Προς το περιεχόμενο

ITX Madness - Sffpc Insomniacs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 minutes ago, mandragoraSCR said:

κατι που για εσενα ειναι ελαττωμα για καποιους η και για παρα πολλους (μιας και πουλησε σαν τρελο ακομα και στα 100ε οταν βγηκε) ειναι προτερημα

μπορει να ειναι 20λιτρα αλλα χωραει τοσα οσα δεν χωρανε αλλα κουτια που ειναι 25 λιτρα

το καταλαβαινω οτι σου φαινεται μεγαλο για itx κουτι αλλα αυτο δεν το καθιστα κακο κουτι. μην ξεχνας οτι χωραει αρκετες matx μητρικες ανοφισιαλι

Η τιμη ειναι ο καθοριστικος παραγοντας.

Πολλοι εκαναν τα πρωτα τους βηματα στο SFF με αυτο, και βγηκε σε μια εποχη που δεν υπηρχαν και τοσες επιλογες στην αγορα... Εχω φιλο που ακομα και σημερα το δουλευει και ειναι υπερ-ευχαριστημενος. Απλα στην πορεια πυ βγηκαν τοσα κουτια με πολυ καλυτερη εκμεταλευση χωρου, το εκαναν να φαινεται πολυ μεγαλο για αυτο που ειναι, ομως και παλι λογω της τιμης του διατηρει μια ξεχωριστη θεση στην κοινοτητα. Αυτη ειναι η εικονα ποθ εχω εγω, περα απο συμπαθειες η οχι

• Like 1
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Thrylos7 είπε

Η τιμη ειναι ο καθοριστικος παραγοντας.

Πολλοι εκαναν τα πρωτα τους βηματα στο SFF με αυτο, και βγηκε σε μια εποχη που δεν υπηρχαν και τοσες επιλογες στην αγορα... Εχω φιλο που ακομα και σημερα το δουλευει και ειναι υπερ-ευχαριστημενος. Απλα στην πορεια πυ βγηκαν τοσα κουτια με πολυ καλυτερη εκμεταλευση χωρου, το εκαναν να φαινεται πολυ μεγαλο για αυτο που ειναι, ομως και παλι λογω της τιμης του διατηρει μια ξεχωριστη θεση στην κοινοτητα. Αυτη ειναι η εικονα ποθ εχω εγω, περα απο συμπαθειες η οχι

Oταν πας σε SFF νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρο οτι ξεχνας τον παραγοντα τιμη.
Ακομα και αν το κουτι ειναι φθηνο οπως πχ το Deepcool CH160 που στην αρχη επαιζε skroutz 55€, η μητρικη και το τροφοδοτικο ξεφευγουν αρκετα σε σχεση με ενα mAtx και ενα ATX psu.
Αν πας και για white build η κατασταση κατανταει ανεκδοτο γιατι οι επιλογες ειναι ελαχιστες και τα ασπρα μοντελα ειναι ακομα πιο ακριβα απο τα ιδια σε μαυρο με τις gpu να παιζουν 50-150€ ακριβοτερα.
Στη δικη μου περιπτωση πχ αναμεσα σε Deepcool CH160 και Jonsplus Z20 η διαφορα απο case σε case ηταν 50€.
Ηθελα ομως για μητρικη +70€ και για psu +100€ οποτε ουσιαστικα οχι απλα  ρεφαρα απο εκει τα +50€ αλλα κερδισα 120€ οπως και το οτι μπορω να χωρεσω τη 4080 που στο CH160 δεν χωραγε.

Τα Asus AP201, Jonsplus D30/31,Coolermaster NR200 κτλ ειναι ωραια κουτακια αλλα με χαλανε που φτανουν η ξεπερνουν τα 40-45cm μηκος.
Ο λογος που επελεξα το Jonsplus Z20 ειναι οτι εχει λιγοτερο μηκος απο τα παραπανω,καλυτερη/ευκολοτερη τοποθετηση σε fans και gpu οπως επισης και καλυτερο cable management.
Aν το βαλεις διπλα στο CH160 η διαφορα ειναι ελαχιστη με αποτελεσμα να χωραει σε ενα μεγαλο backpack ή στο μικρο βαλιτσακι αεροδρομειου.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ.

Προσωπικα, εχω αυθονο χωρο και για Full Tower εκει που ειναι το γραφειο μου....και το μονο πρακτικο πλεονεκτημα του SFF ειναι οτι μπορω πιο ευκολα να το μετακινησω σε αλλο δωματιο (οπου ομως πρεπει ηδη να υπαρχει υποδομη οθονης κλπ) ή διπλα στην τηλεοραση προσωρινα.

Για πραγματικη φορητοτητα (διακοπες πχ) δε μπορει να συναγωνιστει την ευκολια ενος laptop...

Ωστοσο υπαρχει μια "μαγεια" που εμενα με προσελκυει με το ποσο καλα σχεδιασμενα ειναι αυτα τα κουτια και το ποσο καλη εκμεταλευση χωρου (εσωτερικα τους) μπορεις να κανεις, καθως και η ολη διαδικασια συναρμολογησης....πιο πολυ αυτο με τραβαει και που στο τελος καταληγεις με κατι στο οποιο η μαγεια και η ευχαριστηση πηγαζει απο το "optimization".

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε

Προσωπικα, εχω αυθονο χωρο και για Full Tower εκει που ειναι το γραφειο μου....και το μονο πρακτικο πλεονεκτημα του SFF ειναι οτι μπορω πιο ευκολα να το μετακινησω σε αλλο δωματιο (οπου ομως πρεπει ηδη να υπαρχει υποδομη οθονης κλπ) ή διπλα στην τηλεοραση προσωρινα.

Για πραγματικη φορητοτητα (διακοπες πχ) δε μπορει να συναγωνιστει την ευκολια ενος laptop...

Ωστοσο υπαρχει μια "μαγεια" που εμενα με προσελκυει με το ποσο καλα σχεδιασμενα ειναι αυτα τα κουτια και το ποσο καλη εκμεταλευση χωρου (εσωτερικα τους) μπορεις να κανεις, καθως και η ολη διαδικασια συναρμολογησης....πιο πολυ αυτο με τραβαει και που στο τελος καταληγεις με κατι στο οποιο η μαγεια και η ευχαριστηση πηγαζει απο το "optimization".

Τα laptop δεν τα ειχα ποτε σε εκτιμηση.
Εχουν διπλασια τιμη απο ενα desktop, οποτε πρακτικα στηνεις 2 pc στα 2 μερη που θες να το μετακινεις(πχ σπιτι και εξοχικο, σπιτι και δουλεια κτλ).
Δεν αναβαθμιζονται, δεν επισκευαζονται ευκολα, εχουν ακριβα ανταλλακτικα, η μπαταρια καποια στιγμη δεν κραταει ουτε ωρα και η οθονη τους μου φαινεται παρα πολυ μικρη οποτε και με laptop παλι θα ηθελα ενα 28αρι monitor η μια 32αρα TV.
Το monitor ή τη TV δεν χρειαζεται να τη κουβαλας μαζι σου γιατι εκει που θα πας ειτε ειναι η δουλεια, το εξοχικο, ενα φιλικο σπιτι για lan party ή ενα ξενοδοχειο για διακοπες θα υπαρχει ηδη κατι. 

Ριξε μια ματια και σε αυτο το κουτακι που εχω στις αγγελιες, ισως σου κανει.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είμαι στο κατάλληλο μέρος αλλά δεν χάνω τίποτα να ρωτήσω. Θέλω να φτιάξω ένα sff pc ώστε να αποφύγω την αγορά λάπτοπ. Δεν κάνω τίποτα extreme σε θέμα gaming, περισσότερο για εργασίες/δουλειά και για την εκλκυστικότητα της φορητότητάς του και του σχεδιασμού. Δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα όσο αφορά τα mini itx καθώς τελευταία φόρα έφτιαξα το pc μου το 2016-17, οποιαδήποτε καθοδήγηση είναι καλοδεχούμενη. Για να βοηθήσω λίγο και να περιγράψω πως το έχω στο μυαλό μου, θα ήθελα να ''κόψω'' κόστος στην κάρτα γραφικών μιας και δεν παίζω games και να επενδύσω στα υπόλοιπα με ενδεχόμενο σε 2-3-4 χρόνια αν θέλω να βάλω μια GPU. Όσο αφορά το ''cooling'' και τα fans διαφωτίστε με οι ειδικοί. Μπήκα στην διαδικάσια να ψάξω πως να έχω positive pressure και πως να τοποθετήσω τα fans κλπ αλλά είπα να γράψω και εδώ.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, ChrisTG είπε

Δεν ξέρω αν είμαι στο κατάλληλο μέρος αλλά δεν χάνω τίποτα να ρωτήσω. Θέλω να φτιάξω ένα sff pc ώστε να αποφύγω την αγορά λάπτοπ. Δεν κάνω τίποτα extreme σε θέμα gaming, περισσότερο για εργασίες/δουλειά και για την εκλκυστικότητα της φορητότητάς του και του σχεδιασμού. Δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα όσο αφορά τα mini itx καθώς τελευταία φόρα έφτιαξα το pc μου το 2016-17, οποιαδήποτε καθοδήγηση είναι καλοδεχούμενη. Για να βοηθήσω λίγο και να περιγράψω πως το έχω στο μυαλό μου, θα ήθελα να ''κόψω'' κόστος στην κάρτα γραφικών μιας και δεν παίζω games και να επενδύσω στα υπόλοιπα με ενδεχόμενο σε 2-3-4 χρόνια αν θέλω να βάλω μια GPU. Όσο αφορά το ''cooling'' και τα fans διαφωτίστε με οι ειδικοί. Μπήκα στην διαδικάσια να ψάξω πως να έχω positive pressure και πως να τοποθετήσω τα fans κλπ αλλά είπα να γράψω και εδώ.

πολα λιτρα το θελεις περιπου, γιατι πρεπει να ξεκινησει απο κουτι, και μετα ολα τα αλλα

• Like 1
Δημοσ.

Σωστή ερώτηση, εξερευνώ τις επιλόγες μου η αλήθεια είναι. Τώρα μόλις έψαχνα εδώ στο φόρουμ να δω τι κουτία χρησιμοποιούν και λίγο στο reddit. Η σύντομη απάντηση είναι όσο μικρότερο είναι εφικτό. Είδα μερικά που είναι ''σχεδόν'' mini αλλά δεν μου άρεσαν. Θα επανέλθω με φωτογραφίες για πιο συγκεκριμένα αλλά αν έχεις/έχετε κάποια πρόταση/προτάσεις σαν γνώστης, θα με βοηθούσε. 

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, ChrisTG είπε

Σωστή ερώτηση, εξερευνώ τις επιλόγες μου η αλήθεια είναι. Τώρα μόλις έψαχνα εδώ στο φόρουμ να δω τι κουτία χρησιμοποιούν και λίγο στο reddit. Η σύντομη απάντηση είναι όσο μικρότερο είναι εφικτό. Είδα μερικά που είναι ''σχεδόν'' mini αλλά δεν μου άρεσαν. Θα επανέλθω με φωτογραφίες για πιο συγκεκριμένα αλλά αν έχεις/έχετε κάποια πρόταση/προτάσεις σαν γνώστης, θα με βοηθούσε. 

ειπες οτι μετα 2-3 χρονια θελεις να βαλει καρτα γραφικων, πρεπει να σκεφτεις ποσο δυνατη καρτα θα μπει τοτε για να δεις ποσο μεγαλο κουτι θα παρεις τωρα. αποτι καταλαβαινω κοντα στα 10 λιτρα θες και οχι πιο κατω

Δημοσ.

Πόσο θα έλεγες ότι είναι το συγκεκριμένο για παράδειγμα? Για να έχω μια ιδέα σε τι αριθμό-λίτρα μεταφράζονται αυτά που βλέπω. Επίσης, τα λίτρα-μέγεθος του κουτιού επηρεάζουν και τον θόρυβο που έχει επειδή είναι πιο στριμωγμένα? 

ρ.png

Δημοσ.
9 minutes ago, ChrisTG said:

Πόσο θα έλεγες ότι είναι το συγκεκριμένο για παράδειγμα? Για να έχω μια ιδέα σε τι αριθμό-λίτρα μεταφράζονται αυτά που βλέπω. Επίσης, τα λίτρα-μέγεθος του κουτιού επηρεάζουν και τον θόρυβο που έχει επειδή είναι πιο στριμωγμένα? 

ρ.png

Αυτο ειναι το FormD T1 και ειναι 10 λιτρα (9.95 to be exact).

Επεσες πανω σε περιπτωση τωρα γιατι ειανι το πιο μικρο κουτι που υπαρχει εδω και λιγα χρονια και αν μπορει να παρει μεσα μεγαλες καρτες και CLC 240. Ειναι ομως δυσευρετο και ακριβο εχε υποψιν σου. Αν θες να πας προς τα εκει, μια πιο ευκολη/φτηνη εκδοχη του ειανι το Dan A4-H20 , που με 1 λιτρο παραπανω (11) χωραει τα ιδια πραγματα λιγο πιο ανετα και το βρισκεις πιο φτηνα και ευκολα.

Σε ρωτανε ομως τι σκοπεβεις να κανεις γιατι αν ας πουμε σε καλυπτει και καρτα "mini" στο μηκος, μπορεις να πας ακομα και σε κουτι των 5 λιτρων, πραγματικα μικρο...

• Like 1
Δημοσ.

Θα ήθελα να μην με περιορίζει το κουτί για μελλοντική αναβάθμιση η αλήθεια είναι, πρός το παρόν θα ήθελα να καλύψω πλήρως όλα τα υπόλοιπα parts από θέμα απόδοσης αν γίνεται και την κάρτα την βλέπω και αργότερα. Προσπαθώ να καταλάβω τι χάνω και τι κερδίζω η αλήθεια είναι, γιατί σίγουρα θα υπάρχει και ένα drawback αν πάω στα 5 λίτρα σωστά?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ChrisTG είπε

Προσπαθώ να καταλάβω τι χάνω και τι κερδίζω η αλήθεια είναι, γιατί σίγουρα θα υπάρχει και ένα drawback αν πάω στα 5 λίτρα σωστά?

ε βεβαια υπαρχει. στα 5 λιτρα δεν μπορεις να βαλεις οτι καρτα θελεις αλλα μονο lp

οπως και για cpu δεν μπορεις να βαλεις οτι cooler θελεις οποτε εκει ερχεται αυτο που λες οτι θα κανει πιο πολυ θορυβο

για μενα καλυτερα να μην πας πιο κατω απο 10 λιτρα εφοσον  οπως λες δεν θελεις να σε περιοριζει το κουτι

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, ChrisTG είπε

Θα ήθελα να μην με περιορίζει το κουτί για μελλοντική αναβάθμιση η αλήθεια είναι, πρός το παρόν θα ήθελα να καλύψω πλήρως όλα τα υπόλοιπα parts από θέμα απόδοσης αν γίνεται και την κάρτα την βλέπω και αργότερα. Προσπαθώ να καταλάβω τι χάνω και τι κερδίζω η αλήθεια είναι, γιατί σίγουρα θα υπάρχει και ένα drawback αν πάω στα 5 λίτρα σωστά?

Το βασικοτερο ειναι να μας πεις ποσα χρηματα διαθετεις και ποσα χρηματα θα διαθεσεις μελλοντικα για gpu.
Αν ψαχνεις να στησεις ενα pc με 600€ , κουτια των 150-200€ αποριπτονται οσα λιτρα και να ειναι οτι και να χωρανε.
Αν η μελλοντικη gpu ειναι η 5060 ή 6090 τοτε θα πρεπει να το ξερεις απο τωρα και να εξασφαλισεις το καταλληλο χωρο για να μη παει χαμενο το build.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Το βασικοτερο ειναι να μας πεις ποσα χρηματα διαθετεις και ποσα χρηματα θα διαθεσεις μελλοντικα για gpu.
Αν ψαχνεις να στησεις ενα pc με 600€ , κουτια των 150-200€ αποριπτονται οσα λιτρα και να ειναι οτι και να χωρανε.
Αν η μελλοντικη gpu ειναι η 5060 ή 6090 τοτε θα πρεπει να το ξερεις απο τωρα και να εξασφαλισεις το καταλληλο χωρο για να μη παει χαμενο το build.

Σαν πρώτο στάδιο το budget είναι στα 1000-1300 ευρώ. Σώστα είπες ότι πρώτα πρέπει να βρώ το κουτί αλλά και η επιλογή των υπολοίπων θα επηρεάσει την επιλογή του κουτιού όπως το σκέφτομαι. Δεν ξέρω αν το budget μου θεωρείται low/mid tier, αλλά από ότι καταλαβαίνω τα περισσότερα λεφτά πάνε στις GPU. Τρελές απαιτήσεις για gaming δεν θα έχω η αλήθεια είναι ούτε σε 2-3 χρόνια, περισσότερο ένα portable workstation θέλω να κάνω.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ChrisTG είπε

Σαν πρώτο στάδιο το budget είναι στα 1000-1300 ευρώ. Σώστα είπες ότι πρώτα πρέπει να βρώ το κουτί αλλά και η επιλογή των υπολοίπων θα επηρεάσει την επιλογή του κουτιού όπως το σκέφτομαι. Δεν ξέρω αν το budget μου θεωρείται low/mid tier, αλλά από ότι καταλαβαίνω τα περισσότερα λεφτά πάνε στις GPU. Τρελές απαιτήσεις για gaming δεν θα έχω η αλήθεια είναι ούτε σε 2-3 χρόνια, περισσότερο ένα portable workstation θέλω να κάνω.

αρα αργοτερα οταν θα θελεις να βαλεις καρτα γραφικων θα πας σε 5070ΤΙ για παραδειγμα? η σε καμια 5060?

το Lian Li A4-H2O που ειπωθηκε και πριν ειναι μια καλη επιλογη οσο υπαρχει ακομα ειδικα αν θελεις να βαλεις aio

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...