Προς το περιεχόμενο

ITX Madness - Sffpc Insomniacs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/2/2020 στις 12:20 ΜΜ, papastr0umf είπε

Hello σε ολους

εχεις κανεις ιδεα ποσο θα πηγαινε τελικη τιμη το να φερει κανεις ενα ncase M1 ?

Καλησπέρα φίλε.

Όπως θα δεις και στην παραγγελία μου (σου επισυνάπτω την τελική φόρμα από το επίσημο site της εταιρείας ενδεικτικά), η τελική τιμή έχει ως εξής:

Ncase M1 : 210$

Έξοδα αποστολής: 65$

Έξοδα τελονείου: 40€

ΣΥΝΟΛΟ: 257€+40€= 297€

Είναι αντικειμενικά αρκετά χρήματα για ένα case, αλλά θεωρώ πως για κάποιον που ξέρει γιατί το θέλει και θα το αξιοποιήσει για αρκετά χρόνια, είναι μια αγορά που αξίζει το κάθε euro!

NCASE M1 - Order.jpg

Επεξ/σία από sotiris_r
  • Like 1
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Καταρχάς ένα μεγάλο μπράβο για τις χρήσιμες πληροφορίες που είναι συγκεντρωμένες σε αυτό το thread. Μιας και ασχολούμε αρκετά τα τελευταία χρόνια με την πρόοδο των itx build, δεν είχα βρει αντίστοιχο ενδιαφέρον σε κάποιο ελληνικό forum. Ελπίζω να συνεισφέρω κι εγώ από την μεριά μου στην ομάδα, ειδικά όταν χρόνο με τον χρόνο αρχίζει και "μαγεύεται" όλο και περισσότερος κόσμος από αυτή την minimal λογική.

Τον τελευταίο χρόνο παλεύω με το δίλημμα αν θα ξεκινήσω ένα itx build ή να παραμείνω σε μία πιο "παραδοσιακή" διαδικασία. Τελικά κατέληξα στην αγορά του Ncase M1 πριν λίγες μέρες, το οποίο επέλεξα αντί του Ghost S1 της LOQUE , λόγω της πιο εύκολης διαδικασίας απόκτησης και της λίγο μεγαλύτερης ευελιξίας στην τοποθέτηση υδρόψυξης. Το συγκεκριμένο project αποφάσισα να "χτιστεί" πάνω σε Ryzen (...κατά πάσα πιθανότητα 3900Χ) και τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσω σιγά-σιγά να συγκεντρώνω τα κομμάτια.  

Δεν σας κρύβω, θέλοντας να κάνω δώρο στον αδερφό μου ένα καινούριο pc γιατί το δικό του είναι από το 1821, σκέφτομαι σοβαρά να ξεκινήσω και ένα 2ο build στο Ghost S1. Αυτό το pc, μιας και η βασική του χρήση θα είναι για δουλειά γραφείου, θα έχει πιο οικονομικό hardware. Αφού επικοινώνησα λοιπόν με την LOQUE μέσω e-mail, έβγαλα άκρη για την αγορά του μέσω Γερμανίας (από Proshop.de) και package forwarding (από Mailbox.de). Δεν έχω ξαναμπεί σε αυτή την διαδικασία και το ψάχνω λίγο, για να μην μπλέξω με ένα δέμα να κάνει βόλτα στην Ευρώπη. Αν κάποιος έχει ξανακάνει κάτι αντίστοιχο, θα με βοηθούσε να ξέρω αν είναι κάτι απλό ή πρέπει κάτι να προσέξω...

Εννοείται πως τα δύο αυτά cases είναι από τις καλύτερες επιλογές για ένα itx build, τόσο αισθητικά όσο και από άποψη επιδόσεων και λειτουργίας. Βέβαια, το κόστος αγοράς τους είναι πραγματικά πολύ υψηλό, αλλά για κάποιον που ξέρει τις ανάγκες του και θα μπορέσει να τα αξιοποιήσει τα επόμενα χρόνια, θεωρώ πως αξίζουν κάθε ευρώ!

Αν όλα πάνε καλά, θα είναι χαρά μου να σας ενημερώνω για την πορεία των παραπάνω και να μπορέσω να βοηθήσω και τους υπόλοιπους με την εμπειρία μου. Επειδή πάντα κάτι προκύπτει, είμαι σίγουρος πως κι εγώ θα χρειαστώ τις γνώσεις σας το επόμενο διάστημα! 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sotiris_r είπε

Καλησπέρα φίλε.

Όπως θα δεις και στην παραγγελία μου (σου επισυνάπτω την τελική φόρμα από το επίσημο site της εταιρείας ενδεικτικά), η τελική τιμή έχει ως εξής:

Ncase M1 : 210$

Έξοδα αποστολής: 65$

Έξοδα τελονείου: 40€

ΣΥΝΟΛΟ: 257€+40€= 297€

Είναι αντικειμενικά αρκετά χρήματα για ένα case, αλλά θεωρώ πως για κάποιον που ξέρει γιατί το θέλει και θα το αξιοποιήσει για αρκετά χρόνια, είναι μια αγορά που αξίζει το κάθε euro!

NCASE M1 - Order.jpg

Σ'ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες

Ευχομαι καλοταξιδο 😉

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα.

Όντας και γώ ένα απο τα θύματα του OptimumTech και αρκετών άλλων φόρουμ και subreddit :) πήρα την απόφαση (αν και χρήστης Mac και playstation τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια), να φτιάξω το πρώτο μου sffpc. Χάρηκα πολύ που βρήκα έστω ένα ελληνικό thread για το θέμα, και θα ήθελα τη βοήθεια σας μιας και δεν έχω καθόλου εμπειρία.

Τι σκέφτομαι:

• Ghost S1   Με πληροφόρησαν απο τη Louqe πως το Limestone θα ξαναείναι διαθέσιμο Q2 2020 και πως θα το δώσουν και σε άλλα eshops που θα στέλνουν σε όλη την Ευρώπη χωρίς forwarding)
  • Mobo    Λόγω μειωμένης συμβατότητας σε τόσο μικρούς χώρους έχω μπερδευτεί. Θα χρειαστώ σίγουρα 2 nvme slots λόγω δουλειάς και σκεφτόμουν να παρω το x570 Rog Strix της Asus
  • Ryzen 3700x   Μιας και η χρήση μου θα έιναι 50% Photoshop (η δουλειά μου) και 50% (κυρίως FPS) gaming προτείνεται κάποιον άλλο επεξεργαστή; Ίσως Intel;
  • CPU cooling - Black Ridge με 2 Noctua slim 92mm και 120mm   Θα ήθελα να αποφύγω τα tophat οπότε αυτομάτως byebye water cooling.
  • EVGA 2070 SUPER XC Gaming    Δεν μπορώ να δικαιολογήσω 2080ti και απ'οτι έχω δεί η 2070 super είναι πολύ καλύτερο vfm σε σχέση με την 2080 super
  • Corsair SF600 Platinum
  • 32BG Corsair LPX 3200 Ram

Ακούω απόψεις, παρατηρήσεις, συμβουλές απο τους πιο έμπειρους συνφορουμίτες :) 

12 ώρες πριν, sotiris_r είπε

Δεν έχω ξαναμπεί σε αυτή την διαδικασία και το ψάχνω λίγο, για να μην μπλέξω με ένα δέμα να κάνει βόλτα στην Ευρώπη. Αν κάποιος έχει ξανακάνει κάτι αντίστοιχο, θα με βοηθούσε να ξέρω αν είναι κάτι απλό ή πρέπει κάτι να προσέξω...

Σωτήρη επειδή το έψαξα αρκετά δεν θα έχεις κάποιο θέμα με το mailbox.de (συνολικά θα σου βγει 25-30 ευρώ μεταφορικά) απλά το Ghost S1 δεν είναι πια διαθέσιμο σε Limestone στο σαϊτ τους. Αν μπορείς να περιμένεις 1-2 μήνες, όπως ανέφερα και πιο πάνω, θα έιναι διαθέσιμο και σε άλλα καταστήματα με απευθείας αποστολή.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Optixx είπε

Καλησπέρα και απο εμένα.

Όντας και γώ ένα απο τα θύματα του OptimumTech και αρκετών άλλων φόρουμ και subreddit :) πήρα την απόφαση (αν και χρήστης Mac και playstation τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια), να φτιάξω το πρώτο μου sffpc. Χάρηκα πολύ που βρήκα έστω ένα ελληνικό thread για το θέμα, και θα ήθελα τη βοήθεια σας μιας και δεν έχω καθόλου εμπειρία.

Τι σκέφτομαι:

• Ghost S1   Με πληροφόρησαν απο τη Louqe πως το Limestone θα ξαναείναι διαθέσιμο Q2 2020 και πως θα το δώσουν και σε άλλα eshops που θα στέλνουν σε όλη την Ευρώπη χωρίς forwarding)
  • Mobo    Λόγω μειωμένης συμβατότητας σε τόσο μικρούς χώρους έχω μπερδευτεί. Θα χρειαστώ σίγουρα 2 nvme slots λόγω δουλειάς και σκεφτόμουν να παρω το x570 Rog Strix της Asus
  • Ryzen 3700x   Μιας και η χρήση μου θα έιναι 50% Photoshop (η δουλειά μου) και 50% (κυρίως FPS) gaming προτείνεται κάποιον άλλο επεξεργαστή; Ίσως Intel;
  • CPU cooling - Black Ridge με 2 Noctua slim 92mm και 120mm   Θα ήθελα να αποφύγω τα tophat οπότε αυτομάτως byebye water cooling.
  • EVGA 2070 SUPER XC Gaming    Δεν μπορώ να δικαιολογήσω 2080ti και απ'οτι έχω δεί η 2070 super είναι πολύ καλύτερο vfm σε σχέση με την 2080 super
  • Corsair SF600 Platinum

Σωτήρη επειδή το έψαξα αρκετά δεν θα έχεις κάποιο θέμα με το mailbox.de (συνολικά θα σου βγει 25-30 ευρώ μεταφορικά) απλά το Ghost S1 δεν είναι πια διαθέσιμο σε Limestone στο σαϊτ τους. Αν μπορείς να περιμένεις 1-2 μήνες, όπως ανέφερα και πιο πάνω, θα έιναι διαθέσιμο και σε άλλα καταστήματα με απευθείας αποστολή.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα το σκεφτώ για το Ghost S1, ίσως όπως είπες κι εσύ αξίζει να περιμένουμε λίγο... 

Οσο για το build σου, θεωρώ πως είναι πολύ ισορροπημένο και με μεγάλο περιθώριο αναβάθμισης τα επόμενα χρόνια. ( πχ αν θες να πας σε επεξεργαστή με περισσότερους πυρήνες αργότερα). Η x570 μητρικές της Asus είναι πολύ καλές και έχουν πολύ ποιοτική κατασκευή vrm.

Δεν σου κρύβω πως στη θέση σου θα αγόραζα εξαρχής και το μεγάλο tophat, για να υπάρχει σε περίπτωση που τελικά χρειαστείς αργότερα την υδρόψυξη.

Μια ερώτηση:

Η BlackRidge παίρνει 2 fans? Νόμιζα ότι στο Ghost χωράει με έναν... 🤔

Με το καλό να ξεκινήσεις φίλε!.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

45 λεπτά πριν, Optixx είπε

Καλησπέρα και απο εμένα.

Τι σκέφτομαι:

• Corsair SF600 Platinum

καλησπερα ,αν θες 2 m2 δεν εχεις και παρα πολλες επιλογες , η asus strix x570 i gaming η gigabyte x570 i aorus pro. Eγω επελεξα στην πρωτη λογω fan στα vrm. Mου αρεσε και της asrock αλλα δυστυχως εχει μονο μια m2 θυρα. Μια χαρα το setup σου θα αλλαζα τις μνημες με αυτες btw https://www.skroutz.gr/s/17350605/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Gray-32GB-DDR4-3200MHz-BLS2K16G4D32AESB.html

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

1 ώρα πριν, sotiris_r είπε

Η BlackRidge παίρνει 2 fans? Νόμιζα ότι στο Ghost χωράει με έναν... 🤔

Ναι, νομίζω πως παίρνει 2 slim fans εάν δεν βρίσκει κάπου στη μητρική το εσωτερικό. Δες εδώ. Η άλλη επιλογή είναι η διαβόητη L12s της Noctua αλλά πρέπει να λυγίσεις το heatsink 😕 

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

θα αλλαζα τις μνημες με αυτες

Οκ, σ'ευχαριστώ!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Optixx είπε

Καλησπέρα και απο εμένα.

Τι σκέφτομαι:

• Corsair SF600 Platinum

Ως κάτοχος του ghost s1, μπορώ να σου πω δυο πράγματα:

1) έχω επικοινωνήσει πολλές φορές, μέσω email, με τη loque. Είναι εξυπηρετικοί, αλλά όχι αξιόπιστοι ως προς τη διαθεσιμότητα των προϊόντων τους. Το δικό μου ήρθε χωρίς το πιαστράκι στο πάνω grill. Ε, ενώ μου είπαν ότι θα μου έστελναν καινούργιο, μετά -αφού τους έστειλα ο ίδιος email- μου είπαν ότι δεν έχουν τώρα διαθέσιμο top grill, το αναμένουν, όμως, περί τα τέλη Φλεβάρη το αργότερο. Μπήκαμε στον Μάρτη κι ακόμα περιμένω. Θα το στείλουν κάποια στιγμή, αλλά θα έχουν περάσει 2-3 μήνες.

2)Η black ridge έχει 47mm ύψος. Έχω ακριβώς αυτή, με 2 ανεμιστήρες, πάνω στον 8700k. Εάν την αγοράσεις, βάζεις στην άκρη τον stock 92mm fan, παίρνεις έναν 92mm της noctua και έναν 120mm πάλι της noctua.

Ψάξε στο κανάλι του optimum tech, προσθέτοντας στην αναζήτηση τους όρους ''black ridge''. Έχει αναλυτική παρουσίαση της ψύκτρας και δοκιμάζει διαφορά configurations. 

3)Απέφυγα το large tophat, διότι θεωρώ ότι δεν συνάδει με τον compact χαρακτήρα του κουτιού. Το small tophat είναι waste of time, αλλά το μεσαίο tophat είναι ό,τι πρέπει. Το έχω (έχοντας βάλει 2 noctua ως exhaust) και δεν προσθέτει ύψος ούτε ''χαλάει'' την εικόνα του κουτιού.

Εάν πιστεύεις ότι δεν θα έχεις θέμα με τις θερμοκρασίες, μείνε όπως είσαι. Το αναφέρω διότι το tophat αγοράζεται ξεχωριστά και μπορεί να μην είναι διαθέσιμο.

Υπόψη, όλα τα tophat μπαίνουν είτε στο πάνω είτε στο κάτω μέρος του κουτιού.

4)Είχα την asus 2080ti. Την έδωσα και έψαχνα μια ti που να χωράει στο κουτί και να έχει λογικές θερμοκρασίες. Κατέληξα στην pny XLR8, αλλά αγόρασα τη ventus oc 2070 super, καθώς οι ampere είναι κοντά.

Καλή επιλογή η xc gaming. Άλλες αξιοπρεπείς επιλογές: ventus oc/evga black edition/gigabyte windforce-windforce oc.

Μνήμες και τροφοδοτικό είναι άψογα. Δες μήπως σε παίρνει οικονομικά το corsair sf 750, διότι κάπου είχα διαβάσει ότι το 600άρι είναι θορυβώδες (αν θυμάμαι καλά).

Α, όποια μητρική κι αν διαλέξεις, βεβαιώσου ότι είναι συμβατή με τη black ridge (μην τυχόν και βρίσκει στα vrm της μητρικής ή υπάρχει κάποια άλλη κουλή ασυμβατότητα).

Αυτά τα ολίγα.

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
  • Like 1
Δημοσ.

Ερωτηση: αφου πατε σε τοσο ακριβες μητρικες, μηπως να παιξει το σεναριο: thunderbolt
και εξωτερικης vga κατα το δοκουν => πολυ μικρουτερο κουτι του κυριως build εξαρχης!
🥳
https://www.skroutz.gr/s/19808423/Asrock-X570-Phantom-Gaming-ITX-TB3.html
https://www.asrock.com/mb/AMD/X570 Phantom Gaming-ITXTB3/index.asp

👾
και σε Intel:
https://www.skroutz.gr/s/16094676/Asrock-Z390-Phantom-Gaming-ITX-ac.html
https://www.asrock.com/MB/Intel/Z390 Phantom Gaming-ITXac/index.asp

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Ερωτηση: αφου πατε σε τοσο ακριβες μητρικες, μηπως να παιξει το σεναριο: thunderbolt
και εξωτερικης vga κατα το δοκουν => πολυ μικρουτερο κουτι του κυριως build εξαρχης!
🥳
https://www.skroutz.gr/s/19808423/Asrock-X570-Phantom-Gaming-ITX-TB3.html
https://www.asrock.com/mb/AMD/X570 Phantom Gaming-ITXTB3/index.asp

👾
και σε Intel:
https://www.skroutz.gr/s/16094676/Asrock-Z390-Phantom-Gaming-ITX-ac.html
https://www.asrock.com/MB/Intel/Z390 Phantom Gaming-ITXac/index.asp

Η x570 παιρνει μονο εναν M2 και οσον αφορα την εξωτερικη gpu αν ειναι να εχεις και δευτερο κουτι για την gpu τοτε χανεται το compact του θεματος νομιζω. Ουτως η αλλως ενα sff case χανει το value for money απο την αγορα του κουτιου κατευθειαν ,οποτε οποις επιλεξει αυτο τον δρομο ξερει οτι θα τα σκασει

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Προσθεστε οτι το...<<thunderbolt σεναριο>> εξυπηρετει ολιστικα, εν δυναμει εστω:
μπορει τρελα να βοηθησει εξτρα: παιζοντας σε Mac, σε λαπτοπ με thunderbolt, κλπ.
😎

Δηλαδη, αν το ετοιμασει καποιος με θηκη εξωτερικη, εχει μετα ενα "πολυεργαλειο", χοχο!

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ και εσένα για την απάντηση @DEADLAZARUS

1) Το έχω διαβάσει οτι γενικά η Louqe δεν είναι και η καλύτερη στην εξυπηρέτηση πελατών. Πάντως ελπίζω το επόμενο batch να είναι διαθέσιμο μέσα στον επόμενο μήνα.

2) Ψάχνω να βρώ εάν είναι συμβατή η black ridge με την x570 της Asus αλλά δεν έχω βρεί ξεκάθαρη απάντηση δυστυχώς. Ποιά μητρική έχεις εσύ για τον 8700; Asrock;

3) Και εγώ απο άποψη design σίγουρα το προτιμώ χωρίς tophat αλλά εάν καταλήξω σε air-cooling μάλλον θα παραγγείλω και το medium tophat με δυο Noctua. Το tophat σου έχει διαφορά στο χρώμα απο το κουτί;

4)Αν οι ampere ανακοινωθούν τέλος του μήνα, ξέρουμε πότε θα είναι διαθέσιμες;

Σε ram θα βάλω μάλλον τις crucial που πρότεινε ο @akoinonitos πιο πάνω. To sf750 νομίζω έχει μικρή διαφορά τιμής οπότε το αλλάζω και αυτό. 

Γενικά, προερχόμενος απο mac, το μεγαλύτερό μου δίλημμα ήταν Intel 9700K ή AMD 3700X αλλά απ΄οτι κατάλαβα όλοι προτείνετε ΑMD :)

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Z390

a) Asrock z390 phantom itx

b) Msi z390i gaming edge 

B450 

Msi B450i Gaming AC

για Χ570 ξεφεύγει το πράγμα σε € 

( X570i Strix θα λεγα )

Επεξ/σία από 7nisiotis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...