Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Η βραδινή οδήγηση για μεγάλες αποστάσεις αποτελεί για πολλούς απόλαυση αλλά για άλλους βάσανο. Προσωπικά το βράδυ ιδιαίτερα σε επαρχιακούς δρόμους δεν με κάνει να αισθάνομαι άνετος λόγω της μειωμένης ορατότητας και των απρόβλεπτων κινδύνων πχ ζώα, κάποια κακοτεχνία του οδοστρώματος. Όσες φορές οδηγώ το βράδυ παρατηρώ ότι η προσπέραση πάει αβέρτα και τα όρια ταχύτητας αυξάνονται σε σχέση με το πρωί, που με κάνει να αναρωτιέμαι που κρύβονται αυτοί οι οδηγοί το πρωί, εκτός αν πάνε πιο συντηρητικά την ημέρα.  Είναι μόνο δική μου διαπίστωση ή επειδή μειώνω την ταχύτητα ταξιδιού σε σχέση με το πρωί μου φαίνεται πιο έντονο το φαινόμενο;

• Like 3
Δημοσ.

Απορώ πως οδηγάει ο κόσμος το βράδυ, σε διπλους δρομους χωρις φωτισμο. 

Απαράδεκτο! Σε τυφλωνουν χαλαρά οι άλλοι, χωρις να φταίνε και τέτοια.

Απόλαυση δε ξέρω για ποιους μπορει να ειναι...

• Like 4
Δημοσ.

Βασικά μειώνεται η κίνηση το βράδυ οπότε αναμενόμενο είναι να ανεβαίνει η ταχύτητα. Επίσης μειώνονται οι πιθανότητες για μπλόκο οπότε οδηγούν πιο "ελεύθερα". Πάντως συμφωνώ με τον pontez οτι η οδηγηση σε δρομους χωρίς φωτισμό είναι πολύ κουραστική όταν έχει κίνηση απο το αντίθετο ρεύμα. Ακόμα περισσότερο αν υπάρχουν στροφές που εκεί γίνεται ανυπόφορο γιατί δε βλέπεις τι σου έρχεται. Και στην επαρχία απαντάται πολύ το φαινόμενο του κοντράκια-ψευτοκάγκουρα με τα πειραγμένα φώτα που βαράνε σα μεγάλη σκάλα. 

Η οδήγηση το βράδυ σε αυτοκινητόδρομους ή έστω φωτιζόμενους δρόμους και εμένα μου αρέσει, περισσότερο απο τη μέρα. Αλλά δε ξεκινάω ποτέ εθελοντικά για ταξίδι το βράδυ γιατί μειώνονται οι αντοχές και τα αντανακλαστικά σου 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το χειρότερο είναι οι διάφοροι με τα μαϊμού xenon και τα κινέζικα led,που δεν εχουν εγκριση για χρηση σε δημοσιο δρομο,ειδικά αν βρέχει.

Δυστηχως Ελλάδα δεν υπάρχει έλεγχος ούτε από τροχαία ούτε από ΚΤΕΟ για τις καγκουριες με τα φώτα.

Δημοσ.

Καποτε γυρναγα απο κρανιδι παρασκευη κατα τις 00;00 την νυχτα.Ηταν τριημερο και ο δρομος ειχε κινηση.3 φορες βγηκα απο τον δρομο να μην πεσουν πανω μου απο προσπεραση στο αντιθετο ρευμα.Εκανα 1:30 ωρα παραπανω να γυρισω αφου πηγαινα σιγα .Επι το πλειστον παππουδες που περιμεναν το βραδυ να φυγουν οι οδηγοι ,φορτωμενοι οσο δεν παιρνει.

Τα ιδια που λες εσυ για νυχτα τα εχω συναντησει εγω σε βροχερες μερες,οπου μειωνω την ταχυτητα κατα 10-20χλμ και ολοι οι υπολοιποι τρεχουν αδιαφορα λες και εχουν τα καλυτερα βροχολαστιχα.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, pontez2 είπε

Απορώ πως οδηγάει ο κόσμος το βράδυ, σε διπλους δρομους χωρις φωτισμο. 

Απαράδεκτο! Σε τυφλωνουν χαλαρά οι άλλοι, χωρις να φταίνε και τέτοια.

Απόλαυση δε ξέρω για ποιους μπορει να ειναι...

Είναι πολλοί που προτιμούν το ταξίδι νύχτα... ποτέ δεν μπόρεσα να το καταλάβω και πότε δεν το διάλεξα αν είχα την επιλογή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mε αρκετες 10ετιες στο τιμονι και αρκετες εκατονταδες χιλιαδες  χιλιομετρα, μπορω να πω οτι η οδηγηση το βραδυ μπορει να ειναι ασφαλεις εως απολαυστικη με τις εξης προυποθεσεις.

Ας πουμε οτι θελω να παω Καρδιτσα-Αθηνα 10.00-1.00 βραδυ.

1)Απαραιτητη προυποθεση η ξεκουραση.Να ριξεις ενα υπνακο το μεσημερι-απογευμα, ενα γευμα και καφεδακι.Με τιποτα, εινα εγκλημα κουρασμενος-αυπνος και τα ματια να κλεινουν απο κουραση -νυστα.Ειδικα οταν κουβαλας οικογενεια.

2)Καλο φωτισμο στο αυτοκινητο.

3)Δρομος διπλος ανα κατευθυνση, συνχρονος π.χ Εγνατια- Ιονια οδος κ.α.Δεν σε τυφλωνουν απο απεναντι και δεν εχεις τον φοβο να ερθει κανενας πανω σου.

Και φυσικα καλη οραση και υγεια στα ματια.Ειναι αρκετοι που κουραζονται κατα την νυχτερινη οδηγηση, η εχουν ευαισθησια και τους τυφλωνουν τα φωτα.

Αυτο που σιχαινομαι ειναι η βροχη, και ειδικα βροχη και βραδυ δεν παω πουθενα.Εννοω ταξιδι, εκτος και εαν προγραματισθει, η ειναι φουλ απαραιτητο.Π.χ Γαμος.

Επεξ/σία από toyo73
  • Like 4
Δημοσ.
13 ώρες πριν, toyo73 είπε

Mε αρκετες 10ετιες στο τιμονι και αρκετες εκατονταδες χιλιαδες  χιλιομετρα, μπορω να πω οτι η οδηγηση το βραδυ μπορει να ειναι ασφαλεις εως απολαυστικη με τις εξης προυποθεσεις.

Ας πουμε οτι θελω να παω Καρδιτσα-Αθηνα 10.00-1.00 βραδυ.

1)Απαραιτητη προυποθεση η ξεκουραση.Να ριξεις ενα υπνακο το μεσημερι-απογευμα, ενα γευμα και καφεδακι.Με τιποτα, εινα εγκλημα κουρασμενος-αυπνος και τα ματια να κλεινουν απο κουραση -νυστα.Ειδικα οταν κουβαλας οικογενεια.

2)Καλο φωτισμο στο αυτοκινητο.

3)Δρομος διπλος ανα κατευθυνση, συνχρονος π.χ Εγνατια- Ιονια οδος κ.α.Δεν σε τυφλωνουν απο απεναντι και δεν εχεις τον φοβο να ερθει κανενας πανω σου.

Και φυσικα καλη οραση και υγεια στα ματια.Ειναι αρκετοι που κουραζονται κατα την νυχτερινη οδηγηση, η εχουν ευαισθησια και τους τυφλωνουν τα φωτα.

Αυτο που σιχαινομαι ειναι η βροχη, και ειδικα βροχη και βραδυ δεν παω πουθενα.Εννοω ταξιδι, εκτος και εαν προγραματισθει, η ειναι φουλ απαραιτητο.Π.χ Γαμος.

Είπες Καρδίτσα και σκέφτηκα στροφές Δομοκού (Δομοκός) και τις αντίστοιχες από την μεριά της Λαμίας με βροχή και ομίχλη βράδυ. Επειδή τον έχω κάνει άπειρες φορές αυτόν τον δρόμο,  οι συγκεκριμένες συνθήκες είναι και οι πιο επικίνδυνες για αυτή την διαδρομή. Εξαιρώ παγετό/ χίονι κλπ

Δημοσ.

Δεν υπαρχουν πλεον, η μαλλον μπορεις να τις αποφυγεις.Εχουν φτιαξει δρομαρα.Μεχρι στιγμης αποφευγεις Δομοκο και αργοτερα στροφες Λαμιας.Οποτε οταν ολοκληρωθει, η διαδρομη Τρικαλα-Λαμια δεν θα ειναι εφιαλτης.

Λογω ηλικιας εχω προλαβει τον παλιο δρομο Καρδιτσα-Αθηνα με τις παλιες στροφες τις Λαμιας αλλα και τον παλιο δρομο Λαμια-Αθηνα.Δεν υπαρχει απλα.Εγκεφαλικο.Το λεωφορειο χτυπαγε 7-8ωρο.Προτιμουσα να σκαβω κατεργα στον ηλιο παρα να ειμαι σε λεωφορειο σε αυτη την διαδρομη.

Δημοσ.

η οδηγηση το βραδυ ειναι απολαυση.

σε οτι δρομο και να ειναι. σε εθνικη/εγνατια ανετα οδηγεις ξεκουραστα. σε επαρχιακο δρομο, εννοειται πηγαινεις πιο συντηρητικα. 

μονο κακο τα μουφα φωτα των απεναντι/πισω 

αντε και να μην υπαρχει διαχωριστικη γραμμη

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Δεν υπαρχουν πλεον, η μαλλον μπορεις να τις αποφυγεις.Εχουν φτιαξει δρομαρα.Μεχρι στιγμης αποφευγεις Δομοκο και αργοτερα στροφες Λαμιας.Οποτε οταν ολοκληρωθει, η διαδρομη Τρικαλα-Λαμια δεν θα ειναι εφιαλτης.

Λογω ηλικιας εχω προλαβει τον παλιο δρομο Καρδιτσα-Αθηνα με τις παλιες στροφες τις Λαμιας αλλα και τον παλιο δρομο Λαμια-Αθηνα.Δεν υπαρχει απλα.Εγκεφαλικο.Το λεωφορειο χτυπαγε 7-8ωρο.Προτιμουσα να σκαβω κατεργα στον ηλιο παρα να ειμαι σε λεωφορειο σε αυτη την διαδρομη.

Με την υπάρχουσα όμως κατάσταση για όποιον θέλει να πάει ας πούμε Φάρσαλα Λάρισα από τον παλαιό πρέπει να ακολουθήσει τον παλιό δρόμο. 

Μάλλον πρέπει να είμαστε κοντά ηλικιακά :)

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Με την υπάρχουσα όμως κατάσταση για όποιον θέλει να πάει ας πούμε Φάρσαλα Λάρισα από τον παλαιό πρέπει να ακολουθήσει τον παλιό δρόμο. 

Μάλλον πρέπει να είμαστε κοντά ηλικιακά :)

Υπαρχουν ακομη επαρχιακοι δρομοι αρκετα επικινδυνοι και θελει αρκετη προσοχη, ειδικα βραδυ.Π.χ Καρδιτσα-Τρικαλα.Ευτυχως Καρδιτσα-Λαρισα εγινε καινουργιος με 2 λωριδες ανα κατευθυνση και διαχωριστικη στην μεση, αλλα κυριως με μπαρες εξωτερικα, οποτε δεν θα σου βγει κανενας τρακτεροβιος με το αλετρι.Θελει προσοχη σε επαρχιακους.Πεταγονται αλεπουδες-σκυλια-προβατα,τρακτερ-αλωνιστικες-αγροτικα, μεσα απο τα χωριαφια.

Δημοσ.

Για μενα προσωπικα, με καλα φωτα, καλες καιρικες συνθηκες, κ αν ειμαι ξεκουραστος, προτιμω το βραδυ.. πχ εχω περασει απο τις στροφες του Δομοκου για Λαμια πριν φτιαξουν τον ε65, βραδυ με βροχη κ οχι τοσο καλα φωτα, κ ηταν απο τις χειροτερες/βασανιστικοτερες διαδρομες! Αλλες φορες ομως με καλυτερα πλεον φωτα ηταν πολυ καλυτερα το βραδυ με καλο καιρο σε σχεση με μερα! Βεβαια παντα σε επαρχιακους δρομους θελει ιδιαιτερη προσοχη, γιατι υπαρχουν κ τρακτερ που βγαινουν στο δρομο χωρις καν φωτα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η οδήγηση βράδυ αν δεν είναι για δουλειά και δεν βρέχει είναι απόλαυση με λογικές πάντα ταχύτητες. Έχω κάνει ταξίδια 2 με 5 ξημερώματα και τα έχω ευχαριστηθεί. Βοηθάει και το Navara που έχει καλά φώτα (απλά εργοστασιακά αλογόνου) και είναι και ψηλό οπότε αν τύχει κανένα ζώο , περνάει από κάτω.(το ζώο) 

Επεξ/σία από konpat
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...