Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Giannisppos είπε

Εχω παρατηρησει το εξης φαινομενο. Στα Ελληνικα φορουμς, αντι να υπαρχει αλληλεγγύη μεταξυ των μελων και να προσπαθουμε να βοηθαμε ο ενας τον αλλο και γενικα να υπαρχει ανταλλαγη αποψεων και γνωσεων, το μονο που κανουμε ειναι να κραζουμε ο ενας τον αλλο.

Αντιθετως αν μπεις σε κανα Αμερικανικο φορουμ, παθαινεις πλακα απο τις αναλυτικες λεπτομερεις απαντησεις που δινουν για διαφορα αντικειμενα που ρωταει καποιος και σπανιως θα συναντησεις αυτη την κλασσικη κοκορομαχια που βλεπω με μας. Δε φοβουνται μη μαθευτουν τα μυστικα του επαγγελματος, προσπαθωντας να αποφυγουν τις ερωτησεις, ουτε κατακρινουν, απλα βοηθουν τους αλλους, μεταδιδοντας τις γνωσεις τους.

Γιατι να ειμαστε τοσο μιζερος λαος ρε γαμωτο...

https://www.renovateforum.com/f193/diy-air-conditioning-installation-75021/

Μια χαρα τρωγονται και εξω. οποτε μην βλεπεις φαντασματα και σου φταιει η "ελληνικη πραγματικοτητα" . κατεβα πιο κατω και δες τι γραφουν.. τα ιδια που γραφουμε κ εδω λιγο πολυ.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, kallair είπε

https://www.renovateforum.com/f193/diy-air-conditioning-installation-75021/

Μια χαρα τρωγονται και εξω. οποτε μην βλεπεις φαντασματα και σου φταιει η "ελληνικη πραγματικοτητα" . κατεβα πιο κατω και δες τι γραφουν.. τα ιδια που γραφουμε κ εδω λιγο πολυ.

Αυτοι ειναι Αυστραλοι ομως, γι αυτο ειναι περιεργοι και προβλεπέ πολυ, φοβουνται μην παραβιασουν λεει το νομο, lol

Αυτο που μου κανε εντυπωση που λεει καποιος ομως, ειναι η παρακατω προταση.

The systems (Panasonic as you have used) are charged up to 7.5m including bends, as each 90 degree angle is equal to an additional 1m of distance in pressure drop.

Οποτε αν ισχυει οτι για καθε 90 μοιρες γωνια ειναι σαν να προσθετεις 1 μετρο σωληνας λογω πτωσης πιεσης, παμε αλλου μετα.

Επεξ/σία από Giannisppos
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Giannisppos είπε

Αυτοι ειναι Αυστραλοι ομως, γι αυτο ειναι περιεργοι και προβλεπέ πολυ, φοβουνται μην παραβιασουν λεει το νομο, lol

The systems (Panasonic as you have used) are charged up to 7.5m including bends, as each 90 degree angle is equal to an additional 1m of distance in pressure drop.

Οποτε αν ισχυει οτι για καθε 90 μοιρες γωνια ειναι σαν να προσθετεις 1 μετρο σωληνας λογω πτωσης πιεσης, παμε αλλου μετα.

Πολυ το "ψειριζεις" το θεμα.. αποψη μου δες την προοπτικη αυτου που προταθηκε σε προηγουμενη σελιδα. κανε ολες τις αλλες ηλεκτρολογικες ενωσεις, αγορασε την χαλκοσωληνα και παρε προσφορα για να σου κανει την συνδεση των χαλκοσωληνων  ψυκτικος. πιστευω θα βρεις χαμηλη τιμη κ θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο απο καθε αποψη(σωστη συνδεση, σωστο κενο, ελεγχος καλης λειτουργιας, αποχετευσης κλπ).

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Giannisppos είπε

Αυτό γίνεται μόνο με κουρμπαδορο και δύσκολα με ελατήριο αν πας να το κάνεις με το χέρι θα βγει σαν την φώτο με τους τσακισμένους σωλήνες παραπάνω 🤣

Προχωρά στην εγκατάσταση και αν βρεις κάπου τα δύσκολα ανέβασε φώτο να σε βοηθήσουμε.

Γενικά αν δεν το είχες ψάξει τόσο πολύ που φάνηκε από το 1ο ποστ δεν θα σου έδινα καν συμβουλές.
Είναι επικίνδυνο για κάποιον άσχετο εδώ βλέπεις επαγγελματίες ψυκτικούς με κάψιμο από ψυκτικό υγρό στα χέρια κτλ.

Ότι κάνεις όχι βιαστικά, αν δεις εμφανή ή ακουστική διαρροή απλά κλείνεις βάνες.

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Giannisppos είπε

Εχω παρατηρησει το εξης φαινομενο. Στα Ελληνικα φορουμς, αντι να υπαρχει αλληλεγγύη μεταξυ των μελων και να προσπαθουμε να βοηθαμε ο ενας τον αλλο και γενικα να υπαρχει ανταλλαγη αποψεων και γνωσεων, το μονο που κανουμε ειναι να κραζουμε ο ενας τον αλλο.

Αντιθετως αν μπεις σε κανα Αμερικανικο φορουμ, παθαινεις πλακα απο τις αναλυτικες λεπτομερεις απαντησεις που δινουν για διαφορα αντικειμενα που ρωταει καποιος και σπανιως θα συναντησεις αυτη την κλασσικη κοκορομαχια που βλεπω με μας. Δε φοβουνται μη μαθευτουν τα μυστικα του επαγγελματος, προσπαθωντας να αποφυγουν τις ερωτησεις, ουτε κατακρινουν, απλα βοηθουν τους αλλους, μεταδιδοντας τις γνωσεις τους.

Γιατι να ειμαστε τοσο μιζερος λαος ρε γαμωτο...

Αλληλεγγύη? Σε ολες τις συζητησεις που γινονται απο τους ελληνες ειτε ιντερνετ ειτε σε καφενειο ειτε οπουδηποτε αλλου καταλαβαινεις οτι ο Ελληνας εχει μονο διακιωματα και οτι παντοτε πρεπει να παιρνει παραπανω μισθους παραπανω επιδοματα παραπανω αδεια να νοικιαζει σπιτια χωρις να πληρωνει ενοικια να χρωσταει παντου και απο την αλλη πλευρα να πηγαινει δωρεαν το παιδι του στο πανεπιστημιο να μην πληρωνει τπτ για γιατρους και φαρμακα να μην πληρωνει μαστορες και να κανει ο ιδιος τον μαστορα κτλ κτλ, οπως καταλαβαινεις ο ελληνας λειτουργει παντα με βαση το ατομικο συμφερον οχι τωρα αλλα εδω και αιωνες επομενως γιατι να δοθουν συμβουλες σε καποιον? ο TS ειναι ο κλασικος ελληνας που τα ξερει ολα ε ας τα κανει μονος του, απο την αλλη πλευρα οι μαστορες ειναι αχρηστοι και δεν κοβουν αποδειξη αρα γτ να καθισει ενας σοβαρος ανθρωπος να δωσει τεχνικες συμβουλες? αφου ουτε ξερει τη δουλεια και παιρνει πολλα λεφτα και κλεβει την εφορια.

πιστευω σε καλυψα σε ολα... οταν ο ελληνας μαθει οτι εκτος απο το να παιρνει ΠΡΕΠΕΙ και να ΔΙΝΕΙ τοτε θα λειτουργησουμε καλυτερα παντου.

Δημοσ.

Τελικά τα 5 χρόνια κρίσης και τα 5 χρόνια ενισχυμένης με ΣΥΡΙΖΑ κρίσης έχουν δημιουργήσει πολύ χοντρό πρόβλημα που θα κάνει δεκαετίες να ξεπεραστεί.

Μια γενικευμένη Κουβανέζικη νοοτροπία (υλική ένδεια) μιξ με Οθωμανικού τύπου κισμέτ αντίληψη ("θα το κάνω εγώ κι έχει ο θεός") διαπερνά όλον τον κόσμο, που νομίζει ότι μπορεί να είναι υδραυλικός, ψυκτικός, ηλεκτρολόγος και μηχανικός αυτοκινήτων σχεδόν το ίδιο καλά, αλλά τελείως τσάμπα, σε σχέση με έναν υδραυλικό, ψυκτικό, ηλεκτρολόγο και μηχανικό αυτοκινήτων.

Φυσικά, αυτή η ελληνιάρικη εφεύρεση δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, σπαταλούμε απλώς ένα τόνο κεφάλαιο, έμψυχο κι άψυχο, μην καταλαβαίνοντας ότι ζημιωνόμαστε τελικά οι ίδιοι.

Αλλά θα μου πεις, πού να καταλάβει ο άλλος την αξία που έχει η εργατοώρα του όταν είμαστε μία χώρα μηχανικών, κοινωνιολόγων και νομικών που δε χρειάζεται ούτε έναν επιπλέον μηχανικό, κοινωνιολόγο και νομικό, επομένως η εργασία απαξιώνεται.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dancer είπε

πιστευω σε καλυψα σε ολα... οταν ο ελληνας μαθει οτι εκτος απο το να παιρνει ΠΡΕΠΕΙ και να ΔΙΝΕΙ τοτε θα λειτουργησουμε καλυτερα παντου.

Οπότε στην τελική βάλτε όλοι από ένα δυευράκι να μαζέψουμε το ποσό να φέρει άνθρωπο να του το εγκαταστήσει :P Αυτό θα πει ομαδικότητα και θα μάθουμε όλοι να ΔΙΝΟΥΜΕ :D 

Δημοσ.

Με μια ωρα χρηση τη μερα σε ενα κλιματιστικο, σε ποσα χρονια λετε θα θελει συμπληρωση ψυκτικου υγρου; Ποιοι παραγοντες επηρεαζουν την απωλεια του υγρου; Οι ωρες λειτουργιας;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mindreader είπε

Με μια ωρα χρηση τη μερα σε ενα κλιματιστικο, σε ποσα χρονια λετε θα θελει συμπληρωση ψυκτικου υγρου; Ποιοι παραγοντες επηρεαζουν την απωλεια του υγρου; Οι ωρες λειτουργιας;

Δεν είναι καύσιμο το ψυκτικό υγρό, όπως στο ψυγείο έτσι και στο κλιματιστικό δεν χρειάζεται να συμπληρώνεις ποτέ. Αν χρειαστεί τότε πρέπει να βρεθεί η διαρροή πρώτα.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω είναι πολύ αναλυτικό κ θα σε βοηθήσει στην προσπάθεια.

Στην ίδια κατηγορία θα βρεις κ αλλά για να δεις την χρήση της αντλίας.

Καλή επιτυχία κ περίμενω βιντεάκι δικό σου DIY .

Στις 20/7/2019 στις 7:12 ΜΜ, Giannisppos είπε

Μιας και οι εποχες ειναι δυσκολε

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Τελικά τα 5 χρόνια κρίσης και τα 5 χρόνια ενισχυμένης με ΣΥΡΙΖΑ κρίσης έχουν δημιουργήσει πολύ χοντρό πρόβλημα που θα κάνει δεκαετίες να ξεπεραστεί.

Μια γενικευμένη Κουβανέζικη νοοτροπία (υλική ένδεια) μιξ με Οθωμανικού τύπου κισμέτ αντίληψη ("θα το κάνω εγώ κι έχει ο θεός") διαπερνά όλον τον κόσμο, που νομίζει ότι μπορεί να είναι υδραυλικός, ψυκτικός, ηλεκτρολόγος και μηχανικός αυτοκινήτων σχεδόν το ίδιο καλά, αλλά τελείως τσάμπα, σε σχέση με έναν υδραυλικό, ψυκτικό, ηλεκτρολόγο και μηχανικό αυτοκινήτων.

Φυσικά, αυτή η ελληνιάρικη εφεύρεση δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, σπαταλούμε απλώς ένα τόνο κεφάλαιο, έμψυχο κι άψυχο, μην καταλαβαίνοντας ότι ζημιωνόμαστε τελικά οι ίδιοι.

Αλλά θα μου πεις, πού να καταλάβει ο άλλος την αξία που έχει η εργατοώρα του όταν είμαστε μία χώρα μηχανικών, κοινωνιολόγων και νομικών που δε χρειάζεται ούτε έναν επιπλέον μηχανικό, κοινωνιολόγο και νομικό, επομένως η εργασία απαξιώνεται.

Επι ΣΥΡΙΖΑ ανεβηκε η οικοδομη οι δουλειες αυτων και οι τιμες των ακινητων  οπως και οι ανακαινισεις. Και παρακαλω επειδη οποτε μιλησα εγω για ΣΥΡΙΖΑ διαγραφτηκε το ποστ να γινει το ιδιο κι εδω. Αν και φαινεται οτι η διαχειριση οτι γουσταρει σβηνει και κλειδωνει.

Επεξ/σία από john_petrucci7
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, bill999r είπε

Νομίζω είναι πολύ αναλυτικό κ θα σε βοηθήσει στην προσπάθεια.

Στην ίδια κατηγορία θα βρεις κ αλλά για να δεις την χρήση της αντλίας.

Καλή επιτυχία κ περίμενω βιντεάκι δικό σου DIY .

Είναι ιδέα μου η στο 5:21 έχει κάνει τσάκισμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Klausx είπε

Είναι ιδέα μου η στο 5:21 έχει κάνει τσάκισμα;

Δεν ειναι ιδεα σου, την τσακισε οντως. Ομως δεν ειναι μονο αυτο το προβλημα εδω, οι εκχειλωσεις φαινονται εντελως χαλια και επισης πρεπει να του εχανε η μια σωληνα, γιατι στο 7:40 την ελυσε και προσπαθει να την κεντραρει για να κατσει καλυτερα.

Αν αυτη η εγκατασταση ειναι η επαγγελματικη προσεγγυση επι του θεματος, τοτε μπορω να πω με σιγουρια οτι μπορω να κανω πολυ καλυτερη δουλεια με τα χερακια μου 🙂.

Επεξ/σία από Giannisppos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Giannisppos είπε

Δεν ειναι ιδεα σου, την τσακισε οντως. Ομως δεν ειναι μονο αυτο το προβλημα εδω, οι εκχειλωσεις φαινονται εντελως χαλια και επισης πρεπει να του εχανε η μια σωληνα, γιατι στο 7:40 την ελυσε και προσπαθει να την κεντραρει για να κατσει καλυτερα.

Αν αυτη η εγκατασταση ειναι η επαγγελματικη προσεγγυση επι του θεματος, τοτε μπορω να πω με σιγουρια οτι μπορω να κανω πολυ καλυτερη δουλεια με τα χερακια μου 🙂.

Χαχα, μάλλον έκανε εκχειλωση στην κομμένη από το εργοστάσιο παραγωγής σωλήνα γιαυτό βγήκε τόσο χάλια.
Αν θες να βγει σωστή εκχειλωση πρέπει να κόψεις με τον σωληνοκόφτη σιγά σιγά όταν τον σφίγγεις ώστε να κοπεί ομοιόμορφα.

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Klausx είπε

Χαχα, μάλλον έκανε εκχειλωση στην κομμένη από το εργοστάσιο παραγωγής σωλήνα γιαυτό βγήκε τόσο χάλια.
Αν θες να βγει σωστή εκχειλωση πρέπει να κόψεις με τον σωληνοκόφτη σιγά σιγά όταν τον σφίγγεις ώστε να κοπεί ομοιόμορφα.

Την κόβεις και μετά θέλει οπωσδήποτε καθάρισμα το γρέζι που μένει και μετά κάνεις εκχειλωση. 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...