Προς το περιεχόμενο

ITX Madness - Sffpc Insomniacs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το K39 με ένα 650W flex PSU. Προς το παρόν και για τεστάρισμα μόνο έχω μέσα έναν 4350G και 2Χ16GB Corsair (32GB σύνολο) πάνω σε μια Gigabyte B550I Pro AX revision 1.1 μητρική.

Θέλω να του βάλω ένα καλύτερο cpu. Για ψύχτρες σκέφτομαι την Thermalright AXP90-X47. Την Alpenfoehn Black Ridge την έχω σκεφτεί επίσης αλλά θα είναι πολύ ζόρι ιδίως με τις μνήμες που έχω.

Από CPU έχω 3900X, 5800X και 5900X. Τι θα προτείνατε να βάλω ώστε να μπει ένα δυνατό CPU με μια μικρού μεγέθους 6600XΤ ή μια 3060; Έλεγα να κάνω και λίγο underclock και undervolt στο CPU αλλά δεν ξέρω αν ο 3900Χ θα ήταν καλύτερος από τον 5800Χ για τέτοια θέματα (underclock)

Φωτό από το σύστημα:

K39.jpeg

• Like 3
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 3/10/2022 στις 12:35 ΠΜ, PadPoet είπε

Έχω το K39 (πως βλέπω αν είναι το V2 ή το V3;)

1 ώρα πριν, PadPoet είπε

Από CPU έχω 3900X, 5800X και 5900X. Τι θα προτείνατε να βάλω ώστε να μπει ένα δυνατό CPU με μια μικρού μεγέθους 6600XΤ ή μια 3060; Έλεγα να κάνω και λίγο underclock και undervolt στο CPU αλλά δεν ξέρω αν ο 3900Χ θα ήταν καλύτερος από τον 5800Χ για τέτοια θέματα (underclock)

Αφού παίρνει μέχρι 47mm είναι V2. Τα V3 είναι μεγαλύτερα και είναι σίδερο όχι αλουμίνιο.

Εγώ θα έβαζα τον 5900X, έχει καλύτερα temps απ τον 5800X για μικρό cooler.
Και αν δεν το έχεις πολύ με το tuning και θες να ξεμπερδεύεις σε 2 λεπτά, βάλτου tjmax από 90 σε 80 ή 85, και ppt στα 100 και θα λειτουργεί μια χαρά με την axp90.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε

Αφού παίρνει μέχρι 47mm είναι V2. Τα V3 είναι μεγαλύτερα και είναι σίδερο όχι αλουμίνιο.

Εγώ θα έβαζα τον 5900X, έχει καλύτερα temps απ τον 5800X για μικρό cooler.
Και αν δεν το έχεις πολύ με το tuning και θες να ξεμπερδεύεις σε 2 λεπτά, βάλτου tjmax από 90 σε 80 ή 85, και ppt στα 100 και θα λειτουργεί μια χαρά με την axp90.

5900X πως έχει καλύτερα temps από τον 5800X αφού ο ένας έχει 12 πυρήνες και ο άλλος 8; Ρωτάω να μάθω, δεν είναι ειρωνική η ερώτηση.

Με το tuning δεν το έχω καθόλου με τους Ryzen και βασικά θέλω ένα σταθερό σύστημα για 24/7 για φωτό και βίντεο editing και κανένα game στα 1080p. Οπότε στο BIOS μόνο αυτές τις αλλαγές κάνω σωστά;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PadPoet είπε

5900X πως έχει καλύτερα temps από τον 5800X αφού ο ένας έχει 12 πυρήνες και ο άλλος 8; Ρωτάω να μάθω, δεν είναι ειρωνική η ερώτηση.

Με το tuning δεν το έχω καθόλου με τους Ryzen και βασικά θέλω ένα σταθερό σύστημα για 24/7 για φωτό και βίντεο editing και κανένα game στα 1080p. Οπότε στο BIOS μόνο αυτές τις αλλαγές κάνω σωστά;

Ναι ένας απ τους λόγους είναι το 6+6 vs 8, αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις αφού τους έχεις και τους 2 είναι να τους δοκιμάσεις.
Βάλτους και τους 2 στα 100W που τα ψιλοέχει το axp90 τρέξε τα πιο βαριά workloads που δουλεύεις και γράψε μας.

Ναι για 24/7 είναι τα settings δεν επηρεάζουν stability. Βάλε το πιο βαρύ mt workload που δουλεύεις, αν τα temps είναι καλά δώσε ας πούμε και 110ppt, αν είναι τα πάντα χάλια κατέβα στο 90ppt.
Κάπως έτσι, θα το βρεις μόνος σου.

Το axp90 το είχα πίσω στο 2019 πάνω σε 3700X και μέχρι τα 100-105W που θυμάμαι τράβαγε ήταν μια χαρά, ακόμα και για Αύγουστο. Αλλά όλα είναι σχετικά, δοκίμασε και μας λες.

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πάνε καλά για τη Louqe. Η εταιρεία έστειλε email σε όλους όσοι αγόρασαν τα προϊόντα της, αναφέροντας πως αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας. Ως εκ τούτου, από σήμερα μπορεί όποιος θέλει να βρει τα προϊόντα της Louqe, είτε στο site της είτε στο Amazon, σε τιμές σοκ. Εάν ξεπουλήσουν, θα συνεχίσουν (χρειάζονται τα χρήματα για να μείνουν ζωντανοί). Εάν όχι, well, πιστεύω ότι θα κλείσουν (αυτό αφήνουν να εννοηθεί στο mail τους).

Πώς φτάσαμε σ' αυτό το σημείο; Εικάζω πως τέσσερις (4) είναι οι λόγοι:

1) Οι πωλήσεις του ghost s1 δεν ήταν αυτές που ανέμεναν σε βάθος χρόνου, κυρίως λόγω των νέων καρτών γραφικών. Μια μικρή εταιρεία, όπως η Louqe, που δεν παράγει μαζικά, αναμένει υψηλές πωλήσεις των προϊόντων της σε βάθος (λογικού) χρόνου, έτσι ώστε να χρηματοδοτήσει το επόμενο project της. Βέβαια, το επόμενο project θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα. Το s1 κυκλοφορεί εδώ και 4-5 χρόνια. Μετά τις ampere/rdna 2, πριν 2 χρόνια, το κουτί κατέστη obsolete, καθώς ελάχιστες ampere χωράνε σ' αυτό (2-3, κυριολεκτικά), ενώ, αν θυμάμαι καλά, οι 6800xt/6900xt -πολύ απλά- δεν χωράνε. Άρα, τα 2 τελευταία χρόνια οι πωλήσεις έπεσαν απότομα και δεν είχαν σκεφτεί ακόμη το επόμενο βήμα τους.

2) Η πανδημία. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το αναλύσω αυτό.

3) Η αποτυχία του raw s1. Το όρθιο κουτί της Louqe ήταν απ' έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα. Έδωσαν έμφαση στην εμφάνιση κι όχι στο cooling performance-potential/hardware compatibility. Έριξαν χρήμα στο raw s1, αλλά το εγχείρημα δεν πήγε καλά.

4) Μάλλον πήγαν all in κρατώντας το φύλλο της κυκλοφορίας του ghost r1 (έχω γράψει αρκετά πράγματα γι' αυτό στις προηγούμενες σελίδες) στα χέρια τους, αλλά ξέμειναν από λεφτά, την ίδια στιγμή που οι θηριώδεις διαστάσεις των νέων καρτών γραφικών καθυστέρησαν την κυκλοφορία του κουτιού, καθώς σκέφτηκαν ότι ίσως θα έπρεπε να μεγαλώσουν λίγο ακόμα το r1, έτσι ώστε αυτό να χωράει όλες ανεξαιρέτως τις νέες GPUs.

Κρίμα, εύχομαι να τα καταφέρουν.

• Sad 1
Δημοσ.

Έλαβα και εγώ το email και από την μια εκτίμησα την πρόθεση της εταιρείας να μιλήσει ανοιχτά για την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει, αλλά από την άλλη πλευρά είναι πραγματικά λυπηρό να διαβάζεις πως δυσκολεύονται τόσο πολύ. 

Μακάρι ο κόσμος να ανταποκριθείτε και να ισορροπήσουν τα έσοδά τους άμεσα. 

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Ως εκ τούτου, από σήμερα μπορεί όποιος θέλει να βρει τα προϊόντα της Louqe, είτε στο site της είτε στο Amazon, σε τιμές σοκ

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί, σου είναι εύκολο να βάλεις ένα λινκ με ένα κουτί που να αξίζει τώρα τα λεφτά του?

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί, σου είναι εύκολο να βάλεις ένα λινκ με ένα κουτί που να αξίζει τώρα τα λεφτά του?

Αν μιλάς για τη Louqe, δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο κουτί. Το raw s1 είναι ακριβό και πολύ χειρότερο του nzxt h1 (μετά το revision, βέβαια), ενώ το ghost s1 χωράει κάρτες γραφικών που καταλαμβάνουν 2 slots. Να δώσεις 150+ ευρώ για το s1 (μειωμένη τιμή) και να βάλεις μια 3060/3070 (2-3 μοντέλα); Και μετά;

Όταν το πήρα το κουτί, έδωσα 280 ευρώ. Δεν αξίζει αυτήν τη στιγμή η αγορά κουτιού από τη Louqe. Ούτε τα tophat αξίζουν, καθώς αυτά κουμπώνουν μόνο στο s1, σε περίπτωση που θες να βάλεις aio/hdd (μεγαλώνουν καθ' ύψος το κουτί).

Riser cable; Μπα.

Ουσιαστικά, donation θα κάνεις αν αγοράσεις κάτι.

Αν, τώρα, μιλάς γενικά για sff case, έτσι όπως είναι τα πράγματα μόνο το nr200 αξίζει (το οποίο δεν μου αρέσει ούτε θεωρώ ότι ανήκει στα true sff cases). 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φαίνεται πως τα πράγματα πηγαίνουν καλά για τη Louqe. Ξεπούλησαν κι ετοιμάζουν restock των προϊόντων τους. Έχουν πάνω από 800 παραγγελίες, χωρίς να υπολογίσουμε αυτές που έγιναν μέσω του Amazon, και τα προϊόντα τους θα είναι διαθέσιμα καθ' όλη τη διάρκεια του Οκτώβρη. Μακάρι να τα καταφέρουν.

Δημοσ.

Καλησπέρες 

Πριν κάνα μήνα σκέφτηκα να φτιάξω ένα nr200p build για 2ο pc πιο πολύ για το aesthetic με λευκό theme.

Εν τέλη αγόρασα το nr200p me v850 sfx bundle στα 140€(μόνο το τροφοδοτικό το βρίσκεις 130) . Κατάφερα να βρω και μια asus rog strix 3070 White φθηνά περιέργως.

Τώρα το θέμα μου είναι mobo cpu combo.

Λέω να πάω στην asus b660i strix που είναι η πιο φθηνή itx ddr5 και έναν 12600.

Πιστεύετε αξίζει η συγκεκριμένη μητρική, παρότι κλειδωμένη, με αυτόν τον επεξεργαστή και θα μπορεί να σηκώσει και έναν 13th gen στο μέλλον (μακρύ μέλλον) η υπάρχει κάποιος καλύτερος συνδιασμός?

Λέω να πάω ιντελ μιας και έχω χρόνια να την δοκιμάσω (από gen6) και ddr5 για να το δοκιμάσω αλλά και λόγω των upgrades μελόντικα ,και καθώς το main pc μου είναι ήδη ddr4 .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...