Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, σκέφτομαι να μετακομίσω στην Θεσσαλονίκη, δεν είμαι Έλληνας και ουτε ζώ στην Ελλάδα, απλώς μεγαλωσα στην Ελλαδα απο μικρός και θέλω να γυρίσω.

Θα ήθελα καποια γνώμη σχετικά με τις περιοχές οπου να ψάχω για διαμερισμα/γκαρσονιερα, δεν με ενδιαφέρει η πολυτελεια απλως να ειναι μια περιοχή ήσυχη με πολυτισμένο κοσμο.

Ποιες περιοχές να αποφυγώ;

Ποια είναι η γνώμη σας, αξίζει να κάνω αυτο το βήμα;

Σχετικά με το νοίκι μπορώ να βρω κατι μεταξύ 150-180 ευρω;

Ευχαριστώ πολύ!

• Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, PallmallFilter είπε

με πολιτισμένο κοσμο.

λάθος χωρα... :P

απο που θα έρθεις? ρωτας αν αξιζει αλλα αν ερθεις απο νεα ζηλανδια μαλλον οχι

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

λάθος χωρα... :P

απο που θα έρθεις? ρωτας αν αξιζει αλλα αν ερθεις απο νεα ζηλανδια μαλλον οχι

Απο Ρουμανία, εδώ ειμαι καλά εχω δικό μου διαμερισμα, και δεν χρειάζεται να πληρώσω ενοικιο. Δεν θέλω να ερθω για το οικονομικό. Εγώ είμαι web developer και μπορώ να βγάλω τα ίδια λεφτά οπου και αν είμαι, οπότε δεν ψαχνω για δουλειά, απλώς νιωθω ποιο ανετα στην Ελλαδα, γενικά δεν μου αρέσει η ζωή μακρια απο θαλλασα, την εχω συνηθησει.

• Like 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, PallmallFilter είπε

Απο Ρουμανία, εδώ ειμαι καλά εχω δικό μου διαμερισμα, και δεν χρειάζεται να πληρώσω ενοικιο. Δεν θέλω να ερθω για το οικονομικό. Εγώ είμαι web developer και μπορώ να βγάλω τα ίδια λεφτά οπου και αν είμαι, οπότε δεν ψαχνω για δουλειά, απλώς νιωθω ποιο ανετα στην Ελλαδα, γενικά δεν μου αρέσει η ζωή μακρια απο θαλλασα, την εχω συνηθησει.

καλη ειναι η θες/νικη τοτε. βεβαια το να φυγεις απο δικο σου σπιτι ειναι καπως. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, d_gkal είπε

Με 180€ μόνο Δενδροποταμο. 

Από 250+ το συζητάμε (για δυτικά πάντα)

Καλαμαριά παίζουν οι τιμές (νοικιάζει η αδερφή μου με 170). Ίσως πιο εύκολα στα 200, αλλά οκ όχι κάνα σπίτι ουαου. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 20/7/2019 στις 11:10 ΜΜ, PallmallFilter είπε

Γεια σας παιδιά, σκέφτομαι να μετακομίσω στην Θεσσαλονίκη, δεν είμαι Έλληνας και ουτε ζώ στην Ελλάδα, απλώς μεγαλωσα στην Ελλαδα απο μικρός και θέλω να γυρίσω.

Θα ήθελα καποια γνώμη σχετικά με τις περιοχές οπου να ψάχω για διαμερισμα/γκαρσονιερα, δεν με ενδιαφέρει η πολυτελεια απλως να ειναι μια περιοχή ήσυχη με πολυτισμένο κοσμο.

Ποιες περιοχές να αποφυγώ;

Ποια είναι η γνώμη σας, αξίζει να κάνω αυτο το βήμα;

Σχετικά με το νοίκι μπορώ να βρω κατι μεταξύ 150-180 ευρω;

Ευχαριστώ πολύ!

Περνά μια βόλτα από τα Διαβατά

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε γενικά κάτω από 220 με 250 δύσκολα θα βρεις σπίτι. Και δε μιλάω για καινούριο. Παρόλα αυτά αξίζει να ψάξεις και μέσω internet να πάρεις μια ιδέα. Καλές περιοχές και εύκολες για μετακίνηση είναι Κάτω Τούμπα, Πυλαία, 25ης Μαρτίου και Φάληρο. Γενικά αν θες ησυχία και ήρεμη γειτονιά δες ανατολικά. Πάντως να ξέρεις ότι αυτές τις μέρες γίνεται κυριολεκτικά χαμός, διότι έρχονται στην πόλη νέοι φοιτητές και τα διαθέσιμα σπίτια είναι πολύ περιορισμένα. Ξεκίνα να ψάχνεις σε ένα μήνα τουλάχιστον!!! Γενικά καλές εποχές για αναζήτηση σπιτιού είναι μετά τις εξεταστικές των πανεπιστημίων γιατί πολλοί παίρνουν πτυχίο και ξενοικιάζουν. Δηλαδή θα σου πρότεινα να ψάξεις μέσα Οκτωβρίου (αν και τότε όσα ελευθερώθηκαν έχουν ενοικιαστεί από νέους φοιτητές), Μάρτιο ή Ιούλιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Ηλεκτροσόκ είπε

Φίλε γενικά κάτω από 220 με 250 δύσκολα θα βρεις σπίτι. Και δε μιλάω για καινούριο. Παρόλα αυτά αξίζει να ψάξεις και μέσω internet να πάρεις μια ιδέα. Καλές περιοχές και εύκολες για μετακίνηση είναι Κάτω Τούμπα, Πυλαία, 25ης Μαρτίου και Φάληρο. Γενικά αν θες ησυχία και ήρεμη γειτονιά δες ανατολικά. Πάντως να ξέρεις ότι αυτές τις μέρες γίνεται κυριολεκτικά χαμός, διότι έρχονται στην πόλη νέοι φοιτητές και τα διαθέσιμα σπίτια είναι πολύ περιορισμένα. Ξεκίνα να ψάχνεις σε ένα μήνα τουλάχιστον!!! Γενικά καλές εποχές για αναζήτηση σπιτιού είναι μετά τις εξεταστικές των πανεπιστημίων γιατί πολλοί παίρνουν πτυχίο και ξενοικιάζουν. Δηλαδή θα σου πρότεινα να ψάξεις μέσα Οκτωβρίου (αν και τότε όσα ελευθερώθηκαν έχουν ενοικιαστεί από νέους φοιτητές), Μάρτιο ή Ιούλιο.

Ευχαριστώ για τις πληροφοριες, εαν δεν γινεται κατω απο 250, τι να κανουμε θα νοικιασω και έτσι. Δεν βιάζομαι προς το παρών, έχω μια εταιρια εδώ που πρεπει να την κλείσω και μαλλον θα την ανοίξω στην Ελλάδα οποτε θα παρει χρονο.

Επεξ/σία από PallmallFilter
Δημοσ.

Γενικά πριν συμφωνήσεις ζήτα καλύτερη τιμή. Συνήθως θα ρίξουν 10, 20 έως και 30 € ανάλογα την αρχική τιμή που σου προτείνουν. Τουλάχιστον αυτό λέει η εμπειρία μου.

1 λεπτό πριν, ciyo είπε

Έχω φρέσκα νέα, σπίτι γκαρσονιέρα Τούμπα 400 ευρώ σε φοιτητη οικοδομή 20 ετών

Ναι γενικά αμα είναι επιπλωμένο ανακαινισμένο και πάνω στη Λαμπράκη χτυπάνε αρκετά.

Δημοσ.

Γενικά πριν προχωρήσεις μιλά και με έναν λογιστή στην Ελλάδα να μάθεις τις διαφορές σε φορολογία κλπ και μετά ξαναρωτάς για σπίτι.

Θάλασσα έχει κι αλλού εκτός από την Ελλάδα. Δεν είναι λόγος να αφήσεις μια στρωμένη ζωή αυτή. Στο Βουκουρέστι μένεις; Αν ναι που;

Off topic: 

Έχεις καμιά ιδέα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fylatos είπε

Γενικά πριν προχωρήσεις μιλά και με έναν λογιστή στην Ελλάδα να μάθεις τις διαφορές σε φορολογία κλπ και μετά ξαναρωτάς για σπίτι.

Θάλασσα έχει κι αλλού εκτός από την Ελλάδα. Δεν είναι λόγος να αφήσεις μια στρωμένη ζωή αυτή. Στο Βουκουρέστι μένεις; Αν ναι που;

Ναι εχεις δικιο φυσικα θα χρειαστώ λογιστη.

Μενω σε μια πολη κοντα στην Τιμισοαρα, δεν ειναι μονο θεμα θαλλασας, αυτο που με κανει να φύγω ειναι εξαιτίας μίας Κ@ριολ@ς, η οποία μετα απο 7 χρονια ξαψνικα εφυγε με αλλον, θέλω να αρχίσω μια καινουργια ζωή, το ξέρω πως θα ειναι δύσκολο γιατι δεν θα εχω φίλους δεν θα ξέρων κανεναν, αλλα οσο ξέρω την γλώσσα ολα θα πανε καλα...το πιστέυω

• Like 6
  • Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, PallmallFilter είπε

Ναι εχεις δικιο φυσικα θα χρειαστώ λογιστη.

Μενω σε μια πολη κοντα στην Τιμισοαρα, δεν ειναι μονο θεμα θαλλασας, αυτο που με κανει να φύγω ειναι εξαιτίας μίας Κ@ριολ@ς, η οποία μετα απο 7 χρονια ξαψνικα εφυγε με αλλον, θέλω να αρχίσω μια καινουργια ζωή, το ξέρω πως θα ειναι δύσκολο γιατι δεν θα εχω φίλους δεν θα ξέρων κανεναν, αλλα οσο ξέρω την γλώσσα ολα θα πανε καλα...το πιστέυω

Χαχαχαχα κοίτα, θα μπορούσες να πας Βουκουρέστι, όπου και μεγάλη πόλη είναι και χάνεσαι, και εύκολη θα είναι η μετακόμιση σου και γκόμενες έχει και επιχειρηματικά γίνεται ένα μπουμ όσο να πεις (για αυτό σε ρώτησα για την γλώσσα). 

Μίλα σε κάθε περίπτωση με ένα λογιστή εδώ, είναι διαφορετικά τα πράγματα κι ίσως δε σου αρέσει αυτό που θα ακούσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...