Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Και να τις δώσουν, έχεις αποφασίσει ήδη, τσάμπα κόπος...

Πες μου κι εμένα όμως, τι "εχω αποφασίσει", έτσι για να ξέρω...

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Ghost.Dog said:

Ωραια. 50 χρόνια ΔΕΝ ξαναπατήσαμε. Ποτέ. (εσείς που αγαπάτε τα επίσημα στοιχεία και τις θέσφατες ενημερώσεις της Νασα...). ΟΚ. Γιατί ΔΕΝ? Κανείς δεν ξέρει. Δεν υπήρχε budget? Δεν υπήρχε τεχνογνωσία? Δεν ασχολιόταν κανείς? Βαριόταν? Δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ ενδιαφέρον? Ηταν πανάκριβες (βλ. ασύμφορες οι αποστολές?)

Αναπάντητα ερωτήματα. Πήγαν κάπου, ωραία ήταν, καρφώθηκε και η Σημαία, πανηγυρισμοί, μπλα μπλα μπλα. "ενα μικρό βημα....." κλπ κλπ. Ενας (μα ένας!) να μην έχει βρεθεί, εδώ και μισό αιώνα, να ρωτήσει τους decision makers: Γιατί δεν ξαναπήγατε(-με) ?

Ξαφνικά λοιπόν, 50 χρόνια μετά, ναι. Ας ξαναπάμε. Δε βαριέσαι. Αλλωστε το γνωρίσαμε το υπόλοιπο Ηλιακό μας συστηματάκι. Δε βαριέσαι. Πάμε Σελήνη, που είναι και οικονομικά.

Δεν ξέρω παίδες (το δηλώνω), εμένα μου φαίνονται ολίγον-τι περίεργα τα ανωτέρω, ενώ θα μπορούσαν ίσως να έχουν ΑΠΛΕΣ απαντήσεις. Οποιος μπορεί με (μας) διαφωτίζει...

Κάτσε και διάβασε επιτέλους. Μάθε για τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή, τον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και πόσο ποσοστό του ΑΕΠ ξόδεψαν τότε για να οργανώσουν αυτή την αποστολή.

Δεν είναι πυρηνική φυσική, αρκεί να ξοδέψετε  απλα λίγο χρόνο και να διαβάσετε...

• Like 6
  • Thanks 4
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, jimmyl είπε

Πατησαμε;

εχω ασχοληθεί και ασχολουμε λιγο καιρο <εχω και τηλεσκοπιο και μπλα μπλα μπλα …. > δεν πηγαν στο φεγγαρι  το μοναδικο που εχουμε καταφερει είναι ο iss  <international space station>  το μοναδικο επανδρωμενο ''οχημα '' και όταν δεις το βιντεο live που θα λινκαρω θα καταλάβουμε ότι τη στρατοσφερα δεν εχουμε καταφερει να την περασουμε ...δεν αντεχουμε σαν οργανισμοι την ''χημεια'' του διαστιματος γιαυτο και η εικονα από τον iss  είναι κοντινη και την γη δεν την διχνει  από μακρια ως μπαλα …. ότι εικονα εχουμε είναι από τηλεσκοπια- δορυφόρους από τους αλλους πλανητες <τωρα αν στειλαμε ''οχημα''  < εννοείτε μη επανδρομενο όπως και το λενε οι ιδιοι > στον αρη όπως ειπαν και μας δωσαν φωτο ….δεν το πιστευω γιατι άλλες συνθήκες και ταχύτητες εκει πανω> iss = 

Επεξ/σία από kiriakos500
  • Like 4
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ghost.Dog είπε

Ωραια. 50 χρόνια ΔΕΝ ξαναπατήσαμε. Ποτέ. (εσείς που αγαπάτε τα επίσημα στοιχεία και τις θέσφατες ενημερώσεις της Νασα...). ΟΚ. Γιατί ΔΕΝ? Κανείς δεν ξέρει. Δεν υπήρχε budget? Δεν υπήρχε τεχνογνωσία? Δεν ασχολιόταν κανείς? Βαριόταν? Δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ ενδιαφέρον? Ηταν πανάκριβες (βλ. ασύμφορες οι αποστολές?)

Αναπάντητα ερωτήματα. Πήγαν κάπου, ωραία ήταν, καρφώθηκε και η Σημαία, πανηγυρισμοί, μπλα μπλα μπλα. "ενα μικρό βημα....." κλπ κλπ. Ενας (μα ένας!) να μην έχει βρεθεί, εδώ και μισό αιώνα, να ρωτήσει τους decision makers: Γιατί δεν ξαναπήγατε(-με) ?

Ξαφνικά λοιπόν, 50 χρόνια μετά, ναι. Ας ξαναπάμε. Δε βαριέσαι. Αλλωστε το γνωρίσαμε το υπόλοιπο Ηλιακό μας συστηματάκι. Δε βαριέσαι. Πάμε Σελήνη, που είναι και οικονομικά.

Δεν ξέρω παίδες (το δηλώνω), εμένα μου φαίνονται ολίγον-τι περίεργα τα ανωτέρω, ενώ θα μπορούσαν ίσως να έχουν ΑΠΛΕΣ απαντήσεις. Οποιος μπορεί με (μας) διαφωτίζει...

Το πρόγραμμα Apollo ήταν proof of concept του Κένεντι εναντίον των Σοβιετικών. Παραπάνω εξηγώ γιατί δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να στείλεις ανθρώπο αντί για ρομπότ στο διάστημα..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Κάτσε και διάβασε επιτέλους. Μάθε για τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή, τον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και πόσο ποσοστό του ΑΕΠ ξόδεψαν τότε για να οργανώσουν αυτή την αποστολή.

Δεν είναι πυρηνική φυσική, αρκεί να ξοδέψετε  απλα λίγο χρόνο και να διαβάσετε...

Ναι τα ξέρουμε. Μετά γιατί ΔΕΝ ξαναπάτησαν? Με πολύ πιο εξελιγμένη τεχνολογία. Για πες καμιά ένδειξη.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ghost.Dog είπε

Στα 50s και στα 60s έδιναν ΤΡΕΛΑ λεφτα Αμερικανοί και Σωβιετικοι για την κατακτηση του διαστήματος. Επίσης πουλαγε τρελα και στο κοινο. Πλεον δεν μπορουν να δωθουν αυτα τα χρήματα.

Μια απλουστευμενη απαντηση ειναι αυτη^

Πρις Θεου δεν ειναι ο μοναδικος λογος αλλα ειναι ενας σημαντικός. 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Ghost.Dog said:

Ναι τα ξέρουμε. Μετά γιατί ΔΕΝ ξαναπάτησαν? Με πολύ πιο εξελιγμένη τεχνολογία. Για πες καμιά ένδειξη.

Γιατί δεν υπήρχε λόγος να ξαναπάμε ξοδεύοντας τόσο τρέλα ποσά. Δεν θα μας προσφέρει απολύτως τίποτα μια νέα βόλτα στη Σελήνη. 

• Like 4
  • Thanks 2
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kiriakos500 είπε

εχω ασχοληθεί και ασχολουμε λιγο καιρο <εχω και τηλεσκοπιο και μπλα μπλα μπλα …. > δεν πηγαν στο φεγγαρι  το μοναδικο που εχουμε καταφερει είναι ο iss  <international space station>  το μοναδικο επανδρωμενο ''οχημα '' και όταν δεις το βιντεο live που θα λινκαρω θα καταλάβουμε ότι της στρατοσφερα δεν εχουμε καταφερει να την περασουμε ...δεν αντεχουμε σαν οργανισμοι την ''χημεια'' του διαστιματος γιαυτο και η εικονα από τον iss  είναι κοντινη και την γη δεν την διχνει ως μπαλα …. ότι εικονα εχουμε είναι από τηλεσκοπια- δορυφόρους από τους αλλους πλανητες <τωρα αν στειλαμε ''οχημα''  < εννοείτε μη επανδρομενο όπως και το λενε οι ιδιοι > στον αρη όπως ειπαν και μας δωσαν φωτο ….δεν το πιστευω γιατι άλλες συνθήκες και ταχύτητες εκει πανω>

Από αυτά που λες, συγνώμη κιόλας, αλλά δεν έχεις ιδέα από φυσική. Μην προσπαθήσεις να μου την πεις ή να με κοντραρεις, μηχανικός του πολυτεχνείου είμαι..

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, kiriakos500 said:

εχω ασχοληθεί και ασχολουμε λιγο καιρο <εχω και τηλεσκοπιο και μπλα μπλα μπλα …. > δεν πηγαν στο φεγγαρι  το μοναδικο που εχουμε καταφερει είναι ο iss  <international space station>  το μοναδικο επανδρωμενο ''οχημα '' και όταν δεις το βιντεο live που θα λινκαρω θα καταλάβουμε ότι της στρατοσφερα δεν εχουμε καταφερει να την περασουμε ...δεν αντεχουμε σαν οργανισμοι την ''χημεια'' του διαστιματος γιαυτο και η εικονα από τον iss  είναι κοντινη και την γη δεν την διχνει ως μπαλα …. ότι εικονα εχουμε είναι από τηλεσκοπια- δορυφόρους από τους αλλους πλανητες <τωρα αν στειλαμε ''οχημα''  < εννοείτε μη επανδρομενο όπως και το λενε οι ιδιοι > στον αρη όπως ειπαν και μας δωσαν φωτο ….δεν το πιστευω γιατι άλλες συνθήκες και ταχύτητες εκει πανω> iss = 

Αφού έχεις τηλεσκόπιο, δεν είδες τις πατημασιές στο έδαφος; 

• Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ακριβώς αυτο.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Άνθρωπος: χρειάζεται νερό, τροφή, ύπνο, ξεκούραση, άρα περιορισμένη διάρκεια παραμονής στο διάστημα και αν κάτι πάει στραβά χάνεται ανθρώπινη ζωή

Ρομπότ: χρειάζεται μόνο ηλεκτρική ενέργεια, είναι over engineered οπότε και πολύ αξιόπιστο και μπορεί να ερευνήσει πολύ καλύτερα από τον άνθρωπο, πρακτικά απεριόριστη διάρκεια παραμονής στο διάστημα και αν συμβεί κάτι απλά χάνεται ένα ρομπότ.

Οπότε η λογική τι λέει; Ποιο από τα δύο στέλνεις στο διάστημα;

Το point σου πιο ειναι τελικα? Να συμφωνισουμε οτι ο ανθρωπος δεν πρόκειται να πατισει το ποδι του πουθενα περα απτή Σελήνη στο άμεσο μέλλον η απλά ηθελες να μου υπενθυμίσεις πως λειτουργεί ο ανθρωπος και τα ρομπότ? Δεν σε πιανω... 

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, trelaras52 είπε

Το point σου πιο ειναι τελικα? Να συμφωνισουμε οτι ο ανθρωπος δεν πρόκειται να πατισει το ποδι του πουθενα περα απτή Σελήνη στο άμεσο μέλλον η απλά ηθελες να μου υπενθυμίσεις πως λειτουργεί ο ανθρωπος και τα ρομπότ? Δεν σε πιανω... 

Ότι δεν χρειάζεται να πάει ο άνθρωπος στο διάστημα δεν καταφέρνει κάτι παραπάνω από ένα ρομπότ, ίσα ίσα μπορεί να κάνει πάρα πολύ λιγότερα πράγματα από ένα ρομπότ άσε που αυξάνει την πολυπλοκότητα και το κόστος της αποστολής σε υπερβολικό βαθμό..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Γιατί δεν υπήρχε λόγος να ξαναπάμε ξοδεύοντας τόσο τρέλα ποσά. Δεν θα μας προσφέρει απολύτως τίποτα μια νέα βόλτα στη Σελήνη. 

Αλήθεια? Μα η ειδησεογραφία λέει ακριβώς το αντίθετο. Οτι σχεδιαζεται ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ.  Περίεργο να γνωρίζεις εσύ "το ανούσιο του πράγματος" και να το αγνοούν οι ειδικοί των ειδικών, δε νομίζεις ?

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ghost.Dog είπε

Αλήθεια? Μα η ειδησεογραφία λέει ακριβώς το αντίθετο. Οτι σχεδιαζεται ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ.  Περίεργο να γνωρίζεις εσύ "το ανούσιο του πράγματος" και να το αγνοούν οι ειδικοί των ειδικών, δε νομίζεις ?

Σου απαντησαμε τοσα ατομα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...