Προς το περιεχόμενο

ITX Madness - Sffpc Insomniacs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 27/11/2019 στις 7:02 ΜΜ, DEADLAZARUS είπε

Πριν από αρκετές ημέρες, είχα γράψει πως ετοίμαζα κάτι, αλλά θα ήμουν σε θέση να πω περισσότερα προς το τέλος του μήνα.

Ε, αυτή η στιγμή έφτασε. Πιστεύω ότι αρκετοί θα αναγνωρίσουν το κουτί, ο Σπύρος ( @7nisiotis) θα το ξέρει σίγουρα.

Το κουτί είναι πανάκριβο και αν δεν με βοηθούσε ένας εξαιρετικός άνθρωπος και φίλος, δεν υπήρχε περίπτωση να έφτανε στα χέρια μου.

Εάν κρατήσω τον 8700k, έχω καταλήξει στο υπόλοιπο build, αλλά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να περιμένω τους ryzen 4000 το καλοκαίρι και να στήσω τότε τα πράγματα.

Αρκετά σας κούρασα, σας παρουσιάζω το ghost s1 από τη louqe:

IMG_20191127_180158.jpg.9528dd7067800040cbdce81ec1bdb14d.jpgIMG_20191127_180220_1.jpg.748dd32bed760112112a0cd92ba519eb.jpg

Το κουτί είναι πολύ μικρό (οι φωτογραφίες το κολακεύουν) και είναι το πιο premium κουτί που έχω δει/αγγίξει.

Η ποιότητα κατασκευής είναι απαράμιλλη και η ιδέα ότι μπορώ να στήσω ένα πανίσχυρο σύστημα μέσα σ' αυτό το μικρό πραγματάκι με εξιτάρει.

Παραθέτω τον εαυτό μου, καθώς θα προβώ σε mini update:

έχουν αγοραστεί και παραληφθεί: fiio e10k olympus 2 (dac/amp), 5 noctua fans (2x nf a12x15, 2x nf a12x25, 1x nf a9x14), alpenfohn black ridge, corsair sf750.

Έχουν αγοραστεί και αναμένω να παραλάβω μέχρι το τέλος της εβδομάδας: asrock phantom gaming z390 mini itx, adata xpg sx8200 pro@1tb (nvme).

Έχω παραγγείλει και αναμένεται να παραλάβω σε 2 εβδομάδες περίπου: rtx 2070 super (msi ventus oc). Αρχικά, θα πήγαινα ξανά σε 2080ti, αλλά δεν πρόκειται να κρατήσω την κάρτα για πολύ καιρό, επομένως η κίνηση από οικονομικής απόψεως θα ήταν λανθασμένη. 2070 super λοιπόν, ως placeholder, διάλεξα δε τη φθηνότερη (αλλά και αρκούντως αξιοπρεπή) για το συγκεκριμένο build.

Έχω κρατήσει από το προηγούμενο σύστημα: 8700k, samsung evo 960 nvme@500gb, λοιπά περιφερειακά της υπογραφής μου.

Φωτογραφίες όταν με το καλό ολοκληρωθεί το build.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@DEADLAZARUSΩραίος έχουμε ίδια μητρική :P

Το Fiio εδώ και 3 χρόνια λέω να το πάρω αλλά όλο το αναβάλλω ( παίζει και αρκετά φθηνά κάποιες φορές σε ebay μεταχειρισμένο )

Που πήγε η Ti?

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

@DEADLAZARUSΩραίος έχουμε ίδια μητρική :P

Το Fiio εδώ και 3 χρόνια λέω να το πάρω αλλά όλο το αναβάλλω ( παίζει και αρκετά φθηνά κάποιες φορές σε ebay μεταχειρισμένο )

Που πήγε η Ti?

Ε, ναι, νομίζω είναι η καλύτερη mini itx motherboard. Η επιλογή ήταν εύκολη.

Σαν σπιρτόκουτο είναι (εντάξει, λίγο μεγαλύτερο). Vfm dac/amp, αν και υπάρχουν 1-2 άλλες επιλογές στα 100-120 ευρώ.

Πήγε σ' έναν καλό φίλο και εξαιρετικό παιδί

Spoiler

• Like 2
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω βρει τα 3D files για ανάλογη 3d εκτύπωση του Ghost S1 -  για όποιον έχει τη δυνατότητα να πειραματιστεί 

https://drive.google.com/open?id=1PpL2smsOj1R9VBWtX20aDE6zemkKK9eg

Render1024.png

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

5qkchwbqbdb41.png

Μικρό καλάθι. Μακάρι να είναι διαθέσιμο, αλλά πολλές φορές τα έχουν πει αυτά και αυτοδιαψεύδονται συνεχώς.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Καλησπέρα στην ομάδα σας ,μιας και ο ακατανομαστος @DEADLAZARUS με έβαλε στο τρυπακι το έκανα το εγχείρημα και εγώ.

5.jpg.04e22de5a4b5aa951eb955a5a86852c8.jpg

Είμαι σατανάς😛.

Λοιπόν, λίγα λόγια και από εμένα για το ghost s1.

Σε idle είναι απόλυτα (το εννοώ αυτό) silent. Οι noctua είναι απίστευτοι ανεμιστήρες. Δεν μ' ενδιαφέρει αν το χρώμα τους θυμίζει εμετό, οι επιδόσεις τους είναι εξωπραγματικές.

Αφού, στην αρχή, νόμιζα πως δεν δουλεύουν ή πως έκανα κάποιο λάθος στη ρύθμιση των στροφών τους. Υπόψη, το κουτί είναι δίπλα μου και έχω αλλεργία στον θόρυβο.

Ο 8700k@stock (αφού είχα ρυθμίσει μέσω bios τις στροφές των ανεμιστήρων της ψύκτρας και του κουτιού) έπιασε 60 βαθμούς στο cb r15.

Με all core [email protected]@1.1v/normal mode voltage/llc2/[email protected], πέσαμε 2-3 βαθμούς (56-57).

Η κάρτα (msi ventus oc 2070 super)@stock, έπιασε 71 βαθμούς στο supo, με σκορ 8174. Μαύρα χάλια οι θερμοκρασίες, αξιοπρεπές το σκορ.

Με undervolt (1800mhz fixed freq@875mv+custom fan curve~65 βαθμοί@65%) πέσαμε στους 58 βαθμούς στο ίδιο test.

Πάντως, ή οι ανεμιστήρες της είναι θορυβώδεις ή επειδή είναι δίπλα μου το κουτί μού κακοφαίνεται (ή και τα δύο). Όσο πλησιάζουμε στο 60% των ανεμιστήρων τόσο πιο πολύ ακούγονται (χωρίς να είναι ενοχλητικός ο θόρυβος, είναι αισθητός). Νομίζω ότι το sweet spot τους είναι μετάξύ 50-55%. Θα προβώ σε further testing.

Η κάρτα έβγαλε και supo στα 1800mhz@850mv, με αποτέλεσμα την αισθητή μείωση του θορύβου και τις θερμοκρασίες να μην ξεπερνούν τους 55 βαθμούς (το σκορ, πάντως, ήταν άθλιο, πιάσαμε 5.000 κάτι).

Gaming δεν έχω προλάβει να κάνω ακόμη. Έχω κατεβάσει το thief (όχι το πιο "βαρύ" παιχνίδι) και θα δοκιμάσω και το ac origins. θα ενημερώσω για τις θερμοκρασίες μόλις μπορέσω να παίξω ο έρμος.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέποντας και εγω με την σειρα μου το thread ( και τον Optimum tech :P ) μου μπηκε το μικροβιο των sffpcs! Μετα απο πολλες σκεψεις κατεληξα στο Lian li tu150. Σας παραθετω το ολοκληρωμενο build καθως και μια mini αναλυση - build log 🙂

pc-2.jpg.ed10e0d2eb1b628c4238ad05e595c73c.jpg

Το build αποτελειται απο :

i9 9900k @4.8Ghz 1.14V πανω στην Asrock z390 itx  ( σε αυτα τα volt και με την noctua Noctua NH-D15 σε blender/aida64 κρατιεται στους ~85C σχεδον αθορυβα , εαν χωρουσε και το δευτερο fan ενδεχομενως να ειχαμε καλυτερο αποτελεσμα, αλλα δεν εκλεινε το panel με τις ram ) . Σε πραγματικα δεδομενα gaming - heavy multitasking παρατηρω κατω απο 70C! )

Gigabyte rtx 2080 ti windforce UV στα 1775@825mv . Δυστυχως το θηριο δεν καταφερα να το τρεξω παραπανω διοτι μου χτυπαγε 85+ ακομη και με τα κατω fans στο 70% οποτε εμεινα στα 1775 ωστε να την κρατησω και σε πολυ καλα ακουστικα επιπεδα. Με το συγκεκριμενο setup εχω 79-82C ) 

Οι ram ειναι ενα bdie kit 3200cl14 χρωνισμενες στα 4266cl18 στα 1.47 volt . Τελος το εξαιρετικο τροφοδοτικο Corsair SF750 Platinum ( τα braided καλωδια ειναι πραγματικα το κερασακι στην τουρτα ) , 

Περιττο να πω οτι το συστημα ειναι τερας, τα τρωει ολα 1440p 144hz gaming για την πλακα του. 

Οσο αναφορα το χτησιμο και το κουτι δεν με δυσκολεψε ιδιαιτερα, ολα κυλησαν ομαλα. Στο μελλον πιθανο αν βρω διαθεσιμα να παω σε Ghost s1 ή στο ncase, αν και ειμαι full ικανοποιημενος με την αποδοση του ακουστικα ;)

Σας αφηνω και ενα mini album καθως και το setup μου -> https://imgur.com/a/D3Ebfw0

Επεξ/σία από xSense
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

WELCOME to the Dark Side ! @xSense

-Εχεις πολύ καλό τσιπάκι 9900Κ να ξες, με κάποια υδρόψυξη θα χτύπαγες άνετα 5GHz καθαρά και με λίγο ρεύμα. Με τι τον τρέχεις ? Fixed vcore ή adaptive? Επίσης τι LLC> ? Και γω την ίδια μητρική έχω με έναν 8700Κ @4.9 στα 1.25v

-Για τη κάρτα, προτείνω να βρεις λίγο πιο μεγάλα ποδαράκια στο κουτί κάτω, ώστε να περνάει ευκολότερα ο αέρας. 

ΙΣΩΣ αν φύγει και ο μηχανικός να πέσουν λιγάκι μερικούς βαθμούς τα πράγματα στον cpu, να βάλεις εισαγωγή αέρα με φορά από έξω προς τα μέσα και έναν ανεμιστήρα οροφή να βγάζει

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

Δυστυχως μου εβγαλε bsod πριν λιγο στο 2-3ωρο.. Το ανεβασα fixed 1.18 με LLC 1 ( θελω ανοιχτα και τα speedshift και C1E για να μην καιει συνεχεια το τσιπ στα 4.8Ghz ) 

-Με το LLC1 το τι voltage περναει στην πραγματικοτητα στο chip ειναι αλλη ιστορια ( το VID ειναι1.25-1.28 αλλα δεν ειναι πραγματικο νουμερο αυτο, ειναι τι ζηταει. Το reading του aida και τις μητρικης ειναι 1.168V με watt 165-170. 

Τωρα που τρεχω το aida64 εχω απο 82 μεχρι 92 βαθμους στους πυρηνες παντως.

-Αυτο με τα ποδαρακια δεν το ειχα σκεφτει, θα το δω λιγο αν μπορω να το σηκωσω λιγο να ελεγξω και ετσι

-Οροφη δυστυχως δεν εχει grills ειναι κλειστο για να εχει το handle-cable managment χωρο. Το επομενο βημα ειναι να σφηνωσω ενα 120αρη πισω απο την ψυκτρα. Εγω σκεφτομουν να εβγαζε γιατι αλλιως το αρνητικο airflow δεν το γλυτωνω..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, xSense είπε

Δυστυχως μου εβγαλε bsod πριν λιγο στο 2-3ωρο.. Το ανεβασα fixed 1.18 με LLC 1 ( θελω ανοιχτα και τα speedshift και C1E για να μην καιει συνεχεια το τσιπ στα 4.8Ghz ) 

-Με το LLC1 το τι voltage περναει στην πραγματικοτητα στο chip ειναι αλλη ιστορια ( το VID ειναι1.25-1.28 αλλα δεν ειναι πραγματικο νουμερο αυτο, ειναι τι ζηταει. Το reading του aida και τις μητρικης ειναι 1.168V με watt 165-170. 

Τωρα που τρεχω το aida64 εχω απο 82 μεχρι 92 βαθμους στους πυρηνες παντως.

-Αυτο με τα ποδαρακια δεν το ειχα σκεφτει, θα το δω λιγο αν μπορω να το σηκωσω λιγο να ελεγξω και ετσι

-Οροφη δυστυχως δεν εχει grills ειναι κλειστο για να εχει το handle-cable managment χωρο. Το επομενο βημα ειναι να σφηνωσω ενα 120αρη πισω απο την ψυκτρα. Εγω σκεφτομουν να εβγαζε γιατι αλλιως το αρνητικο airflow δεν το γλυτωνω..

Μη παίζεις με LLC1, ρίξε το στο 2. Για σταθερότητα OCCT LARGE DATA 1 h Και ΕΙΔΙΚΌΤΕΡΑ  Small Data. Εκεί θα δεις σταθερότητα. Ας πούμε εγώ νόμιζα στον 8700Κ οτι είναι οκ επειδή πέρναγε στα 4.9 με 1.25 αλλά σήμερα φριζαρε το σύστημα τελείως μετά από 2 μήνες. Δεν έκανε μαύρη οθόνη. Τρεχω μια ώρα LARGE ✓ , ibt very high  ✓ , OCCT SMALL όπως στο 2.λεπτο ERROR. Ήθελε 1.28 ρεύμα.

-

Θες πιστεύω 4-5 εκ. ύψος feet

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...