mandragoraSCR Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 19 λεπτά πριν, elpenor είπε Δεν ξέρω αν πραγματικά είναι "φόρος", εγώ προτιμώ τις ITX από τις mATX γιατί έχουν καλύτερα VRM και RAM support και θεωρώ ότι αξίζουν τα παραπάνω χρήματα. αν παρεις καλη mATX δεν ισχυει αυτο που λες. Βεβαια μια καλη mATX θα σου κοστισει οσο μια καλη ITX οποτε γιατι να μην παρεις την ITX? 3
thanasis00 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Στις 2/3/2023 στις 3:29 ΜΜ, Thrylos7 είπε Χρονια φλερταρω με την ιδεα ενος SFF, παντα με μαγευε η ιδεα του να μπορεις να χωρεσεις πολλη δυναμη σε μικρο ογκο σε ενα τελεια σχεδιασμενο build με τα κομματια να κουμπωνουν με ακριβεια LEGO. Δυστυχως οποτε καταπιανομαι με το να χτισω κατι, παντα κολαω στο κοστος. Αυτο που σε πρωτη φαση φαινεται "λιγο παραπανω" , σταδιακα βλεπεις οτι σε καθε component υπαρχει αυτο το παραπανω και ειδικα σε καποια πολυ λιγες επιλογες που κανουν το συνολικο κοστος να ξεφευγει... Για παραδειγμα θεωρω οτι το ιδεατο κουτι εκει εξω ειναι το FormD T1. 10 λιτρα και χωρας μεγαλη GPU, 240 AIO (εστω και με slim fans που ευτυχως πλεον εχουμε τους εξαιρετικους και φτηνους Arctic) και ενα τελεια σχεδιασμενο και ποιοτικο κουτι. Πας να το αγορασεις ομως και......τρελη τιμη + Κινα=τελωνειο και αμα φτανεις να κοστισει 350ε το κουτι μονο του πχ ε δεν εχει νοημα. Φυσικο επομενο βημα το Lian Li DAN H2O. Λιγακι μεγαλυτερο, λιγακι λιγοτερο ποιοτικο, αλλα το βρισκεις Ελλαδα (εστω και με παραγγελια και μικρο καπελο απο Visionstudio) και εχεις και λιγο παραπανω ανεση για το ΑΙΟ και κανονικους ανεμιστηρες. Πας λοιπον στο επομενο component , το τροφοδοτικο και βλεπεις οτι το Corsair SF750 που χρησιμοποιουν ολοι ξαφνικα ακριβηνε +50% ενω τα "φτηνα και value4money coolermaster 750/850 εξαφανηστικαν απο την αγορα. Ας πουμε οτι ξεπερνας και αυτο το σκοπελο, μετα λες πλατφορμα=μητρικη? Και προσωπικα θελοντας να παω σε AM5 βλεπω οτι οι επιλογες ειναι ειτε μια "σωστη" Asrock/Asus με 320ε ειτε μια κουτσουρεμενη (χωρις pcie 5.0) MSI με 250ε....κλαμα. Σε Intel απο την αλλη μπορεις να κανεις τη δουλεια σου "σωστα" με μια μητρικη των 220ε (strix 760) αλλα ο μικροτερος cpu που να αξιζει εχει 260ε (13500) και παιρνεις τελειωμενο socket αρα θα τα ξανασκασεις σε καναδυο χρονια. Σε αλλες επιλογες, να πω οτι μου αρεσει εμφανησιακα πολυ το NZXT H1 v2 (παντα μου αρεσαν τα vertical towers, παλια ειχα ενα Silverstone FT03 που λυπηθηκα που το εδωσα) αλλα ενω για πολυ καιρο το εδινε και η ιδια η NZXT μιση τιμη και καρα-αξιζε στα 200$ λογω ΑΙΟ και τροφοδοτικου 750, εδω Ελλαδα δε την ειδαμε ποτε αυτην την τιμη ουτε καποιο μαγαζι στη Γερμανια εστελνε. Τωρα την εχει κοψει κιολας βλεπω. Επισης θεωρω οτι αγγιζει σε μεγεθος τα ορια του να μην αξιζει τον ορο SFF , αλλα το σωζει οτι εχει μικρο footprint λογω vertical layout. NR200P αδιαμφισβητητος value νικητης, αλλα παλι στα 20 λιτρα αμφισβητω λιγο το κατα ποσο ειναι SFF. Αν πηγαινα σε τετοιο μεγεθος θα με δελεαζε πιο πολυ ενα Jonsbo D30 που ειναι ελαχιστα μεγαλυτερο και παιρνει και Micro-ATX. Παντα υπαρχει και η επιλογη του AM4 οπου μπορεις να παιξεις με πολυ value4money και σε μητρικη και σε cpu-μνημες, αλλα με ενοχλει λιγο οτι πας παλι σε τελειωμενη πλατφορμα. Επισης δε ξερω ποσο της προκοπης ειναι αυτη η Asrock B550 με τα 130ε... Αυτες ειναι οι σκεψεις μου, θελω να φτιαξω κατι compact για να το μεταφερω απο δωματιο σε δωματιο (η κυρια θεση ειναι γραφειο-δωματιο μωρου οποτε δε μπορω να παιζω τη νυκτα που κοιμαται) και στην Τηλεοραση που ειναι μια LG OLED και αξιζει να την εκμεταλευομαι και λιγο σα gaming monitor...αλλα πραγματικα ειμαι αρκετα μπερδεμενος γιατι απο οπου και να το πιασω καταληγω στο τελος σε ενα (οικονομικο συνηθως) αδιεξοδο... Είμαι σχεδόν σε παρόμοια φάση με σένα. Η αλήθεια είναι ότι έπεσε στα χέρια μου ένα nr200p αρκετά οικονομικά, είχα και ένα ATX PSU full modular, και μου έχει περισσέψει και μια RX580 gpu, οπότε λέω να τα αξιοποιήσω κάπως και να στήσω ένα μηχανηματάκι, αλλά κολλάω και εγώ στα κόστη των βασικών components. Δε μπορώ να δικαιολογήσω κάπως την αγορά μητρικής ΑΜ5 στα 300+ ευρώ, και 32gb DDR5 RAM στα 200 ευρώ, συν όσο πάει η cpu που θα διαλέξει, και νιώθω μια από τα ίδια να πάω σε intel 1700 ή AM4... Και είμαι λίγο σε limbo κατάσταση. Σχεδόν σκέφτομαι να πάω σε AM4 και όσο με βγάλει...
mandragoraSCR Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 με την rx580 δεν θες κατι τρελο σε cpu παρε την πιο φθηνή itx b550 και έναν 5600x (και οποτε θες του πετας εναν 5800x3d) και εισαι κομπλε
thanasis00 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 30 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε με την rx580 δεν θες κατι τρελο σε cpu παρε την πιο φθηνή itx b550 και έναν 5600x (και οποτε θες του πετας εναν 5800x3d) και εισαι κομπλε Ο στόχος είναι να αναβαθμιστεί και η gpu, απλά δε θέλω να δώσω κι άλλα λεφτά τώρα, γι αυτό τη κρατάω. Οπότε γι αυτό κοιτάω για AM5 γενικά, και θέλω να πάω σε αυτή τη πλατφόρμα, αλλά οι τιμές αυτή τη στιγμή δεν είναι καθόλου καλές, μόνο και μόνο για MB+CPU+RAM ΑΜ5 m-ITX θες τουλάχιστον 750 ευρώ... 1
Thrylos7 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 36 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Ο στόχος είναι να αναβαθμιστεί και η gpu, απλά δε θέλω να δώσω κι άλλα λεφτά τώρα, γι αυτό τη κρατάω. Οπότε γι αυτό κοιτάω για AM5 γενικά, και θέλω να πάω σε αυτή τη πλατφόρμα, αλλά οι τιμές αυτή τη στιγμή δεν είναι καθόλου καλές, μόνο και μόνο για MB+CPU+RAM ΑΜ5 m-ITX θες τουλάχιστον 750 ευρώ... Ετσι οπως ειναι τα πραγματα το ΑΜ4 ειναι μονοδρομος αν η παραμετρος κοστος ειναι εστω και λιγο μεσα στην εξισωση. Εμενα με ενοχλει και το κομματι του SFX PSU , ναι μεν το υπαρχει ενα coolermaster V750 στα 135ε αλλα ουτε κορυφαιο ειναι, ουτε optional καλωδια 16pin εχει και στο τελος της μερας με ξενερωνει να δωσω 135 για κατι που πριν 2 μηνες κοστιζε 99ε... Προσωπικα, επειδη δε θελω να παω σε "ληγμενη" πλατφορμα (am4/1700) και δε θελω και να πληρωσω μεγαλη υπεραξια, μαλλον προσανατολιζομαι να παω σε mATX στα 25 λιτρα (Jonsbo D30) χρησιμοποιωντας το υπαρχον ATX psu μου, παιρνοντας μητρικη ΑΜ5 χωρις PCIE 5.0 gpu (δυστυχως) αλλα μεχρι 200ε. 1
akisk Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Ενδιαφέρουσα υλοποίηση της nvidia για μικρά κουτιά και χαμηλή κατανάλωση: https://www.nvidia.com/en-us/design-visualization/rtx-4000-sff/
DEADLAZARUS Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του πρώτου batch του c4 sfx (Dan Cases), αναμένονται οι πρώτες παρουσιάσεις. Διαθέσιμο στην Ευρώπη στα μέσα του Μάη@caseking.de. Το κουτί έρχεται στα 15.87l total volume (27.3cm l, 16.6 w, 35.02 d), καθώς πρέπει να υπολογίσουμε και τα case feet, τα οποία προσθέτουν 2 εκατοστά καθ' ύψος. 14.7l αναφέρει το site, αλλά αυτός ο αριθμός προκύπτει χωρίς τα case feet. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, το q58 της Lian Li είναι κατάτι μικρότερο. Δεν ξέρω, από τη μία οι am5 itx μητρικές είναι πανάκριβες κι η πλατφόρμα ανώριμη (τώρα έχουμε και τις φήμες για refresh των ryzen 7000 series επεξεργαστών) κι απ' την άλλη socket 1700 της intel είναι dead end. Στη μέση, τα καινούρια sff pc cases, τα οποία λαμβάνουν υπόψη τις τερατώδεις διαστάσεις των σύγχρονων καρτών γραφικών, με αποτέλεσμα να "χτίζονται" αποκλειστικά βάσει αυτών. Αν στην επόμενη γενιά, δηλαδή, δούμε ξανά 2 slots κάρτες, τι θα κάνουμε;
mandragoraSCR Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 13 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του πρώτου batch του c4 sfx (Dan Cases), αναμένονται οι πρώτες παρουσιάσεις. Διαθέσιμο στην Ευρώπη στα μέσα του Μάη@caseking.de. Το κουτί έρχεται στα 15.87l total volume (27.3cm l, 16.6 w, 35.02 d), καθώς πρέπει να υπολογίσουμε και τα case feet, τα οποία προσθέτουν 2 εκατοστά καθ' ύψος. 14.7l αναφέρει το site, αλλά αυτός ο αριθμός προκύπτει χωρίς τα case feet. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, το q58 της Lian Li είναι κατάτι μικρότερο. Δεν ξέρω, από τη μία οι am5 itx μητρικές είναι πανάκριβες κι η πλατφόρμα ανώριμη (τώρα έχουμε και τις φήμες για refresh των ryzen 7000 series επεξεργαστών) κι απ' την άλλη socket 1700 της intel είναι dead end. Στη μέση, τα καινούρια sff pc cases, τα οποία λαμβάνουν υπόψη τις τερατώδεις διαστάσεις των σύγχρονων καρτών γραφικών, με αποτέλεσμα να "χτίζονται" αποκλειστικά βάσει αυτών. Αν στην επόμενη γενιά, δηλαδή, δούμε ξανά 2 slots κάρτες, τι θα κάνουμε; και γιατι οχι ενα q58 αντι αυτο? επισης υπαρχει λυση για τις νεες καρτες γραφικων. με ενα waterblock γονονται 1 slot και το μισο μηκος. problem solved
dalain Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Εμένα μου ήρθε απο την ssupd το meshroom. Μικρές διαφορές σε σχέση με το Meshlicious...Εντυπωσεις κ λοιπές πληροφορίες σε κανα διμηνο που θα το στησω. 7
mandragoraSCR Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dalain είπε Εμένα μου ήρθε απο την ssupd το meshroom. Μικρές διαφορές σε σχέση με το Meshlicious...Εντυπωσεις κ λοιπές πληροφορίες σε κανα διμηνο που θα το στησω. μου αρεσει πολυ το μανιτάρι. και ωραιο χρωμα Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2023 από mandragoraSCR 1
DEADLAZARUS Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 C4 sfx review. Δικά μου συμπεράσματα: αρκετά μεγάλο το κουτί, η σύγκριση με τα ncase m1+t1 είναι eye opening. Total [email protected], καθώς μετράμε και τα case feet, τα οποία -είτε τα stock είτε κάποια aftermarket- αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κουτιού. Νομίζω ότι το κουτί είναι ένα εξαιρετικό mATX enclosure, αλλά είναι συμβατό μόνο με itx μητρικές. Αρκετά καλές θερμοκρασίες, εξαιρετικές αν βάλεις 2x120 (slim ή κανονικούς) ανεμιστήρες να πετάνε φρέσκο αέρα πάνω στην κάρτα. Υπόψιν, δοκιμάζει με 4090 fe, αν βάλεις μια 4080/4070ti θα έχεις ακόμα καλύτερες θερμοκρασίες, χωρίς να χρειαστεί να βάλεις -πιθανότατα- ανεμιστήρες. Μπορείς να βάλεις και 2x140mm fans, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με το max ύψος της κάρτας που μπορείς να βάλεις στο κουτί. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση των slim/normal 120mm ανεμιστήρων. Πόσο είναι το max ύψος της κάρτας σε καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις; Αυτή η πληροφορία δεν υπάρχει στο site των Dan Cases και δεν αναφέρεται στην παρουσίαση του κουτιού από τον OT. Τιμή, 200 ευρώ+μεταφορικά. Διαθέσιμο στην Ευρώπη από το caseking.de (υπολογίζω γύρω στα 230 ευρώ το συνολικό κόστος). Το κουτί εστάλη στους Linus tech tips+hardware Canucks, επομένως περιμένουμε και τις δικές παρουσιάσεις. 2
Thrylos7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Πολυ μεγαλο το C4 SFX για ITX case... ειναι σε χωραφια mATX πλεον. @dalain Πολυ ομορφο αυτο το petrol χρωμα στο Meshroom. Στα 3D renders δε φαινεται τοσο καλο, στις φωτο σου ειναι εξαιρετικο. Αναμενουμε εντυπωσεις! Οταν το ειχα δει το καλοκαιρι και ειδα ATX support τρελαθηκα, μετα καπου στραβωσα και το αφησα αλλα δε θυμαμαι που Τωρα που ειδα το φοβερο χρωμα στις φωτο σου θα το ξαναψαξω να θυμηθω τι δε μου αρεσε και αν ακομα με πειραζει! BTW η Strix B650E εχει πεσει στα 280ε επειδη και στη Γερμανια εχει -15% , για οποιον ενδιαφερεται... Αν και ο 7800Χ3D που μετραει ασχημα, ειναι πολυ ακριβος ρε γμτ στο 500ρικο
dalain Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 13 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε Πολυ μεγαλο το C4 SFX για ITX case... ειναι σε χωραφια mATX πλεον. @dalain Πολυ ομορφο αυτο το petrol χρωμα στο Meshroom. Στα 3D renders δε φαινεται τοσο καλο, στις φωτο σου ειναι εξαιρετικο. Αναμενουμε εντυπωσεις! Οταν το ειχα δει το καλοκαιρι και ειδα ATX support τρελαθηκα, μετα καπου στραβωσα και το αφησα αλλα δε θυμαμαι που Τωρα που ειδα το φοβερο χρωμα στις φωτο σου θα το ξαναψαξω να θυμηθω τι δε μου αρεσε και αν ακομα με πειραζει! BTW η Strix B650E εχει πεσει στα 280ε επειδη και στη Γερμανια εχει -15% , για οποιον ενδιαφερεται... Αν και ο 7800Χ3D που μετραει ασχημα, ειναι πολυ ακριβος ρε γμτ στο 500ρικο Ξεκινησα να το στηνω νωριτερα τελικα μιας και αργει να μου ερθει το κουτι που ειχα σε προτεραιοτητα. Πραγματικα ειναι πολυ ομορφο χρωμα.Το κουτι βεβαια δεν εχει πολλες διαφορες με το Meshlicious.Απλα ειναι λιγο περισσοτερο μελετημενο με καποιες ευκολιες και δυνατοτητα να μπουν matx και atx μητρικες με αρκετες ομως παραχωρησεις,Για mini itx ειναι τελειο ειδικα αν συνδυαστει με sff τροφοδοτικο. Εγω το στηνω τωρα για να το δοκιμασω κ μετα θα φυγει για πουλημα
Thrylos7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 20 λεπτά πριν, dalain είπε Ξεκινησα να το στηνω νωριτερα τελικα μιας και αργει να μου ερθει το κουτι που ειχα σε προτεραιοτητα. Πραγματικα ειναι πολυ ομορφο χρωμα.Το κουτι βεβαια δεν εχει πολλες διαφορες με το Meshlicious.Απλα ειναι λιγο περισσοτερο μελετημενο με καποιες ευκολιες και δυνατοτητα να μπουν matx και atx μητρικες με αρκετες ομως παραχωρησεις,Για mini itx ειναι τελειο ειδικα αν συνδυαστει με sff τροφοδοτικο. Εγω το στηνω τωρα για να το δοκιμασω κ μετα θα φυγει για πουλημα τωρα που το εψαξα λιγακι ειδα οτι μαλλον με ειχε ενοχλησει οτι αν βαλεις ATX mobo δεν μπορεις να βαλεις ATX psu, και αν θες ΑΙΟ ψυξη τοτε δεν χωραει μπροστα αρα παει πισω μαζι με την GPU με αποτελεσμα να γινεται maximum 240mm και η GPU να πρεπει αν ειναι αρκετα χαμηλη στο πλατος της. Οποτε too many limitations. ψαχνοντας ομως λιγο ειδα οτι ισως μπορεις να μετακινησεις την ραχοκοκαλια του κουτιου για να μειωσεις το μεγιστο παχος της καρτας γραφ αλλα να κερδισεις χωρο απο την αλλη μερια για ATX psu? Μπορεις οντως να το κανεις αυτο? Εσυ τι εξαρτηματα σκοπευεις να χρησιμοποιησεις?
dalain Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 28 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε τωρα που το εψαξα λιγακι ειδα οτι μαλλον με ειχε ενοχλησει οτι αν βαλεις ATX mobo δεν μπορεις να βαλεις ATX psu, και αν θες ΑΙΟ ψυξη τοτε δεν χωραει μπροστα αρα παει πισω μαζι με την GPU με αποτελεσμα να γινεται maximum 240mm και η GPU να πρεπει αν ειναι αρκετα χαμηλη στο πλατος της. Οποτε too many limitations. ψαχνοντας ομως λιγο ειδα οτι ισως μπορεις να μετακινησεις την ραχοκοκαλια του κουτιου για να μειωσεις το μεγιστο παχος της καρτας γραφ αλλα να κερδισεις χωρο απο την αλλη μερια για ATX psu? Μπορεις οντως να το κανεις αυτο? Εσυ τι εξαρτηματα σκοπευεις να χρησιμοποιησεις? Με matx που δοκιμασα και atx τροφοδοτικό δεν μου χωρεσαν...Οποτε για τις πιο μεγάλες κάρτες παε σε sff.Στην πισω πλευρά μπορείς να βαλεις κάρτα και ψυγείο διπλα και παλι με καποιους περιορισμούς. Εβαλα mini itx mobo με sff τροφοδοτικό ωστε να με χωρεσει κ η αντλία της λουπας και μια 2080 ti με μπλοκ. Ψυγειο 240 μπροστά,για δεύτερο δεν το βλέπω να μπαίνει.Ισως χωραγε slim rad με slim fans.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα