AristidisZ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 19 λεπτά πριν, cger είπε Για 4μ Καλώδιο 3*1.5, 4μ Καλώδιο Εντολών 5*1.5, 1 Βάση και 4 μ Σωλήνα 3/8 * 1/4 επενδυμένη λευκή έδωσα πρόσφατα 38€ λιανική τιμή. Στον έπιασαν λίγο
paylidis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Φίλε ts αν και είμαι κατσαβιδακιας και τύπος που φτιάχνει τα πάντα και σπάνια παίρνω τεχνικό στο σπίτι μου θα σου πρότεινα και εγώ μα φέρεις έναν τεχνικό. Έχει προσφορές στο Ίντερνετ για εγκατάσταση από 45-50€. Ακόμα βέβαια και κάποιον από την περιοχή να φέρεις εφόσον έκανες ήδη τη μισή δουλειά δε πρέπει να πάρει πάνω από 40€. Είναι πιο πολλές οι πιθανότητες ζημιάς παρά επιτυχίας.
cger Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Στον έπιασαν λίγο Λιανική τιμή παντού τόσο παίζουν οι τιμές Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2019 από cger
liakjim Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Στις 20/7/2019 στις 9:43 ΜΜ, DrLo είπε Δεν είμαι τεχνικός κλιματιστικών αλλά ως μηχανολόγος δε μπορώ να σκεφτώ γιατί να υπάρχει ελάχιστον μήκος "για να μη ζορίζεται ο συμπιεστής" ? Ποιά είναι η λογική πίσω από αυτό ? Θα μπορούσα να φαντστώ να υπάρχει μέγιστο μήκος. Μήπως εννοείς ελάχιστη διατομή ? Ποιός στο έχει πει? https://www.daikin.com.au/faq/what-happens-if-piping-less-minimum-recommended-length @Giannisppos 1. Ελάχιστο μήκος όσο λέει το εγχειρίδιο. Αν δεν λέει τηλ στην αντιπροσωπία. Συνήθως είναι από 2μ (Toshiba) , 3μ (πχ Daikin, Fujitsu κτλ ) ή και 5 σε μεγάλα gree. 2. Κουλούρα 3. Το αγνοώ. 4. Αγνοώ 5. Αγνοώ 1
Giannisppos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, liakjim είπε https://www.daikin.com.au/faq/what-happens-if-piping-less-minimum-recommended-length @Giannisppos 1. Ελάχιστο μήκος όσο λέει το εγχειρίδιο. Αν δεν λέει τηλ στην αντιπροσωπία. Συνήθως είναι από 2μ (Toshiba) , 3μ (πχ Daikin, Fujitsu κτλ ) ή και 5 σε μεγάλα gree. 2. Κουλούρα 3. Το αγνοώ. 4. Αγνοώ 5. Αγνοώ Πηρα τηλεφωνο σημερα την αντιπροσωπεια τελικα και μου ειπαν οτι το ελαχιστο μηκος σωληνων ειναι 3 μετρα. Που την πέτυχες αυτή τη φώτο με την κουλουρα, έχεις κάποιο αλλο λινκ να δω μήπως αναφέρει κ άλλες λεπτομέρειες; Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2019 από Giannisppos
liakjim Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Giannisppos είπε Πηρα τηλεφωνο σημερα την αντιπροσωπεια τελικα και μου ειπαν οτι το ελαχιστο μηκος σωληνων ειναι 3 μετρα. Που την πέτυχες αυτή τη φώτο με την κουλουρα, έχεις κάποιο αλλο λινκ να δω μήπως αναφέρει κ άλλες λεπτομέρειες; http://docplayer.net/17410803-Contents-installation-manual-15-maintenance-24-troubleshooting-25.html Τελικά όμως διαβάζοντάς το, κάτι άλλο εννοεί δλδ πως να ανοίξεις την κουλούρα που έχεις. Και εδώ φωτογραφία από πως μπαίνει με κουλούρα 1
Giannisppos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι το παρατηρησα κ εγω διαβαζοντας το, ειναι στην ουσια οι οδηγιες για το πως να ξετυλιξεις την κουλουρα, για να μη την τσακισεις. Καλη πληροφορια κ αυτη. Το καλο ειναι τουλαχιστον οτι λυσαμε τον πρωτο γριφο σχετικα με το μηκος. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2019 από Giannisppos
kallair Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Απ όσα διαβασα στο συγκεκριμενο τοπικ θα μεινω μονο στα μανομετρα και στο κενο.. δεν ξερω τι εκχυλωτικα εχεις και ποσο εξοικειωμενος εισαι αλλα σε περιπτωση που κανεις μλκια ετοιμασου να πληρωσεις εκθετικα την ιδεα σου να το βαλεις μονο για να γλυτωσεις τα 80 της εγκαταστασης. Το οτι πιανουν τα χερια σου δεν μου λεει κατι προσωπικα. και σε διαφορους "τεχνικους-που-τα-κανουν-ολα", αλλης εθνικοτητας πιανουν τα χερια κ μετα φωναζουν τους ψυκτικους για να διορθωθουν οι μλκιες που εγιναν κατα την εγκατασταση.. Αποψη μου βρες εναν πιστοποιημενο ψυκτικο που τον εχει χρησιμοποιησει καποιος γνωστος σου, για να σου τελειωσει την εγκατασταση. Τα λεφτα που θα γλυτωσεις απο την εγκατασταση μονος σου, ειναι λιγα σε σχεση με το ποσα θα σου παρει καποιος τεχνικος για να ερθει να διορθωσει πιθανη απωλεια φρεον.
liakjim Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 43 λεπτά πριν, Giannisppos είπε Ναι το παρατηρησα κ εγω διαβαζοντας το, ειναι στην ουσια οι οδηγιες για το πως να ξετυλιξεις την κουλουρα, για να μη την τσακισεις. Καλη πληροφορια κ αυτη. Το καλο ειναι τουλαχιστον οτι λυσαμε τον πρωτο γριφο σχετικα με το μηκος. Κοίτα και το λινκ που έβαλα με το haier
Giannisppos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 21 λεπτά πριν, liakjim είπε Κοίτα και το λινκ που έβαλα με το haier Που ειναι αυτο? Εννοεις της daikin μηπως?
liakjim Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 15 λεπτά πριν, Giannisppos είπε Που ειναι αυτο? Εννοεις της daikin μηπως? https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57286679 1
Klausx Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Εδώ δουλεύουν κάτι τέτοια και εσύ αγχώνεσαι για τις λεπτομέρειες (Είχε μόνωση η σωλήνα όποτε δεν φαινόταν) 1 1
liakjim Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 6 ώρες πριν, Klausx είπε Εδώ δουλεύουν κάτι τέτοια και εσύ αγχώνεσαι για τις λεπτομέρειες (Είχε μόνωση η σωλήνα όποτε δεν φαινόταν) Είσαι λίγο γατάκι! Δεν βλέπεις πόσο μελετημένες είναι οι τσακίσεις, ώστε να εξομοιώσουν το μικρότερο από το ενδεδειγμένο μήκος της σωλήνας; 😝 @Giannisppos, νομίζω το βρήκα : https://www.inventoraircondition.gr/uploads/ac_mini-split/PASSION ECO P9V/MANUALS/P9VI32-09-12-18-24_IM_manual.pdf https://gyazo.com/3588897bd344b8a34dd5e721a0ad855a 1
teddy71 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Klausx είπε Εδώ δουλεύουν κάτι τέτοια και εσύ αγχώνεσαι για τις λεπτομέρειες (Είχε μόνωση η σωλήνα όποτε δεν φαινόταν) Μάλλον και εδώ πρόκειται για περίπτωση όπου "δεν εμπιστεύομαι κανένα τεχνικό , άσχετοι είναι, θα το κάνω μόνος μου καλύτερα , πιάνουν τα χέρια μου, χθες άλλαξα και την λάμπα στο σαλόνι που καηκε, είμαι μαστοραντζα". Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2019 από teddy71
Giannisppos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, teddy71 είπε Μάλλον και εδώ πρόκειται για περίπτωση όπου "δεν εμπιστεύομαι κανένα τεχνικό , άσχετοι είναι, θα το κάνω μόνος μου καλύτερα , πιάνουν τα χέρια μου, χθες άλλαξα και την λάμπα στο σαλόνι που καηκε, είμαι μαστοραντζα". Εχω παρατηρησει το εξης φαινομενο. Στα Ελληνικα φορουμς, αντι να υπαρχει αλληλεγγύη μεταξυ των μελων και να προσπαθουμε να βοηθαμε ο ενας τον αλλο και γενικα να υπαρχει ανταλλαγη αποψεων και γνωσεων, το μονο που κανουμε ειναι να κραζουμε ο ενας τον αλλο. Αντιθετως αν μπεις σε κανα Αμερικανικο φορουμ, παθαινεις πλακα απο τις αναλυτικες λεπτομερεις απαντησεις που δινουν για διαφορα αντικειμενα που ρωταει καποιος και σπανιως θα συναντησεις αυτη την κλασσικη κοκορομαχια που βλεπω με μας. Δε φοβουνται μη μαθευτουν τα μυστικα του επαγγελματος, προσπαθωντας να αποφυγουν τις ερωτησεις, ουτε κατακρινουν, απλα βοηθουν τους αλλους, μεταδιδοντας τις γνωσεις τους. Γιατι να ειμαστε τοσο μιζερος λαος ρε γαμωτο... Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2019 από Giannisppos 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις