megaklhs Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Αρχικά να πω ότι ήδη για το θέμα που θα σας αναφέρω έχουν ασχοληθεί ήδη 5 άτομα και κανείς δεν έχει βρει άκρη... Λοιπόν θα σας τα πω όλα για να ξέρετε τι γίνετε..... Τον Δεκέμβριο του 2018 αγόρασα 2 δίσκους από ένα κατάστημα μάρκας seagate expansion 1tb.... Πέρασα μέσα στους δίσκους κάποια αρχεία απο 500 gb στον κάθε ένα δίσκο. Τους είχα συνδέσει κανονικά στον υπολογιστή μου και μέχρι πρίν ένα μήνα ήταν όλα μια χαρά. Ξαφνικά μια ημέρα επειδή κατέβασα το drive booster και έκατσα και έκανα ενημέρωση όλα τα usb ports στον υπολογιστή μου όταν τους σύνδεσα μετά να πάρω κάτι μέσα από τον 1 δίσκο δεν μου τον αναγνώριζε ο υπολογιστής. Πήγα εκεί που λέει υπολογιστής πουθενά ο δίσκος... Πήγα εκεί που λέει διαχείριση δίσκων πουθενά ο δίσκος... Στο μόνο μέρος που διαβάζει τους δίσκους είναι στην διαχείριση συσκευών όπου λέει ότι λειτουργεί κανονικά αυτή η συσκευή αλλά και στο bios στις συσκευές. Έκατσα με πολλά προγράμματα αλλά και χειροκίνητα και έκανα πάλι ενημέρωση τα usb ports. Δυστυχώς το πρόβλημα δεν έλεγε να φύγει... Το θέμα το είχα αφήσει λίγο στην άκρη γιατί δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ... Εχθές όμως έκατσα και έκανα format τον υπολογιστή αλλά και τον δίσκο αλλά το πρόβλημα με κάποιον περίεργο τρόπο συνεχίζει και παραμένει... Δοκίμασα μέσα από την διαχείριση συσκευών να του περάσω εγώ τα driver του δίσκου αλλά λέει ότι είναι ήδη ενημερωμένος. Όταν τον συνδέσω τον δίσκο επάνω εάν έχω αφαίρεση από την διαχείριση συσκευών τα driver βγάζει στο κάτω μέρος ότι τα windows 7 ψάχνουν για driver αλλά ποτέ δεν βρίσκει κάτι βγάζει ένα κόκκινο X. Επίσης όταν έχω τον δίσκο επάνω συνδεμένο στον υπολογιστή ο υπολογιστής κολλάει ή αργεί να κλείσει και επίσης ο σκληρός ανά 2-3 δευτερόλεπτα κάνει κάτι μπίπ μπίπ. Αυτό γίνετε και με τους 2 δίσκους που έχω... Δοκίμασα να συνδέσω στικάκια και άλλους δίσκους στον υπολογιστή και τα ανοίγει κανονικά... Κατέβασα το Segate Paragon και το Seagate Manager αλλά όταν είναι πάνω ο δίσκος δεν μου κάνει εγκατάσταση τα προγράμματα είναι σαν να μην τους αφήνει ο δίσκος να προχωρήσουν την διαδικασία... Εάν βγάλω τον δίσκο τα κάνει αλλά δεν έχει νόημα γιατί πρέπει να είναι με τον δίσκο συνδεμένα... Το πιο κουλό απ όλα ; Οι δίσκοι έχουν δοκιμάσει σε άλλους 2 υπολογιστές και ανοίγουν κανονικότατα.... Πως γίνετε μετά από format δίσκου αλλά και του υπολογιστή να συνεχίζει το πρόβλημα ;;; Ειλικρινά όποιος μου βγάλει άκρη θα τον παραδεχτό.. Και σε τεχνικό που πήγα άκρη δεν έβγαλε... Οι σκληροί εγγύηση έχουν κανονικά απλός δεν βρίσκω την αιτιολογία και το πρόβλημα που θα πρέπει να αναφέρω.. Σύστημα : Windows 7 64 Bit Μητρική : Asus p6t Σκληροί Δίσκοι Εσωτερικοί : HDD Seagate 500GB / SSD Samsung 250GB Κάρτα Γραφικών : Nvidia Geforce 1050 Τροφοδοτικό : Powertech 750w Ram : Kingston 8GB
fujitsuA530 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Δοκίμασε στον ίδιο υπολογιστή να κάνεις boot με κάποιο Linux live-cd. Αν και πάλι δεν τους διαβάζει, τότε υπάρχει πρόβλημα στο hardware. Αν τους διαβάσει, τότε είναι πρόβλημα λειτουργικού, οπότε μάλλον πρέπει να ξαναψάξεις για drivers ή να προχωρήσεις σε αλλαγή σε windows 10.
megaklhs Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 58 λεπτά πριν, fujitsuA530 είπε Δοκίμασε στον ίδιο υπολογιστή να κάνεις boot με κάποιο Linux live-cd. Αν και πάλι δεν τους διαβάζει, τότε υπάρχει πρόβλημα στο hardware. Αν τους διαβάσει, τότε είναι πρόβλημα λειτουργικού, οπότε μάλλον πρέπει να ξαναψάξεις για drivers ή να προχωρήσεις σε αλλαγή σε windows 10. Πως γινετε ομως μέχρι πριν λιγο καιρο να ηταν ενταξει σε windows 7 και επισης να δοκιμάζω τους δίσκους σε windows 7 και σε εμενα μονο να μην παιζουν....
megaklhs Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Με τα Linux μια χαρα το ανοιγει.. Στο bios πλεον τον αναγνωρίζει κανονικα τον δίσκο.. Μονο μεσα στα windows δεν τον ανοιγει.
megaklhs Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Μετά απο πολύ ψάξιμο έχω καταφέρει και έχω βρει ότι ο κωδικός με το σφάλμα είναι Error Code 10 προσπαθεί το Drive Booster να το κάνει repair αλλά δεν μπορεί.. το ψάχνω στο ιντερνετ το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά λύση δεν βρίσκω
megaklhs Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Και ναι επιτέλους μετά απο 2 ημέρες βρέθηκε η λύση!!!! Η λύση είναι ότι θα πρέπει να μπείτε στο bios να πάτε εκεί που λέει USB Configuration να πατήσετε disable στο legacy και εκεί που λέει USB Mass storage να το βάλετε ώς Auto. 2
Alexandros_D Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Πάλι καλά που βρήκες άκρη. Αλλά πραγματικά γιατί χρησιμοποιείς τέτοιου είδους software όπως το driver booster?
megaklhs Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Στις 22/7/2019 στις 12:22 ΜΜ, Alexandros_D είπε Πάλι καλά που βρήκες άκρη. Αλλά πραγματικά γιατί χρησιμοποιείς τέτοιου είδους software όπως το driver booster? Πές μου και εμένα.. δεν ξέρω ειλικρινά... δεν θυμάμε που το είδα και τι ακριβώς έψαχνα και είπα να το δοκιμάσω... Το μονο που εχω παρατηρησει ειναι οτι γενικα ειναι πιο αργο στην μεταφορα τωρα ομως και επισης λειτουργει μονο απο τις πισω θυρες οχι απο τις μπροστα
megaklhs Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Γενικότερα έχω παρατηρήσει ότι εάν απενεργοποιήσω απο το bios αυτό που λέει usb 2.0 ο δίσκος λειτουργεί κανονικά απλός φανταστείτε ότι για να περάσει ένα αρχείο 3.0gb απο το pc στον δίσκο θέλει 1 ώρα και παραπάνω... Εάν ενεργοποιήσω αυτό που λέει usb 2.0 και το βάλω είτε σε fullspeed είτε σε highspeed δεν διαβάζει τον δίσκο απο πουθενά.... Ξέρει κανείς τι παίζει ; Γιατί οκ τον διαβάζει χωρίς το usb 2 αλλά τι να το κάνω εάν είναι να κάνει 1 ώρα για να περάσει 3gb αρχείο.
seventh_son Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2019 Στις 23/7/2019 στις 5:02 ΜΜ, megaklhs είπε Πές μου και εμένα.. δεν ξέρω ειλικρινά... δεν θυμάμε που το είδα και τι ακριβώς έψαχνα και είπα να το δοκιμάσω... Το μονο που εχω παρατηρησει ειναι οτι γενικα ειναι πιο αργο στην μεταφορα τωρα ομως και επισης λειτουργει μονο απο τις πισω θυρες οχι απο τις μπροστα Άρα είναι καλό προγραμματάκι να το προτιμήσουμε. Κάνει δουλίτσα
megaklhs Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Τελικά να ξέρετε ότι έβαλα έξτρα θύρες στον υπολογιστή και στις νέες θύρες δουλεύουν κανονικά οι δίσκοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα