Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολυ κακή περίοδος για να ψαξεις σπίτι στην Θεσσαλονίκη. Εφαγα 2-3 ακυρα λογω του οτι οι ιδιοκτήτες περίμεναν φοιτητές.

Θα σου πρότεινα να βρεις συγκάτοικο (μεσω γνωστού) για αρχη

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το πιστευω πως ειναι διαφορετικα, θυμάμε οταν ειμουν μικρος, ο πατερας μου ειχε μια εταιρια στην Ελλαδα (οικοδομικα), οσα λεφτα και να έβγαζε επρεπε να πληρώνει φπα και τοσους φόρους που στο τέλος εμπαινε μέσα.

24% το φπα ειναι νομιζώ.

Μένεις Βουκουρέστ; Είναι αλήθεια πως ειναι μεγάλη πόλη και ωραία αλλα και πάλι λοίπουν οι ταβερνες και τα καφενεια στις παραλείες... χαχα

4 λεπτά πριν, Thulogur είπε

Πολυ κακή περίοδος για να ψαξεις σπίτι στην Θεσσαλονίκη. Εφαγα 2-3 ακυρα λογω του οτι οι ιδιοκτήτες περίμεναν φοιτητές.

Θα σου πρότεινα να βρεις συγκάτοικο (μεσω γνωστού) για αρχη

Για συγκατοικο δεν ακουγετε καθόλου κακο.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, PallmallFilter είπε

Το πιστευω πως ειναι διαφορετικα, θυμάμε οταν ειμουν μικρος, ο πατερας μου ειχε μια εταιρια στην Ελλαδα (οικοδομικα), οσα λεφτα και να έβγαζε επρεπε να πληρώνει φπα και τοσους φόρους που στο τέλος εμπαινε μέσα.

24% το φπα ειναι νομιζώ.

Μένεις Βουκουρέστ; Είναι αλήθεια πως ειναι μεγάλη πόλη και ωραία αλλα και πάλι λοίπουν οι ταβερνες και τα καφενεια στις παραλείες... χαχα

Για συγκατοικο δεν ακουγετε καθόλου κακο.

Όχι δεν μένω, Θεσσαλονίκη είμαι έχει όμως η κοπέλα μου σπίτι και είναι από εκεί και έχω πάει. Είναι μεγαλούπολη αλλά έχει χαρακτήρα. Επίσης στην παλιά πόλη έχει κάμποσες "ταβέρνες" που λες. Θάλασσα δεν έχει.

Χοντρά χοντρά τα πρώτα χρόνια γιατί μετά μπαίνουν κι άλλα:

24% ΦΠΑ

29% φορολογία και άλλο τόσο προκαταβολή φόρου που δεν σε νοιάζει δεν είναι έξοδο η προκαταβολή μετά τον τρίτο χρόνο είναι συν πλην

26.95% ΕΦΚΑ (ασφάλεια, περίπου 190€ στην αρχή το μίνιμουμ ανά μήνα)

Και αρκετά άλλα. Συν λογιστικά έξοδα κλπ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ciyo είπε

170 Καλαμαρια? θα μας τρελανεις? μηπως μενει στις εργατικες κατοικιες του φοινικα;;

1 ώρα πριν, Baator είπε

170 για Καλαμαριά όντως ακούγεται εξωφρενικό, τι σπίτι είναι αυτό;

Μια χαρα σπιτακι για 1-2 ατομα ειναι. Ηταν απλα τυχερη που το βρηκε. Ειναι χαμηλα, 2 τετραγωνα πανω απο θαλλασα κοντα στις εστιες.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, PallmallFilter είπε

Ναι εχεις δικιο φυσικα θα χρειαστώ λογιστη.

Μενω σε μια πολη κοντα στην Τιμισοαρα, δεν ειναι μονο θεμα θαλλασας, αυτο που με κανει να φύγω ειναι εξαιτίας μίας Κ@ριολ@ς, η οποία μετα απο 7 χρονια ξαψνικα εφυγε με αλλον, θέλω να αρχίσω μια καινουργια ζωή, το ξέρω πως θα ειναι δύσκολο γιατι δεν θα εχω φίλους δεν θα ξέρων κανεναν, αλλα οσο ξέρω την γλώσσα ολα θα πανε καλα...το πιστέυω

Τωρα θα φύγεις που η Ρουμανία πάει τόσο καλά;Λάθος σου,γνώμη μου

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Τωρα θα φύγεις που η Ρουμανία πάει τόσο καλά;Λάθος σου,γνώμη μου

Είναι αλήθεια πως πάει καλύτερα, για παραδειγμα στην πόλυ που μένω (ειναι μικρή) μπορείς να βρείς δουλειά με 700€+ το μήνα (πριν κάποια χρονια ήτανε 200€), απλώς εγώ δουλεύω στο internet (software, IT, web development), και σε οποια χώρα και να μένω θα έχω τους ίδιους πελάτες, θα βγάζω τα ίδια λεφτά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, PallmallFilter είπε

Είναι αλήθεια πως πάει καλύτερα, για παραδειγμα στην πόλυ που μένω (ειναι μικρή) μπορείς να βρείς δουλειά με 700€+ το μήνα (πριν κάποια χρονια ήτανε 200€), απλώς εγώ δουλεύω στο internet (software, IT, web development), και σε οποια χώρα και να μένω θα έχω τους ίδιους πελάτες, θα βγάζω τα ίδια λεφτά.

Όχι δε θα βγάζεις τα ίδια, θα έχεις τον ίδιο τζίρο. Τα κέρδη μπορεί να είναι μείον στην Ελλάδα αν δεν έχεις μεγάλο τζίρο.

Δες τη δυνατότητα μιας άλλης μεγάλης πόλης εκεί πχ Ιάσιο ή Βουκουρέστι ακόμα καλύτερα. Πάνε και για ένα 2 μηνό να δεις τη ζωή στην πόλη από κοντά. Έχει μπόλικα airbnb

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fylatos είπε

Όχι δε θα βγάζεις τα ίδια, θα έχεις τον ίδιο τζίρο. Τα κέρδη μπορεί να είναι μείον στην Ελλάδα αν δεν έχεις μεγάλο τζίρο.

Δες τη δυνατότητα μιας άλλης μεγάλης πόλης εκεί πχ Ιάσιο ή Βουκουρέστι ακόμα καλύτερα. Πάνε και για ένα 2 μηνό να δεις τη ζωή στην πόλη από κοντά. Έχει μπόλικα airbnb

Εξαρτάται, γιατι εγώ μπορώ να κρατησω την εταιρία στην Ρουμανια, έτσι και αλλιώς πληρωνωμαι μονο μεσω τράπεζας η PayPal, θα πληρώνω το 19% ΦΠΑ και το 3% φορους στην Ρουμανία και θα μένω στην Ελλάδα (δεν ξέρω εαν ειναι παρανομο). Οι τιμές σε πολλά προιοντα και υπηρεσιες ειναι ιδιες ή μεγαλυτερες απο την Ελλαδα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ciyo είπε

εκει ειναι οι εργατικες κατοικιες της κρηνης, αρα ετσι εξηγειται η τιμη. Σιγουρα καλυτερες απο τις εργατικες του φοινικα.

Οκ απλά λέω ότι είναι καλό σπίτι, και πολύ πιθανό η ιδιοκτήτρια να μην βασίζεται στο σπίτι για να τα βγάζει πέρα, οπότε ήταν τυχερή. Το σπίτι άνετα το έδινε κάνα 250 στην κατάσταση και στο σημείο που είναι. 

(προφανώς 170 δίνει, 170 δηλωμένα) 

Δεν λέω ότι βρίσκεις πολλά τέτοια, αλλά αν νοικιάσει κάποιος σπίτι, σίγουρα θα βρει κάτι καλύτερο με ένα πιο "βαθύ" ψάξιμο. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, PallmallFilter είπε

Εξαρτάται, γιατι εγώ μπορώ να κρατησω την εταιρία στην Ρουμανια, έτσι και αλλιώς πληρωνωμαι μονο μεσω τράπεζας η PayPal, θα πληρώνω το 19% ΦΠΑ και το 3% φορους στην Ρουμανία και θα μένω στην Ελλάδα (δεν ξέρω εαν ειναι παρανομο). Οι τιμές σε πολλά προιοντα και υπηρεσιες ειναι ιδιες ή μεγαλυτερες απο την Ελλαδα.

Νόμιμα δε μπορείς, θα φορολογείται το εισόδημα σου στην Ελλάδα εφόσον μένεις εδώ. Ότι μπορείς να κάνεις απόκρυψη μπορείς αλλά είσαι παράνομος. 

Οι τιμές ειδικά σε Βουκουρέστι είναι ίδια ή παραπάνω πλέον με εξαίρεση το αλκοόλ και τα τσιγάρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά ρε φίλε εμείς κοιτάμε πως θα φύγουμε και εσύ θέλεις να έρθεις. Από την μία καλό είναι θα έρθει και κάποιος νέος σε αυτή την πόλη 😂. Θεσσαλονίκη ανατολικά κάτω από 300 μόνο σε κανένα υπόγειο εκτός αν βρεις την περίπτωση της περίπτωσης δυτικά Εύοσμος στην καλύτερη 200€. Μπορείς προσωρινά να μένεις στον Λαγκαδά που είναι μισή ώρα από Σταυρούπολη και έχει και σπίτια στα λεφτά που δίνεις και είναι και σχετικά φθηνός έχει και κάποιες δουλειές που και που για εργάτες είτε σε τοπικά εργοστάσια είτε για βιοτεχνίες. Έχει λεωφορεία του ΟΑΣΘ αρκετά προς Θεσσαλονίκη. Γενικά η Θεσσαλονίκη έχει τρομερά υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής, εγώ προσωπικά έχω μεγάλο προβλημα με το καυσαέριο το οποίο έχει αυξηθεί δραματικά λόγο οχημάτων diesel και τα μέσα μεταφοράς τα οποία είναι τρομερά βρόμικα και αποτελούν υγειονομική βόμβα. Μαγαζιά έχει και φτηνά να βγεις και ίσως είναι το μόνο θετικό της πόλης μιας που πραγματικά δεν μπορώ να βρω άλλο. Ίσως μικρός να θυμάσαι την Ελλάδα διαφορετικά από αυτήν που είναι τώρα. Αν ξέρεις αγγλικά έχεις πραγματικά πολλες και καλύτερες επιλογές για να αποφύγεις αυτό που ήδη εμείς προσπαθούμε να αποφύγουμε. Τέλος όσον αφορά τον πολιτισμένο κόσμο που ψάχνεις ΜΑΚΑΡΙ να υπήρχε. Μένω σε μια καλή γειτονιά της Θεσσαλονίκης της περιοχής Μαρτίου όπου οι χειρότεροι είναι οι Έλληνες και όχι οι μετανάστες. Μέσα σε ένα χρόνο που μένω σε αυτή την γειτονιά 3 φορές έχασα την δουλειά μου γιατί κάποιος πάρκαρε δίπλα μου και δεν τον έβρισκα, πολλές φορές τα σκουπίδια δεν τα μαζεύουν επειδή έχει παρκαρισμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να μπαίνουν από κατσαρίδες (μαύρες) μέχρι ποντίκια μέσα στην οικοδομή, η κυρία που έχει το βιβλιοπωλείο θα το κλείσει γιατί κανείς δεν πάει λόγο των σκουπιδιών, το αυτοκίνητο μας αξίας 16.000 σε ένα χρόνο έχει καταστραφεί γιατί το τρακάρουν και φεύγουν και γενικά ο κάθε ένας το βιολί του. Μια φίλη ανάπηρη θέλησε να έρθει αλλά η αναπηρική θέση είναι πιασμένη καθημερινά από μη ανάπηρο οδηγό και η αστυνομία δεν τον γράφει γιατί λέει είναι σε δημοτικό πάρκινγκ και υπεύθυνη είναι η δημοτική αστυνομία. Εγώ πουνη δουλειά μου είναι στο αυτοκίνητο δεν έχω δρόμους να την κάνω χάσαμε 2 μήνες δουλειάς λόγο περιφερειακού πέρσι .... Αυτός είναι ο πολιτισμός της πόλης, έχω ταξιδέψει σε αρκετές χώρες από μικρές όπως η Σλοβακία μέχρι κλασατες όπως η Γαλλία αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ σε τέτοιο εξωφρενικό βαθμό. Αν θέλεις να έρθεις στην Ελλάδα πήγαινε σε καμμία μικρότερη πόλη μήπως και είναι καλύτερα γιατί εδω τσάμπα θα εκνευρίζεσε μέρα με την μέρα

Επεξ/σία από babble tribe
Επιπλέον κείμενο
  • Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, babble tribe είπε

Καλά ρε φίλε εμείς κοιτάμε πως θα φύγουμε και εσύ θέλεις να έρθεις. Από την μία καλό είναι θα έρθει και κάποιος νέος σε αυτή την πόλη 😂. Θεσσαλονίκη ανατολικά κάτω από 300 μόνο σε κανένα υπόγειο εκτός αν βρεις την περίπτωση της περίπτωσης δυτικά Εύοσμος στην καλύτερη 200€. Μπορείς προσωρινά να μένεις στον Λαγκαδά που είναι μισή ώρα από Σταυρούπολη και έχει και σπίτια στα λεφτά που δίνεις και είναι και σχετικά φθηνός έχει και κάποιες δουλειές που και που για εργάτες είτε σε τοπικά εργοστάσια είτε για βιοτεχνίες. Έχει λεωφορεία του ΟΑΣΘ αρκετά προς Θεσσαλονίκη. Γενικά η Θεσσαλονίκη έχει τρομερά υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής, εγώ προσωπικά έχω μεγάλο προβλημα με το καυσαέριο το οποίο έχει αυξηθεί δραματικά λόγο οχημάτων diesel και τα μέσα μεταφοράς τα οποία είναι τρομερά βρόμικα και αποτελούν υγειονομική βόμβα. Μαγαζιά έχει και φτηνά να βγεις και ίσως είναι το μόνο θετικό της πόλης μιας που πραγματικά δεν μπορώ να βρω άλλο. Ίσως μικρός να θυμάσαι την Ελλάδα διαφορετικά από αυτήν που είναι τώρα. Αν ξέρεις αγγλικά έχεις πραγματικά πολλες και καλύτερες επιλογές για να αποφύγεις αυτό που ήδη εμείς προσπαθούμε να αποφύγουμε. Τέλος όσον αφορά τον πολιτισμένο κόσμο που ψάχνεις ΜΑΚΑΡΙ να υπήρχε. Μένω σε μια καλή γειτονιά της Θεσσαλονίκης της περιοχής Μαρτίου όπου οι χειρότεροι είναι οι Έλληνες και όχι οι μετανάστες. Μέσα σε ένα χρόνο που μένω σε αυτή την γειτονιά 3 φορές έχασα την δουλειά μου γιατί κάποιος πάρκαρε δίπλα μου και δεν τον έβρισκα, πολλές φορές τα σκουπίδια δεν τα μαζεύουν επειδή έχει παρκαρισμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να μπαίνουν από κατσαρίδες (μαύρες) μέχρι ποντίκια μέσα στην οικοδομή, η κυρία που έχει το βιβλιοπωλείο θα το κλείσει γιατί κανείς δεν πάει λόγο των σκουπιδιών, το αυτοκίνητο μας αξίας 16.000 σε ένα χρόνο έχει καταστραφεί γιατί το τρακάρουν και φεύγουν και γενικά ο κάθε ένας το βιολί του. Μια φίλη ανάπηρη θέλησε να έρθει αλλά η αναπηρική θέση είναι πιασμένη καθημερινά από μη ανάπηρο οδηγό και η αστυνομία δεν τον γράφει γιατί λέει είναι σε δημοτικό πάρκινγκ και υπεύθυνη είναι η δημοτική αστυνομία. Εγώ πουνη δουλειά μου είναι στο αυτοκίνητο δεν έχω δρόμους να την κάνω χάσαμε 2 μήνες δουλειάς λόγο περιφερειακού πέρσι .... Αυτός είναι ο πολιτισμός της πόλης, έχω ταξιδέψει σε αρκετές χώρες από μικρές όπως η Σλοβακία μέχρι κλασατες όπως η Γαλλία αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ σε τέτοιο εξωφρενικό βαθμό. Αν θέλεις να έρθεις στην Ελλάδα πήγαινε σε καμμία μικρότερη πόλη μήπως και είναι καλύτερα γιατί εδω τσάμπα θα εκνευρίζεσε μέρα με την μέρα

Ειναι οντως χαλια η πολη, αλλα θα ανεβει πολυ μολις ανοιξει το μετρο. Το κυκλοφοριακο και η ποιοτητα του αερα (που κατ εμε ειναι το νουμερο 1 προβλημα της πολης με διαφορα, με το που μπαινεις στην πολη βουλωνουν τα ρουθουνια σου) θα βελτιωθουν πολυ.

Στις 20/7/2019 στις 11:10 ΜΜ, PallmallFilter είπε

Γεια σας παιδιά, σκέφτομαι να μετακομίσω στην Θεσσαλονίκη, δεν είμαι Έλληνας και ουτε ζώ στην Ελλάδα, απλώς μεγαλωσα στην Ελλαδα απο μικρός και θέλω να γυρίσω.

Θα ήθελα καποια γνώμη σχετικά με τις περιοχές οπου να ψάχω για διαμερισμα/γκαρσονιερα, δεν με ενδιαφέρει η πολυτελεια απλως να ειναι μια περιοχή ήσυχη με πολυτισμένο κοσμο.

Ποιες περιοχές να αποφυγώ;

Ποια είναι η γνώμη σας, αξίζει να κάνω αυτο το βήμα;

Σχετικά με το νοίκι μπορώ να βρω κατι μεταξύ 150-180 ευρω;

Ευχαριστώ πολύ!

Οπως ανεφερε και ο φιλος νωριτερα, καλυτερα να μεινεις σε μικροτερη πολη τριγυρω (Σερρες, Κατερινη, Βεροια, Εδεσσα, κλπ ) οπου μπορεις να βρεις σπιταρονα με αυτα τα λεφτα, θα εχεις ολα τα καλα της επαρχιας (φυση, μικρες αποστασεις, πιο νορμαλ κοσμος, κλπ) και θα εισαι το πολυ μια ωρα απο Θεσσαλονικη, ειδικα αν οδηγας/εχεις αμαξι, ειναι το ιδανικοτερο σεναριο

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, archer100 είπε

Ειναι οντως χαλια η πολη, αλλα θα ανεβει πολυ μολις ανοιξει το μετρο. Το κυκλοφοριακο και η ποιοτητα του αερα (που κατ εμε ειναι το νουμερο 1 προβλημα της πολης με διαφορα, με το που μπαινεις στην πολη βουλωνουν τα ρουθουνια σου) θα βελτιωθουν πολυ.

Οπως ανεφερε και ο φιλος νωριτερα, καλυτερα να μεινεις σε μικροτερη πολη τριγυρω (Σερρες, Κατερινη, Βεροια, Εδεσσα, κλπ ) οπου μπορεις να βρεις σπιταρονα με αυτα τα λεφτα, θα εχεις ολα τα καλα της επαρχιας (φυση, μικρες αποστασεις, πιο νορμαλ κοσμος, κλπ) και θα εισαι το πολυ μια ωρα απο Θεσσαλονικη, ειδικα αν οδηγας/εχεις αμαξι, ειναι το ιδανικοτερο σεναριο

Φίλε μου μακάρι να βελτιωθεί αλλά πόσα χρόνια το ακούμε. Μακάρι να είχαμε την Θεσσαλονίκη που είχαμε το 2011 όταν σπούδαζα που πέρα την βαριά κρίση ακόμα τα αυτοκίνητα ήταν σε νορμάλ πλαίσιο και στα λεωφορεία μπορούσαν να μπούνε άνθρωποι. Επειδή γνωρίζω του τα δήμου και του ΟΑΣΘ 250 στόλος φέτος 450 λεωφορεία είχαμε το 2017. Σήμερα δε 238 λεωφορεία και όσο πάνε και μειώνονται. Όσο για το μέτρο αν πραγματικά κίνησε στη Θεσσαλονίκη (εγώ κάνω 100χλμ ανά μέρα στον νομό) δεν θα λύσει σχετον τίποτα ο περιφερειακός είναι τίγκα λόγο εργοστασίων, Λαγκαδά κλπ και φέτος είναι ακόμα χειρότερα σχεδόν δεν χοραμε. Θεσσαλονίκη δεν είναι η Αριστοτέλους και η Τσιμισκή. Θέλει ΧΡΟΝΙΑ για να βελτιωθεί η πόλη και είναι σαφώς καλύτερη επιλογή να πάει κάπου αλλού και όχι εδώ.

4 λεπτά πριν, ciyo είπε

ΣΚΕΨΟΥ πως ειναι δυτικα αν ειναι ετσι ανατολικα...

Εύοσμο πάω για δουλειά μην φανταστείς μέσα μέσα εκεί στο αστυνομικό κέντρο τι να πω ότι παίρνω μια έξοδο πριν για να μπω γιατί τη άλλη την φτιάχνουν εδώ και δύο χρόνια; Να πω ότι αναγκαστικά πάω από το παράδρομο που το αυτοκίνητο πάει με δυσκολία λόγο τερέν όταν φεύγω ότι περιμένω μια ουρα 20 λεπτά γιατί φτιάχνουν την έξοδο και δεν έχουν φανάρι κλπ; Άσε το τι μου λένε οι άνθρωποι για Ρόμα που πάνε και μένουν σε σπίτια χωρίς καν να τα ενοικιάζουν και πουλάνε νταβα μετά στους ιδιοκτήτες ΣΟΥΡΕΑΛ....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...