Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάγκες βρίσκομαι στρατό(χεστηκατε😁) και είμαι με ενα παιδί τελως πάντων που έχει πρόβλημα με τα άρβυλα.Ενω τα πήρε στο νούμερο του και μάλιστα και ένα νούμερο μεγαλύτερο με πατους για ορθοστασία κ.λ.π.Αλλα έχει βγάλει φουσκάλες πίσω από τα πόδια(κοντά σε ένα κόκκαλο που έχει το πόδι από πισω,δεν ξέρω πως λέγεται ακριβώς).Λογικα τον πιέζει λίγο από πίσω τα άρβυλα.Τι μπορεί να κάνει για να το αντιμετώπισει?Του είπα να βάλει λίγο χαρτί στην κάλτσα για να πάρει όγκο και να μην το πιέζει.

Δημοσ.

προσωπικά φορούσα 2 ζευγάρια κάλτσες και δεν ειχα ποτε θεμα  😛 επίσης πολύ βερνίκι ωστε να "ποτίσουν" και να μαλακώσουν. Θυμάμαι οτι καποιοι πριν βάλουν το βερνίκι του έβαζαν φωτιά (μην νομίζεις οτι θα ανατιναχθεί...) και μολις γινόταν υγρό στην επιφάνεια, το εσβηναν ωστε να ποτίσει ακόμα περισσότερο....

Δημοσ.

Να πάει να πάρει αυτά, εμένα με είχαν σώσει. Μετά θα συνηθίσει το πόδι του και θα ναι κομπλέ

Βέβαια δεν ξέρουμε και σε τι κατάσταση είναι, μπορεί να χρειαστεί να πάει γιατρό

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostasspil είπε

Να πάει να πάρει αυτά, εμένα με είχαν σώσει. Μετά θα συνηθίσει το πόδι του και θα ναι κομπλέ

Βέβαια δεν ξέρουμε και σε τι κατάσταση είναι, μπορεί να χρειαστεί να πάει γιατρό

pro post.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Ertypo είπε

Μάγκες βρίσκομαι στρατό(χεστηκατε😁) και είμαι με ενα παιδί τελως πάντων που έχει πρόβλημα με τα άρβυλα.Ενω τα πήρε στο νούμερο του και μάλιστα και ένα νούμερο μεγαλύτερο με πατους για ορθοστασία κ.λ.π.Αλλα έχει βγάλει φουσκάλες πίσω από τα πόδια(κοντά σε ένα κόκκαλο που έχει το πόδι από πισω,δεν ξέρω πως λέγεται ακριβώς).Λογικα τον πιέζει λίγο από πίσω τα άρβυλα.Τι μπορεί να κάνει για να το αντιμετώπισει?Του είπα να βάλει λίγο χαρτί στην κάλτσα για να πάρει όγκο και να μην το πιέζει.

Ας βάλει και διπλή κάλτσα 

Το είχα κι εγώ αυτό το θέμα αλλά μετά από λίγο το δέρμα έγινε σκληρό και δεν με ενοχλούσε

Εγώ είχα την παρενέργεια ότι είχαν μουδιάσει τα δάχτυλα μου πράγμα που μου έφυγε κάνα 6μηνο+ αφού απολύθηκα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

Το είχα κι εγώ αυτό το θέμα αλλά μετά από λίγο το δέρμα έγινε σκληρό και δεν με ενοχλούσε

Εγώ είχα την παρενέργεια ότι είχαν μουδιάσει τα δάχτυλα μου πράγμα που μου έφυγε κάνα 6μηνο+ αφού απολύθηκα

Διπλή καλτσα έχεις δίκιο και κάνα χαρτί να βάλει μέσα από καλτσα επίσης του έχω πει.Μου είπε ότι τον ενοχλεί το αριστερό πόδι όταν βγάζει άρβυλα λέει είναι σαν να τον πιέζε το πόδι του.τα έχει πάρει μεγαλύτερο νούμερο αλλά εντάξει δεν μπορώ να τον καταλαβω,βέβαια μπορεί να τον πονάει και από τις ασκήσεις που κάνουν και ειδικά παρέλαση που χρησιμοποιείς αριστερό πόδι συνεχως.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

Ισχύει αυτό με το μούδιασμα διαρκείας, μαλακία. Μόνο άμα μετατεθείς σε κάποιο πόστο χωρίς πολύ ορθοστασία γλιτώνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, thanospetr είπε

Ισχύει αυτό με το μούδιασμα διαρκείας, μαλακία. Μόνο άμα μετατεθείς σε κάποιο πόστο χωρίς πολύ ορθοστασία γλιτώνεις.

Ήμουν συχνά με πολλούς άοπλους οπότε πάνω από τα 3/4 της θητείας μου έκανα σκοπιές και περίπολα, ελάχιστες κάμερες και θάλαμο

Τα πόστα μου από την άλλη ήταν σε γραφεία, αλλά από το μεσημέρι και μετά ορθοστασία, έχω φάει βέβαια και πρωινά 9ωρα σερί πύλες και φυλάκια όταν δεν είχαν κανένα να με αλλάξουν και την είχαν ακούσει άσχημα τα πόδια αλλά δε με έβγαλαν ποτέ ελεύθερο ορθοστασίας μόνο αρβύλας όταν είχα πάθει κάτι γερές τενοντίτιδες

Οι αρβύλες του στρατού είναι καλές για να περπατάς σε κακοτραχαλα μέρη αλλά για οτιδήποτε άλλο είναι για φτύσιμο, επίσης πολύ κρύο το χειμώνα σε σχέση ακόμα και με απλό αθλητικό (δεν έβαζαν βέβαια νερά τουλάχιστον)

Το δέρμα τους πάντως είχε "σπάσει" σε εμένα είχαν φουλ ζαρες και είχαν γίνει πολύ μαλακές στο τέλος, αλλά ο πάτος παρέμενε κούτσουρο

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.

Με τον καιρό το δέρμα του αρβύλου θα σπάσει και θα πάρει την μορφή του ποδιού. Τώρα στην αρχή, που είναι και άσπαστα τα άρβυλα, είναι λογικό σε κάποια σημεία να πιέζουν. Με λίγη υπομονή θα γίνουν όλα καλά, απλώς να προσέχει τις όποιες φουσκάλες του εμφανίζονται (π.χ. καθαρισμός ή/και απολύμανση εάν σπάσει καμία κτλ.). Διπλή κάλτσα ΠΟΤΕ! Εάν πάτε καμιά πορεία με διπλή κάλτσα και ζαρώσει η εσωτερική, τότε θα κλαίτε. Θα ψάχνετε να βρείτε το πόδι σας ανάμεσα στις φουσκάλες. Επίσης, καλό θα ήταν να βάζετε τάλκη και πούδρα τόσο στα πόδια, όσο και στις κάλτσες.

Τώρα, για να "σπάσει" γρηγορότερα το δέρμα υπάρχουν πολλά "κόλπα", όπως για παράδειγμα η επάλειψη βαζελίνης. Παρ' όλα αυτά δεν το προτείνω. Υπομονή και πάλι υπομονή.

Έχω τόσα χρόνια στο Στρατό και έχω δοκιμάσει πάρα πολλά άρβυλα. Τα ΕΣ πραγματικά δεν τα αλλάζω πλέον. Σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο άνετο/μαλακό, ειδικά εάν θες να τρέχεις και τα συναφή, αλλά είναι πάρα πολύ σταθερό και σου προστατεύει τους αστραγάλους από τίποτα γυρίσματα σε ορεινά εδάφη. Μοναδικό αρνητικό τους το κόντρα πλακέ που έχουν για σόλα. 😛 😛

Επισκέπτης
Δημοσ.

Είναι από την τριβή... Ίσως το μεγαλύτερο νούμερο δεν ήταν η πιο σωστή επιλογή. Να ζητήσει να επισκεφτεί τον ιατρό, είναι καλοκαίρι μη πάθει καμιά μόλυνση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...