Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, babble tribe είπε

Φίλε μου μακάρι να βελτιωθεί αλλά πόσα χρόνια το ακούμε. Μακάρι να είχαμε την Θεσσαλονίκη που είχαμε το 2011 όταν σπούδαζα που πέρα την βαριά κρίση ακόμα τα αυτοκίνητα ήταν σε νορμάλ πλαίσιο και στα λεωφορεία μπορούσαν να μπούνε άνθρωποι. Επειδή γνωρίζω του τα δήμου και του ΟΑΣΘ 250 στόλος φέτος 450 λεωφορεία είχαμε το 2017. Σήμερα δε 238 λεωφορεία και όσο πάνε και μειώνονται. Όσο για το μέτρο αν πραγματικά κίνησε στη Θεσσαλονίκη (εγώ κάνω 100χλμ ανά μέρα στον νομό) δεν θα λύσει σχετον τίποτα ο περιφερειακός είναι τίγκα λόγο εργοστασίων, Λαγκαδά κλπ και φέτος είναι ακόμα χειρότερα σχεδόν δεν χοραμε. Θεσσαλονίκη δεν είναι η Αριστοτέλους και η Τσιμισκή. Θέλει ΧΡΟΝΙΑ για να βελτιωθεί η πόλη και είναι σαφώς καλύτερη επιλογή να πάει κάπου αλλού και όχι εδώ.

Η Θεσσαλονικη ειναι ιδανικη πολη για να βαλουν διωροφα λεωφορεια, θα λυθουν πολλα προβληματα. Ενα διωροφο χωραει τουλαχιστον 70 καθιστους επιβατες, ενω ενα απλο το πολυ 20, καταλαμβανοντας ακριβως την ιδια επιφανεια στο δρομο. 

Αντιθετα εχουν βαλει τα μακροστενα με τις φυσουνες που πιανουν διπλασιο χωρο και κλεινουν την κινηση οταν μπλοκαρουν

Επεξ/σία από archer100
  • Like 2
  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ciyo είπε

Ο Ζέρβας τα έχει πλακάκια με τους αρχαιολόγους και παίζει μεγάλη μπίζνα εκεί. Σκέψου ότι το πάρκιγκ στην πλατεία Ελευθερίας το ΧΆΛΑΣΑΝ για να φτιάξουν πάρκο και μάντεψε το έργο θα κολλήσει 4-6 χρόνια λόγο αρχαίων! Δηλαδή θα έχουμε λαμαρίνες επί χρόνια λες και δεν έφταναν του σταθμού του μετρό που θέλει ΑΛΛΑ 6 χρόνια η στάση Βενιζέλου. Φαντασου ΠΟΣΑ αρχαία θα βρούνε Αριστοτέλους και πόσα χρόνια θα έχουμε και εκεί λαμαρίνες. Φίλε την ώρα που πεζόδρομη αυθερετα δεν μπορεί ταυτόχρονα να φτιάχνει και πάρκινγκ. Τα αυτοκίνητα χρειάζονται και δρόμους για να φτάσουν στο πάρκιγκ. Όσοι ξέρουν το ποιος είναι ο Ζέρβας ξέρουν ότι οδεύουμε και στο χειρότερο.

Μόλις τώρα, archer100 είπε

Η Θεσσαλονικη ειναι ιδανικη πολη για να βαλουν διωροφα λεωφορεια, θα λυθουν πολλα προβληματα. Ενα διωροφο χωραει τουλαχιστον 70 καθιστους επιβατες, ενω ενα απλο το πολυ 20, καταλαμβανοντας ακριβως την ιδια επιφανεια στο δρομο. 

Αντιθετα εχουν βαει τα μακροστενα με τις φυσουνες που πιανουν διπλασιο χωρο και κλεινουν την κινηση οταν μπλοκαρουν

Τα λεωφορεία που ήθελε να πεις ο Παππάς ήταν φυσούνα πάλι για να καταλάβεις το μυαλό που έχουν. Οι καινούργιοι ούτε καν προκήρυξαν νέα λεωφορεία. Στις Συκιές προχθές έπεσε κυριολεκτικά η μηχανή του λεωφορείου στον δρόμο ξεκόλλησε...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, archer100 είπε

Αντιθετα εχουν βαει τα μακροστενα με τις φυσουνες που πιανουν διπλασιο χωρο και κλεινουν την κινηση οταν μπλοκαρουν

Περιμένεις κάποιον να το σκεφτεί αυτό το πράγμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ciyo είπε

να ξερεις τα λεωφορεια εγιναν ετσι οταν επέτρεψαν στους ανεργους και στους γερους να μπαινουν τζαμπε

Μακάρι να ήταν αυτό το θέμα. Όταν κάποιος είναι υγειονομική βόμβα από την βρώμα (πληγές στα χέρια, απλησια και και και) όταν είναι phycho απλά έπρεπε να τρώει πόρτα στα μέσα μεταφοράς. Δεν είναι κανένα μπουρ@@@λο να μπαίνει όποιος θέλει. Τρώει σάντουιτς ο άλλος και πιάνει τα χερούλια. Επίσης όλα ξεκινάνε από το πόσο σέβεται ο οργανισμός ΟΑΣΘ τον πελάτη και τον πολίτη όταν εγώ είμαι από πίσω με το αυτοκίνητο και κοντεύω να πάθω εφραγμα από το ντουμάνι ε όταν θα μπω και εγώ ανάλογη συμπεριφορά θα έχω...

Επεξ/σία από babble tribe
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ciyo είπε

να ξερεις τα λεωφορεια εγιναν ετσι οταν επέτρεψαν στους ανεργους και στους γερους να μπαινουν τζαμπε

Απο παντα ηταν χαλια τα λεωφορεια στη Θεσσαλονικη, που να δεις τι κολαση γινοτανε τη δεκαετια του 90 οταν ειχε ακομα εισπρακτορες μεσα και ανοιγαν οι πορτες και περιμενες να κοψουν ολοι εισιτηριο

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ciyo είπε

δε θα θυμασαι καλα, μια χαρα ηταν με τον εισπρακτορα! υπαρχει ταξη, σου ελεγε και που να κατσεις, ή αν θα σηκωθεις να κατσει καποιος που εχει αναγκη, δεν αφηνε να τρως μεσα κλπ

. ολοι ελεγχονταν στην εισοδο...τωρα ολοι μπαινουν τζαμπα και λενε "ειμαι ανεργος"

Δεν συμφωνώ το θέμα δεν είναι η πληρωμή ότι και να γινόταν και 10€ ταρίφα να πληρώναμε χρεοκοπία θα είχαν. Απόδειξη; Η ΔΕΗ, το νερό και ο ίδιος ο δήμος που πληρώνουμε δημοτικά τέλη και δήμος δεν υπάρχει (δωρεάν γυμναστήρια, καλλιτεχνική χώροι, πάρκα και και και) 20-50€ στον δήμο το μήνα δίνει ένα σπίτι που πάνε αυτά τα λεφτά; Μας είπαν ποτε που πήγαν; Στον ΟΑΣΘ τα λεωφορεία θέλουν πέταμα ΟΛΑ και καινούργια στα οποία θα έχει κάμερες μέσα όπως στο εξωτερικό και οποίος κάνει μακακιες θα έχει το ανάλογο πρόστιμο. Εγώ είμαι υπέρ ιδιωτικών λεωφορείων και μάλιστα χωρίς μονοπώλιο να δούμε αν η συμπεριφορά του μάγκα θεσσαλονικοου θα γίνει αποδεκτή από τον χψ ζορπιδη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, ciyo είπε

Μάλλον σε άλλη πόλη ζούμε αν έβρισκες τον ΟΑΣΘ διαφορετικό πριν το 2016.

Στις 20/7/2019 στις 11:10 ΜΜ, PallmallFilter είπε

Γεια σας παιδιά, σκέφτομαι να μετακομίσω στην Θεσσαλονίκη, δεν είμαι Έλληνας και ουτε ζώ στην Ελλάδα, απλώς μεγαλωσα στην Ελλαδα απο μικρός και θέλω να γυρίσω.

Θα ήθελα καποια γνώμη σχετικά με τις περιοχές οπου να ψάχω για διαμερισμα/γκαρσονιερα, δεν με ενδιαφέρει η πολυτελεια απλως να ειναι μια περιοχή ήσυχη με πολυτισμένο κοσμο.

Ποιες περιοχές να αποφυγώ;

Ποια είναι η γνώμη σας, αξίζει να κάνω αυτο το βήμα;

Σχετικά με το νοίκι μπορώ να βρω κατι μεταξύ 150-180 ευρω;

Ευχαριστώ πολύ!

Μην έρθεις Ελλάδα. Η σκατοψυχία και ο κοινωνικός αυτοματισμός-καννιβαλισμός έχουν διαβρώσει τα πάντα. Άλλαξε πόλη στην Ρουμανία ή πήγαινε αλλού. Η ελλάδα δεν είναι αυτή που θυμάσαι .

Επεξ/σία από taris
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, taris είπε

Μάλλον σε άλλη πόλη ζούμε αν έβρισκες τον ΟΑΣΘ διαφορετικό πριν το 2016.

Και μην ξεχνάμε το βασικό επειδή ο άνθρωπος ρωτάει για Θεσσαλονίκη. Λόγο της δουλειάς μου προσπάθησα να μεταφέρω με αμαξίδιο ΑΜΕΑ από περιοχή ροτόντα σε Τσιμισκή όπου παρά την μεγάλη εμπειρία μου ήταν από τα δυσκολότερα πράγμαρα που έκανα μετά. Η ξεφτίλα και η κατάντια αυτής πόλης είναι η περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρία και όπως λες και εσύ ναι πριν 2004 που είχαμε τα μπλε και τα κόκκινα λεωφορεία (που κάποια κυκλοφορούν ακόμα) απαγοτευαμε έμμεσα την χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς στον πληθυσμό με κινητικά πρόβλημα καθώς είναι αδύνατον να μπει αμαξίδιο σε αυτά τα λεωφορεία τόσο Βαλκάνιοι είμαστε. Πόσο καλή μπορεί να είναι μια πόλη που βάζει στο καναβάτσο ανάπηρους ανθρώπους που πρέπει να έχουν ίδιο δικαίωμα στην ζωή με εμάς; Ας αναρωτηθούμε πραγματικά που ζούμε γιατί κάποιοι άρχισαν να το συνηθίζουν και πραγματικά με τρομάζει.

• Like 1
Δημοσ.

Άντε, από τα σπίτια πήγαμε στα λεωφορεία και στο ...μετρό.
Ο καθένας τον πόνο του λέει, και καλά κάνει γιατί αλλού κανείς δεν ακούει...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, cp5120 είπε

Άντε, από τα σπίτια πήγαμε στα λεωφορεία και στο ...μετρό.
Ο καθένας τον πόνο του λέει, και καλά κάνει γιατί αλλού κανείς δεν ακούει...

Μα όταν πας στο εξωτερικό το πρώτο που κόιτας είναι ένα σπίτι έστω δωμάτιο, έναν τρόπο να πας στην δουλειά σου και την ασφάλεια της πόλης + ζωή πάρκα, χόμπι, μαγαζιά όλα αυτά καθορίζουν την ποιότητα ζωής. Ε ποιότητα ζωής δεν έχει η Θεσσαλονίκη εκτός αν έχεις διαμορφώσει την δικιά σου πραγματικότητα να μπαίνεις και να βγαίνεις από ένα αυτοκίνητο όπως εγώ , να πηγαίνεις σε συγκεκριμένα μαγιαζια και να σε ενδιαφέρει μόνο το διαμέρισμα σου και όχι τα σκουπίδια στους κάδους της γειτονιάς. Δεν ξέρω πόσο άσχημα είναι τα πράγματα εκεί που είναι στην Ρουμανία πάντως δεν ξέρω αν εδώ θα είναι καλύτερα

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ciyo είπε

ναι σωστά, κανονικά έπρεπε να τους πνίξουν στο λιμάνι 😩

το θέμα είναι κυρίως η υποχρηματοδότηση.

Αυτό που αναφέρεις προφανώς προκαλεί συνωστισμό αλλά υπάρχει πραγματική ανάγκη μετακίνησης ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

Είναι μέσα στο παιχνίδι αυτές οι ανάγκες.

Δημοσ.

Θέλεις θάλασσα κυρίως, άρα άσε τη Θεσσαλονίκη.. Δες π. Χ Σταυρό Θεσσαλονίκης, ούτε μια ώρα απόσταση, Μουδανιά π. Χ κλπ. Από τη στιγμή που δε σε ενδιαφέρει δουλειά Ελλάδα, εγώ στη θέση σου αυτό θα έκανα. Όλο το καλοκαίρι διακοπές θα κάνεις μετά την δουλειά και το χειμώνα θά έχεις ηρεμία... 

Τα αρνητικά της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδος πάνω κάτω σου τα είπαν. 

Και γω κάτι παρόμοιο σκέφτομαι να κάνω στο μέλλον, η δουλειά μου γίνεται και από το σπίτι οπότε είναι θέμα χρόνου να επιστρέψω στην πατρίδα. Φυσικά μόνο υπό προϋποθέσεις, δουλειά από το σπίτι, καμία σχέση με Έλληνες εργοδότες κλπ κλπ.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, babble tribe είπε

Μα όταν πας στο εξωτερικό το πρώτο που κόιτας είναι ένα σπίτι έστω δωμάτιο, έναν τρόπο να πας στην δουλειά σου και την ασφάλεια της πόλης + ζωή πάρκα, χόμπι, μαγαζιά όλα αυτά καθορίζουν την ποιότητα ζωής. Ε ποιότητα ζωής δεν έχει η Θεσσαλονίκη εκτός αν έχεις διαμορφώσει την δικιά σου πραγματικότητα να μπαίνεις και να βγαίνεις από ένα αυτοκίνητο όπως εγώ , να πηγαίνεις σε συγκεκριμένα μαγιαζια και να σε ενδιαφέρει μόνο το διαμέρισμα σου και όχι τα σκουπίδια στους κάδους της γειτονιάς. Δεν ξέρω πόσο άσχημα είναι τα πράγματα εκεί που είναι στην Ρουμανία πάντως δεν ξέρω αν εδώ θα είναι καλύτερα

Σωστά όλα αυτά που λες, αλλά εαν περιμένει κάποιος να πάρει αξιόπιστες πληροφορίες από σχόλια στο forum του insomnia....
Γι΄αυτό και το σχόλιό μου.
Ακόμη κι αυτά που γράφεις είναι από τη δική σου οπτική γωνία. Πίστεψέ με, ξέρω τι λέω, πριν από πολλά χρόνια πήγα για μόνιμη παραμονή στο εξωτερικό και ΚΑΜΙΑ από τις πληροφορίες που είχα από πριν δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα. Μόνο (ελάχιστοι) όσοι τα παρουσίαζαν δραματικά έλεγαν την αλήθεια, αλλά κανείς δεν θέλει να πιστέψει αυτά που δεν θέλει να πιστέψει.

Επεξ/σία από cp5120
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...