7nisiotis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Ξανά διαθέσιμο, σε ιστορικό χαμηλό στα 190€ με δωρεάν μεταφορικά. (προηγούμενο: 193€) https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0D5HYSKHL/ Corsair SF1000 2
Thrylos7 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Παρήγγειλα ένα SF1000 και γω, γιατί την άλλη φορά το είχα μετανιώσει που δεν πρόλαβα. Thanks @7nisiotis Το πήρα ενώ δεν έχω κανένα άλλο part επειδή θεωρητικά είναι endgame part, δηλαδή ότι και να χτίσεις για χρόνια το κρατάς. Καμία ιδέα τι παίζει σε κουτάκια itx? Έχω μείνει λίγο πίσω....πείτε καμιά προταση... Έως 200€ κατά προτιμηση 1
mandragoraSCR Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 5 ώρες πριν, Thrylos7 είπε Παρήγγειλα ένα SF1000 και γω, γιατί την άλλη φορά το είχα μετανιώσει που δεν πρόλαβα. Thanks @7nisiotis Το πήρα ενώ δεν έχω κανένα άλλο part επειδή θεωρητικά είναι endgame part, δηλαδή ότι και να χτίσεις για χρόνια το κρατάς. Καμία ιδέα τι παίζει σε κουτάκια itx? Έχω μείνει λίγο πίσω....πείτε καμιά προταση... Έως 200€ κατά προτιμηση πολυ καλα εκανες και το τσιμπησες. ειναι τρελη επένδυση για κουτακι εξαρταται τι θες να βαλεις μεσα.
Thrylos7 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 18 hours ago, mandragoraSCR said: πολυ καλα εκανες και το τσιμπησες. ειναι τρελη επένδυση για κουτακι εξαρταται τι θες να βαλεις μεσα. Μου αρέσουν πολύ τα vertical cases όπως το Nzxt h1, αλλά υπάρχει μια σχετική έλλειψη σε τέτοια στην αγορά. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο σαν απαιτήσεις(πχ να χωράει σε σακίδιο), πιο πολύ με συναρπαζει το ότι μπορείς να χωρεσεις αρκετή δύναμη σε κάτι μικρό όμορφο και εύκολο να μεταφερθεί. Παλιότερα είχα ενθουσιαστεί με το Lian Li Dan A4 H2O που σε 11 λίτρα χωρουσες μεγάλη κάρτα και 240 clc.... Νομίζω ότι αυτό το κουτί δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα σε δυνατοτητες, αλλά έχει παλιωσει λίγο... Με ενδιαφέρει να μπορώ εύκολα να το μεταφέρω από το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο και πίσω, αλλά αυτό είναι κάτι που θεωρητικά με όλα τα itx μπορεί να γίνει. Ακόμα και με mATX....οπότε δε τα έχω αποκλείσει και αυτά. Αυτό που σίγουρα δε θέλω είναι κάτι πολύ μακρόστενο οριζοντίως όπως το lian Li mATX που βγήκε, το θεωρώ unacceptable κουτί mini/micro να φτάνει τα 40+cm... Για τον ίδιο λόγο δε θα αγόραζα ποτέ και κάτι σε στυλ Asus Ap201. Επίσης δε μου αρέσει το nr200p γιατί θεωρώ ότι στα λίτρα του έπρεπε να παίρνει και mATX. Δεν είναι δηλαδή ότι το θεωρώ μεγάλο, αλλά απλά δεν έχει πλήρη εκμετάλλευση του όγκου του. Τα mini itx θεωρώ ότι πρέπει να πάνε αυστηρά μέχρι 15λιτρα. Ας πούμε και το cooj z18 φαίνεται τρομερό στο μέγεθος του που παίρνει mATX και clc στα 18 λίτρα. Και το velka 5 είναι απίστευτο τι χωράει σε 5 λίτρα....(GPU 250mm). Εν τέλει σαν πιο φρέσκα κουτιά βλέπω το ncase m2, έχουνε καθόλου εντυπώσεις? Έρχεται χωρίς τελώνιο Ελλάδα? Έχει βγει/ανακοινωθεί τίποτα άλλο ενδιαφέρον τελευταία? Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από Thrylos7
nimik Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Στις 1/2/2025 στις 11:33 ΠΜ, Thrylos7 είπε Παρήγγειλα ένα SF1000 και γω, γιατί την άλλη φορά το είχα μετανιώσει που δεν πρόλαβα. Thanks @7nisiotis Το πήρα ενώ δεν έχω κανένα άλλο part επειδή θεωρητικά είναι endgame part, δηλαδή ότι και να χτίσεις για χρόνια το κρατάς. Καμία ιδέα τι παίζει σε κουτάκια itx? Έχω μείνει λίγο πίσω....πείτε καμιά προταση... Έως 200€ κατά προτιμηση https://www.caseking.de/en/search?q=jonsplus+z20&search-button=&lang=en_DE Το μαύρο/πορτοκαλί μου άρεσε πολύ και θα το έπαιρνα αλλά προέκυψαν άλλες αναβαθμίσεις και το Sff build αναβάλλεται επ' αόριστον ,δες και στο reddit έχει αρκετό info ,παίρνει & Atx Psu ,φίλτρα παντού γενικά είναι πολύ ποιοτικό !
dalain Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 6 ώρες πριν, Thrylos7 είπε Μου αρέσουν πολύ τα vertical cases όπως το Nzxt h1, αλλά υπάρχει μια σχετική έλλειψη σε τέτοια στην αγορά. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο σαν απαιτήσεις(πχ να χωράει σε σακίδιο), πιο πολύ με συναρπαζει το ότι μπορείς να χωρεσεις αρκετή δύναμη σε κάτι μικρό όμορφο και εύκολο να μεταφερθεί. Παλιότερα είχα ενθουσιαστεί με το Lian Li Dan A4 H2O που σε 11 λίτρα χωρουσες μεγάλη κάρτα και 240 clc.... Νομίζω ότι αυτό το κουτί δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα σε δυνατοτητες, αλλά έχει παλιωσει λίγο... Με ενδιαφέρει να μπορώ εύκολα να το μεταφέρω από το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο και πίσω, αλλά αυτό είναι κάτι που θεωρητικά με όλα τα itx μπορεί να γίνει. Ακόμα και με mATX....οπότε δε τα έχω αποκλείσει και αυτά. Αυτό που σίγουρα δε θέλω είναι κάτι πολύ μακρόστενο οριζοντίως όπως το lian Li mATX που βγήκε, το θεωρώ unacceptable κουτί mini/micro να φτάνει τα 40+cm... Για τον ίδιο λόγο δε θα αγόραζα ποτέ και κάτι σε στυλ Asus Ap201. Επίσης δε μου αρέσει το nr200p γιατί θεωρώ ότι στα λίτρα του έπρεπε να παίρνει και mATX. Δεν είναι δηλαδή ότι το θεωρώ μεγάλο, αλλά απλά δεν έχει πλήρη εκμετάλλευση του όγκου του. Τα mini itx θεωρώ ότι πρέπει να πάνε αυστηρά μέχρι 15λιτρα. Ας πούμε και το cooj z18 φαίνεται τρομερό στο μέγεθος του που παίρνει mATX και clc στα 18 λίτρα. Και το velka 5 είναι απίστευτο τι χωράει σε 5 λίτρα....(GPU 250mm). Εν τέλει σαν πιο φρέσκα κουτιά βλέπω το ncase m2, έχουνε καθόλου εντυπώσεις? Έρχεται χωρίς τελώνιο Ελλάδα? Έχει βγει/ανακοινωθεί τίποτα άλλο ενδιαφέρον τελευταία? Εχεις τσεκαρει το Meshroom S; Χωραει αρκετο πραμα και είναι κ καθετο που το προτιμάς 1
7nisiotis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου ASRock Phantom Gaming B850I Lightning Wi-Fi Review (techpowerup) 2
DEADLAZARUS Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου https://www.tweaktown.com/reviews/10969/inno3d-geforce-rtx-5080-x3-sff-ready-for-4k/index.html Πας να παρουσιάσεις μια sff ready 5080 και τη βάζεις σε mid tower case (Corsair 5000D). Πόσο μυαλό πρέπει να έχεις, ως έμπειρος tech reviewer/journalist, για να σκεφτείς ότι, αφού η κάρτα είναι sff ready, πρέπει να χρησιμοποιήσεις sff pc case; Άκυρη, αυτομάτως, όλη η παρουσίαση. Η κάρτα έφτασε μέχρι τους 74 βαθμούς, σε ευρύχωρο mid tower case. Οκ, με undervolt θα δεις -κατά πάσα πιθανότητα- γύρω στους 75-76 βαθμούς σε sff pc case. Το καλοκαίρι, όμως, τι θα γίνει; Θα χρειαστείς πιθανότατα και underclock (κι ο Θεός βοηθός). Δυστυχώς, αυτές οι κάρτες είναι για κουτιά άνω των 15l (mATX disguised as sff pc cases). Και τα 250w (μετά το undervolt) είναι πολλά για τα true sff pc cases (με εξαίρεση κάτι ncase m2/c4 sfx v2, όταν βγει). Στα 10-12l, πας μέχρι την x70ti/xt class. 4
mandragoraSCR Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε Πας να παρουσιάσεις μια sff ready 5080 και τη βάζεις σε mid tower case (Corsair 5000D). Πόσο μυαλό πρέπει να έχεις, ως έμπειρος tech reviewer/journalist, για να σκεφτείς ότι, αφού η κάρτα είναι sff ready, πρέπει να χρησιμοποιήσεις sff pc case; Άκυρη, αυτομάτως, όλη η παρουσίαση. πραγματικα ομως. δλδ ποσο μυαλο θελει? μια δουλεια ειχε να κανει 1
Xoroxronis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε Δυστυχώς, αυτές οι κάρτες είναι για κουτιά άνω των 15l (mATX disguised as sff pc cases). Και τα 250w (μετά το undervolt) είναι πολλά για τα true sff pc cases (με εξαίρεση κάτι ncase m2/c4 sfx v2, όταν βγει). Ναι βασικά είναι γενικότερα fail η κατάσταση. Τα "κλασικής" σχεδίασης 2slot coolers που έχουν οι aibs μπορούν να διαχειριστούν στα μικρά sff 200-250W το πολύ. Αυτό είναι γνωστό απ την εποχή της evga 1080ti ftw για να μη πάω πιο πίσω, δε χρειάζεσαι review δλδ. Tα 250W σήμερα αφορούν τα true 60άρια της nv, στην amd ακόμα χειρότερα. Η fe από την άλλη έχει μια πολύ καλή φρέσκια 2slot σχεδίαση (οι aibs στην ίδια επιφάνεια ούτε τη μίση κατανάλωση δε μπορούν να κάνουν καλά) αλλά είναι εντελώς άχρηστη για όλα τα μεγέθη κουτιών. Από τη μία για sff, τα dual flow φανάκια δουλεύουν κάπως μόνο σε console cases, επίσης το 137mm + το πριζάκι είναι στα όρια του απαγορευτικού για sff. Από την άλλη για μεγάλα κουτιά δεν έχει κανένα λόγο να είναι 2slot και να ψήνεται, οπότε μιλάμε για fail όπως και να το δεις. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου από Xoroxronis 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Μιας και ειμαι περα δωθε σε 2 σπιτια καθε βδομαδα και επειδη εχω και μερικα φιλαρακια που συχναζαμε σε internet cafe οποτε γουσταρουμε που και που τα Lan parties, αποφασισα να στησω ενα μικρο και φορητο "καταδρομικο" pc. Μη περιμενετε να δειτε κανενα 5L με Ryzen G, δεν ειχα σκοπο να θυσιασω τιποτα απο επιδοσεις και δυνατοτητες hardware ουτε ηθελα να παιζω σε χειροτερα settings απο το pc μου στο μακρινο 2016. Για case αποφασισα μετα απο πολυ ψαξιμο για το Jonsplus Z20 (99€ skroutz). Xωραει micro atx, full size psu, dual tower cooler και gpu's με διαστασεις 4090 ενω ειναι μονο 36cm μηκος x 18.6cm πλατος και 29.5 υψος. Ειναι μολις 2.5cm μακρυτερο απο το Deepcool CH160, 1.5cm πιο στενο και 1cm πιο ψηλο. Κατεληξα σε: i5 14400F ( 135€ bestprice) Αrctic Freezer 36 RGB White (35€ skroutz) Asus Prime B760M-A wifi D4 (8+1+1 vrms) (110€ bestprice) 32gb 3600mhz Teamgroup Delta RGB White (60€ bestprice) 1x Nvme M2 pci-e 4.0 Kingston NV3 1TB (50€ bestprice) Για τη Freezer 36 αλλα και για για top exhaust, back exhaust , bottom intake 7x Αrctic P12 Max White (50€ skroutz) 2x Kingston SSD 500gb (plaisio αντικατασταση απο 2 σαπιους Sandisk που δεν εβγαλαν 3μηνο) Gpu Asus Strix 1060 6gb (προσορινα απο το παλιο pc μεχρι να δω τη 5060) PSU Corsair CX550m (προσορινα απο το παλιο pc, μαλλον θα παω σε Thermaltake GT Snow white 850w ή Corsair RM850x Shift) Mελλοντικα το case χωραει την Gigabyte Aero 4080 OC απο το main build μου και θα ειναι ενα φορητο 4Κ pc. Φωτο απο βδομαδα που θα ειμαι στο πατρικο μου. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου από BlurayMoviesGreece 3
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Nα προσθεσω κατι που συναντησα στην ερευνα αγορας και επιλογη hardware μιας και φανταζομαι οτι υπαρχουν και αλλοι εδω μεσα που θελουν να κανουν κατι αντιστοιχο. ΠΡΟΣΟΧΗ στην επιλογη μητρικης, δυστυχως σχεδον ολα τα οικονομικα μοντελα ακομα και πολλα με μεση τιμη(120-140€) δεν ειναι ικανα να κρατησουν στο 100% των επιδοσεων ακομα και εναν i5 12600k/13400/14400 ποσο μαλλον i7 i9 και οριακα αντεχουν τον i5 12400 με αποτελεσμα ο επεξεργαστης να εχει "κοφτη" στο TDP και να υπολειτουργει ακομα και στο 50-70% των επιδοσεων. Τα VRMs και τα Heatsinks ειναι τραγικα, στα περισσοτερα φαινεται με τη πρωτη ματια αλλα υπαρχουν και καποια που δεν φαινονται οπως πχ το Gigabyte B760M Gaming Wifi. https://www.skroutz.gr/s/57755861/Gigabyte-B760M-Gaming-Plus-WIFI-DDR4-rev-1-0-Motherboard-Micro-ATX-me-Intel-1700-Socket.html Eκ πρωτης οψης μοιαζει λιγο σε Asus RoG design αλλα τα VRMs του ειναι μονο 4+1+1... Το Asus RoG B660-A που εχω ειναι 12+1+1. Οτιδηποτε πανω απο 12400 θα δεινοπαθησει με υψηλες θερμοκρασιες, throttling και θα εχει επιδοσεις 50-70%. Καλα για τα ΙΤΧ δεν το συζητω αν δεν δωσεις 170€+ οπως το Gigabyte B760i Aorus Pro δεν βαζεις κατι πανω απο 12400. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου από BlurayMoviesGreece 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα