Προς το περιεχόμενο

ITX Madness - Sffpc Insomniacs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου το layout εσωτερικα του TU150

δες τα Q58 και A4H20 βεβαια αυτα δεν εχουν χερουλι αλλα ειναι ανωτερα κουτια

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, georgiosmag είπε

Η έστω αν ξέρει κανείς να μου πει ένα παρόμοιο μικρό κουτί (έχω ήδη τροφοδοτικό sfx) απαραίτητα με χερούλι? Το συγκεκριμένο που ψάχνω είναι μάλιστα και retractable και φυσικά με κόστος προς απόδοση τρομερή.

Το βλέπω διαθέσιμο (10-30 ημέρες) στο vision studio.

Χερούλι έχει, αν δεν κάνω λάθος, και το hyte revolt, αλλά το κόστος ξεφεύγει.

Για όσους ενδιαφέρονται για το c4 sfx:

On cards below 55mm you can add a 25mm fan.

On cards between 55-65mm you can add a 15mm thick fan.

On card above 65mm add nothing or add a stack of noctua NH-IS1 shrouds (each 5mm).

Τέλος, η Louqe έβγαλε τη λίστα με τις συμβατές με το ghost s1 (mk2+mk3 version) 4070.

Image

Gainward Ghost oc/Inno 3d twin x2 oc/Msi Ventus 2x oc/4070 FE/Palit dual oc/Pny Verto dual fan/Zotac twin edge oc χωράνε out of the box.

Msi Ventus 3x oc/Pny xlr8 verto/Inno 3d x3 oc/Galax 1-click oc 3x χωράνε μόνο εάν αφαιρέσετε τις 3 βίδες οι οποίες ενώνουν το μπροστινό μέρος με το central spine. Μετά, βέβαια, η μεσαία βίδα δεν μπορεί να μπει στη θέση της, γιατί θα την μπλοκάρει η κάρτα. Εάν δεν σκοπεύετε να πηγαίνετε βόλτα το κουτί, δεν θα έχετε θέμα.

Για τη zotac x gaming δεν ξέρω, δεν είδα, δεν απαντώ. 

• Like 2
Δημοσ.
21 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Αν πιστεύεις όπου βλέπεις διαθέσιμο για το οτιδήποτε μην το κάνεις προτού μιλήσεις τηλεφωνικά.  

Χερούλια έχουν και άλλα κουτιά αλλά οι τιμές τους είναι γελοίες και φυσικά δεν υπάρχουν πάρα συνήθως Κίνα μεριά.  

Το έχω ψάξει αρκετά.  Απλά αναρωτιέμαι το γιατί και όχι που και αν θα το βρω.  

Δημοσ.
On 19/04/2023 at 13:20, DEADLAZARUS said:

Για όσους ενδιαφέρονται για το c4 sfx:

On cards below 55mm you can add a 25mm fan.

On cards between 55-65mm you can add a 15mm thick fan.

On card above 65mm add nothing or add a stack of noctua NH-IS1 shrouds (each 5mm).

Τέλος, η Louqe έβγαλε τη λίστα με τις συμβατές με το ghost s1 (mk2+mk3 version) 4070.

Image

Gainward Ghost oc/Inno 3d twin x2 oc/Msi Ventus 2x oc/4070 FE/Palit dual oc/Pny Verto dual fan/Zotac twin edge oc χωράνε out of the box.

Msi Ventus 3x oc/Pny xlr8 verto/Inno 3d x3 oc/Galax 1-click oc 3x χωράνε μόνο εάν αφαιρέσετε τις 3 βίδες οι οποίες ενώνουν το μπροστινό μέρος με το central spine. Μετά, βέβαια, η μεσαία βίδα δεν μπορεί να μπει στη θέση της, γιατί θα την μπλοκάρει η κάρτα. Εάν δεν σκοπεύετε να πηγαίνετε βόλτα το κουτί, δεν θα έχετε θέμα.

Για τη zotac x gaming δεν ξέρω, δεν είδα, δεν απαντώ. 

Αυτή που είναι σε "προσφορά" νομίζω χωράει αν ψάχνεις

PER.607332.jpg

'649

υπάρχει άλλο ένα παρόμοιο στα 626 αλλά bestprice 

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Αυτή που είναι σε "προσφορά" νομίζω χωράει αν ψάχνεις

PER.607332.jpg

'649

υπάρχει άλλο ένα παρόμοιο στα 626 αλλά bestprice 

Σπύρο, η asus dual είναι triple slot, δεν χωράει στο ghost s1.

Βέβαια, και να χωρούσε, δεν δίνω πάνω από 550 για τη 4070. 

• Like 2
Δημοσ.

Παίδες να κάνω μια ερώτηση μπας και υπάρχει λύση στο πρόβλημά μου :

Σχετικά πρόσφατα αγόρασα ένα παλιό HP EliteDesk 705 G3 με επεξεργαστή AMD Pro A12 8870E , του έβαλα μνήμη 16GB και ένα δίσκο nvme Samsung 970 Evo.

O βασικότερος λόγος ήταν η κατανάλωση μιας και ο σταθερός έκαιγε 100-150 W για απλές εφαρμογές γραφείου (office, browsing).Ο HP κυριολεκτικά με έχει σώσει εδώ και ένα χρόνο , μιας και η κατανάλωση είναι στα επίπεδα των 15-25 W ΑΛΛΑ , έχω δυο μεγάλα μειονεκτήματα. Το ένα είναι οτι δεν έχω πλέον πρόσβαση σε δίσκους 3,5'' οπότε ανοίγω τον σταθερό όποτε χρειάζομαι κάτι , και ο 2ος είναι οτι ο HP δεν έχει θύρα πληκτρολογίου PS2 για να συνδέω ένα παλιό πληκτρολόγιο το οποίο δυστυχώς μου είναι αναντικατάστατο.

Σκεφτόμουν λοιπόν , μήπως υπάρχει κάποιο combo μητρικής-cpu με παραπλήσια χαμηλή κατανάλωση , να την έβαζα σε ένα μικρό κουτάκι τύπου ITX που να έχει 2 bay 3,5'' να τα κάνω hotswap.Λογικά λόγω της PS2 υποδοχής πάω σε παλιάς αρχιτεκτονικής μητρική και επεξεργαστή αλλά δεν με νοιάζει καθόλου αν και θα ήθελα έναν ποιο snappy επεξεργαστή από τον συγκεκριμένο AMD.Και win7 να υποστηρίζει ακόμα καλύτερα.

Υπάρχει κάτι υλοποιήσιμο που θα  μπορούσα να βρω; Για λύση όσον αφορά τους δίσκους μην μου πείτε για nas.Ήδη έχω αλλά έχω και πολλούς NTFS δίσκους που δεν μπορούν να μπουν σε NAS αν δεν τους φορμάρω (το απορρίπτω παντελώς).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@tarantules Τα νέα συστήματα, ιδίως οι intel, έχουν ελάχιστη κατανάλωση σε δουλειές γραφείου.  Το SFF έχει παραπάνω κόστος.

Υπάρχουν αντάπτορες για PS2, σε καμία περίπτωση δεν πας σε παλιό επεξεργαστή για οποιοδήποτε λόγο πέρα από το κόστος.

Υπάρχουν USB Docking Station για 3.5 inch (τα orico είναι αρκετά δοκιμασμένα), όμως για hot swap δεν πρέπει να έχεις και ανάλογους δίσκους;

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, elpenor είπε

@tarantules Τα νέα συστήματα, ιδίως οι intel, έχουν ελάχιστη κατανάλωση σε δουλειές γραφείου.  Το SFF έχει παραπάνω κόστος.

Υπάρχουν αντάπτορες για PS2, σε καμία περίπτωση δεν πας σε παλιό επεξεργαστή για οποιοδήποτε λόγο πέρα από το κόστος.

Υπάρχουν USB Docking Station για 3.5 inch (τα orico είναι αρκετά δοκιμασμένα), όμως για hot swap δεν πρέπει να έχεις και ανάλογους δίσκους;

Τους έχω δοκιμάσει τους αντάπτορες PS2 και δυστυχώς δεν έκανα δουλειά.Είχα ανοίξει και σχετικό topic.Όσον αφορά τα docking δεν θέλω για πολλούς λόγους.Και θέμα χώρου και θέμα μακροβιότητας δίσκων που δεν είναι της παρούσης (πάντα τους δίσκους μου τους έχω πίσω από σοβαρά τροφοδοτικά).

Αν υπάρχει κάποια σύνθεση να μου προτείνετε σε mobo-cpu και κουτάκι που να πληρεί τα παραπάνω , είναι ευπρόσδεκτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για το docking station το καταλαβαινω (αν και οχι 100%) αλλα για το ps2 εν ετη 23 δεν μπορω να το καταλαβω

πληροφοριακα να πω πως μεσα σε 10 χρονια μου εχουν καει 2 δισκοι (και οι 2 απο την θαλασσια πυλη) οι οποιοι ηταν συνδεδεμενοι πανω σε σατα μεσα στον υπολογιστη ενω οι αλλοι 2 που εχω πανω στο dock μεχρι σημερα δουλευουν ρολοι. Να πω πως η χρηση ειναι 24/7. δεν κλεινει ποτε το συγκεκριμενο pc

οσον αφορα το πληκτρολογιο πως ειναι δυνατον με τοσες πλεον επιλογες ασυρματες ενσυρματες custom mechanical 60% 65% 75% tkl mkl mkk ...........απειρα πληκτρολογια να διαλεξεις

Επεξ/σία από mandragoraSCR
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

για το docking station το καταλαβαινω (αν και οχι 100%) αλλα για το ps2 εν ετη 23 δεν μπορω να το καταλαβω

πληροφοριακα να πω πως μεσα σε 10 χρονια μου εχουν καει 2 δισκοι (και οι 2 απο την θαλασσια πυλη) οι οποιοι ηταν συνδεδεμενοι πανω σε σατα μεσα στον υπολογιστη ενω οι αλλοι 2 που εχω πανω στο dock μεχρι σημερα δουλευουν ρολοι. Να πω πως η χρηση ειναι 24/7. δεν κλεινει ποτε το συγκεκριμενο pc

οσον αφορα το πληκτρολογιο πως ειναι δυνατον με τοσες πλεον επιλογες ασυρματες ενσυρματες custom mechanical 60% 65% 75% tkl mkl mkk ...........απειρα πληκτρολογια να διαλεξεις

Αν και όπως είπα δεν είναι της παρούσης , επέτρεψέ μου να έχω καλύτερη άποψη για την αντοχή και τους λόγους για τους οποίους ένας δίσκος αστοχεί.Έχουν περάσει από χέρια μου  τουλάχιστον 50 δίσκοι τα τελευταία 20 χρόνια από όλες τις μάρκες και εαν εξαιρέσεις έναν 2,5άρι που βγήκε ελαττωματικός , κανέναν δεν πήρα στο χέρι εως τώρα και με πολύ πιο βαρειά χρήση από αυτή που λες.Τα start/stop δίνουν και παίρνουν καθημερινά και δεν κάνω καθόλου optimal χρήση δηλαδή να είναι 24/7 ανοιχτοί.Αντιθέτως , επίσης έχουν περάσει άπειροι δίσκοι φίλων από τα χέρια μου που είτε τα έχουν σε χάλια τροφοδοτικά , είτε είναι σε docking , ή εξωτερικές θήκες.Το 90% αυτών σε πληροφορώ έχουν πάει στα σκουπίδια και οι υπόλοιποι αναμένονται ωσονούπω να πάνε.

Όσον αφορά το πληκτρολόγιο , έχω πάρει και πρόσφατα και πανάκριβα πληκτρολόγια και δεν μου κάνουν.Είναι θέμα γουστού και κατά πόσο έχεις βολευτεί με κάτι που ήδη έχεις.

Αναμένω εαν έχετε κάποια πρόταση σε αυτά που ζήτησα και όχι να κουβεντιάζουμε για πληκτρολόγια και docking.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tarantules είπε

Αναμένω εαν έχετε κάποια πρόταση σε αυτά που ζήτησα και όχι να κουβεντιάζουμε για πληκτρολόγια και docking.

εχεις αρκετες επιλογες σε mini itx και απο μεριας intel και απο amd με ps2 θυρα 

https://www.skroutz.gr/s/35938575/Asus-Prime-H610I-PLUS-D4-Motherboard-Mini-ITX-με-Intel-1700-Socket.html

εγω θα το συνδιαζα με εναν i3 12100 και παιζεις μπαλα αναλογα με το αν θες τα ενσωματομενα γραφικα πας σε F

Επεξ/σία από mandragoraSCR
  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...