stathisgtr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 38 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε Και πανακρυβη επισης! Με μια καλη Β650Ε εισαι αρχοντας. Και 9800χ3δ βαζεις πανω και οτι θελεις Καλα ναι αυτο εννοειται. 5 λεπτά πριν, tigas1966 είπε Ωραίες μητρική αλλά θα κάνει κάπου 400€ να φανταστώ. Το άλλο που παρατηρώ είναι ότι σε αυτή την πλατφόρμα AM5 έχουμε πολύ λιγότερες επιλογές σε σύγκριση με την προηγούμενη AM4 σε επιλογές. Μου φαίνεται εξωφρενικό να πρέπει να δώσεις 260 - 300 Euro για να έχεις τα αυτονόητα στην μητρική, δηλαδή pci express 5.0x16 και Gen5χ4 Δηλαδή θέλεις να φτιάξεις ένα σύστημα και ξεκινάς cpu (210) + motherboard (260) + 32 RAM 6000 (115) = 600€ και οι τιμές δεν πέφτουν τις παρακολουθώ εδώ και 8 μήνες σε μερικές μητρικές αυξάνονται κιόλας βλέπε asus έπαιζε στα 260 και τώρα είναι 300. Θέλω να φτιάξω pc και οι τιμές των μητρικών με έχουν αποθαρρύνει, με τρελάνει γιατί σε βάζει στο δίλημμα να πας σε AM4 το 2024. Που θα σου στοιχίσει 380 Euro γλιτώνεις 220 Euro.Και τα υπόλοιπα τα βάζεις για καλύτερη κάρτα και τα ξαναλέμε σε 6 χρόνια από τώρα για ολική αναβάθμιση. Ναι,δυστυχως εχεις απολυτο δικιο. Βαζω am5 ,am4 ,και 1700 socket. H δε ιντελ πλευρα εχει πολλες επιλογες και ειδικα στις β760 αλλα εννοειται δεν θα εστεινα 1700 σοκετ τωρα.
tigas1966 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, mandragoraSCR είπε αυτες δεν σας καλυπτουν? Η πρώτη έχει μόνο μια m2 ευτυχώς είναι gen5, αλλά δεν έχει pce express 5.0x16, οπότε δεν μου προσφέρει πολλά περισσότερα σε σχέση με μια b550 του AM4.Για να το γίνει δελεαστική θα πρέπει να πέσει στα 150€, να θυμίσω ότι έχουν κλείσει 2,5 χρόνια από την κυκλοφορία τους. Η MSI με την τιμή που έχει πας στην pg της asrock που τα έχει όλα. Το πρόβλημα είναι οι τιμές πρέπει να πέσουν για να είναι ποίο δελεαστική η πλατφόρμα. Στην προηγούμενη γενιά όταν άλλαζε επεξεργαστές έβγαζε και αντίστοιχες μητρικές π.χ Ryzen 1700, x370 b350 μετά Ryzen 2700, x470 b450, Ryzen 3700 x570 και ποίο μετά έβγαλε και το b550. Κάποια στιγμή είχες πολλές επιλογές για όλες τις ανάγκες και όλα τα βαλαντια. Εδώ έχεις 3 μητρικές για να μπορείς να εκμεταλλευτείς όλες τις δυνατότητες που σου δίνουν η cpu στο ΑΜ5 socket.
mandragoraSCR Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Με τα τωρινα δεδομενα θεωρω δυο πολυ καλες επιλογες, την Lightning και την PG. To AM4 ειναι παροχημενο χρονια τωρα οποτε δεν θεωρω καν επιλογη για καποιον που θελει να στησει κατι τωρα απο το μηδεν. Lightning για καποιον που δεν εχει να διαθεσει πολλα χρηματα και σκεφτεται να την ταιριαξει με 7600Χ/9600Χ (αρα δεν το νοιαζουν και τα pci5 σε γραφικα και nvme). Και η PG για αυτους που θα πανε σε 7800Χ3Δ/9800Χ3Δ που με 250Ε στα δινει ολα! Οποτε εχοντας να επιλεξει αναμεσα σε ΑΜ5/1700/1851. Το ΑΜ5 ειναι σχεδον μονοδρομος Θυμαμαι περιπου πριν 1.5 με 2 χρονια που ημουν σε αυτη τη φαση η PG ηταν κοντα στα 350 και η Strix 380 και καποια στιγμη επεσε στα 350 η strix και εκανα την υπερβαση και την πηρα με τιμολογιο οποτε το καταπια καπως πιο ευκολα αν υπολογισεις ολα αυτα, τα πραγματα ειναι καλυτερα στην παρουσα οσον αφορα τις itx μητρικες 3
stathisgtr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Δυστυχώς ακριβο σπορ το itx με λίγες επιλογές ειδικα στις μητρικες. 4
stathisgtr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου https://videocardz.com/newz/the-fastest-mini-pc-tested-core-i9-14900kf-and-rtx-4090-laptop-gpu-in-3-8-liter-chassis
DEADLAZARUS Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δώστε mATX υποστήριξη στον λαό. Κοντά στα 20l total volume κι είναι συμβατό μόνο με itx μητρικές. 3
tigas1966 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Στις 8/11/2024 στις 3:24 ΜΜ, mandragoraSCR είπε Με τα τωρινα δεδομενα θεωρω δυο πολυ καλες επιλογες, την Lightning και την PG. To AM4 ειναι παροχημενο χρονια τωρα οποτε δεν θεωρω καν επιλογη για καποιον που θελει να στησει κατι τωρα απο το μηδεν. Lightning για καποιον που δεν εχει να διαθεσει πολλα χρηματα και σκεφτεται να την ταιριαξει με 7600Χ/9600Χ (αρα δεν το νοιαζουν και τα pci5 σε γραφικα και nvme). Και η PG για αυτους που θα πανε σε 7800Χ3Δ/9800Χ3Δ που με 250Ε στα δινει ολα! Οποτε εχοντας να επιλεξει αναμεσα σε ΑΜ5/1700/1851. Το ΑΜ5 ειναι σχεδον μονοδρομος Θυμαμαι περιπου πριν 1.5 με 2 χρονια που ημουν σε αυτη τη φαση η PG ηταν κοντα στα 350 και η Strix 380 και καποια στιγμη επεσε στα 350 η strix και εκανα την υπερβαση και την πηρα με τιμολογιο οποτε το καταπια καπως πιο ευκολα αν υπολογισεις ολα αυτα, τα πραγματα ειναι καλυτερα στην παρουσα οσον αφορα τις itx μητρικες Τελικά πήρα την lighting στα 168€ που έπεσε η τιμή την Παρασκευή. Θα συμβιβαστώ με τον ένα m2 αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Θα πάρω 2tb m2 πιστεύω θα είμαι καλά για κάποια χρόνια. Περιμένω την Nvidia και την AMD για τις καινούργιες κάρτες μπας και ολοκληρώσουμε το build.Ευχαριστώ για την βοήθεια. 1
mandragoraSCR Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 31 λεπτά πριν, tigas1966 είπε Τελικά πήρα την lighting στα 168€ που έπεσε η τιμή την Παρασκευή. Θα συμβιβαστώ με τον ένα m2 αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Θα πάρω 2tb m2 πιστεύω θα είμαι καλά για κάποια χρόνια. Περιμένω την Nvidia και την AMD για τις καινούργιες κάρτες μπας και ολοκληρώσουμε το build.Ευχαριστώ για την βοήθεια. Ετσι ειναι. Ισως σε μια αλλη ζωη μπορουμε να τα εχουμε ολα xD Cpu τι πηρες?
tigas1966 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 13 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε Ετσι ειναι. Ισως σε μια αλλη ζωη μπορουμε να τα εχουμε ολα xD Cpu τι πηρες? Όχι ακόμα λογικά για 7600. Έχω πάρει αυτή την στιγμή το case που είναι το Lian Li A4-H20 και το psu corsair sfx 750. Τώρα πήρα την μητρική και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχω πάρει τα υπόλοιπα κομμάτια, εκτός από gpu περιμένω τι θα ανακοινώσουν η Nvidia και AMD. Εκτός αν υπάρξει καμία καλή προσφορά στην black Friday που δεν το βλέπω και τσιμπήσω καμία GPU. 2
mandragoraSCR Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 3 λεπτά πριν, tigas1966 είπε Όχι ακόμα λογικά για 7600. Έχω πάρει αυτή την στιγμή το case που είναι το Lian Li A4-H20 και το psu corsair sfx 750. Τώρα πήρα την μητρική και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχω πάρει τα υπόλοιπα κομμάτια, εκτός από gpu περιμένω τι θα ανακοινώσουν η Nvidia και AMD. Εκτός αν υπάρξει καμία καλή προσφορά στην black Friday που δεν το βλέπω και τσιμπήσω καμία GPU. μια χαρα. ο 7600 εχει vga οποτε θα εχεις εικονα τουλαχιστον μεχρι να παρεις και gpu 3
Zaknafein Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 21 ώρες πριν, tigas1966 είπε Θα συμβιβαστώ με τον ένα m2 2 παίρνει, έχει και σλοτ στην πίσω μεριά. Το μπροστινό είναι Gen5 από CPU, το πίσω gen 4 από το chipset. 3
tigas1966 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 4 ώρες πριν, Zaknafein είπε 2 παίρνει, έχει και σλοτ στην πίσω μεριά. Το μπροστινό είναι Gen5 από CPU, το πίσω gen 4 από το chipset. Τώρα που το έγραψες το έψαξα όντως 2 έχει, με μπέρδεψε το φίλτρο του skoutz που την έδειχνε με μία. Μου έφτιαξες την μέρα να σε καλά. 3
papastr0umf Δημοσ. 13 Νοεμβρίου Δημοσ. 13 Νοεμβρίου Καλημέρα, Έχω το εξής πρόβλημα. Θέλω να αγοράσω το Sonos ray soundbar και να το συνδέσω με το pc μου. Η mobo είναι η strix b450-i. Απ ότι είδα ο τρόπος συνδεσης είναι η optical κάτι που δεν έχει η μητρική μου. Υπάρχει άλλος τρόπος πιστεύετε ή να δω κάτι άλλο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα