Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πιστεύω ότι δεν έχει πρόβλημα, κούμπωσε τα όλα επάνω, βάλε την αντλία τσέκαρε και τις διαρροές και είσαι έτοιμος. Το δικό μου manual λέει μέχρι 3 μέτρα, έχει και τις δυναμομετρησεις των ρακορ και πως να κάνεις ακριβώς την εκχυλωση. (ψάξε για manual της gree) 

Επεξ/σία από thanasisxask
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Giannisppos είπε

Κάποιος ανέφερε ότι ο λόγος που πρέπει να είναι τρία μέτρα το ελάχιστο μήκος, είναι επειδή το φρεον που περιέχουν οι μονάδες, είναι για σωλήνες μέχρι πέντε μέτρα, οπότε βάζοντας λιγότερο από ότι λέει ο κατασκευαστής, αυξάνεται η πίεση του φρεον και ζορίζεται ο συμπίεσης μετά..

Δε καταλαβαίνω τι εννοείς.

Μήπως έχεις μπρδέψει το "ελάχιστο" με το "μέγιστο" (το 2ο έχει περισσότερο σχέση με τα όσα υποψιάζομαι προσπαθείς να πεις εδώ).

Γενικά, όταν σε σωστά γραμμένα τεχνικά εγχειρίδια δεν αναφέρεται κάποιος περιορισμός απλά δεν υπάρχει.

Μήπως το "ελάχιστο μήκος σωληνώσεων" έχει προκύψει από "μουφα" των τεχνικών για να χρεώνουν περισσότερα υλικά ?

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, DrLo είπε

Φάση αλλάζει μέσα στον ατμοποιητή/συμπηκνωτή. Αλίμονο αν αλλάζει μέσα στις σωληνώσεις (γι αυτό άλλωστε μονωνονται).

Είναι σαν να απαιτείται ελάχιστο μήκος καλωδίου στο ηλεκρική σόμπα για να βγαίνει περισσότερη θερμόητα από τις απώλειες.

Αλλάζουν οι πιέσεις που δουλεύει οπότε αλλάζει και το σημείο που αλλάζει φάση. 

Αν βάλεις παραπάνω φρεον σε μια εγκατάσταση από αυτο που χρειάζεται δεν θα δημιουργήσεις θεμα; 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δε καταλαβαίνω τι εννοείς.

Μήπως έχεις μπρδέψει το "ελάχιστο" με το "μέγιστο" (το 2ο έχει περισσότερο σχέση με τα όσα υποψιάζομαι προσπαθείς να πεις εδώ).

Γενικά, όταν σε σωστά γραμμένα τεχνικά εγχειρίδια δεν αναφέρεται κάποιος περιορισμός απλά δεν υπάρχει.

Μήπως το "ελάχιστο μήκος σωληνώσεων" έχει προκύψει από "μουφα" των τεχνικών για να χρεώνουν περισσότερα υλικά ?

Ένα παράδειγμα που αναφέρεται σε μανιουαλ είναι το παρακάτω, αλλά το έχω δει και σε Toshiba και σε Fujitsu. 

Screenshot_2019-07-20-22-22-50.png

Installation-Manual-QHF_GR.pdf

Screenshot_2019-07-20-22-34-41.png

Screenshot_2019-07-20-22-34-30.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Giannisppos είπε

Ένα παράδειγμα που αναφέρεται σε μανιουαλ είναι το παρακάτω, αλλά το έχω δει και σε Toshiba και σε Fujitsu. 

Screenshot_2019-07-20-22-22-50.png

Installation-Manual-QHF_GR.pdf 675 kB · 2 downloads

Screenshot_2019-07-20-22-34-41.png

Screenshot_2019-07-20-22-34-30.png

Όπως είπα, δεν είμαι τεχνικός.

Θεωρητικά, λόγος από "θερμοδυναμικής" πλευρας να υπάρχει ελάχιστο μήκος σωλήνωσης δε μπορώ να φανταστώ.

Τώρα αυτό που λέει "για μέιωση κραδασμών κ θορύβου" μου φαίνεται ψιλομπακάλικος λόγος και περισσότερο σαν παλιός "rule of thumb" μου κάνει παρά κάτι άλλο (στο 2ο δεν αναφέρεται καν λόγος)

Στο κλιματιστικό στο δωμάτιό μου τις δύο μονάδες χωρίζει ένας τοίχος και οι σωληνώσεις είναι κάτω από 1 μέτρο και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

1 ώρα πριν, RedPriest είπε

Αλλάζουν οι πιέσεις που δουλεύει οπότε αλλάζει και το σημείο που αλλάζει φάση. 

Αν βάλεις παραπάνω φρεον σε μια εγκατάσταση από αυτο που χρειάζεται δεν θα δημιουργήσεις θεμα; 

Ένα σωστά δθιαστασιολόγημένο σύστημα ατμοποιητή/συμπηκνωτή τα λαμβάνει αυτά υπόψη του έχουν τα κατάλληλα μεγέθη ώστε να καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις.

Ίσως έχεις μεγαλύτερες πιέσεις, αλλά γιατί να βάλεις περισσότερο "από όσο πρέπει" και γιατί αυτό έχει να κάνει με το μήκος των σωληνώσεων.

Στα κλιματιστικά "παραθύρου" όπου και οι δύο μονάδες ενός split unit είναι στο ίδιο "κουτί" με πρακτικά μηδενικές σωληνώσεις γιατί αυτό δεν είναι πρόβλημα ?

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, DrLo είπε

Όπως είπα, δεν είμαι τεχνικός.

Θεωρητικά, λόγος από "θερμοδυναμικής" πλευρας να υπάρχει ελάχιστο μήκος σωλήνωσης δε μπορώ να φανταστώ.

Τώρα αυτό που λέει "για μέιωση κραδασμών κ θορύβου" μου φαίνεται ψιλομπακάλικος λόγος και περισσότερο σαν παλιός "rule of thumb" μου κάνει παρά κάτι άλλο (στο 2ο δεν αναφέρεται καν λόγος)

Στο κλιματιστικό στο δωμάτιό μου τις δύο μονάδες χωρίζει ένας τοίχος και οι σωληνώσεις είναι κάτω από 1 μέτρο και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Ένα σωστά δθιαστασιολόγημένο σύστημα ατμοποιητή/συμπηκνωτή τα λαμβάνει αυτά υπόψη του έχουν τα κατάλληλα μεγέθη ώστε να καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις.

Ίσως έχεις μεγαλύτερες πιέσεις, αλλά γιατί να βάλεις περισσότερο "από όσο πρέπει" και γιατί αυτό έχει να κάνει με το μήκος των σωληνώσεων.

Στα κλιματιστικά "παραθύρου" όπου και οι δύο μονάδες ενός split unit είναι στο ίδιο "κουτί" με πρακτικά μηδενικές σωληνώσεις γιατί αυτό δεν είναι πρόβλημα ?

Σου έδωσα σαν παράδειγμα το να βάλεις περισσότερο διότι αν έχεις μικρότερο μήκος σωληνα από το Χ που προτείνει ο κατασκευαστής, είναι σαν να βάλεις περισσότερο φρεον σε μια μονάδα μιας και το φρεον που έχει μέσα έχει υπολογιστεί για την απόσταση αυτή.

Οι μονάδες παραθύρου που λες από ότι καταλαβαίνω μιας και ο τεχνικός δεν καθορίζει το μήκος των σωληνώσεων έχει συγκεκριμένη ποσότητα ψυκτικου μέσου ώστε να λειτουργεί σωστά. 

Στα split σου βάζουν παραπάνω ψυκτικό μέσο μιας και έχουν υπολογίσει και το επιπλέων μήκος σωληνώσεων. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, RedPriest είπε

Σου έδωσα σαν παράδειγμα το να βάλεις περισσότερο διότι αν έχεις μικρότερο μήκος σωληνα από το Χ που προτείνει ο κατασκευαστής, είναι σαν να βάλεις περισσότερο φρεον σε μια μονάδα μιας και το φρεον που έχει μέσα έχει υπολογιστεί για την απόσταση αυτή.

Οι μονάδες παραθύρου που λες από ότι καταλαβαίνω μιας και ο τεχνικός δεν καθορίζει το μήκος των σωληνώσεων έχει συγκεκριμένη ποσότητα ψυκτικου μέσου ώστε να λειτουργεί σωστά. 

Στα split σου βάζουν παραπάνω ψυκτικό μέσο μιας και έχουν υπολογίσει και το επιπλέων μήκος σωληνώσεων. 

και η λύση σε αυτό είναι "να βάλεις όσο πρέπει" και όχι μια στάνταρ ποσότητα.

anyway,

μπορεί να υπάρχει κάποιος άλλος "πρακτικός" λόγος που δε μπορώ να φανταστώ.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DrLo είπε

και η λύση σε αυτό είναι "να βάλεις όσο πρέπει" και όχι μια στάνταρ ποσότητα.

anyway,

μπορεί να υπάρχει κάποιος άλλος "πρακτικός" λόγος που δε μπορώ να φανταστώ.

Ο "πρακτικός" λόγος είναι ότι για να βάλεις όσο πρέπει οπως λες θα χρειαζόταν να έρθει στο σπίτι σου άδειο. 

Στα περισσότερα κλιματιστικά τα manual λένε 3 με 5 μέτρα ελάχιστο και μέγιστο μήκος σωληνώσεων. Κάτω από τα 3 έχει περισσότερο από όσο χρειάζεται πάνω από τα 5 έχει λιγότερο. Βρήκαν την "χρυσή" τομή ότι τα περισσότερα τοποθετούνται σε αυτές τις αποστάσεις και βάζουν το ανάλογο ψυκτικό μέσο ώστε να αποδίδει σωστά το κλιματιστικό.  

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, DrLo είπε

Έβγαλες όλους τους κατασκευαστές κλιματιστικών χαζούς, το τερμάτισες 🤣
Με το ελάχιστο μήκος (2.5-3μ) είναι μετρημένο το επίπεδο θορύβου εσωτερικής - εξωτερικής μονάδος, σε περιπτώσεις που είναι 1μ και λιγότερο και ανάλογα το κλιματιστικό κτλ μπορεί η σωλήνα να μεταφέρει τον θόρυβο προς τα μέσα, άλλη περίπτωση να ακούς κάποιο φύσημα σαν να χάνεις ψυκτικό υγρό από την εσωτερική μονάδα.

5 ώρες πριν, Giannisppos είπε

Καλησπερα.

Μιας και οι εποχες ειναι δυσκολες και δεν περισσευουν χρηματα, θα ηθελα τη βοηθεια σας σχετικα με την εγκατασταση ενος κλιματιστικου (Aux 12αρι ινβερτερ, R32).
Εχω τοποθετησει την εσωτερικη και εξωτερικη μοναδα, εχω κανει την τρυπα στον τοιχο για τις σωληνωσεις και μενει τωρα η αγορα σωληνων και υλικων και η κατασκευη της αντλιας κενου απο μοτερ ψυγειου που εχω στη διαθεση μου. Τυχαινει να εχω εκχειλωτικο σωληνων, αλλα μου λειπει το δυναμοκλειδο, το οποιο ομως ειναι ενα θεμα που λυνεται με αλλο τροπο.

Εχω ομως ορισμενες αποριες.

1. Ψαχνω καμποσες μερες τωρα, ωστε να βγαλω μια ακρη σχετικα με το ελαχιστο μηκος σωληνων που χρειαζεται, για να μη ζοριζεται ο συμπιεστης και να αποδιδει καλυτερα. Ρωτησα 2 ψυκτικους σχετικα με το ποσο πρεπει να ειναι το ελαχιστο μηκος και ο ενας ειπε "ε κανα 2 μετρα μωρε" και ο αλλος οταν του ειπα οτι διαβαζω για ελαχιστο μηκος 3 μετρα μου λεει "ποιος στα λεει αυτα, δεν ισχυουν"..  Απ τα μπολικα manuals που κατεβασα και εριξα μια ματια, καποιες εταιρειες λενε 3 μετρα, ενω αλλες δεν αναφερουν καν για ελαχιστο μηκος. Το manual του κλιματιστικου που εχω δεν αναφερει τιποτα, οποτε ποσα μετρα σωληνων να παρω τελικα? Η μοναδα μπορει να μπει και ακριβως απο πισω απ την εσωτερικη, αλλα και πιο μακρια, οποτε δε μας περιοριζει αυτο.

2. Διαβασα οτι αν βαλεις μακρυτερο σωληνα, μπορεις να τον κουλουριασεις στο πισω μερος του κλιματιστικου ή καποιοι λενε οτι πρεπει να γινει αυτη η κουλουρα για καποιο λογο. Αλλοι λενε οτι δεν κανει να κουλουριαζεις τους σωληνες γιατι μενει το λαδι κατω και δε μπορει να γινει σωστη λιπανση του συμπιεστη. Αλλοι λενε οτι ετσι δυσκολευεται το φρεον να φτασει στον προορισμο του, με αποτελεσμα να εχει απωλειες. Δεν ειδα σε κανενα manual να αναφερει κουλουριασμα των σωληνων. Τελικα τι ειναι σωστο σχετικα με το θεμα αυτο?

3. Το αλλο που δε μπορω να βρω μια στανταρ πληροφορια ειναι οτι αναφερεται σε πολλα manuals αλλα και στο δικο του, η εφαρμογη ψυκτικου λαδιου στο στομιο της εκχειλωσης του σωληνα πριν την εφαρμογη στο ρακορ, για να σφιξει σωστα και να μην εχει διαρροες. Διαβασα οτι δεν κανει να βαλεις οτι να 'ναι, πρεπει να ειναι συμβατο με το R32, αλλιως μπορει να προκληθει ζημια αν ερθει σε επαφη με το φρεον. Τι λαδι πρεπει να βαλω εκει?

4. Για την αντλια κενου, διαβασα οτι πρεπει να υπαρχει βαλβιδα ανεπίστροφης. Θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει βαλβιδα που ειναι για παροχη συμπιεσμενου αερα οπως αυτη εδω? https://www.airblock.gr/pneumatika-sustimata/parelkomena-valvidon-aeros/valvida-antepistrofis.html

5. Για την αντλια κενου, αντι να παρω μανομετρο χαμηλης πιεσης, μιας και δε θα χρειαστει να μετρησω την πιεση του φρεον λογικα, μηπως να προτιμησω ενα απλο μανομετρο κενου που ειναι και πιο οικονομικο αλλα και μεγαλυτερης αναλυσης του κενου, οπως αυτο εδω? https://www.airblock.gr/kenometro-f-40-katheto-1-8-aplo.html

Το πιο πιθανό με δυναμόκλειδο να έχεις διαρροή, θέλει την τέλεια εκχυλωση. -> 

1. Το manual του AUX δεν αναφέρει; Αν δεν, δες την παραπάνω απάντηση.

2. Πρόβλημα υπάρχει όταν η εξωτερική είναι αρκετά πιο ψιλά από την εσωτερική σε αυτή την περίπτωση φτιάχνεις κάποια παγίδα λαδιού με την σωλήνα.

3. Για την διάμετρο 1/4 - 3/8 δεν θα έχεις θέμα χωρίς λάδι.

4. Αν έχει μανόμετρο που μπορεί να απομονώσει δεν έχεις θέμα.

5. Ναι μπορείς, 1/4" όμως, επίσης θα χρειαστείς μια βάνα, λάστιχο με αντάπτορα  r410-r32 για να βιδώσει στο μηχάνημα.

Το θέμα είναι να σου κρατάει κενό ώστε να είσαι οκ από διαρροές.
Εφόσον δεν έχεις εμπειρία θα χρειαστεί να ελέγξεις και τις 4 συνδέσεις με σαπουνάδα.

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα γλιτώσεις το 50άρι για συμπλήρωμα αν κάτι έχει πάει λάθος.

1. Κάνεις κενό
2. Ανοίγεις την βάνα που δεν έχει το μανόμετρο ελάχιστα να πάρει πίεση το κύκλωμα 20-30 PSI την κλείνεις και ελέγχεις συνδέσεις.
3. Βγάζεις μανόμετρο και ταπώνεις.
4. Ανοίγεις πρώτα την ψιλή βάνα και μετά την χοντρή.

Καλό είναι να έχεις τελειώσει πρώτα με το ηλεκτρολογικό κομμάτι ώστε άμα έχεις διαρροή να το βάλεις στο ρεύμα και να μαζέψεις το υγρό στην εξωτερική μονάδα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μ αρεσει παντως που δινετε ολοι συμβουλες. Τεχνικοι insomnia γιναμε ολοι. Αρχικα σοβαρο δυναμοκλειδο ξεκιναει για τετοιες ροπες απο 350€, αντλια κενου τουλαχιστον 50-60€ της πλακας, βαλε 6 μετρα χαλκοσωληνα θες γυρω στο 20€, καλωδια φις ταινιες σουξου μουξου συν το χρονο που θας φας αν δεν κανει εκρηξη πας γυρω στα 400€. Και σε χαλανε τα 80€, χανεις εγγυηση σου μενει το εργαλειο και παλι θα εισαι ασχετος στο θεμα κλιματισμος. Και στο λεω γιατι εκτος των εργαλειων ουτε καν δεν ξερεις τι πιεση τρεχει το φρεον r32 και ποσα μετρα σωληνα θες. Αντε με την ευχη μου!

Επεξ/σία από john_petrucci7
  • Like 7
  • Thanks 4
Δημοσ.

Δυσκολοι οι καιροί μωρέ για το εξοχικο του το θέλει ο ανθρωπος. Δεν βγαινει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, efo355 είπε

Δυσκολοι οι καιροί μωρέ για το εξοχικο του το θέλει ο ανθρωπος. Δεν βγαινει. 

Ρε αδερφέ, όταν λέω εξοχικό, δεν εννοώ καμμια βίλα στη Μύκονο.. Το παλιό σπίτι του παππού μου είναι στο κτημα, του 1960. Χαλαρώστε λίγο, δε μας περισσεύουν όλων τα ευρώ κ επίσης για να θέλω να το τοποθετήσω μόνος μου, μάλλον έχω φάει καύτρα από επαγγελματίες στο παρελθόν, οπότε αυτός από μόνος του είναι ένας σοβαρός λόγος να εμπιστεύομαι πλέον μόνο τον εαυτό μου και όχι τον κάθε τυχαίο ψυκτικό που κοιτάει να τα αρπάξει και να φύγει και την άλλη μέρα να χάνεται το φρεον απ τα ρακορ... 

Όσον αφορά το φίλο πιο πάνω που μιλάει για εκρήξεις και 400€, σε πληροφορώ πως πάνω από 40€ σύνολο δε θα μου φύγουν, διότι τόσο έχουν τα υλικά που μου λείπουν. Δε εχω σκοπο να γίνω ψυκτικός για να αγοράσω τα εργαλεία που λες, ομως μπορώ να κάνω τη δουλειά μου και με αλλα μέσα. Τη δουλειά του δυναμοκλειδου μπορείς να την κάνεις και με μια ζυγαριά αποσκευών, ασκώντας τόσα κιλα δύναμη στους δέκα πόντους από το κέντρο του παξιμάδιου, όσα πρέπει ώστε να σφίξει το παξιμάδι σύμφωνα με τις τιμές του κατασκευαστη. Άλλωστε αυτή είναι και η λειτουργία του δυναμοκλειδου, απλά αντί να σταματήσεις εσύ εκεί που πρέπει, σε σταματάει αυτό και μιλαμε για μικρες δυναμεις, οποτε ειναι εφικτο να γινει με τον τροπο που αναφερω.

Επίσης αντλία κενού όπως προείπα, θα κατασκευάσω από μοτέρ ψυγείου που έχω στη διάθεσή μου, το οποίο είναι από επαγγελματικό ψυγείο και είναι αρκετά δυνατό για να δημιουργήσει το κενό που ζητάει ο κατασκευαστής, δηλαδή -1bar ( -76cmHG). 

Από εκεί και πέρα, οι εκχειλωσεις είναι το δυσκολότερο, δηλαδή πρέπει να σου πετύχουν, αλλά όπως είπα έχω ήδη εργαλείο για εκχειλωσεις και υπάρχουν οδηγίες αναλυτικές για το πως γίνεται, δε νομίζω να είναι και πυρηνική φυσική πια..

7 ώρες πριν, Klausx είπε

Έβγαλες όλους τους κατασκευαστές κλιματιστικών χαζούς, το τερμάτισες 🤣
Με το ελάχιστο μήκος (2.5-3μ) είναι μετρημένο το επίπεδο θορύβου εσωτερικής - εξωτερικής μονάδος, σε περιπτώσεις που είναι 1μ και λιγότερο και ανάλογα το κλιματιστικό κτλ μπορεί η σωλήνα να μεταφέρει τον θόρυβο προς τα μέσα, άλλη περίπτωση να ακούς κάποιο φύσημα σαν να χάνεις ψυκτικό υγρό από την εσωτερική μονάδα.

Το πιο πιθανό με δυναμόκλειδο να έχεις διαρροή, θέλει την τέλεια εκχυλωση. -> 

1. Το manual του AUX δεν αναφέρει; Αν δεν, δες την παραπάνω απάντηση.

2. Πρόβλημα υπάρχει όταν η εξωτερική είναι αρκετά πιο ψιλά από την εσωτερική σε αυτή την περίπτωση φτιάχνεις κάποια παγίδα λαδιού με την σωλήνα.

3. Για την διάμετρο 1/4 - 3/8 δεν θα έχεις θέμα χωρίς λάδι.

4. Αν έχει μανόμετρο που μπορεί να απομονώσει δεν έχεις θέμα.

5. Ναι μπορείς, 1/4" όμως, επίσης θα χρειαστείς μια βάνα, λάστιχο με αντάπτορα  r410-r32 για να βιδώσει στο μηχάνημα.

Το θέμα είναι να σου κρατάει κενό ώστε να είσαι οκ από διαρροές.
Εφόσον δεν έχεις εμπειρία θα χρειαστεί να ελέγξεις και τις 4 συνδέσεις με σαπουνάδα.

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα γλιτώσεις το 50άρι για συμπλήρωμα αν κάτι έχει πάει λάθος.

1. Κάνεις κενό
2. Ανοίγεις την βάνα που δεν έχει το μανόμετρο ελάχιστα να πάρει πίεση το κύκλωμα 20-30 PSI την κλείνεις και ελέγχεις συνδέσεις.
3. Βγάζεις μανόμετρο και ταπώνεις.
4. Ανοίγεις πρώτα την ψιλή βάνα και μετά την χοντρή.

Καλό είναι να έχεις τελειώσει πρώτα με το ηλεκτρολογικό κομμάτι ώστε άμα έχεις διαρροή να το βάλεις στο ρεύμα και να μαζέψεις το υγρό στην εξωτερική μονάδα.

Φίλε Klausx, σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Αυτού του είδους οι απαντήσεις είναι που βοηθούν την κατάσταση. 

Την εκχειλωση δε θα την κάνω με το δυναμοκλειδο φυσικά, θα γίνει με το χέρι και ακολουθώντας τις οδηγίες διαστάσεων του κατασκευαστή, μετρώντας στο τέλος με παχυμετρο και μικρομετρο ακριβείας. Αλλωστε αν δεν πετύχει με την πρώτη, κόβεις και δοκιμάσεις ξανά, μέχρι να βγει όπως πρέπει. 

Το manual του Aux δεν αναφέρει κάτι για το ελάχιστο μήκος των σωλήνων δυστυχώς, αλλά λέει για το μέγιστο όμως, ότι αν ξεπερνά τα 5 μέτρα (αν θυμαμαι καλα) πρέπει να συμπληρώσεις φρεον, οπότε ίσως θα μπορούσε να βγει μια άκρη απ αυτό. 

Πόσο πιο ψηλά δηλαδή αν είναι η μονάδα; Η αλήθεια είναι ότι όπως και να χει, θα με βόλευε να γίνει κουλουρα ένα μέρος των σωλήνων, για να μη χρειαστεί να βάλω μακριά τη μονάδα και δεν έχω που να βολέψω τους σωλήνες, αλλά μήπως έτσι λόγω πολλαπλών καμπυλωσεων δυσκολεύεται η ροή του φρεον και δημιουργούνται απώλειες; Το ύψος της εσωτερικής μονάδας ειναι περίπου στο ύψος της επάνω πλευράς της εξωτερικής, δηλαδή οι σωλήνες βγαίνουν κάνα 20αρι πόντους πιο ψηλά απ τις βανες. 

Σχετικά με το λάδι, θα το ψάξω μήπως μπορέσω να προμηθευτώ δύο σταγόνες, αλλά τι να ζητήσω; Πρέπει να είναι συνθετικό ειδικό για R32, ή οποιοδήποτε συνθετικό λάδι εστερα; 

Τα βηματα που αναφέρεις στο τέλος, σχετικά με τον έλεγχο για διαρροή αφήνοντας λίγο φρεον να εισχωρήσει στο κύκλωμά, το διάβασα και σε κάποιο manual κατασκευαστή, οπότε αυτός είναι ένας καλός τρόπος να δεις αν χάνει κάτι με σαπουναδα, πρώτου ελευθερώσεις πλήρως το φρεον.  Καλή ιδέα και αυτο με τα ηλεκτρολογικα, δεν το χα σκεφτεί. 

Κάτι τελευταίο που ίσως προτρεξουν κάποιοι να πουν ότι οι επαγγελματιες θα τεσταρουν το κύκλωμα με άζωτο κλπ, σε τρεις εγκαταστάσεις στο παρελθόν που έτυχε να είμαι παρον, δεν είδαμε να χρησιμοποιήσει κάνεις άζωτο και δυστυχώς υπάρχουν και επαγγελματίες που δε χρησιμοποιούν ούτε αντλία κενού, απ ότι διαβάζω σε πολλες αναρτήσεις στο ιντερνετ (τραγικό), οπότε αντε μετά να εμπιστευτείς.. 

Υγ: Για να μην παρεξηγηθω, δεν εννοω οτι ολοι οι ψυκτικοι ειναι για τα μπαζα φυσικα, σιγουρα υπαρχουν και σωστοι επαγγελματιες στο χωρο αυτο, απλα δυστυχως εχει γεμισει ο τοπος με αρπακολλατζηδες κυριως, γι αυτο θεωρω πως δε μπορει ο πελατης πλεον να εμπιστευτει ευκολα καποιον. Οι ιδιοι φταινε που δεν τους εμπιστευομαστε οσο θα πρεπε...

Επεξ/σία από Giannisppos
Υστερογραφο
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Giannisppos είπε

Όσον αφορά το φίλο πιο πάνω που μιλάει για εκρήξεις και 400€, σε πληροφορώ πως πάνω από 40€ σύνολο δε θα μου φύγουν, διότι τόσο έχουν τα υλικά που μου λείπουν

Το όλο ζήτημα γίνετε για 40€; Γιατί ήδη θα δώσεις κανα 40€ και ο τεχνικός θα σου έπαιρνε 80€.

Μάλιστα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, stef157 είπε

Το όλο ζήτημα γίνετε για 40€; Γιατί ήδη θα δώσεις κανα 40€ και ο τεχνικός θα σου έπαιρνε 80€.

Μάλιστα.

Το όλο ζήτημα γίνεται γιατί μπορώ και θέλω να το κάνω μόνος μου και όπως προείπα, δεν εμπιστεύομαι τους τεχνικούς της περιοχής μου. Το ότι θα γλυτώσω και ένα 40αρι, είναι καλοδεχουμενο. 

Επεξ/σία από Giannisppos
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...