helicoid Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, mader είπε Και κατι ακομα. Φιλος που δουλευει σε ταβερνα με ρωτάει: -πως ξεχωρίζεις τα Ελληνακια απο τα ξενα παιδακια οταν τρωνε στο τραπεζι; -Τα Ελληνακια εχουν ΠΑΝΤΑ tablet κολλημένο μες τα μουτρα τους και οι γονείς τα ταΐζουν στο στόμα.... κ αμα τελειώσει η μπαταρια.... εχουν σίγουρα ενα "τουμπανο" powerbank για να ειναι αυτοι ήσυχοι μιας και ολα τα παιδακια αυτου του είδους κανουν σαν αυτιστικά Με αυτό το παράδειγμα επεξηγείς πλήρως πως ακριβώς φταίνε οι γονείς. Και μάλιστα σε πολλαπλά επίπεδα. Και το θέμα του "δώστου το μπλιμπλίκι να σκάσει" και το θέμα του "μπούκωσέ το" ώστε να μάθει μια ζωή να το "ταΐζουν". Όταν εθίζεται από τόσο μικρό και δεν μαθαίνει τι πάει να πει όριο, και ακόμα χειρότερα δεν μαθαίνει να παίζει κανονικά σαν παιδί, επειδή ο γονιός προτιμάει να βλέπει μπάλα και να το αφήνει να αποβλακώνεται σε μια οθόνη επειδή είναι "πιο ασφαλές" για το παιδί και λιγότερο χρονοβόρο/κουραστικό για εκείνον, ε ποιός φταίει μετά. Ο γείτονας; Φταίνε οι γονείς. Και όταν αυτοί οι γονείς είναι η πλειοψηφία, φταίει η κοινωνία που είναι όπως πάντα της εύκολης/γρήγορης λύσης. Αλλά και η κοινωνία από αυτούς τους γονείς αποτελείται. Και τα προβληματικά παιδιά τους γίνονται γονείς και συνεχίζεται ο κύκλος. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2019 από helicoid 3
jimmy213 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, mader είπε οκ. Τα παιδια μου ποτε δεν ειχαν tablet και σχεδον παντα αποφεύγαμε να τα αφήνουμε να παίζουν με τα κινητά μας ελα ομως που μια μερα μου έθεσαν το ερωτημα: -Μπαμπα ολοι οι φιλοι μας στη γειτονιά / σχολειο εχουν tablet και facebook και ολοι μαζι, παιζουν παιχνιδια ή μιλανε / συνεννοούνται πχ να πανε για μπασκετ / βολτα μεσω fb κτλ και εμας μας εχουν στην απ'εξω και μας κοροϊδεύουν οτι ήμαστε αρχαίοι.... αυτο οχι μονο μου το ειπαν, αλλα το ειδα κ εγω και το άκουσα απο γειτονόπουλα να το λενε για τα παιδια μου. πες μου λοιπον, τι να κανω; Η ζημια εχει ηδη γινει προ πολλού. Εγω νομιζω πως φταιει ολη η Ελληνική κοινωνία γενικα. Και κατι ακομα. Φιλος που δουλευει σε ταβερνα με ρωτάει: -πως ξεχωρίζεις τα Ελληνακια απο τα ξενα παιδακια οταν τρωνε στο τραπεζι; -Τα Ελληνακια εχουν ΠΑΝΤΑ tablet κολλημένο μες τα μουτρα τους και οι γονείς τα ταΐζουν στο στόμα.... κ αμα τελειώσει η μπαταρια.... εχουν σίγουρα ενα "τουμπανο" powerbank για να ειναι αυτοι ήσυχοι μιας και ολα τα παιδακια αυτου του είδους κανουν σαν αυτιστικά Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε αυτό και φαντάζομαι ότι είναι δύσκολη η θέση του γονιού. Το θέμα είναι να εξηγήσεις στα παιδιά σου (ο κάθε γονιός), με όμορφο τρόπο, πώς να χρησιμοποιούν την κάθε υπηρεσία χωρίς να κινδυνεύσουν (εντός κι εκτός εισαγωγικών). Θα συμφωνήσω ότι είναι και θέμα κουλτούρας του κάθε λαού (η ψευτομαγκιά είναι ένα χαρακτηριστικό που βλέπουμε συχνά γύρω μας), αλλά είναι και θέμα των γονιών. Παρακολουθούν τι βλέπει το 8χρονο παιδί τους στο tablet που του έδωσαν; Φρόντισαν να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένο μόνο υλικό; Οπότε, λίγο ή πολύ, όλα παίζουν ρόλο. Είναι στη φύση του παιδιού να επηρεάζεται από τα υπόλοιπα παιδάκια (εδώ συμβαίνει και στους ενήλικες). Το θέμα είναι ο γονιός να τα βοηθά να αποφεύγουν τις «κακοτοπιές» (στο βαθμό που μπορεί).
mader Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, helicoid είπε Με αυτό το παράδειγμα επεξηγείς πλήρως πως ακριβώς φταίνε οι γονείς. Και μάλιστα σε πολλαπλά επίπεδα. Και το θέμα του "δώστου το μπλιμπλίκι να σκάσει" και το θέμα του "μπούκωσέ το" ώστε να μάθει μια ζωή να το "ταίζουν". Όταν εθίζεται από τόσο μικρό και δεν μαθαίνει τι πάει να πει όριο, και ακόμα χειρότερα δεν μαθαίνει να παίζει κανονικά σαν παιδί, επειδή ο γονιός προτιμάει να βλέπει μπάλα και να το αφήνει να αποβλακώνεται σε μια οθόνη επειδή είναι "πιο ασφαλές" για το παιδί και λιγότερο χρονοβόρο/κουραστικό για εκείνον, ε ποιός φταίει μετά. Ο γείτονας; Φταίνε οι γονείς. Και όταν αυτοί οι γονείς είναι η πλειοψηφία, φταίει η κοινωνία που είναι όπως πάντα της εύκολης/γρήγορης λύσης. Αλλά και η κοινωνία από αυτούς τους γονείς αποτελείται. Και τα προβληματικά παιδιά τους γίνονται γονείς και συνεχίζεται ο κύκλος. ok, πες μου εσυ τοτε τι θα εκανες στην θεση μου στο ζητημα που εθεσα με το facebook. οσο για το "μπλιμπλικι" και το "μπουκωμα" μπορω να σου πω οτι τα δικα μου παιδια δεν χρειάζονται ουτε ταμπλετ ουτε τάισμα για να καθίσουν στο τραπεζι... τι να κανω δλδ; μαθηματα στα παιδια των αλλων??
Agony Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 24 λεπτά πριν, mader είπε οκ. Τα παιδια μου ποτε δεν ειχαν tablet και σχεδον παντα αποφεύγαμε να τα αφήνουμε να παίζουν με τα κινητά μας ελα ομως που μια μερα μου εθεσαν το ερωτημα: -Μπαμπα ολοι οι φιλοι μας στη γειτονιά / σχολειο εχουν tablet και facebook και ολοι μαζι, παιζουν παιχνιδια ή μιλανε / συνεννοούνται πχ να πανε για μπασκετ / βολτα μεσω fb κτλ και εμας μας εχουν στην απ'εξω και μας κοροϊδεύουν οτι ήμαστε αρχαίοι.... Γιατι εμείς να μην εχουμε tablet και fb ;;;; αυτο οχι μονο μου το ειπαν, αλλα το ειδα κ εγω και το άκουσα απο γειτονόπουλα να το λενε για τα παιδια μου. πες μου λοιπον, τι να κανω; Η ζημια εχει ηδη γινει προ πολλού. Εγω νομιζω πως φταιει ολη η Ελληνική κοινωνία γενικα. Και κατι ακομα. Φιλος που δουλευει σε ταβερνα με ρωτάει: -πως ξεχωρίζεις τα Ελληνακια απο τα ξενα παιδακια οταν τρωνε στο τραπεζι; -Τα Ελληνακια εχουν ΠΑΝΤΑ tablet κολλημένο μες τα μουτρα τους και οι γονείς τα ταΐζουν στο στόμα.... κ αμα τελειώσει η μπαταρια.... εχουν σίγουρα ενα "τουμπανο" powerbank για να ειναι αυτοι ήσυχοι μιας και ολα τα παιδακια αυτου του είδους κανουν σαν αυτιστικά Αν ξεχωρίζεις τα Ελληνακια απο το οτι ειναι στο ταμπλετ... Σου προτείνω να μην βγείτε ποτέ Εκτος Ελλαδας. Σιγκαπούρη , Χονγκ Κονγκ, Βελγιο, Καναδα, Αυστραλια , κτλ κτλ το κινητο ειναι προέκταση του χεριου τους απο μικροτερη ηλικία, οπως και οι ασυρματοι τροποι πληρωμής. Οι δικες μας εποχες πέρασαν. 2
mader Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, jimmy213 είπε Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε αυτό και φαντάζομαι ότι είναι δύσκολη η θέση του γονιού. Το θέμα είναι να εξηγήσεις στα παιδιά σου (ο κάθε γονιός), με όμορφο τρόπο, πώς να χρησιμοποιούν την κάθε υπηρεσία χωρίς να κινδυνεύσουν (εντός κι εκτός εισαγωγικών). Θα συμφωνήσω ότι είναι και θέμα κουλτούρας του κάθε λαού (η ψευτομαγκιά είναι ένα χαρακτηριστικό που βλέπουμε συχνά γύρω μας), αλλά είναι και θέμα των γονιών. Παρακολουθούν τι βλέπει το 8χρονο παιδί τους στο tablet που του έδωσαν; Φρόντισαν να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένο μόνο υλικό; Οπότε, λίγο ή πολύ, όλα παίζουν ρόλο. Είναι στη φύση του παιδιού να επηρεάζεται από τα υπόλοιπα παιδάκια (εδώ συμβαίνει και στους ενήλικες). Το θέμα είναι ο γονιός να τα βοηθά να αποφεύγουν τις «κακοτοπιές» (στο βαθμό που μπορεί). αυτο που λες ειναι πολυ σωστό. πως θα αντιμετωπίσει ομως ενας γονιός ολόκληρη κοινωνία; 2 λεπτά πριν, Agony είπε Αν ξεχωρίζεις τα Ελληνακια απο το οτι ειναι στο ταμπλετ... Σου προτείνω να μην βγείτε ποτέ Εκτος Ελλαδας. Σιγκαπούρη , Χονγκ Κονγκ, Βελγιο, Καναδα, Αυστραλια , κτλ κτλ το κινητο ειναι προέκταση του χεριου τους απο μικροτερη ηλικία, οπως και οι ασυρματοι τροποι πληρωμής. Οι δικες μας εποχες πέρασαν. χαλια, παμε απο το κακο στο χειροτερο. δεν θα δουμε ποτε τα παιδια μας να παιζουν κρυφτο στη πλατεια... παρα μονο να κανουν raid στο minecraft....
Agony Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, mader είπε αυτο που λες ειναι πολυ σωστό. πως θα αντιμετωπίσει ομως ενας γονιός ολόκληρη κοινωνία; Δεν μπορεί , και δεν μπορεί σαφος να υποδείξει στους άλλους γονεις το σωστο για τα παιδια του. Νομιζω εχει να κανει με το χαρακτηρα του παιδιου αν μπορει να καταλαβει οτι δεν ειναι απαραίτητο να ακολουθει πάντα τα αλλα παιδια, αν ομως δεν μπορει τοτε μπορει να γυρίσει μπούμερανγκ στον γονιό διότι αν το παιδι νιώσει μειονεκτικά που δεν ειναι μαζι με τα αλλα παιδια ... Ισως υπαρχουν νεύρα ,κομπλεξ κατωτερότητας . κλείσιμο στον εαυτο τους κτλ κτλ. Οποτε ειναι κατι πραγματικα δυσκολο για εναν γονεα. 8 λεπτά πριν, mader είπε αυτο που λες ειναι πολυ σωστό. πως θα αντιμετωπίσει ομως ενας γονιός ολόκληρη κοινωνία; χαλια, παμε απο το κακο στο χειροτερο. δεν θα δουμε ποτε τα παιδια μας να παιζουν κρυφτο στη πλατεια... παρα μονο να κανουν raid στο minecraft.... Δυστυχώς και το προβλημα ειναι οτι εχω φτασει στο σημειο να αμφισβητώ το δικο μου σωστο τρόπο... Ξερω οκ χάσμα γενεών και οκ καταλαβαίνω οτι υπαρχουν μεγαλες αλλαγές ομως αυτο το πραγμα του να δείχνω στο κοσμο την ζωη μου στο FB να παιρνω like και να το κανει το παιδί μου ... Δεν μπορω να βρω κανενα παραθυράκι λογικής . 1
Acrobatis7 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Φταιει παντα το περιβαλλον. Μεσα στο περιβαλλον ειναι γονεις, φιλοι, σχολειο κτλ. Οταν το παιδι αισθανθει σεβασμο για καποιον, αυτος ο καποιος μπορει να το βοηθησει ωστε να εχει σωστες αμυνες απεναντι σε fb και ολα τα υπολοιπα σχετικα. Τα περισσοτερα παιδια ΔΕΝ εχουν σεβασμο για τους γονεις τους και για αυτο ευθυνη εχουν εξ ολοκληρου οι γονεις. Η απαγορευση των ταμπλετ και κινητων και facebook, μονο αρνητικες επιπτωσεις εχουν. Οσο πιο απαγορευμενο ειναι κατι, τοσο πιο ελκυστικο γινεται. Και στα ματια ενος παιδιου, τοσο πιο καλο για το ιδιο, ειδικα οταν βρισκει την συγκαταθεση των ομοιων του. Οι αξιες που εχουν τα παιδια σημερα δεν ειναι ιδιες με εκεινες που ειχαμε εμεις, και οι δικες μας δεν ιδιες με εκεινες των δικων μας γονεων και ουτω καθεξης... --- Οταν ενας γονεας νιπτει τας χειρας και υιοθετει οτι το φταιξιμο δεν ειναι δικο του - συγνωμη αλλα μαλλον παραιτηθηκε αρκετα νωρις και δεχεται την ηττα που του επιβληθηκε. Αυτο απο μονο του σηματοδοτει την ανεπαρκεια του να μπορεσει να δωσει ο ιδιος τα ιδανικα που ηθελε το παιδι του να εχει. --- Οι γονεις εχουν το 90+% ποσοστο μεριδιου στο φταιξιμο. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2019 από Acrobatis7 ορθογραφια 1
spirosasp Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Ας πάρω και εγώ μέρος σαν γονιός... Όλα μα όλα θέλουν μετρο. Παν μέτρον άριστον λέγανε οι αρχαίοι. Δυστυχώς είμαι από τους μπαμπάδες που μεγάλωσα σε παιδικές χαρές και πάρκα. Μπορώ να καταλάβω απόλυτα την διαφορα του τότε με του τωρα.. Κοιτάζω τα πάρκα και τις παιδικές χαρές σήμερα και είναι άδειες. Όλα μα όλα τα παιδάκια ακόμα και στους παιδικούς σταθμούς θα ξερουνε το ταμπλετ και το κινητό τηλέφωνο. Όσο και να αποφεύγω εγώ στο δικό μου παιδί να το χρησιμοποιεί πάντα θα υπάρχει κάποιο άλλο που θα του δείξει. Η τεχνολογία προχωράει και τα νέα παιδιά συμβαδίζουν. Απλά πρέπει να μη τα αφήσουμε ανεξέλεγκτα. 1
orgixmh Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Data = Power = 💎 Στο ίντερνετ γενικότερα τα προϊόντα είναι οι χρήστες, πολλές φορές ακόμα και όταν η σελίδα πουλά ένα φυσικό προϊόν μπορεί ταυτόχρονα να πουλά και τις προτιμήσεις μας. Ας το χωνέψουμε όλοι μας να πάμε παρακάτω, δεν είναι μόνο το facebook ή το instagram, είναι ολόκληρο το net. Η επιλογή με το τι θα ταΐσουμε τα data center είναι δική μας. Tα social media έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί είναι ένα παράθυρο σε μία πραγματικότητα που ίσως δεν θα βλέπαμε ποτέ αν δεν υπήρχαν, πάνω τους μπορούν να στηριχθούν χαλαρά εκατοντάδες ψυχολογικές έρευνες, πλέον έγιναν κομμάτι μας, μένει να μάθουμε την ορθή τους χρήση και να αφήσουμε τις υπερβολές, τα απίστευτα που αντικρίζουμε καθημερινά σε αναρτήσεις που διαβάζουμε στο facebook είναι παράγωγα της κοινωνίας που ζούμε και όχι του facebook. H απαγόρευση του ίντερνετ και γενικότερα της τεχνολογίας στα παιδιά είναι τραγικό λάθος, καλύτερα με καθοδήγηση και έλεγχο παρά κρυφά. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2019 από orgixmh
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 16 λεπτά πριν, Acrobatis7 είπε Φταιει παντα το περιβαλλον. Μεσα στο περιβαλλον ειναι γονεις, φιλοι, σχολειο κτλ. Οταν το παιδι αισθανθει σεβασμο για καποιον, αυτος ο καποιος μπορει να το βοηθησει ωστε να εχει σωστες αμυνες απεναντι σε fb και ολα τα υπολοιπα σχετικα. Τα περισσοτερα παιδια ΔΕΝ εχουν σεβασμο για τους γονεις τους και για αυτο ευθυνη εχουν εξ ολοκληρου οι γονεις. Η απαγορευση των ταμπλετ και κινητων και facebook, μονο αρνητικες επιπτωσεις εχουν. Οσο πιο απαγορευμενο ειναι κατι, τοσο πιο ελκυστικο γινεται. Και στα ματια ενος παιδιου, τοσο πιο καλο για το ιδιο, ειδικα οταν βρισκει την συγκαταθεση των ομοιων του. Οι αξιες που εχουν τα παιδια σημερα δεν ειναι ιδιες με εκεινες που ειχαμε εμεις, και οι δικες μας δεν ιδιες με εκεινες των δικων μας γονεων και ουτω καθεξης... --- Οταν ενας γονεας νιπτει τας χειρας και υιοθετει οτι το φταιξιμο δεν ειναι δικο του - συγνωμη αλλα μαλλον παραιτηθηκε αρκετα νωρις και δεχεται την ηττα που του επιβληθηκε. Αυτο απο μονο του σηματοδοτει την ανεπαρκεια του να μπορεσει να δωσει ο ιδιος τα ιδανικα που ηθελε το παιδι του να εχει. --- Οι γονεις εχουν το 90+% ποσοστο μεριδιου στο φταιξιμο. θα συμφωνησω σ αυτο. τα παιδια ειναι παιδια, θα μαθουν απ το περιγυρο τους. ποιος ειναι αυτος? οι γονεις, οι φιλοι και το σχολειο. το σχολειο δε διαπαιδαγωγει και μονο πεταει πληροφοριες για να βγαλει την "υποχρεωση". οι φιλοι σ αυτη την ηλικια θα φερονται σα ζωα (δε το λεω με διαθεση να προσβαλω, ειναι η αληθεια οτι τοσο μικρα τα παιδια λειτουργουν λες και ειναι στη ζουγκλα). οποτε μενουν οι γονεις. ε αμα οι γονεις πεταξουν ενα ταμπλετ στο παιδι για να βρουν την ησυχια τους αντι να κατσουν μαζι τους και να φροντισουν να το χρησιμοποιουν με το τροπο που θεωρουν οι ιδιοι σωστο, λογικο δεν ειναι μετα τα αποτελεσματα να διαφερουν των προσδοκιων? δε κατηγορω απαραιτητα τους γονεις, διοτι φανταζομαι οι δυσκολιες να δουλευεις, να συντηρεις σπιτι ΚΑΙ παιδι πρεπει να ναι τεραστιες και οι περισσοτεροι απ εμας απλα δε θα εχουμε ποτε ιδανικες συνθηκες για να μεγαλωσουμε ενα παιδι με το "σωστο τροπο". απο την αλλη ομως δε θεωρω σωστο να ριχνουμε το φταιξιμο δεξια και αριστερα. πιστευω ειναι πιο ωφελιμο να παραδεχτουμε τις αδυναμιες των γονεων και να προσπαθησουμε να βρουμε τροπου να βοηθηθουμε.
Charalamos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Μικρή παρένθεση, νομιζω το παρόν αποτελεί από τα πιο ώριμα comment sections του insomnia 😁 4
DsLmAnIaC Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Αντικειμενικοτατο ντοκιμαντέρ από ένα μεγιστάνα για ένα ή δύο μεγιστάνες.
elpaso1 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 5 hours ago, Giannakos83 said: Ο τύπος είναι μάγκας και εμείς φυσικά βλάκες.... γνωρίζει τα πάντα ( αυτός και το team του και φυσικά ολοι όσοι εχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του καθενός μας ) και πλουτίζει ολο και πιο πολύ εν αγνοία του καθενός που έχει facebook καθώς εμείς πουλούμε την προσωπική μας ζωή τσάμπα....! Απο εμενα παντως παιρνει τα τριχωτα @@ μου, καθως εχω ψευτικο προφιλ. Αντιθετως εχω εξυπηρετουμαι παρα πολυ τον τελευταιο καιρο με τα διαφορα γκρουπακια στο fb. 1
lawlezz Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 τρομακτικο απλα...................κ εννοειται....ο κοσμος στο 87% δεν εχει ιδεα...τι γινεται εκει εξω
panossar95 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Ένα σχόλιο και από εμένα για την συζήτηση που γίνεται πιο πάνω για παιδιά και τεχνολογία. Καλώς ή κακώς χρειάζεται. Για όλους σε όλες τις ηλικίες. Πάντως μην πέφτετε στην "παγίδα" του ότι θέλουν το fb και το insta μόνο για να χαζεύουν βλακείες. Όντως χρησιμοποιούν τις εφαρμογές για επικοινωνία, όπως κυρίως κάνω και εγώ με το messenger και το viber. Και η αλήθεια είναι ότι εάν δεν έχεις σε τέτοια ηλικία κάποιο μέσω κοινωνικής δικτύωσης, κατά κάποιον τρόπο μπαίνεις στο "περιθώριο". Δυστυχώς, αλλά αυτή είναι η αλήθεια Τώρα για το ποιος φταίει? Όλοι μας. Και οι γονείς και η κοινωνία ( που αποτελείται από τους ίδιους ανθρώπους) και η μόδα και τα πάντα. Και δυστυχώς η λογική " δώσε του το τάμπλετ να μην μας ενοχλεί" που υπάρχει ακόμα και σήμερα και από νέους γονείς είναι πολύ κακή! Μια συζήτηση με τα παιδιά πάντα κάνει καλό. Και το όριο! Το λογικό όριο.. μην φτάνουμε στα άκρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα