Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους τους χρηστες και διαχειριστές της σελίδας.Ζητω συγνωμη προκαταβολικά εαν το θεμα δεν έπρεπε να το γράψω εδω. 
  Μένω σε μια τετραοροφη οικοδομη με 3 διαμερισματα σε κάθε όροφο.Τον Μάρτιο μας κάλεσε η εταιρία διαχείρισης σε συνέλευση,μαζί με τον τεχνικό του ανελκυστήρα και μας είπαν ότι χρειάζεται αντικατάσταση λογω επικινδυνότητας καποιου ατυχήματος. Συμφωνήσαμε όλοι γράψαμε σε χαρτιά τα ονοματεπώνυμα μας και υπογράψαμε σε χαρτι παρουσία όλων οτι θα το πληρώσουμε σε τρεις δόσεις. Τα 8 διαμερίσματα εχουμε πληρώσει ενω τα 4 δεν πληρώνουν και το κάνουν απο αντίδραση γιατί δεν ξέρω τι διαφορές εχουν μεταξύ τους μερικα διαμερισματα και δεν με ενδιαφέρει.Με ενδιαφέρει όμως η ασφάλεια όλων και πιο πολυ η ασφάλεια της γυναίκας μου και του αγεννητου παιδιού μου..Εγω μενω στον τρίτο και η γυναικα μου είναι εγκυος στον πέμπτο μηνα και δεν μπορεί να ανεβοκαταβαινει με τις σκάλες. Μπορεί να μου πει κάποιος τι μπορούμε να κάνουμε να φοβηθούν να πληρώσουν,να κάνουμε μήνυση η σε δικηγορο κατευθειαν(υ.γ απευθύνθηκα σε δικηγόρο αλλά τηλεφωνικος δεν δίνουν νομικες συμβουλες,προφανώς για δεκα κουβέντες που θα μου πει θέλει χρηματα).

Επεξ/σία από Dimitris2709
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.

Όντως πρακτικά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, η λύση είναι αναλαμβάνετε και πληρώνετε οι υπόλοιποι και μετά κυνηγάτε δικαστικά αυτούς που δεν πλήρωσαν

Τι επισκευή θέλει ο ανελκυστήρας? Σαν είπαν για φορέα ελέγχου? Έπαθε κάτι έκτακτο? Πχ έβγαλε πρόβλημα ο κινητήρας? Αν δεν θέλεις να πεις δημόσια στείλε μου ένα μυνημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

inuyasha απο οτι θυμάμαι μας είπε ο τεχνικός θέλει αλλαγη ο μειωτηρας (κινητηρας) συρματοσχοινα,τροχαλιες και ο ηλεκτρικος πινακας,να βάλουμε πορτακια για να μπορέσουμε να πάρουμε πιστοποίηση. Με άλλα λόγια απο οτι κατάλαβα είναι χάλια όλα καθώς και παλιά οικοδομή το 81.

Μακάρι να υπήρχε αυτη η δυνατότητα αλλά καταλαβαινετε  δύσκολες εποχές και κατα καποιο τροπος ολοι δυσκολευτηκαμε να πληρώσουμε.

Σε ευχαριστώ νικο και εσένα για την απάντηση σου.

Επεξ/σία από Dimitris2709
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε παρόμοια περίπτωση σε πολυκατοικία που έχω ακίνητο που το νοικιάζω κάποιοι ιδιοκτήτες (του 1ου) δεν ήθελαν να πληρώσουν και τους το κλείδωσαμε (δε σταματάει στον 1ο) αλλά ο εγκατάστατης είχε πει αν θελουμε μπορούμε να το ξεκινήσουμε και θα τους πάει αυτός δικαστικώς για τα χρήματα όποτε δες αυτή τη δυνατότητα με τον δικό σας. 

μόλις φτιάχτηκε ήθελαν να το χρησιμοποιούν και το έπαιρναν για το 2ο και κατέβαιναν με τα πόδια στον 1ο όποτε τότε έγινε πανικός και τους πήγε η διαχειρίστρια δικαστικά και πλήρωσαν πριν ακόμα το δικαστήριο. 

Μπορειτε μάλιστα να ξεκινήσετε με εξώδικα (30-40€ κόστος)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Dimitris2709 είπε

inuyasha απο οτι θυμάμαι μας είπε ο τεχνικός θέλει αλλαγη ο μειωτηρας (κινητηρας) συρματοσχοινα,τροχαλιες και ο ηλεκτρικος πινακας,να βάλουμε πορτακια για να μπορέσουμε να πάρουμε πιστοποίηση. Με άλλα λόγια απο οτι κατάλαβα είναι χάλια όλα καθώς και παλιά οικοδομή το 81.

Μακάρι να υπήρχε αυτη η δυνατότητα αλλά καταλαβαινετε  δύσκολες εποχές και κατα καποιο τροπος ολοι δυσκολευτηκαμε να πληρώσουμε.

Σε ευχαριστώ νικο και εσένα για την απάντηση σου.

Πέρασε έλεγχο η οικοδομή και βγήκαν τα παραπάνω ή απλά ο συντηρητής σου λέει ξεκινήστε με αυτά και αργότερα βλέπουμε τι θα πει και ο φορέας?

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ  παρα πολυ paylidis για την απάντηση σου με διαφωτισες αρκετα . Ρωτάω γιατί ζήτησα να ξαναγίνει συνέλευση για το θεμα μπας και βρεθεί μια λύση και να μην παω "αδιαβαστος" στην συνέλευση.

2 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Πέρασε έλεγχο η οικοδομή και βγήκαν τα παραπάνω ή απλά ο συντηρητής σου λέει ξεκινήστε με αυτά και αργότερα βλέπουμε τι θα πει και ο φορέας?

Όχι δεν πέρασε καποιο έλεγχο απο οτι ξέρω δηλαδή,αλλά ο μειωτηρας και τα συρματοσχοινα  κάνουν απιστευτο θόρυβο και μας είπε ότι θα τον κλείσει διότι την ευθύνη την έχει εκείνος. Ακόμα είναι σε λειτουργία αλλά πολλοί απο εμάς δεν ρισκάρουμε να παίζουμε με τις ζωής μας και παμε απο τις σκάλες

• Moderators
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Dimitris2709 είπε

Σε ευχαριστώ  παρα πολυ paylidis για την απάντηση σου με διαφωτισες αρκετα . Ρωτάω γιατί ζήτησα να ξαναγίνει συνέλευση για το θεμα μπας και βρεθεί μια λύση και να μην παω "αδιαβαστος" στην συνέλευση.

Όχι δεν πέρασε καποιο έλεγχο απο οτι ξέρω δηλαδή,αλλά ο μειωτηρας και τα συρματοσχοινα  κάνουν απιστευτο θόρυβο και μας είπε ότι θα τον κλείσει διότι την ευθύνη την έχει εκείνος. Ακόμα είναι σε λειτουργία αλλά πολλοί απο εμάς δεν ρισκάρουμε να παίζουμε με τις ζωής μας και παμε απο τις σκάλες

οποτε σε πρωτη φαση παει για αλλαγη συρματοσχοινων και τορνιρισμα τροχαλιας αν καταλαβαινω καλα , δεν εχετε καποιο αποθεματικο να πληρωθει ενα ποσο η ολο απο εκει η δαπανη ?

επισης για τον πινακα του ανεκληστηρα , αν ειναι σε μετρια- καλη κατασταση με 2-3 μετατροπες μπορει να παραμεινει ο ιδιος και να μειωθει σημαντικα το ποσο , τα πορτακια επισης αναλογα το μεγεθος του θαλαμου και την αρχικη αδεια μπορει να μην χρειαζονται υποχρεωτικα - παρολα αυτα καλο ειναι να υπαρχουν η εστω να μπει καποιο ασφαλιστικο (πχ φωτοκουρτινα) ωστε ο ανεκλυστηρας να σταματησει αν καποιος παει να ακουμπησει το φρεατιο/πορτες

Πολλες φορες εμεις οι τεχνικοι "φουσκωνουμε" τα πραγματα για να επισπευσουμε τις διαδικασιες τρομαζοντας τον κοσμο

για εμενα ξεκινηστε της βασικες εργασιες να δουλεψει ο ανεκλυστηρας (συρματοσχοινα τροχαλια , ισως και επισκευη της μηχανης αν χρειαζεται - ετσι και αλλιως για να βγει ο τροχαλια θα λυσει το μεγαλυτερο μερος) και παραλληλα ξεκινηστε να μαζευετε καποιο αποθεματικο για να περασει ελεγχο ο ανεκλυστηρας και να δειτε τι ακριβως θα σας πει ο φορεας ελεγχου ωστε να μην κανετε ασκοπες/αχρειαστες εργασιες, υποψη ομως απο την στιγμη που θα βγει η εκθεση ελεγχου εχετε 1 χρονο για να κανετε της εργασιες , αλλιως μετα θελει ξανα ελεγχο απο τον φορεα(καθε φορα θα περνει 200-250 ευρω τουλαχιστον σε αυτα τα επιπεδα ειναι οι τιμες θεσσαλονικη)

44 λεπτά πριν, paylidis είπε

Σε παρόμοια περίπτωση σε πολυκατοικία που έχω ακίνητο που το νοικιάζω κάποιοι ιδιοκτήτες (του 1ου) δεν ήθελαν να πληρώσουν και τους το κλείδωσαμε (δε σταματάει στον 1ο) αλλά ο εγκατάστατης είχε πει αν θελουμε μπορούμε να το ξεκινήσουμε και θα τους πάει αυτός δικαστικώς για τα χρήματα όποτε δες αυτή τη δυνατότητα με τον δικό σας. 

μόλις φτιάχτηκε ήθελαν να το χρησιμοποιούν και το έπαιρναν για το 2ο και κατέβαιναν με τα πόδια στον 1ο όποτε τότε έγινε πανικός και τους πήγε η διαχειρίστρια δικαστικά και πλήρωσαν πριν ακόμα το δικαστήριο. 

Μπορειτε μάλιστα να ξεκινήσετε με εξώδικα (30-40€ κόστος)

ενημερωτικα ο "σφραγγισει" οροφος επειδη δεν πληρωσε καποιος ειναι παρανομο , μιας και θεωρειτε ειδος πρωτης αναγκης πλεον , οποτε αν αυτοι στον 1ο καναν μυνηση καλωντας ασθενοφορο και καλα για δυσφορια 2-3 φορες και οι νοσοιλευτες δεν μπορουσαν να ανεβουν με αυτες της αναφορες απο το εκαβ οχι μονο δεν θα πληρωναν , θα τους πληρωνατε κιολας στο τελος

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dimitris2709 είπε

Συμφωνήσαμε όλοι γράψαμε σε χαρτιά τα ονοματεπώνυμα μας και υπογράψαμε σε χαρτι παρουσία όλων οτι θα το πληρώσουμε σε τρεις δόσεις.

Αυτο σημαινει οτι σε δικαστηριο θα δικαιωθειτε ευκολα,αλλα θα παρει χρονο (μαλλον χρονια).

Λες οτι δεν σε ενδιαφερει τι διαφορες εχουν,δυστυχως πρεπει να σε ενδιαφερει για να καταλαβεις γιατι αντιδρουν,ισως ειναι κατι οπου εσυ μπορεις να τους πεις οτι ενταξει πληρωστε τωρα αυτο για να μην παθει κατι η συζυγος μου και μετα μονομαχηστε ελευθερα στον κηπο για τις διαφορες σας

• Moderators
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Αυτο σημαινει οτι σε δικαστηριο θα δικαιωθειτε ευκολα,αλλα θα παρει χρονο (μαλλον χρονια).

Λες οτι δεν σε ενδιαφερει τι διαφορες εχουν,δυστυχως πρεπει να σε ενδιαφερει για να καταλαβεις γιατι αντιδρουν,ισως ειναι κατι οπου εσυ μπορεις να τους πεις οτι ενταξει πληρωστε τωρα αυτο για να μην παθει κατι η συζυγος μου και μετα μονομαχηστε ελευθερα στον κηπο για τις διαφορες σας

Αμα εχουν υπογραψει και οι 4ις που δεν πληρωνουν, να εγραψε καποιος οτι θα πληρωσει και μετα να το παιζει οχι δεν πληρωνω το θεωρω απιθανο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

ενημερωτικα ο "σφραγγισει" οροφος επειδη δεν πληρωσε καποιος ειναι παρανομο , μιας και θεωρειτε ειδος πρωτης αναγκης πλεον , οποτε αν αυτοι στον 1ο καναν μυνηση καλωντας ασθενοφορο και καλα για δυσφορια 2-3 φορες και οι νοσοιλευτες δεν μπορουσαν να ανεβουν με αυτες της αναφορες απο το εκαβ οχι μονο δεν θα πληρωναν , θα τους πληρωνατε κιολας στο τελος

Ο εγκαταστατης είχε αναλάβει και κανονίσει τα πάντα. Με την ίδια λογική και ο ts με την έγκυο μπορεί να τους κάνει μήνυση και να δικαιωθεί και να τον πληρώνουν. Δε ξέρω κατά ποσό στέκει αλλά εφόσον είσαι του επαγγέλματος αν κατάλαβα καλά μάλλον ισχύει. Παίζει ρόλο και η περιοχή ίσως για την εκάστοτε αντιμετώπιση, πχ αυτό που λέω εγώ έγινε στη Λειβαδιά. 

Οσον αφορά αυτό που λες όντως οι τεχνικοί τα φουσκώνουν υπερβολικά και αχρείαστα. 

Επεξ/σία από paylidis
  • Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, paylidis είπε

Ο εγκαταστατης είχε αναλάβει και κανονίσει τα πάντα. Με την ίδια λογική και ο ts με την έγκυο μπορεί να τους κάνει μήνυση και να δικαιωθεί και να τον πληρώνουν. Δε ξέρω κατά ποσό στέκει αλλά εφόσον είσαι του επαγγέλματος αν κατάλαβα καλά μάλλον ισχύει. Παίζει ρόλο και η περιοχή ίσως για την εκάστοτε αντιμετώπιση, πχ αυτό που λέω εγώ έγινε στη Λειβαδιά. 

Οσον αφορά αυτό που λες όντως οι τεχνικοί τα φουσκώνουν υπερβολικά και αχρείαστα. 

Ναι ειμαι τις δουλειας , στην περιπτωση του θεματος , αυτοι που δεν θα πληρωνουν θα υποστιριζουν οτι ο ανεκλυστηρας δουλευει και απλα τα φουσκωνει ο συντηρητης για να βγαλει λεφτα τωρα που πεφτουν τα πραγματα το καλοκαιρι για αυτο και οι βιασυνη , σε αυτη την περιπτωση πρεπει να ερθει μηχανικος να δει αν οντως κρινετε απαραιτητη η οχι η επισκευη και να βγαλει αναφορα για το τι ειδε για να παει το δικαστηριο ,παρολα αυτα μπορουν να επικαλεστουν οικονομικες δυσκολιες και ενα σωρο χαζα που πρακτικα παλι δεν θα εχουν καποια σοβαρη επιπτωση

η διαφορα ειναι οτι τωρα ο ανεκλυστηρας δουλευει (ασχετα οπως λεει ο TS) φοβουνται να μπουνε μεσα , ενω στην περιπτωση που ανεφερα παραπανω αποκοπτεις τελειως την προσβαση στον ανεκλυστηρα

και για να σας το πω απλα ο ανεκλυστηρας σε θαλαμο 6-8 ατομων μπορει να λειτουργησει και με 1 συρματοσχοινο χωρις θεμα , τα εξτρα μπαινουν για μεγαλυτερη ασφαλεια , εκτος αυτου υπαρχουν ενα σωρο ακομα ασφαλιστικα , το να κοπουν ολα τα συρματοσχοινα "ξαφνικα" ειναι στα ορια της επιστιμονικης φαντασιας , και αυτο επισης θα σημαινε κακη/ανυρπακτη συντηρηση

• Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Φίλε μου ίσως δεν το διατυπωσα  σωστά. Λέγοντας δεν με ενδιαφέρει εννοώ  ότι αν ο 2ος με τον 1ο εχουν διαφορές γιατί τινάζει η μια πανω στα ρουχα της άλλης, Φυσικά και δεν με ενδιαφέρει και δεν νομίζω να τους λυσω εγω. Το πρόβλημα τους,εχω ήδη αρκετά προβλήματα να λυσω της δικής μου ζωής.

Έγραψα ότι με νοιάζει η ασφάλεια όλων και νομίζω είναι φυσικό να με ενδιαφέρει λιγο περισσότερο για τον άνθρωπο μου που την βλέπω και ταλαιπωρείται καθημερινά.

Πάντως και εγω. Αυτές της άποψης είμαι στο θα δικαιωθούμε αλλά το θεμα είναι ποτε..? Πάντως σε ευχαριστώ πολυ για την συμμετοχή  σου και όλα όσα γράφω τα γράφω σε φιλικό επίπεδο πάντα και με καλή διάθεση.

• Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dimitris2709 είπε

Φίλε μου ίσως δεν το διατυπωσα  σωστά. Λέγοντας δεν με ενδιαφέρει εννοώ  ότι αν ο 2ος με τον 1ο εχουν διαφορές γιατί τινάζει η μια πανω στα ρουχα της άλλης, Φυσικά και δεν με ενδιαφέρει και δεν νομίζω να τους λυσω εγω. Το πρόβλημα τους,εχω ήδη αρκετά προβλήματα να λυσω της δικής μου ζωής.

Έγραψα ότι με νοιάζει η ασφάλεια όλων και νομίζω είναι φυσικό να με ενδιαφέρει λιγο περισσότερο για τον άνθρωπο μου που την βλέπω και ταλαιπωρείται καθημερινά.

Πάντως και εγω. Αυτές της άποψης είμαι στο θα δικαιωθούμε αλλά το θεμα είναι ποτε..? Πάντως σε ευχαριστώ πολυ για την συμμετοχή  σου και όλα όσα γράφω τα γράφω σε φιλικό επίπεδο πάντα και με καλή διάθεση.

Άμεσα δεν γίνεται τίποτα κάλεσε τον συντηρητή να σου πει ακριβώς το πρόβληματα θεωρεί ότι έχει και να στα βάλει σε μια σειρά προτεραιότητας ώστε να ξεκινήσετε να τα φτιάχνετε 1-1, αν ο πίνακας του ανεκληστηρα έχει θέμα θα το ξέρατε καιρό τώρα αν δεν σας έχει πει τίποτα ενώ έχει πρόβλημα είναι και δικό του φταίξιμο μαζεύτηκε όσοι έχετε διάθεση να πληρώσετε και δείτε αν μπορείτε να καλύψετε το ποσό εσείς και σε 2ο χρόνο να κυνήγησετε τους άλλους, για να μπορέσετε να διεκδικήσετε λεφτά βέβαια ότι εργασία κάνετε ζητάτε παραστατικό με ακριβή περιγραφή και καλό είναι να ζητήσετε να βγάλει φωτογραφίες πριν και μετά την επισκευή ώστε να μην μπορούν όσοι δεν πληρώνουν να ισχυριστουν ότι δεν έγιναν οι επισκευές

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Inuyasha είπε

οποτε σε πρωτη φαση παει για αλλαγη συρματοσχοινων και τορνιρισμα τροχαλιας αν καταλαβαινω καλα , δεν εχετε καποιο αποθεματικο να πληρωθει ενα ποσο η ολο απο εκει η δαπανη ?

επισης για τον πινακα του ανεκληστηρα , αν ειναι σε μετρια- καλη κατασταση με 2-3 μετατροπες μπορει να παραμεινει ο ιδιος και να μειωθει σημαντικα το ποσο , τα πορτακια επισης αναλογα το μεγεθος του θαλαμου και την αρχικη αδεια μπορει να μην χρειαζονται υποχρεωτικα - παρολα αυτα καλο ειναι να υπαρχουν η εστω να μπει καποιο ασφαλιστικο (πχ φωτοκουρτινα) ωστε ο ανεκλυστηρας να σταματησει αν καποιος παει να ακουμπησει το φρεατιο/πορτες

Πολλες φορες εμεις οι τεχνικοι "φουσκωνουμε" τα πραγματα για να επισπευσουμε τις διαδικασιες τρομαζοντας τον κοσμο

για εμενα ξεκινηστε της βασικες εργασιες να δουλεψει ο ανεκλυστηρας (συρματοσχοινα τροχαλια , ισως και επισκευη της μηχανης αν χρειαζεται - ετσι και αλλιως για να βγει ο τροχαλια θα λυσει το μεγαλυτερο μερος) και παραλληλα ξεκινηστε να μαζευετε καποιο αποθεματικο για να περασει ελεγχο ο ανεκλυστηρας και να δειτε τι ακριβως θα σας πει ο φορεας ελεγχου ωστε να μην κανετε ασκοπες/αχρειαστες εργασιες, υποψη ομως απο την στιγμη που θα βγει η εκθεση ελεγχου εχετε 1 χρονο για να κανετε της εργασιες , αλλιως μετα θελει ξανα ελεγχο απο τον φορεα(καθε φορα θα περνει 200-250 ευρω τουλαχιστον σε αυτα τα επιπεδα ειναι οι τιμες θεσσαλονικη)

Συμφωνώ ότι οι τεχνικοί ίσως τα φουσκώνουν λιγο αλλά δεν είμαστε να παίζουμε με αυτό τα πράγματα γνώμη μου πάντα. Δεν ξέρω αν υπάρχει αποθεματικό μιας και στο συγκεκριμένο απο το εχω μόλις ενα ετος,(Που εκανα βλακεία που δεν αγόρασα καμία μονοκατοικία)  εγω. Οτι μου ζήτησαν το εχω πληρώσει μιας και η οικοδομή είναι μια μικρή κοινωνία και δεν θέλω να φέρνω προβληματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...