Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο υπαίτιος ακόμα και θετική δήλωση ότι φταίει, η ασφαλιστική θα προσπαθήσει να μην αποζημιώσει. Θέλει πολύ προσπάθεια για να βγάλεις άκρη δυστυχώς. Γενικά ο κανόνας σε ένα ατύχημα είναι ότι καλείτε την φροντίδα ατυχήματος και την τροχαία. Η τροχαία κατά πάσα πιθανότητα αργεί, αλλά είναι από τα πιο επίσημα χαρτιά ,σε περίπτωση που πάει δικαστικώς,το οποίο αναγράφει το περιστατικό, χωρίς βέβαια να ρίξει την ευθύνη. Καλό είναι να έχουμε και κάποιους μάρτυρες που είδαν το τρακάρισμα και να καταγραφούν τα στοιχεία τους από την φροντίδα ατυχήματος έστω. Συνοψίζοντας, ότι από τα παραπάνω μπορείς να κάνεις προσπάθησε τα. Το θετικό είναι πως ο υπαίτιος αναγνώρισε το λάθος του οπότε ίσως καταφέρει να σε βοηθήσει και αυτός με κάποιο τρόπο

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Balrog είπε

Βέβαια, δεν ξέρω τι θα πει ο πατέρας του στο όνομα του οποίου είναι το ασφαλιστήριο..

Και ο οποίος φαντάζομαι δεν έχει προβλέψει για επιπλέον οδηγό στο ασφαλιστήριο του.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Balrog είπε

Καλησπέρα σε όλους.. δεν ξέρω κατά πόσο ο τίτλος είναι κατάλληλος. Παραβίασε σήμερα ένας άλλος οδηγός προτεραιότητα σε διασταύρωση (ερχόταν από αριστερά μου) και για να μην πέσει επάνω μου έκοψα απότομα δεξιά ρίχνοντας το δικό μου σε μια μάντρα. Υπάρχει καμία περίπτωση να με καλύψει η ασφαλιστική; Ο άλλος αναγνώρισε το σφάλμα του και κάναμε φιλική δήλωση. Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία να μου δώσει καμιά συμβουλή;

Παρόμοιο περιστατικό είχα παραμονή πρωτοχρονιάς πριν 3 χρόνια εγώ με μηχανάκι ο άλλος με αμάξι, διασταύρωση απο δεξιά αυτός και είχε stop, με τα πολλά επειδή βγήκε για να μην τσακιστώ πάνω του έπεσα σε άλλο αυτοκίνητο. Φυσικά έβαλα νομική προστασία επειδή σηκώθηκε και έφυγε ο τύπος για κακή του τύχη  θεωρείται εγκατάλειψη τροχαίου κι ας μην υπήρχε σύγκρουση των οχημάτων μας, με τα πολλά αποζημιώθηκα όχι όσα θα έπερνα απο το δικαστήριο εφόσον γινόταν, μου έκαναν ένα deal απο την άλλη ασφαλιστική και εννοείται τα πήρα επειδή πέφταμε σε αναβολή συνεχώς.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Balrog είπε

Εκείνη την ώρα ήμασταν αρκετά ταραγμένοι και οι δύο. Ο άλλος έκανε ώρα να συνέλθει από το σοκ και να βγει από το αυτοκίνητο. Και εγώ που την γλύτωσα στο παρά τρίχα, δυστυχώς η τελευταία μου σκέψη ήταν να τσεκάρω ασφαλιστικές. Το θετικό είναι ότι κατά την ώρα του συμβάντος προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει οικονομικά με την επισκευή ακόμη και αν δεν την καλύψει η ασφαλιστική του. Μιας και το συζητήσαμε επί τόπου τι θα γίνει που δεν υπάρχει ζημιά και στα δύο οχήματα. Βέβαια, δεν ξέρω τι θα πει ο πατέρας του στο όνομα του οποίου είναι το ασφαλιστήριο..

Μην περιμένεις πολλά (στο να τα βάλει από την τσέπη του). Αυτός θα πει στην ασφαλιστική του ότι φταίει, αυτή θα κρίνει αν και πόσο θα αποζημιώσει.

Όπως και να έχει πρώτη σου δουλειά αύριο είναι να του κάνεις ένα τηλέφωνοι (να δεις ότι δεν θα κάνει και τον τρελό πια) ώστε να κάνει δήλωση ατυχήματος (όπως θα πρέπει να κάνεις κι εσύ).

Για το να στήσετε το ατύχημα με τα αμάξια δίπλα δίπλα δεν έχει κάποιο νόημα, από στοπ πετάχτηκε, αυτό θα πείτε. Μην μπλέκεις με ψευδείς δηλώσεις.

Πάντως γενικά κράτα (πολύ) μικρό καλάθι

Από ποια πλατφόρμα έκανες την ασφάλιση; Δεν έχουν τηλεφωνικό κέντρο εκεί να σε συμβούλευαν;

3 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Και ο οποίος φαντάζομαι δεν έχει προβλέψει για επιπλέον οδηγό στο ασφαλιστήριο του.

Αυτό μόνο αν είναι Νέος οδηγός (σε ηλικία ή έκδοση διπλώματος). Αν είναι >24 με 2+ χρόνια δίπλωμα δεν χρειάζεται (λέω 2 γιατί κάποιες τον έχουν εκεί τον νέο, πχ  AIG)

Επεξ/σία από nodas_21greek
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Balrog είπε

Εκείνη την ώρα ήμασταν αρκετά ταραγμένοι και οι δύο. Ο άλλος έκανε ώρα να συνέλθει από το σοκ και να βγει από το αυτοκίνητο. Και εγώ που την γλύτωσα στο παρά τρίχα, δυστυχώς η τελευταία μου σκέψη ήταν να τσεκάρω ασφαλιστικές. Το θετικό είναι ότι κατά την ώρα του συμβάντος προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει οικονομικά με την επισκευή ακόμη και αν δεν την καλύψει η ασφαλιστική του. Μιας και το συζητήσαμε επί τόπου τι θα γίνει που δεν υπάρχει ζημιά και στα δύο οχήματα. Βέβαια, δεν ξέρω τι θα πει ο πατέρας του στο όνομα του οποίου είναι το ασφαλιστήριο..

Αφού έφυγε, τρέχα γυρεύε !!!!

Δυστυχώς, μόνο συμπόνια !

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξει , δηλαδη οπως μας λες κοντεψες να χασεις τα ποδια σου , κανατε ποση ωρα να συνελθετε απο το σοκ πριν βγειτε απο τα αυτοκινητα  και μετα απλα το παρατησες εκει και πηγες στην δουλεια χωρις να καλεσεις ,τροχαια κ φροντιδα ατυχηματος ?

Μονο σε εμενα κανει μπαμ αυτο ?

Και εφοσον το σκεφτομαι εγω που δεν εχω σχεση με ασφαλιστικες  φαντασου τι εχει να γινει στην ασφαλιστικη.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, aspirini είπε

Ενταξει , δηλαδη οπως μας λες κοντεψες να χασεις τα ποδια σου , κανατε ποση ωρα να συνελθετε απο το σοκ πριν βγειτε απο τα αυτοκινητα  και μετα απλα το παρατησες εκει και πηγες στην δουλεια χωρις να καλεσεις ,τροχαια κ φροντιδα ατυχηματος ?

Μονο σε εμενα κανει μπαμ αυτο ?

Και εφοσον το σκεφτομαι εγω που δεν εχω σχεση με ασφαλιστικες  φαντασου τι εχει να γινει στην ασφαλιστικη.φε

Φέρνεις τροχαία και φροντίδα ατυχήματος, ο κόσμος να χαλάσει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χάθηκα για λίγο γιατί πετάχτηκα να δω σε τι κατάσταση είναι το αυτοκίνητο, μιας και το ατύχημα έγινε 2 στενά από το σπίτι μου (και άλλα 2 από τη δουλειά του άλλου). Ίσως το ότι έγινε κοντά μας να χτυπήσει και αυτό άσχημα στην ασφαλιστική; Επιπλέον, δεν υπήρχε καν στοπ, απλώς εγώ ήμουν στα δεξιά του άλλου οπότε είχα προτεραιότητα. Από την άλλη μεριά όμως, αν θέλαμε να το "στήσουμε", δεν θα το κάναμε λίγο πιο πολύπλοκο;

Πάντως σας ευχάριστω όλους για τα πολύ βοηθητικά σχόλια, πάλι καλά που υπάρχει και το forum!

Μιας και έχει τόση σημασία η φροντίδα, λέω να τον πάρω αύριο πρωί μήπως έρθει και τους φωνάξουμε, δηλώνοντας την αλήθεια (ότι έγινε την προηγούμενη το συμβάν). Θα έρθουν όμως ή θα μας τα ψάλλουν αν διαπιστώσουν αφού έρθουν ότι είναι χθεσινό; Αυτοί δεν παίρνουν δηλώσεις επί τόπου; Αν ναι, θα του το θέσω και σαν επιχείρημα για να έρθει ότι θα γλυτώσει την ταλαιπωρία να πάει στα γραφεία της ασφαλιστικής του για τη δήλωση. Αλλιώς ο καθένας ατομικά την δήλωσή του και ό,τι γίνει. Το σίγουρο είναι ότι θα το πάω στο πιο φθηνό φαναρτζίδικο καλού - κακού..

Οπότε αφού το πάω στο συνεργείο φωνάζω πραγματογνώμονα της δικής του και εάν αυτοί κάνουν τους κινέζους της δικής μου ασφαλιστικής και μετά αγωγή στην ασφαλιστική του. Την φιλική δήλωση και κάτι χειρόγραφα του άλλου τα κρατάω για τυχόν δικαστήριο. Μάρτυρες υπήρξαν δύο γειτόνισσες που προσωπικά δεν γνωρίζω αλλά στην ανάγκη χτυπάω τα κουδούνια τους. Αλλά είμαι τόσο κοντά που από την πολυκατοικία μου φαίνεται η διασταύρωση άρα όλο και κάποιος γνωστός θα είδε το σκηνικό.

ΥΓ: Η πλατφόρμα έχει όντως ένα τηλέφωνο για 24ώρη αναγγελία ατυχήματος που το κάλεσα, αλλά δεν κατόρθωσα να βγάλω γραμμή (πιθανόν λόγω φόρτου;). Μάλλον έπρεπε να πάρω απευθείας την ασφαλιστική.

Επεξ/σία από Balrog
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Balrog είπε

Χάθηκα για λίγο γιατί πετάχτηκα να δω σε τι κατάσταση είναι το αυτοκίνητο, μιας και το ατύχημα έγινε 2 στενά από το σπίτι μου (και άλλα 2 από τη δουλειά του άλλου). Ίσως το ότι έγινε κοντά μας να χτυπήσει και αυτό άσχημα στην ασφαλιστική; Επιπλέον, δεν υπήρχε καν στοπ, απλώς εγώ ήμουν στα δεξιά του άλλου οπότε είχα προτεραιότητα. Από την άλλη μεριά όμως, αν θέλαμε να το "στήσουμε", δεν θα το κάναμε λίγο πιο πολύπλοκο;

Πάντως σας ευχάριστω όλους για τα πολύ βοηθητικά σχόλια, πάλι καλά που υπάρχει και το forum!

Μιας και έχει τόση σημασία η φροντίδα, λέω να τον πάρω αύριο πρωί μήπως έρθει και φωνάξουμε την φροντίδα ατυχήματος, δηλώνοντας την αλήθεια (ότι έγινε την προηγούμενη το συμβάν). Θα έρθουν όμως ή θα μας τα ψάλλουν αν διαπιστώσουν αφού έρθουν ότι είναι χθεσινό; Αυτοί δεν παίρνουν δηλώσεις επί τόπου; Αν ναι, θα του το θέσω και σαν επιχείρημα για να έρθει ότι θα γλυτώσει την ταλαιπωρία να πάει στα γραφεία της ασφαλιστικής του για τη δήλωση. Αλλιώς ο καθένας ατομικά την δήλωσή του και ό,τι γίνει. Το σίγουρο είναι ότι θα το πάω στο πιο φθηνό φαναρτζίδικο καλού - κακού..

Οπότε αφού το πάω στο συνεργείο φωνάζω πραγματογνώμονα της δικής του και αν αυτοί κάνουν τους κινέζους της δικής μου ασφαλιστικής και μετά αγωγή στην ασφαλιστική του. Την φιλική δήλωση και κάτι χειρόγραφα του άλλου τα κρατάω για το δικαστήριο. Μάρτυρες υπήρξαν δύο γείτονες. Αλλά είμαι τόσο κοντά που από την πολυκατοικία μου φαίνεται η διασταύρωση άρα όλο και κάποιος θα το είδε.

Δουλειά τους είναι να πάρουν την δήλωση, όχι να σας τα ψάλλουν, οπότε τους ενημερώνεις κανονικά για να έρθουν. (οι ασφαλιστικές προβλέπουν ότι σε περιπτώσεις ατυχήματος ο πελάτης οφείλει να ενημερώσει μέσα σε 1 εβδομάδα, οπότε όχι δεν έχεις θέμα)

Ο άλλος δεν θα ταλαιπωρηθεί καθόλου (να αναγκαστεί να πάρει στην εταιρεία του). Ή θα καλέσει την φροντίδα να πάει σπίτι του και να το καταγράψει ή θα πάρει απλά τηλέφωνο τον ασφαλιστή του να κάνει έτσι την δήλωση.

Να μην πας στο πιο φθηνό φαναρτζίδικο, αφού πολλές φορές πιο φθηνό=χειρότερο. Φαντάζομαι δεν έχεις χρειαστεί ξανά στο παρελθόν, ρώτα γνωστούς για κάποιο καλό στην περιοχή σου (ή και όχι) που δεν γδέρνει όμως, στον οποίο θα εξηγήσεις και το περιστατικό ώστε στην τιμή που θα σε δώσει να μην την έχει φουσκωμένη (όπως στις περιπτώσεις που πληρώνουν 100% οι ασφαλιστικές).

Δεν μας είπες ακόμα αν έχεις νομική προστασία. Επίσης δες αν έχεις μεταφορά οχήματος-οδική βοήθεια ατυχήματος ή οδική βοήθεια, ώστε να μεταφέρει γερανός το αμάξι στο συνεργείο σε περίπτωση που αυτό δεν κινείται (πρόσεχε, μην καλέσεις γερανό να το πάρεις σπίτι σου και ξανά μετά για το συνεργείο, μια μεταφορά δικαιλογείται)

• Thanks 1
Δημοσ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις θέλει ψυχραιμία και όταν είναι μεγάλη ζημιά οπωσδήποτε τροχαία για καταγραφή και ασφαλιστική.

Είναι λίγο δύσκολο να σε αποζημιώσει η ασφαλιστική την ώρα που τράκαρες με τον "τοίχο" ουσιαστικά.

Για τι ζημία μιλάμε; Έχει φτάσει στο μέρος του κινητήρα(σπασμένα ψυγεία κτλ);

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που γράφεις ότι μπορούμε και αύριο να τους φωνάξουμε είναι πολύ ενθαρρυντικό! Οπότε, εφόσον δεχθεί και ο φίλος, θα φωνάξουμε και τις δύο εταιρείες να έρθουν να βγάλουν φωτογραφίες και να πάρουν τις δηλώσεις μας και βλέπουμε. Νομική προστασία απ' ό,τι είδα αυτή τη φορά δεν έχω, αλλά έχω καταλήξει ότι καλύτερα να έχεις δικό σου δικηγόρο για αυτές τις δουλειές. Φαναρτζή έχω χρόνια να χρειαστώ, αλλά κάποτε ήμουν τακτικός πελάτης. Έχει πάρει λίγο η μετώπη και τα πίσω από αυτή. Το ψυγείο πρέπει να έσπασε από το τράνταγμα γιατί έτρεξε το παραφλού στο δρόμο. Δεν είναι τελικά και τεράστια ζημιά, αλλά αν βάλεις και προφυλακτήρα, φανάρια και λίγο καπώ, μαζεύεται.

Δημοσ.

Χρειάζεται δικαστήριο. Συνήθως οι ασφαλιστικές δεν έχουν και τους καλύτερους δικηγόρους ή μάλλον η αμοιβή τους είναι τόσο χάλια που δεν ασχολούνται αλλά βοηθάει στο να μην χρεώσεις τα έξοδα του δικαστηρίου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πας εσυ να τα πεις συγκροτημένα και να ζητάς τα πάντα. Απομείωση αξίας επιπλέον έξοδα για κάλυψη αναγκών μετακίνησης κτλ κτλ ο δικαστής θα σε εκπλήξει ευχάριστα αν καταλάβει ότι δεν τον δουλεύεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Balrog είπε

Ευχαριστώ Malthador! Κάτι τέτοιο φοβόμουν και εγώ, γι'αυτό άλλωστε έκανα και την ερώτηση στο forum.

Το έχω ασφαλισμένο στην Interlife από online μεσίτες ασφαλίσεων.  Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις υποθέτω είναι που χρειάζεται να υπάρχει ασφαλιστικός πράκτορας - φυσικό πρόσωπο. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κατάλληλος εκπρόσωπος στους μεσίτες για να με κατευθύνει, μόνο για δήλωση ατυχήματος. Υποθέτω με την φιλική στο χέρι θα απευθυνθώ αύριο κατευθείαν στην Interlife.

Επειδή ήμουν εμπλεκόμενος  σε μία ίδια κατάσταση πρόσφατα. Δεν είδα τον απέναντι έστριψα αριστερά, κόβοντας του την πορεία, και αυτός για να με αποφύγει έκοψε δεξιά έσκασε στο πεζοδρόμιο και διάλυσε άξονα φτερό και καπό. Εγώ εννοείται σταμάτησα και αποδέχτηκα ότι φταίω. Ευτυχώς ο άνθρωπος είχε γνωστό ασφαλιστή, ο οποίος του είπε ότι η μόνη περίπτωση να αποζημιωθεί είναι να γίνει καταγραφή από την τροχαία. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι ασφαλιστικές θεωρούν ότι όλο αυτό είναι στημένο. Ότι το έριξε ο άλλος σε μία μάντρα, και βρήκε ένα φιλαράκι του να του κάνει δήλωση ότι αυτός έφταιγε για να αποζημιωθεί από την ασφαλιστική του φίλου. Οπότε εφόσον δεν κάλεσε την αστυνομία, πιστεύω ότι δεν έχεις καμία πιθανότητα να πάρεις χρήματα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τον άξονα δεν τον είχα σκεφτεί.. Αν έχει πάρει και το δικό μου και θέλει καλίμπρες και ιστορίες πιθανόν να πάει κατευθείαν για ανταλλακτικά. 3000€ είναι όλη κι όλη η αξία του. Για να δούμε..

Δημοσ.
11 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

καλυτερα να τον καρφωνες...............

Αυτό ακριβώς μου είπε η τροχαία όταν σε ανάλογη περίπτωση ήρθε να καταγράψει το γεγονός.Και έχουν δίκιο γιατί σε περίπτωση ελιγμού, δεν έχεις χρόνο να καταλάβεις τις συνέπειες π.χ, να χτυπήσεις κάποια γιαγιά που περνάει τυχαία.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...