Προς το περιεχόμενο

ITX Madness - Sffpc Insomniacs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Aλλο ενα που μπορει να σου αρεσει ειναι το Corsair 280X.
Αυτο ειχα παρει αρχικα, τελικα το πουλησα καινουριο στη κουτα του και περιμενα 1 μηνα να ερθει Ελλαδα το Lian Li Air Mini.
Για καποιο λογο εχει ανεβει η τιμη του, τοτε ειχε καπου 100-120€, ισως σε καμια αγγελια να το βρεις στα 70€.

Screenshot_25.jpg

Και ασχημο και ακριβο χιλιες φορες το O11 mini

• Like 1
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εχω το 280Χ στο main pc μου αυτη τη στιγμη. δεν θα το ξαναεπαιρνα

παρολο που καταφερα και χωρεσα 3 ψυγεια των 240μμ οι θερμοκρασιες  ειναι χαλια

ζαχαρωνω το ASUS AP201 για το δευτερο pc

για το main θα εψηνα ασχημα το O11 AIR MINI

• Like 1
Δημοσ.

Το είδα το Asus έχει πολύ βάθος εγώ θέλω κουτί όσο το δυνατόν με λιγότερο βάθος και ύψος το φάρδος δεν με απασχολεί αλλά όχι να είναι και σαν htpc

Αν έβρισκα το Thermaltake Core V1  σε μαύρο θα το αγόραζα για την δουλειά που το θέλω είναι μια χαρά και φθηνό μάλλον ήταν φθηνό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/11/2023 στις 9:27 ΜΜ, mandragoraSCR είπε

εχω το 280Χ στο main pc μου αυτη τη στιγμη. δεν θα το ξαναεπαιρνα

παρολο που καταφερα και χωρεσα 3 ψυγεια των 240μμ οι θερμοκρασιες  ειναι χαλια

ζαχαρωνω το ASUS AP201 για το δευτερο pc

για το main θα εψηνα ασχημα το O11 AIR MINI

Το προβλημα με τα ψυγεια ειναι οτι κατι κερδιζεις και κατι χανεις.
Βαζοντας 3 ψυγεια ουσιαστικα χανεις 6-9 case fans που θα εβαζαν/εβγαζαν αερα στο case.
Δεν ειναι παντα λυση η AIO και σιγουρα δεν ειναι τοσο αξιοπιστη για να δουλευει 24/7 για χρονια.
Και εγω αν εβαζα 3 ψυγεια στο AIR Mini και εχανα την μπροστινη εισαγωγη, το πλαινο και την πανω εξαγωγη , θα ειχα χειροτερες θερμοκρασιες απο οτι εχω τωρα με air cooler.

Aν σου αρεσει το ΑP201 ριξε μια ματια και σε αυτο:
Εχει την ιδια λογικη, το μπροστινο fan ειναι εφικτο να δουλεψει και εχει και την οθονη.
https://www.skroutz.gr/s/41162600/Jonsbo-D31-Mesh-Screen-Mini-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Leyko.html

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Το προβλημα με τα ψυγεια ειναι οτι κατι κερδιζεις και κατι χανεις.
Βαζοντας 3 ψυγεια ουσιαστικα χανεις 6-9 case fans που θα εβαζαν/εβγαζαν αερα στο case.
Δεν ειναι παντα λυση η AIO και σιγουρα δεν ειναι τοσο αξιοπιστη για να δουλευει 24/7 για χρονια.
Και εγω αν εβαζα 3 ψυγεια στο AIR Mini και εχανα την μπροστινη εισαγωγη, το πλαινο και την πανω εξαγωγη , θα ειχα χειροτερες θερμοκρασιες απο οτι εχω τωρα με air cooler.

Aν σου αρεσει το ΑP201 ριξε μια ματια και σε αυτο:
Εχει την ιδια λογικη, το μπροστινο fan ειναι εφικτο να δουλεψει και εχει και την οθονη.
https://www.skroutz.gr/s/41162600/Jonsbo-D31-Mesh-Screen-Mini-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Leyko.html

Δεν εχεις καθολου αδικο σε αυτο που λες. Με custom loop ειμαι και οχι με AIO. Στην αρχη ημουν με 2 ψυγεια. ενα πανω και ενα κατω, το τριτο το εβαλα πιο μετα πιο πολυ σαν πειραμα αν θα βελτιωσει τις θερμοκρασιες. και τελικα το πειραμα απετυχε αλλα βαριομουν να το βγαλω

Το D31 το ειχα δει οταν ειχε βγει και οντως μου αρεσει πολυ και αυτο. αποτι εχω καταλαβει ειναι λιγο πιο ψηλο απο το 201

σαν κουτι φαινεται καλυτερο απο το 201. η οθονη στην περιπτωση μου θα παει χαμενη ετσι οπως μπαινει το κουτι

για καποιον ανεξηγητο λογο μου αρεσει πιο πολυ το 201

Επεξ/σία από mandragoraSCR
Δημοσ.

Υπάρχουν και εκδόσεις των D31 και D41 χωρίς την οθονη που ειναι και κανα πενηνταρικο φθηνότερες.

Επίσης βγαίνουν με mesh ή κλειστο μπροστά 

• Like 3
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, dalain είπε

Υπάρχουν και εκδόσεις των D31 και D41 χωρίς την οθονη που ειναι και κανα πενηνταρικο φθηνότερες.

Επίσης βγαίνουν με mesh ή κλειστο μπροστά 

Σωστος!!!!!

Εντομεταξυ τωρα εβλεπα διαστασεις τα κουτια ειναι ιδια απλα το D31 ειναι 6 ποντους πιο φαρδυ. interesting

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

Σωστος!!!!!

Εντομεταξυ τωρα εβλεπα διαστασεις τα κουτια ειναι ιδια απλα το D31 ειναι 6 ποντους πιο φαρδυ. interesting

Το ψηνω κ εγω το d31 αλλα εχω 3 κουτιά που με περιμένουν για δοκιμή κ το εχω παει λίγο πισω

• Like 1
Δημοσ.

To D31 ειναι και αυτο μακροστενο αρκετα, οπως το Asus 201, και προσωπικα δε θα το επαιρνα στα πλαισια αυτου του θεματος (SFF). Θα προτιμουσα το D30, που ειναι πιο μαζεμενο και φαινεται πως μπορει να παρει κανονικα ATX psu αρκει να μην εινα;ι τεραστιο για να μη σου κοψει απο την καρτα γραφικων, στην ιδια λογικη μεγαλουτσικη καρτα γραφικων, και ενα 240 ΑΙΟ πανω. Εχεις και το optional shroud για το PSU οπου μπορεις να βαλεις καμια οθονουλα ή να "δειξεις" κανενα SSD.

Φαινεται ιδανικος συμβιβασμος μεταξυ SFF αλλα και ικανων parts (mATX mobo, ATX psu, 240 AIO, up to 4slot and long GPU).

Αποκει και περα, εγω κοιταζω κατι σε vertical σε στυλ NZXT Η1 αλλα χωρις τους συμβιβασμους του (με το ενσωματομενο τροφ, ΑΙΟ κλπ) και αν παιρνει και mATX ακομα καλυτερα. Εχετε τιποτα υποψιν σας? Ειδα χτες και το Louqe Raw S1 αλλα δε βρισκω εντυπωσεις...

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε

Θα προτιμουσα το D30, που ειναι πιο μαζεμενο και φαινεται πως μπορει να παρει κανονικα ATX psu αρκει να μην εινα;ι τεραστιο για να μη σου κοψει απο την καρτα γραφικων, στην ιδια λογικη μεγαλουτσικη καρτα γραφικων, και ενα 240 ΑΙΟ πανω. Εχεις και το optional shroud για το PSU οπου μπορεις να βαλεις καμια οθονουλα ή να "δειξεις" κανενα SSD.

ωραιο φαινεται. επειδη θα παιξω με 2 240αρια ενα πανω και ενα κατω και atx psu και itx μητρικη φανταζομαι να τα χωρεσει

απο την αλλη ειναι πιο ακριβο απο το d31 και το ap201

Δημοσ.
5 minutes ago, mandragoraSCR said:

ωραιο φαινεται. επειδη θα παιξω με 2 240αρια ενα πανω και ενα κατω και atx psu και itx μητρικη φανταζομαι να τα χωρεσει

απο την αλλη ειναι πιο ακριβο απο το d31 και το ap201

Κοιτα, πανω εχει προβλεψη για 240 ΑΙΟ (και 280 αν βαλεις SFX psu) μαζι με fans, αρα περιπου 55mm υψος (30 για το rad και 25 για το fan).

Κατω δεν εχουν προβλεψει εξτρα χωρο εαν βαλεις mATX μητρικη, και απλα μπορεις να βαλεις 2x120mm fans αν η μητρικη σου δεν εχει κατι που να προεξεχει παρα πολυ. Ομως εφοσον χρησιμοποιησεις ITX μητρικη, σιγουρα εχεις χωρο και κατω για 240mm rad+fans , αρκει να μην ειναι πολυ παχια η καρτα γραφικων σου.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε

Κοιτα, πανω εχει προβλεψη για 240 ΑΙΟ (και 280 αν βαλεις SFX psu) μαζι με fans, αρα περιπου 55mm υψος (30 για το rad και 25 για το fan).

Κατω δεν εχουν προβλεψει εξτρα χωρο εαν βαλεις mATX μητρικη, και απλα μπορεις να βαλεις 2x120mm fans αν η μητρικη σου δεν εχει κατι που να προεξεχει παρα πολυ. Ομως εφοσον χρησιμοποιησεις ITX μητρικη, σιγουρα εχεις χωρο και κατω για 240mm rad+fans , αρκει να μην ειναι πολυ παχια η καρτα γραφικων σου.

1 slot ειναι λογω waterblock. αποτι φαινεται δεν θα εχει θεμα

Δημοσ.
24 minutes ago, mandragoraSCR said:

1 slot ειναι λογω waterblock. αποτι φαινεται δεν θα εχει θεμα

οντως...

βεβαια εμενα κατι με χαλαει στο να βαλω ITX μητρικη σε κουτι που χωραει μεγαλυτερη....νιωθω οτι δεν εκμεταλευομαι τη θετικη πλευρα του ITX (οτι δηλαδη εχω προσβαση σε τοσα μικρα και κουκλιστικα cases) και απο την αλλη εχω τα μειονεκτηματα του (περιρισμενες παροχες, ακριβη τιμη, δυσκολη μεταπωληση).

Αλλα μαλλον αυτο καταπινεται αφου θελεις να βαλεις custom loop και μαλλιστα με 2 ψυγεια...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...