ggttt Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Γεια σας ειμαι 18 και μολις τελειωσα την χρονια και μετα την αποτυχια στις πανελληνιες σκεφτομουν να ψαξω τα ιεκ και για τον λογο οτι οσο και να ψαξω τα δημοσια πανεπιστημια του πεδιου μου[1ο] δεν βρισκω κατι που να μου αρεσει και να με ικανοποιει.Θα ηθελα γνωμες για τα ιεκ και πιο συγκεκριμενα για μαγειρικη ζαχαροπλαστικη/αρτοποιια και γενικως τα τουριστικα. Οσοι σπουδαζετε η εχετε σπουδασει σε καποιο γραψτε και για πιο μιλατε. Ακομα θα με ενδιεφεραν και γνωμες για σπουδες στα οπτιακουστικα. Γενικα οσες γνωμες εχω μαζεψει ειναι διαφορετικες η γενικοτητες αρα οσο πιο συγκεκριμενα τοσο το καλυτερο. Ευχαριστω εκ των προτερων
isay Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Απο ιεκ οι μονες ειδικότητες που αξίζουν ειναι μαγειρικη/ζαχαροπλαστική, τιποτα αλλο που να αξίζει τον κόπο/χρήμα που θα αφιερώσεις για πρωτεύουσα γνώση. Από εκει και πέρα και σε αυτές τις ειδικότητες να είσαι προετοιμασμένος για πολυετες πολύ καντήλι και μισθό πείνας, μεχρι να αρχίσει η λογική ροή χρημάτων. Εξαίρεση αν εχεις ετοιμο εστιατοριο/ζαχαροπλαστείο από δικό σου άνθρωπο. 3
ggttt Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Όχι δεν έχω κάποιον δικό μου άνθρωπο στον χώρο η αλήθεια είναι. Από σχολές μήπως προτείνεις κάποια? Αν και λογικά κάποια που εξειδικεύεται επάνω σε έναν τομέα και μόνο πχ τουριστικά θα είναι καλύτερη από τις πιο πολλές που έχουν 50 ειδικότητες και όλα γίνονται με "πασαλυματα"
paraske Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) καλη χρονια με υγεια!! λοιπον ειμαι φιλολογος τελειωσα στο απθ, δουλεια βεβαια δεν βρηκα ουτε σε καποιο προγραμμα με συμβαση του οαεδ, και θελω να δωσω μια ευκαιρια με το απολυτηριο λυκειου για φοιτηση σε δημοσιο ιεκ στο τομεα της υγειασ κυριως σαν βοηθος βρεφονηπιοκομου να βγω!! ειδα και τα ιδιωτικα πχ δελτα 360 στην θεσσαλονικη ακριβως τα ιδια μαθηματα κ πρακτικη αλλα προφανως 3πλασια τιμη διδακτρων. οσοι εχετε φοιτησει στο ιεκ σαν βοηθος βρεφονηπιοκομου πειτε μου τις αποψεις σας!! διαβασα οτι με το διπλωμα βοηθος βρεφονηπιοκομου απο διεκ δεν χρειαζεται πιστοποιηση επαγγελματικης καταρτισης διοτι μπορω να παρω στον ασεπ 150 μορια κ για θεσεις ΔΕ ειδικης αγωγης αν δεν καλυφθουν οι δικες τους θεσεις παιρνουν κ απο βρεφονηπιοκομους αν δεν κανω λαθος. βασικα για να μην πλατιαζω θα ηθελα να μου πειτε για την φοιτηση στα ιεκ στην ειδικοτητα βοηθος βρεφονηπιοκομου σας ευχαριστω!!! Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2020 από paraske
livefreeordie Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 6 ώρες πριν, paraske είπε καλη χρονια με υγεια!! λοιπον ειμαι φιλολογος τελειωσα στο απθ, δουλεια βεβαια δεν βρηκα ουτε σε καποιο προγραμμα με συμβαση του οαεδ, και θελω να δωσω μια ευκαιρια με το απολυτηριο λυκειου για φοιτηση σε δημοσιο ιεκ στο τομεα της υγειασ κυριως σαν βοηθος βρεφονηπιοκομου να βγω!! ειδα και τα ιδιωτικα πχ δελτα 360 στην θεσσαλονικη ακριβως τα ιδια μαθηματα κ πρακτικη αλλα προφανως 3πλασια τιμη διδακτρων. οσοι εχετε φοιτησει στο ιεκ σαν βοηθος βρεφονηπιοκομου πειτε μου τις αποψεις σας!! διαβασα οτι με το διπλωμα βοηθος βρεφονηπιοκομου απο διεκ δεν χρειαζεται πιστοποιηση επαγγελματικης καταρτισης διοτι μπορω να παρω στον ασεπ 150 μορια κ για θεσεις ΔΕ ειδικης αγωγης αν δεν καλυφθουν οι δικες τους θεσεις παιρνουν κ απο βρεφονηπιοκομους αν δεν κανω λαθος. βασικα για να μην πλατιαζω θα ηθελα να μου πειτε για την φοιτηση στα ιεκα στην ειδικοτητα βοηθος βρεφονηπιοκομου σας ευχαριστω!!! Το πτυχιο πανεπιστημιου ειναι πλεον στις εποχες μας οπως και το απολυτηριο λυκειου στις περισσοτερες περιπτωσεις , τοσο αυτονοητα απαραιτητο. Γι'αυτο λογικο που δεν εχεις βρει ακομη δουλεια , ειδικα σε τοσο κορεσμενο κλαδο. Αλλα γιατι θες να κανεις τωρα σπουδες κατωτερου επιπεδου απο αυτες που εχεις ηδη κανει ; Δεν εχει νοημα. Καλυτερα να δωσεις τα χρηματα σου σε καποιο μεταπτυχιακο παρα σε ιεκ , ωστε να εξελιξεις τις σπουδες που ηδη εχεις και να εισαι πιο ανταγωνιστικη στην αγορα εργασιας. Σιγουρα θα υπαρχουν μεταπτυχιακα παρομοια με αυτο που αναφερεις.
-Dimitris- Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, paraske είπε υγειασ κυριως σαν βοηθος βρεφονηπιοκομου να βγω 7 ώρες πριν, paraske είπε ειμαι φιλολογος Είσαι σίγουρα φιλόλογος; On topic : Ιδιαιτερα μαθήματα φιλολογικών
paraske Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 8/1/2020 στις 7:08 ΜΜ, livefreeordie είπε Το πτυχιο πανεπιστημιου ειναι πλεον στις εποχες μας οπως και το απολυτηριο λυκειου στις περισσοτερες περιπτωσεις , τοσο αυτονοητα απαραιτητο. Γι'αυτο λογικο που δεν εχεις βρει ακομη δουλεια , ειδικα σε τοσο κορεσμενο κλαδο. Αλλα γιατι θες να κανεις τωρα σπουδες κατωτερου επιπεδου απο αυτες που εχεις ηδη κανει ; Δεν εχει νοημα. Καλυτερα να δωσεις τα χρηματα σου σε καποιο μεταπτυχιακο παρα σε ιεκ , ωστε να εξελιξεις τις σπουδες που ηδη εχεις και να εισαι πιο ανταγωνιστικη στην αγορα εργασιας. Σιγουρα θα υπαρχουν μεταπτυχιακα παρομοια με αυτο που αναφερεις. κοιταξε εχω δει και τα μεταπτυχιακα ειδικα στην κυπρο τα εξ αποστασεως αλλα επειδη ειναι πολλα τα λεφτα δεν ασχοληθηκα παραπανω. Στις 8/1/2020 στις 7:43 ΜΜ, -Dimitris- είπε Είσαι σίγουρα φιλόλογος; On topic : Ιδιαιτερα μαθήματα φιλολογικών για πες μασ εσυ τι εχεις τελειωσει? κοιταξε καλυτερα αν μπορεις να μου πεις την αποψη σου επι του θεματος του ερωτηματος που ρωταω... απο κει κ επειτα τα ειρωνικα σχολια δεν ξερω σε τι αποβλεπουν.... Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2020 από paraske
dimlevi Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, paraske είπε καλη χρονια με υγεια!! λοιπον ειμαι φιλολογος τελειωσα στο απθ, δουλεια βεβαια δεν βρηκα ουτε σε καποιο προγραμμα με συμβαση του οαεδ, και θελω να δωσω μια ευκαιρια με το απολυτηριο λυκειου για φοιτηση σε δημοσιο ιεκ στο τομεα της υγειασ κυριως σαν βοηθος βρεφονηπιοκομου να βγω!! ειδα και τα ιδιωτικα πχ δελτα 360 στην θεσσαλονικη ακριβως τα ιδια μαθηματα κ πρακτικη αλλα προφανως 3πλασια τιμη διδακτρων. οσοι εχετε φοιτησει στο ιεκ σαν βοηθος βρεφονηπιοκομου πειτε μου τις αποψεις σας!! διαβασα οτι με το διπλωμα βοηθος βρεφονηπιοκομου απο διεκ δεν χρειαζεται πιστοποιηση επαγγελματικης καταρτισης διοτι μπορω να παρω στον ασεπ 150 μορια κ για θεσεις ΔΕ ειδικης αγωγης αν δεν καλυφθουν οι δικες τους θεσεις παιρνουν κ απο βρεφονηπιοκομους αν δεν κανω λαθος. βασικα για να μην πλατιαζω θα ηθελα να μου πειτε για την φοιτηση στα ιεκ στην ειδικοτητα βοηθος βρεφονηπιοκομου σας ευχαριστω!!! O κλαδος σου ειναι κορεσμενος και δεν υπαρχει καποια σοβαρη ζητηση εκτος και αν κανεις κανενα ιδιαίτερο χωρις να ξερω τι ποσα παιζουν και εκει και πως ειναι τα πραγματα. Ιεκ και ειδικα βοηθος βρεφονηπιοκομου καλυτερα μαζεψε λεφτα (δε ξερω την οικονομικη σου κατασταση ελπιζω να μπορεσεις να μαζεψεις) και δες για καποιο μεταπτυχιακο. Αλλιως θα σου προτεινα αλλαγη καριερας σε κατι που εχει πιο μεγαλη ζητηση. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από dimlevi
livefreeordie Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 19 ώρες πριν, paraske είπε κοιταξε εχω δει και τα μεταπτυχιακα ειδικα στην κυρπο τα εξ αποστασεως αλλα επειδη ειναι πολλα τα λεφτα δεν ασχοληθηκα παραπανω. Αξιζει 1000 φορες περισσοτερο να μαζεψεις τα χρηματα και να κανεις το μεταπτυχιακο απο το να χασεις τον χρονο σου με το ΙΕΚ. Σχεδον ολοι οσοι τελειωνουν ΙΕΚ κι ειδικα τετοιες κορεσμενες ειδικοτητες οπως αυτην που θελεις εσυ , κοιτανε αργοτερα για πανεπιστημια κι εσυ θελεις να κανεις το αντιθετο; Υπαρχουν τοσα ατομα που τελειωσαν αντιστοιχο πανεπιστημιο με την ειδικοτητα αυτην που θελεις και δεν βρισκουν δουλεια , φαντασου δηλαδη να εχεις και κατωτερο χαρτι 2
paraske Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 9/1/2020 στις 1:53 ΠΜ, dimlevi είπε O κλαδος σου ειναι κορεσμενος και δεν υπαρχει καποια σοβαρη ζητηση εκτος και αν κανεις κανενα ιδιαίτερο χωρις να ξερω τι ποσα παιζουν και εκει και πως ειναι τα πραγματα. Ιεκ και ειδικα βοηθος βρεφονηπιοκομου καλυτερα μαζεψε λεφτα (δε ξερω την οικονομικη σου κατασταση ελπιζω να μπορεσεις να μαζεψεις) και δες για καποιο μεταπτυχιακο. Αλλιως θα σου προτεινα αλλαγη καριερας σε κατι που εχει πιο μεγαλη ζητηση. Οσον αναφορα τα ιδιαιτερα να σε πληροφορισω πως ζηταν εξευτελιστικες τιμες για να κανουν τα παιδια τους μαθημα οι καθηγητες. Πχ 5€. Αν αυτο εσενα σου λεει κατι οκ. Εμενα μου λεει παραπολλα σαν φιλολογος η προετοιμασια που γινεται στα 5€ ειναι απλα κοροϊδια. Κ οχι μονο δεν τους φαινονται πολλα τα 5€ αλλα ζητουν κ μειωση.. σας το παραθετω το παραδειγμα για να δειτε τι γινεται. Κ το να βρεις ιδιαιτερα εχουν μειωθει παρα πολυ. Σας δινω λιγο τροφη για σκεψη το σαββατοκυριακο!!! Καλημερα!!! Για αυτο κ επελεξα να δωσω μια ευκαιρια στο ΔΙΕΚ.ειναι δεν ειναι καλο το επιπεδο θα το δω εγω οταν παω! Ευχαριστω Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2020 από paraske
dimlevi Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, paraske είπε Οσον αναφορα τα ιδιαιτερα να σε πληροφορισω πως ζηταν εξευτελιστικες τιμες για να κανουν τα παιδια τους μαθημα οι καθηγητες. Πχ 5€. Αν αυτο εσενα σου λεει κατι οκ. Εμενα μου λεει παραπολλα σαν φιλολογος η προετοιμασια που γινεται στα 5€ ειναι απλα κοροϊδια. Κ οχι μονο δεν τους φαινονται πολλα τα 5€ αλλα ζητουν κ μειωση.. σας το παραθετω το παραδειγμα για να δειτε τι γινεται. Κ το να βρεις ιδιαιτερα εχουν μειωθει παρα πολυ. Σας δινω λιγο τροφη για σκεψη το σαββατοκυριακο!!! Καλημερα!!! Για αυτο κ επελεξα να δωσω μια ευκαιρια στο ΔΙΕΚ.ειναι δεν ειναι καλο το επιπεδο θα το δω εγω οταν παω! Ευχαριστω Καλησπερα καλο ΣΚ, σου ευχομαι καλη τυχη. Δεν εχω θεμα με τα Ιεκ και κ γω σε ιεκ πηγα και σκεφτομαι να μαζεψω λεφτα να μπω σε καποιο κολλεγιο η να παρακολουθησω online πανεπιστήμια, τα ιεκ γενικα αξιζουν για μαγειρικη και κομμωτικη η αλλες ειδικοτητες που δεν υπαρχουν στα πανεπιστήμια.
paraske Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, dimlevi είπε Καλησπερα καλο ΣΚ, σου ευχομαι καλη τυχη. Δεν εχω θεμα με τα Ιεκ και κ γω σε ιεκ πηγα και σκεφτομαι να μαζεψω λεφτα να μπω σε καποιο κολλεγιο η να παρακολουθησω online πανεπιστήμια, τα ιεκ γενικα αξιζουν για μαγειρικη και κομμωτικη η αλλες ειδικοτητες που δεν υπαρχουν στα πανεπιστήμια. πολλη καλη η σκεψη σου!! και γω που τελειωσα ΑΕΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ καταντω να στελνω το βιογραφικο μου σε δουλειες με απολυτηριο λυκειου εκει μασ εφτασαν οι αλητες... τεσπα εγω τωρα αλλο θελω να ρωτησω αν γνωριζεις, εγω ειδα οτι στο ιεκ β.βρεφοκομου που αν πιασω τα μορια θα παω τωρα σου λεω για σεπτ. διαβασα οτι για το δημοσιο ιεκ για την συγκεκριμενη ειδικοτητα για μοριοδοτηση στον ασεπ δεν χρειαζεται διπλωμα πιστοποιησης ασκησεως επαγγελματος συμφωνα με τον νεο νομο. δλδ απο οτι καταλαβα τους αρκει το διπλωμα, τωρα εγω αυτο αν ισχυει δλδ που μπορω να το μαθω? στον εοππεπ να παρω καποιο τηλεφωνο? Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2020 από paraske
dimlevi Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, paraske είπε πολλη καλη η σκεψη σου!! και γω που τελειωσα ΑΕΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ καταντω να στελνω το βιογραφικο μου σε δουλειες με απολυτηριο λυκειου εκει μασ εφτασαν οι αλητες... τεσπα εγω τωρα αλλο θελω να ρωτησω αν γνωριζεις, εγω ειδα οτι στο ιεκ β.βρεφοκομου που αν πιασω τα μορια θα παω τωρα σου λεω για σεπτ. διαβασα οτι για το δημοσιο ιεκ για την συγκεκριμενη ειδικοτητα για μοριοδοτηση στον ασεπ δεν χρειαζεται διπλωμα πιστοποιησης ασκησεως επαγγελματος συμφωνα με τον νεο νομο. δλδ απο οτι καταλαβα τους αρκει το διπλωμα, τωρα εγω αυτο αν ισχυει δλδ που μπορω να το μαθω? στον εοππεπ να παρω καποιο τηλεφωνο? Δε ξερω να σου πω καλυτερα παρε στον εοππεπ η σε καποιο δημοσιο ιεκ με αυτη την ειδικοτητα λογικα θα ξερουν. 1
paraske Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, dimlevi είπε Δε ξερω να σου πω καλυτερα παρε στον εοππεπ η σε καποιο δημοσιο ιεκ με αυτη την ειδικοτητα λογικα θα ξερουν. ωραια σ'ευχαριστω
atrwtos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δική μου γνώμη έτσι και απόφοιτος ΙΕΚ...πανέ κάνε όσα φροντηστήρια (αν χρειάζεσαι) μπορείς να περάσεις σε κάποιο ΤΕΙ..μην σπαταλήσεις τα χρήματα σου και τον χρόνο σου γι' αυτό το ΄σάπιο παραπέταμένο τύπου σχολείο το οποίο δεν προσφέρει τίποτα!...δύσκολά έως και καθόλου αν θα βρείς δουλειά τόσο σε Ελλάδα όσο και από εξωτερικό..Γνωρίζω κόσμο και κοσμάκι που δεν δουλευει καν στην ειδικότητα (Θα μου πεις ποιος δουλεύει στην Ελλάδα γενικά) που τελείωσε από το ΙΕΚ.Οτι ναναι δουλείες κάνουν και έχουν μπει σε άλλες άκυρες δουλείες ή πήγαν ΤΕΙ ή έφυγαν απευθείας από το εξωτερικό!..ΤΕΙ και ξέρό ψωμί!..και μετά εξωτερικό για δουλεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα