και ας φταιει) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα